Glen Close

Aktualny wynik w rankingu 80 Kobiet: 5.72 /głosów: 108

Twój głos: Zaloguj się, aby zagłosować!


data urodzenia:
19 marca 1947 r.
miejsce urodzenia:
Greenwich, Connecticut, USA

Swoja karierę zaczęła w roku 1974, wraz z Phoenix Theatre Company z Nowego Jorku. Jej debiutem filmowym był "Świat według Garpa" (1982. Close była pięciokrotnie nominowana do Oskara, a także otrzymała nagrody Tony za role teatralne.


Wybrana filmografia:
Świat według Garpa - 1982
Wielki chłód- 1983
Fatalne zauroczenie - 1987
Niebezpieczne związki - 1988
Dom dusz - 1993
Zawód: Dziennikarz - 1994
Mary Reilly - 1996
101 dalmatyńczyków - 1996
Kto zabił ciotkę Cookie? - 1999
Na pierwszy rzut oka - 2000
102 dalmatyńczyki - 2000
Rozwód po francusku (Divorce, Le) - 2003
Żony ze Stepford (Stepford Wives, The) - 2004
Data publikacji w portalu: 2005-01-08

Fanklub Glen Close

cruel · julianne · Malgorzata · selma1 · Sheela ·

Aby dołączyć do fanklubu musisz przyznać ocenę 7 lub 8.


Ta strona należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

nałka2004-03-13 22:52
jedna z najlepszych aktorek amerykanskich. "Świat wg Garpa", "Maxie", "Fatalne zauroczenie", "Niebezpieczne zwiazki", "Kto zabił ciotkę Cookie" - no, same perełki. Swoja droga to nie wiem dlaczego nie ma tu Jessiki Lange, najlepszej i najseksowniejszej aktorki amerykanskiej.

SATURIA2004-03-17 19:42
zgadzam się, ale gdzie "Naznaczona"??? Przecież zagrała świetnie... a i film klimatyczny...

dead star2004-04-18 17:20
W "Domu dusz" (czy jak to się nazywało) była odrażająca.

magenta2004-04-26 09:21
czy przypadkiem nie miala taka byc?

dead star2004-04-26 12:14
A bo ja wiem? Była i już. Jeśli miała być to jej się udało na 5, a nawet na 13.

dzidka2004-04-26 23:53
wniosek: jes wybitną aktorką! :-)

werikoka2004-06-19 20:27
"Niebezpieczne związki" - super film (John Malkovich też - ta rola mogła poważnie zaważyć na jego karierze aktorskiej. >>Gajos sobie np. z mitem 4 pancernych nie mógł przez długi czas poradzić <<) sory wiem - nie na temat, ale tak mi sie skojarzyło. Glen Close - świetna babka

Sinea2005-02-05 00:24
A gdzie "Sekret Margherite Cammermeyer"???

kankabonski2005-08-13 22:45
Jest po prostu Świetna Babka :)

..::ona::..2005-12-02 16:42
fujjjj...

MORELLA2006-04-17 15:51
...ona.. ....tylko prymitywny małpolud wydaje taki sąd

Dzwoneczek2009-12-25 20:07
niesamowita w ukladach, po prostu rewelacyjna

Julia552010-10-06 18:26
Super aktorka ; w każdej roli jest mistrzowska !

editam2010-11-12 22:42
świetna aktorka

dearbaby4102011-09-18 19:02
hello, Mam na imię Sylwia, lubię swój profil, i będzie jak za swoich przyjaciół, wyślij mi swój e-mail adres elektroniczny kontakt tak, że wyślę Ci moje zdjęcie i powiedzieć więcej o mnie skontaktuj się ze mną tutaj z moim ID e-mail, sylvia.mmbouye@yahoo.com ----------------------------------------------------------------------- hello, my name is sylvia,i view your profile, and it interesting me so much to know you, i will like us to be friends, write to me with this address, so i will send you my photo and tell you more about me, contact me here with my ID, sylvia.mmbouye@yahoo.com

Zaczarovvana2013-03-15 21:11
ooooyyeaaah 8 daje dla tej Pani!!

sumer_land2013-03-15 21:41
Ja tam jestem zachwycona GLENN Close. Ciekawe, czy są spokrewnione?


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Strona Glen Close należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
zoo
  ZASADY GŁOSOWANIA  
Głosujesz wybierając według własnych kryteriów i upodobania.
Głosujemy w skali od 1 do 8 na każdą z Pań, na stronie z jej opisem i zdjęciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie można zmieniać.
Aby głosować musisz być zalogowana.

  NOWE W RANKINGU  
NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...
© KOBIETY KOBIETOM 2001-2017