Nicole Kidman

Aktualny wynik w rankingu 80 Kobiet: 5.68 /głosów: 208

Twój głos: Zaloguj się, aby zagłosować!


data urodzenia:
20 czerwca 1967 r.
miejsce urodzenia:
Honolulu, Hawaje

W 1999 r. miesięcznik "Empire" umieścił Nicole na liście 100 najważniejszych ludzi filmu. Dwukrotnie (1996, 1999) znalazła się wśród 50 najpiękniejszych ludzi świata w rankingu magazynu "People".

Wybrana filmografia:
2006: Aleksander Wielki (Untitled Alexander the Great Project) jako Olympias
2006: Eucalyptus
2005: American Darlings
2005: Emma's War jako Emma McCune
2005: Zaczarowana (Bewitched) jako Isabel Bigelow/Samantha Stephens
2005: Interpreter, The jako Silvia Broome
2004: Żony ze Stepford (Stepford Wives, The) jako Joanna Eberhart
2004: Narodziny (Birth) jako Anna
2003: Dogville jako Grace
2003: Wzgórze nadziei (Cold Mountain) jako Ada Monroe
2003: Piętno (Human Stain, The) jako Faunia Farley
2002: Godziny (Hours, The) jako Virginia Woolf
2002: Azyl (Panic room) jako Głos dziewczyny Stephena w telefonie (nie wymieniona w napisach)
2001: Dziewczyna na urodziny (Birthday Girl) jako Nadia
2001: Inni (Others, The) jako Grace
2001: Moulin Rouge! jako Satine
1999: Oczy szeroko zamknięte (Eyes Wide Shut) jako Alice Harford
1998: Totalna magia (Practical Magic) jako Gillian Owens
1995: Batman Forever jako Dr Chase Meridian
1995: Za wszelką cenę (To Die For) jako Suzanne Stone Maretto
1993: Malice jako Tracy Kennsinger
1992: Za horyzontem (Far and Away) jako Shannon Christie
Data publikacji w portalu: 2005-01-09

Fanklub Nicole Kidman

gingerhead · LaPielQueHabito · mtx · nice_pi · Sheela · skinnyAisha · UJaali · wanilia20 · zasadasodowa ·

Aby dołączyć do fanklubu musisz przyznać ocenę 7 lub 8.


Ta strona należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

mrs_dalloway2004-03-07 21:41
Cudowna, utalentowana, piękna, słodka....ideał....i tak slicznie się smieje

nałka2004-03-13 23:05
brzydkie zdjecie! dlugo grala mi na nerwach, ale już w "Za wszelką cenę" była swietna, bardzo sie z czasem wyrobiła, nieoczekianie okazala sie bardzo dobrą aktorką.

biegam po lace2004-03-14 03:56
Nikole jest piękną , utalentowaną, tajemniczą i mającą to specficzne "coś" kobietą...jest inteligentną i zmysłową osobą, poza tym jest kobieca i sprafia, ze na jej widok robi mi się cieplutko ;)

robalek2004-03-17 18:58
Ona jest po prostu cudowna! i piekna w porównaniu do Sinead... bez obrazy

Sinea2004-03-18 00:08
Moze i jest niezla aktorka,ale piekna to ona nigdy nie byla i smiem twierdzic ze juz nie bedzie.Oczywiscie w przeciwienstwie do Sinead.

mrs_dalloway2004-03-18 19:28
Piękna się wspina ;) pomagajmy!!!

tecza2004-03-19 13:20
mrs_dalloway pomóżmy jej ! Sinead wygląda jak faacet i chyba to nie jest miejsce dla mężczyzn ! kora to stara dupa! a Nikole jest kobieca i piekna i zawsze taka będzie!

dzidka2004-03-19 15:33
trochę szybko cos podskoczyła ta Nicole ;-) a swoją drogą teczo to twój wpis jest bardzo chamski i mało zabawny. Twoje wypowiedzi na temat Sinead i Kory więcej niż o nich mówią o tobie.

