Julianne Moore

Aktualny wynik w rankingu 80 Kobiet: 5.87 /głosów: 196

Twój głos: Zaloguj się, aby zagłosować!

Julianne Moore
Julianne Moore
Julianne Moore
Julianne Moore
aktorka
wł. Julie Anne Smith
data urodzenia: 3 grudnia 1961
miejsce urodzenia: Fayetteville, Północna Karolina, USA

Świetne role m. in. w: "Na skróty" ("Short Cuts"),"Big Lebowski", "Kto zabił ciotkę Cookie?", "Koniec romansu" (The End of the Affair"),za którą po raz pierwszy nominowano ją do Oscara, no i oczywiście "Godziny". Za tę rolę otrzymała wyróżnienie organizacji Gay and Lesbian Alliance Against Defamation. Za kreację w filmie Godziny otrzymała ponadto (2003r.): Srebrnego Niedźwiedzia dla najlepszej aktorki, nominację do Oscara oraz nominację do Złotego Globu dla najlepszej aktorki drugoplanowej.

Oficjalna strona: www.julianne-moore.com

Wybrana filmografia:
Pozew o miłość (Laws of Attraction) - 2004, (jako Audrey Miller)
Forgotten, The - 2004, (jako Telly Paretta)
Godziny (Hours, The) - 2002, (jako Laura Brown)
Daleko od nieba (Far from Heaven) - 2002, (jako Cathy Whitaker)
Hannibal - 2001, (jako Clarice Starling)
World Traveler - 2001, (jako Dulcie)
Kroniki portowe (Shipping News, The) - 2001, (jako Wavey Prowse)
Ewolucja (Evolution) - 2001, (jako Dr. Allison Reed)
Kto zabił ciotkę Cookie? (Cookie's Fortune) - 1999, (jako Cora Duvall)
Magnolia - 1999, (jako Linda Partridge)
Koniec romansu (End of the Affair, The) - 1999, (jako Sarah Miles)
Idealny mąż (Ideal Husband, An) - 1999, (jako Pani Laura Cheveley)
Mapa świata (Map Of The World, A) - 1999, (jako Theresa Collins)
Big Lebowski (Big Lebowski, The) - 1998, (jako Maude Lebowski)
Psychol (Psycho) - 1998, (jako Lila Crane)
Boogie Nights - 1997, (jako Amber Waves)
Zaginiony świat: Jurassic Park (Lost World: Jurassic Park, The) - 1997, (jako Dr. Sarah Harding)
Dziewięć miesięcy (Nine Months) - 1995, (jako Rebecca Taylor)
Zabójcy (Assassins) - 1995, (jako Electra)
Na skróty (Short Cuts) - 1993, (jako Marian Wyman)
Ścigany (Fugitive, The) - 1993, (jako Dr. Anne Eastman)
Benny i Joon (Benny and Joon) - 1993, (jako Ruthie)
Piastunka (Hand That Rocks the Cradle, The) - 1992, (jako Marlene 'Marl' Craven)
Data publikacji w portalu: 2005-01-08

Fanklub Julianne Moore

Bruise_Pristine · chocoladee · cissyfrey · enzymowka · ewelina · kikii · LaPielQueHabito · MrsDalloway · Out Of The Body · rigidigi · Sheela ·

Aby dołączyć do fanklubu musisz przyznać ocenę 7 lub 8.


Ta strona należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

dzidka2004-03-19 15:45
musze powiedzieć, że jest znakomitą aktorką, ostatnio ma znakomitą passę, ktorej szczytem było "Daleko od nieba". do tego niesamowicie seksowna (chyba najbardziej w "Magnolii"), ale jakoś w tym rankingu mi nie pasuje :-/

dead star2004-04-18 14:49
W "Daleko od nieba" i "Godzinach" była słodka,a jednocześnie prześmiewcza. Poza tym całkiem ładna,im starsza tym ładniejsza.

angelene92004-07-15 13:15
jest wspanialą aktorką

villa2004-10-30 15:17
też polecam wszystkim "Daleko od nieba". genialny film!

Gabi*2005-03-22 13:26
Kiepskie fotki!!! W rzeczywistości jest piękniejsza!!! Słodziutka!

squeeze2005-12-06 18:47
..hm juliene jest boska, fantastyczna aktora, fantastyczna kobieta...

squeeze2006-02-02 17:28
...zastanaiwam się czy przypadkiem w tym rankingu nie znajdują się tylko aktorki mające już na koncie odtwórstwo roli lesnijki...hm....ale to i tak nie ma znaczenia bo juliene w godzinach była niezastąpiona, cudna istota...

squeeze  randk_a@o2.pl2006-08-21 17:47
..hehe,od niedawna mam faze na rude panny..hmm moze jest tutaj taka;* chętnie poznam;)

Martynka872006-11-16 21:41
ma fajny i oryginalny typ urody!na tych fotach niee ale ogólnie miło popatrzeć

femkat2007-01-21 00:50
tiaa, szkoda tylko ze z profilu wyglada jak z zespolem downa

szukam272009-03-08 19:44
NAJPIĘKNIEJSZA, ŚLICZNE FOTKI

ewelina2010-08-23 12:42
slyszlalysie o tym? info z Innej strony: "Czekamy również na premierę tegorocznej lesbijskiej bomby czyli „The kids are all right” z Annette Bening i Julianne Moore – filmu, który w USA zbiera świetne recenzje i mnóstwo widzów."

happyplus2010-11-30 20:20
Julianne jest super! Szkoda, ze zabraklo w wybranej filmografii filmu "Chloe", w ktorym aktorka wystepuje w scenie lozkowej z kobieta... Trudno mi natomiast wybaczyc Julianne, ze przyjela role w niewypale, jakim jest "The kids are all right":/

Elutka2010-12-27 21:52
Kobieta bez twarzy ,ojej ,no co Wy .

andrea16902011-03-29 21:39
rudowłosa piękność jak Rita Hayworth , ekscytująca, zmysłowa i te wspaniałe piegi ...mniam!

Out Of The Body2011-09-06 21:40
ognista.seksowna.piękna.

fleuve2011-11-17 18:05
ona jest jak wino. zawsze będę ją uwielbiać :)

karira2012-02-09 01:30
elektryzujaca


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Strona Julianne Moore należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
  ZASADY GŁOSOWANIA  
Głosujesz wybierając według własnych kryteriów i upodobania.
Głosujemy w skali od 1 do 8 na każdą z Pań, na stronie z jej opisem i zdjęciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie można zmieniać.
Aby głosować musisz być zalogowana.

  NOWE W RANKINGU  
NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Prawa kobiet a Koran
vesania olicadiablica ma całkowitą rację. Szkoda że w Polsce nie mówi się o tym głośno, Użalamy się nad tym jaki ciężki los mają imigranci z krsjów muzułmańskich a zupełnie pomijamy to, jaki... opinia dodana 2017-01-14 16:00:40
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016