Winona Ryder

Aktualny wynik w rankingu 80 Kobiet: 5.88 /głosów: 291

Twój głos: Zaloguj się, aby zagłosować!





data urodzenia:
29 października 1971 r.
miejsce urodzenia:
Winona w stanie Minnesota, USA
aktokra

Wychowała się w komunie hippisowskiej w Północnej Kaliforni. Jej ojciec był pisarzem i wydawcą, a matka propagatorką buddyzmu i pisarką, a także bliską przyjaciółką Allena Ginsberga. Po przeprowadzce do San Francisco zaczęła uczęszczać na zajęcia do American Conservatory Theater. W wieku 13. lat wzięła udział w swoim pierwszym przesłuchaniu.

W 1994 roku Ryder zdobyła Złoty Glob za najlepszą drugoplanową rolę w filmie Wiek niewinności Martina Scorsese oraz nominację do Oscara w tej samej kategorii. Rok później była nominowana do Oscara za pierwszoplanową rolę w obrazie Małe kobietki.

Wybrana filmografia:
2010: Alpha Numeric
2009: Informers, The jako Cheryl Laine
2009: Star Trek jako Amanda Grayson
2009: Private Lives of Pippa Lee, The jako Sandra Dulles
2009: Water Pills jako Carrie
2009: Stay Cool jako Scarlet Smith
2008: Last Word, The jako Charlotte
2007: Sexlista 101 (Sex and Death 101) jako Gillian
2007: Jak złamać 10 przykazań (Ten, The) jako Kelly
2007: Welcome jako Cynthia
2006: Przez ciemne zwierciadło (Scanner Darkly, A) jako Donna Hawthorne
2006: Nagrody Darwina (Darwin Awards, The) jako Siri Taylor
2004: Żar (Embers) jako Kristina
2002: Mr. Deeds - Milioner z przypadku
1999: Być jak John Malkovich
1999: Przerwana lekcja muzyki
1998: Celebrity
1997: Obcy - przebudzenie
1996: Czarownice z Salem
1994: Orbitowanie bez cukru
1991: Noc na Ziemi
1990: Edward Nożycoręki
1990: Syreny
1989: Śmiertelne zauroczenie
Data publikacji w portalu: 2005-01-08

Fanklub Winona Ryder

chicago_les · hej_ka · hrabianka · Ilona_sc · Katsumi · NecroSlut · Nerwus · Noir-Desir · Out Of The Body · rozalia8 · Sheela · suicide · zdemotywowana · zwolus ·

Aby dołączyć do fanklubu musisz przyznać ocenę 7 lub 8.


Ta strona należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

nałka2004-04-04 20:31
denna aktorka

dead star2004-04-18 14:41
I wypłoch.

magenta2004-04-26 09:32
o, wreszcie kto napisal, ze to beztalencie. Bo to totalne beztalencie. Kto widzial z nia jeden film, widzial jej wszystkie role:)

P&B2004-05-30 10:41
zagraj lepiej

jaguar2004-06-11 06:04
nie zgadzam sie z negatywnymi opiniami.Winona jest piekna i potrafi grac

megi2004-06-13 14:08
ja tez sie nie zgadzam, chyba nie widzialyscie jej w zadnym filmie. Przerwana lekcja jest rewelacyjna, a Winnona i Angelina zagraly nie do podrobienia.

Sinea2004-06-16 00:18
Dokladnie.Piekna aktorka i w dodatku dobra.A to teraz rzadkosc.

werikoka2004-06-17 23:46
one nie jest dobrą aktorką, poważnie!!! może oczarować jak się ją raz zobaczy, potem dno, ciągle to samo, nudziara.

lilith262004-09-22 01:24
gdzie wy macie oczy????ma piękne oczy i ciekawą urode!a poza tym jest dobrą aktorką! "dead star"-jesli tak mowisz o Winonie to ......odnies tę opinię do siebie!!