Sinea2004-03-19 17:58
Dzidka masz racje,bardzo podejrzany ten nagly wskok Kidman.No ale coz,skoro niektore z pan moga glosowac duzo wiecej razy niz zwykle uzytkowniczki. Teczo a Twojej wypowiedzi to nawet komentowac mi sie nie chce...

biegam po lace2004-03-20 03:45
Oj Tecza, tecza... swoje uwagi moze zostaw dla siebie i nie obrazaj innych... ale co do Nikole to się zgodzę ona jest piękna...

lamb2004-03-20 03:59
Ma tyle samo lat co ja zasługuje na moj głos ;) a miejsce jej urodzenia jest przepiekne! chociaż ta fotka nie jest jedną z najlepszych...

aby tylko być2004-03-21 18:34
Brawoo!!! i tak ma być! jest najseksowniejsza:)

kocik_behemocik2004-03-22 15:03
Zdjecie Sinead zmieniono chyba po to, zeby Teczom i innym stworzeniom usta zamknac ;). Jest w tej kobiecie (Sinead, nie Teczy rzecz jasna) tyle naturalnego piekna i delikatnosci, ze chyba tylko uprzedzony, kierujacy sie utartymi schematami (dlugie wlosy - dziewczynka, krotkie - chlopczyk) czlowiek moze sie pomylic w identyfikacji plci :|. Takich niestety na peczki...dziwic sie zreszta nie mozna takim glosom, jesli oceny dokonuje sie na podstawie zdjecia twarzy li i jedynie, nie wiedzac, jak Sinead sie rusza, nie znajac gestow, ekspresji glosu - a przeciez to wszystko sklada sie na kobiecosc... Co sie zas tyczy Nicole...<ironia_mode_on>piekna pewnie bedzie ZAWSZE, bo tez na najlepszych chirurgow moze sobie pozwolic <ironia_mode_off>. To tak dla uwydatnienia powalajacej, wysublimowanej argumentacji.

mrs_dalloway2004-03-22 17:53
pupa....jak ktos urodzi sie ladnym to takim umrze....i tak jest z Nicole....to jest kobieta w calej okazalosci...niczego nie trzeba sie dopatrywac ani domyslac,,,

agida2004-03-22 23:07
bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee zimna jak nozyce chirurga; pociagajaca jak platek sniegu rozplaskany na szybie; gdybym zbyt mocno przypiekla sie na sloncu,chetnie rpzytulilabym sie do niej,zeby ochlodzic zaczerweniona skore:)

mrs_dalloway2004-03-27 15:29
czy wy specjalnie drogie wielbicielki sinead zamieszczacie takie paskudne fotki Nicole?? przeciez to piekna kobieta a tutaj wygląda jakby wyszła z siebie....

kocik_behemocik2004-03-28 11:51
Nie wydaje mi sie, zeby osoby z serwisu odpowiedzialne za zamieszczanie zdjec faworyzowaly Sinead. Nigdy tego nie zauwazylam, smiem twierdzic, ze typy pan zmieniajacych fotki sa zupelnie inne (wnikliwa lektura komentarzy etc.). Ja i zapewne inne 'smiertelniczki' glosujace na swoje ulubienice mozliwosci zmiany nie maja. Wydaje mi sie jednak, ze podeslanie interesujacego zdjecia redakcji zaowocowac moze pojawieniem sie rzeczonego na stronach rankingu. Czemu nie probujecie?

dzidka2004-03-28 15:39
mi się wydaje, ze to zdjecie jest znakomite! nie głosuje na Kidman, ale uważam, że nowe zdjecie jest bardzo udane!

dead star2004-04-18 17:02
AKURAT to zdjęcie jest dobre.Pewnie dlatego się ludziom nie podoba...Lepiej by było w jakiejś błękitnej sukni-bombce z hollywoodzkim uśmiechem przyklejonym do twarzy...A jeśli chodzi o samą Nicole,to jej widok na okładce każdej gazety może zniechęcać.Zwłaszcza,że aktorka z niej jak każda inna,a brzydnie z roku na rok. Kiedyś rzeczywiście była ładna,ale ostatnio wyglądą jak mumia.

mrs_dalloway2004-04-27 21:28
dead star wioche robisz...

netya  netya@interia.pl2004-09-16 19:48
piekna w kazdym calu...

