Sophie Marceau

Aktualny wynik w rankingu 80 Kobiet: 5.74 /głosów: 125

Twój głos: Zaloguj się, aby zagłosować!


data urodzenia: 17 listopada 1966
miejsce urodzenia: Paryż, Francja
Przezwisko: Flatfoosie
Wzrost: 1,73 m

Uważana za jedną z najwybitniejszych aktorek europejskiego kina.
Rozpoczęła karierę aktorską w wieku 14 lat.
Była żoną polskiego reżysera Andrzeja Żóławskiego.


Wybrana filmografia:
2005: Anthony Zimmer jako Chiara
2001: Belfegor - upiór Luwru (Belphégor - Le fantôme du Louvre) jako Lisa/Belphégor
2000: Wierność (Fidélité, La) jako Clelia
1999: Świat to za mało (World Is Not Enough, The) jako Elektra King
1997: Anna Karenina jako Anna Karenina
1997: Markiza (Marquise) jako Marquise
1995: Waleczne serce (Braveheart) jako Księżniczka Isabelle
1994: Córka d'Artagnana (Fille de d'Artagnan, La) jako Eloise
1982: Prywatka 2 (Boum 2, La) jako Vic
1980: Prywatka (Boum, La) jako Vic
Data publikacji w portalu: 2005-01-08

Fanklub Sophie Marceau

dotte · dressless · enzymowka · hrabianka · Ireth · Mirabella · UJaali ·

Aby dołączyć do fanklubu musisz przyznać ocenę 7 lub 8.


Ta strona należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

dead star2004-04-18 14:50
Bardzo ładna pani.

werikoka2004-06-19 19:27
ostetnio w tele-cośtam, była jej uproszczona notka biograficzna, to się z wami info podziele: uboga rodzina gdzieś na francuskim zadupiu, Sofie-trzynastka, żeby zarobić idzie do agencji modelek....no i odrazu jakiś regisour ją zobaczył, paparapa do filmu, 15 lat i sama do Paris Paris jedzie, ma swoje mieszkanko, kolejne filmy i cała Francja ją kocha. Potem Zuławski itd, dalej raczej wiadomo. zajebisty przypadek, śliczna figura, naturalna dziewczyna, piękna, dojrzała (a nie zdziecinniała jak większość aktorek) kobieta

netya  netya@interia.pl2004-09-16 18:45
rewelacyjna jest:):):)

Ash2004-09-30 17:01
Mój boszzz... ta cudowna kobieta dopiero na 44 miejscu!!! Czy Wy nie widzicie tego piękna? Głębi? Jej usta są stworzone do całowania i mówienia po francusku! (zachlapałam klawiaturę rozpływając się nad jej bossskością...;))

Ash2004-10-30 13:03
Już na 35 miejscu! Ależ ja jestem zdolna! Hehe ;P;P

Ash2005-01-13 18:18
O boska Sophie! Naucz mnie francuskiego!!!

agamart2005-02-19 13:51
Swietna osobowosc i genialna aktorka; podziwiam jej talent i z wielka przyjemnoscia oglądam filmy z jej udziałem/

czarna862005-06-16 19:53
szczerze mowiac to w ostatnim czasie zbrzydla

paczuś2005-08-25 23:51
ale i tak ma coś... zo to + !!!

Rua2005-12-29 11:45
ŻUławskiego!!! Mój Boże, tak skopać tak znane nazwisko....... A Sophie piękna była... I nadal jest całkiem całkiem :)

squeeze2006-02-02 17:36
...sophie,...to prawda cos ostatnio się w niej złamało, hm zmieniło, pękło ale i tak pozostaje smakowita...

Ash2006-02-16 12:08
Ale w "Fanfan" była bossska i taka apetyczna....

Jewel82006-08-24 14:36
Cudna, od dawna uwielbiam :)

gingerhead2008-08-13 00:48
jest śliczna, ale jest mały problem... nie umie grać ^^'''

Mirabella  asiacph@poczta.onet.eu2010-05-28 10:13
Slodkosc :) szkoda,ze po drugiej stronie :(

crystall2010-11-11 23:50
bardzo bardzo sexowna.... szkoda ze zwiazala sie z tym staruchem a nie z jakas piekna kobietka;)


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Strona Sophie Marceau należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
  ZASADY GŁOSOWANIA  
Głosujesz wybierając według własnych kryteriów i upodobania.
Głosujemy w skali od 1 do 8 na każdą z Pań, na stronie z jej opisem i zdjęciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie można zmieniać.
Aby głosować musisz być zalogowana.

  NOWE W RANKINGU  
NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Prawa kobiet a Koran
vesania olicadiablica ma całkowitą rację. Szkoda że w Polsce nie mówi się o tym głośno, Użalamy się nad tym jaki ciężki los mają imigranci z krsjów muzułmańskich a zupełnie pomijamy to, jaki... opinia dodana 2017-01-14 16:00:40
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016