Fanny Ardant

Aktualny wynik w rankingu 80 Kobiet: 5.75 /głosów: 100

Twój głos: Zaloguj się, aby zagłosować!

Fanny Ardant
Fanny Ardant

Data urodzenia: 22 marca 1949
Miejsce urodzenia: Saumur, Francja
Zawód: aktorka
Wykształcenie: nauki polityczne w Aix-en-Provence, szkoła dramatyczna

Pierwsza dama francuskiego kina. Zadebiutowała na deskach teatralnych w latach 70-ych. Sławę zyskała dzięki filmom telewizyjnym i serialom. Popularność zdobyła grając postać Mathilde Bauchard u boku Gérarda Depardieu w filmie "Kobieta z sąsiedztwa". Wraz z upływem lat zdaje się mieć coraz więcej klasy i uroku...

Wybrana filmografia:
Nathalie - 2003
Callas Forever - 2002
8 kobiet (8 femmes) - 2002
Boskie jak diabli (Sin noticias de Dios) - 2001
Libertyn (Libertin, Le) - 2000
Elizabeth - 1999
Śmieszność (Ridicule) - 1996
Po tamtej stronie chmur (Beyond the Clouds) - 1995
Sabrina - 1995
Nareszcie niedziela! - 1983
Życie jest powieścią - 1983
Kobieta z sąsiedztwa - 1981
Data publikacji w portalu: 2005-03-22

Fanklub Fanny Ardant

Alex2 · AtuTheElephant · mtx · Sheela ·

Aby dołączyć do fanklubu musisz przyznać ocenę 7 lub 8.


Ta strona należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

anathril2005-03-31 21:19
styl i piękno - pierwsza klasa:)

ama2005-04-08 22:16
zgadza się popieram,ladnie śpiewała w ,,8 Kobiet"

juliette2005-07-19 16:04
Francuzki górą!!!

ariel_et_vero2005-11-07 18:18
ona w ogóle była niesamowita w "8-miu kobietach", ama:) Widziałam ją jeszcze w kilku innych rolach i za każdym razem byłam pod wrażeniem - jest niesamowita po prostu:) Jedna z moich ulubionych aktorek. juliette - je suis d'accord!;)

renatkahannover  renatahannover@onet.eu2006-10-16 04:16
jej klasa ..jej szarmanckosc ...usmiech...oczy....w 8 kobietach...zrobila na mnie wrazenie.....lubie takie kobiety

maestra2007-07-19 23:03
Jest najcudowniejsza na świecie!!! ideał!

Alex22008-08-05 17:14
Kobieta w każdym calu!!!

Julia552010-10-06 18:23
Fantastyczna : piękna , uzdolniona i z klasą babeczka !

andrea16902011-03-29 21:36
dyskretny urok burżuazji- a jednak szalona, kobieta w każdym calu , intrygująca

Prudencja2015-12-02 21:46
Wspaniała aktorka , piękna kobieta , pełna impresji , talent nie z tej ziemi. Przepadam za nią . Jest sexi !

Prudencja2016-11-17 22:07
Niesamowity talent aktorski , jako kobieta intrygująca . Kocham ją.


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Strona Fanny Ardant należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
  ZASADY GŁOSOWANIA  
Głosujesz wybierając według własnych kryteriów i upodobania.
Głosujemy w skali od 1 do 8 na każdą z Pań, na stronie z jej opisem i zdjęciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie można zmieniać.
Aby głosować musisz być zalogowana.

  NOWE W RANKINGU  
NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Prawa kobiet a Koran
vesania olicadiablica ma całkowitą rację. Szkoda że w Polsce nie mówi się o tym głośno, Użalamy się nad tym jaki ciężki los mają imigranci z krsjów muzułmańskich a zupełnie pomijamy to, jaki... opinia dodana 2017-01-14 16:00:40
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016