sawi2004-12-10 14:03
Swietna laska! pozatym chetnie bym poszla z Winona na zakupy, to by bylo very fucking exciting ;))))

sadia2342005-04-29 21:50
.. hm .. słodki skorpionek .. albo raczej .. sweet brown beaver ..

anathril2005-06-16 00:39
a sok z żuka? ja to pamiętam i od tej pory uwielbiam W.

czarna862005-06-16 19:49
jest piekna

elfik  joannamjj@wp.pl2005-07-23 23:54
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jest po prostu zaeybysta........bez dwoch slow.Sliczna, ma wielki talent, najlepszy ze wszystkich aktorek na calym swiecie!!!!!!!! Po prostu the best.......Kocham JA:):).........Ich liebe.........:*******

kankabonski2005-08-13 22:46
Zastrzelila mnie rolą ..taryfiarki ;) Fajna Babka :)

..::ona::..2005-12-02 16:57
mmmm... obcy-przebudzenie okazal sie milusi filmem dzieki niej...jest swietna,marzenie poprostu....

kizia__mizia2006-05-19 14:18
nie?

pure_morning2006-10-19 22:28
kurcze dlaczego widnieje tu nienajlepsze zdjecie Winony!

creep2006-12-18 16:44
uprasza sie u zamieszczenie Winonie jakiegos bardziej seksownego zdjecia:)

Lisa.2007-10-05 15:54
Winona jest śliczna, tylko brzydkie zdjęcie tu.

bicz2008-08-05 21:39
w przerwanej lekcji muzyki jest genialna. śliczna kobieta z niej, nie ma co ; ))

Inermiss2008-08-16 13:18
Tiaa zgadzam sie śliczna jest ma śliczniutkie te oczka i takie... nom :x spojrzenie :D:D:D Uwielbiam filmy z nią :] Ciachoooo hihi

Lajla272009-01-19 11:12
Bardzo delikatna i zmysłowa kobieta

Gabinoir2009-04-14 19:23
jest piękna, bardzo kobieca, zmysłowa... polecam przerwaną lekcję muzyki z nią świetny film

m_sawana802009-12-12 23:45
jak miałam naście lat to byłam w niej zabujana po uszy hehe... i ten wielki plakat na ścianie!!!!

yoall2010-05-09 15:27
Jak NAJBARDZIEJ :) <3

Absolut6na92010-05-10 19:49
Właśnie oglądałam "Nagrody Darwina" i aż zachciało mi się zagłosować na Winone :)

ava402010-06-10 04:25
Śliczna kobieta i świetna aktorka.

bezimienna_ja2010-09-01 14:04
Widziałam wszystkie filmy z ta piekną aktorką i nie zgadzam się z niepochlebnymi opiniami. W każdym filmie pokazała swój talent od innej strony i trzeba przyznać jej, że potrafiła grac juz jako dziecko i świetnie jej to wychodziło

Clockwork2010-09-14 20:27
W rankingu na aktorkę dałabym jakąś połowę możliwych punktów. Tutaj daję maksa. Jest śliczna - wielkie oczy, ładna figura i kości policzkowe ;)

Julia552010-10-06 19:02
Mnie się podoba jako aktorka a jako kobieta... och !!! BARDZO !

Vik962011-09-19 21:29
Jest prześliczna! zawsze jedna z moich ulubionych aktorek :)

Sheela2012-01-06 20:34
Kobieta delikatna i zmysłowa a przy tym, dobra aktorka :)

Tygrysek212012-01-14 08:18
Jest dobra. Największe wrażenie zrobiła na mnie w obcym. Świetnie dobrana rola... Szacuneczek

deadvoice2012-04-07 23:04
piękna jest, ma coś niesamowitego w sobie


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Strona Winona Ryder należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
zoo
  ZASADY GŁOSOWANIA  
Głosujesz wybierając według własnych kryteriów i upodobania.
Głosujemy w skali od 1 do 8 na każdą z Pań, na stronie z jej opisem i zdjęciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie można zmieniać.
Aby głosować musisz być zalogowana.

  NOWE W RANKINGU  
NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...
© KOBIETY KOBIETOM 2001-2017