Ash2004-10-03 23:39
Kolejna bogini daleko za czołówką...

Joanka2004-12-07 22:38
Bardzo Ją lubię, jako kobietę i aktorkę, jedenk plusik:D (reszta dla Kazi Szczuki:worship:)

anathril2005-04-21 14:29
dla mnie anioł:)

liska2005-05-12 19:37
dla mnie też.

Emmanuelle2005-06-02 17:52
Nicole jest przesliczna... A gdy miala rude wloski... po prostu doprowadzala mnie do szalu (oczywisacie pozytywnie). Zawsze lubie sobie na nia popatrzec:):)

Beata Ryan2005-08-04 18:17
Boska i namiętna. Rude włoski naj naj naj!!:D

Cleo16  Cleopatra16@poczta.fm2005-08-25 18:34
Dołączam się do grona wielbicieli ślicznej Nicole Kidman. Według mnie to najpiękniejsza kobieta wśród aktorek. Niestety spotkałam się także z opiniami,że Nicole jest brzydka.Ja jednak uważam,że to bzdury,Nicole jest śliczna, no i urodziła się 20.06- dokładnie wtedy kiedy ja!

kajooga  gwincinscy@akimage.com2006-01-11 13:28
Przede wszystkim niesamowita aktorka, do tego piękna kobieta

squeeze2006-02-02 17:25
...gdyby moja przyszła żona choć w części przypominała panią KIDmAN, a już nic w zyciu nie mogłoby byc piękniejsze...

szpuntek-162006-04-19 18:12
tu wyszła całkiem całkiem:D

Joanka2006-04-20 10:18
Jak dla mnie - NAJPIĘKNIEJSZA KOBIETA ŚWIATA! Ubóstwiam Ją - nie tylko za cudną, nietuzinkowa urodę, ale przede wszystkim za ogromny talent aktorski, jaki pokazała choćby w "Godzinach", "Innych", "Za Wszelką Cenę" czy "Dogville". :)

kizia__mizia2006-05-19 14:03
.

mary chery2006-06-15 00:10
mnie oczarowala w moulin rouge

RITA2006-07-28 16:43
tygrysek z cukru aż mi slinka leci i nie tylko

squeeze  randk_a@o2.pl2006-08-21 17:31
..jeszcze sobie westchnę (oh nicole) ;*

squeeze  randk_a@o2.pl2006-09-02 01:33
fajnie tak sobie do niej powzdychać;) oh nicole..moja nicki

Rukia2007-04-04 17:20
piękna, cudowna , kobieca seksowana.... po prostu ideał...

nice_pi2008-05-27 15:14
cudna.. ach cudna... :-)

gingerhead2008-08-13 00:50
dojrzała, z klasą, seksowna, piękna, śpiewa i tańczy co najmniej przyzwoicie, a gra... zabójczo. każdym ruchem, gestem, mimiką, tonem głosu. bogini jako kobieta i jako aktorka.

wanilia202009-02-17 19:05
boska!

Gabinoir2009-04-14 18:58
rewelacyjna aktorka, z niesamowitą zdolnością do metamorfoz, powala na kolana wdziękiem i przede wszystkim wysmakowaną grą aktorską, w dodatku piękność;) (niezapomniana scena gdy w białej półprzezroczystej koszulce pali trawkę z Tomem Cruisem /Oczy szeroko zamknięte/ ;))

Hobbeshob2010-05-12 09:05
Ma w sobie coś niezwykłego, smutnego zarazem, zjawiskowa jak dla mnie...


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Strona Nicole Kidman należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
  ZASADY GŁOSOWANIA  
Głosujesz wybierając według własnych kryteriów i upodobania.
Głosujemy w skali od 1 do 8 na każdą z Pań, na stronie z jej opisem i zdjęciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie można zmieniać.
Aby głosować musisz być zalogowana.

  NOWE W RANKINGU  
NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Prawa kobiet a Koran
vesania olicadiablica ma całkowitą rację. Szkoda że w Polsce nie mówi się o tym głośno, Użalamy się nad tym jaki ciężki los mają imigranci z krsjów muzułmańskich a zupełnie pomijamy to, jaki... opinia dodana 2017-01-14 16:00:40
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016