Jennifer Beals

Aktualny wynik w rankingu 80 Kobiet: 6.01 /głosów: 861

Twój głos: Zaloguj się, aby zagłosować!

Jennifer Beals
Jennifer Beals


data urodzenia: 19 grudnia 1963
miejsce urodzenia: Chicago, USA
aktorka

W The L Word zagrała Bette Porter. Zamężna ;) Zabłysnęła w kinie główną rolą tancerki Alex Owens w melodramacie muzycznym Adriana Lyne "Flashdance" (1983), zdobywając nagrodę Image i nominację do Złotego Globu.

Filmografia
2010: Księga ocalenia (Book of Eli, The) jako Claudia
2009: Joueuse jako Amerykanka
2007: My Name Is Sarah jako Sarah Winston
2006: Grudge - Klątwa 2 (Grudge 2, The) jako Trish
2006: Troubled Waters jako Agentka specjalna Jennifer Beck
2005: Desolation Sound jako Elizabeth
2004: The L Word jako Bette Porter
2004: Łapcie tę dziewczynę (Catch That Kid) jako Molly Phillips - Mama Maddy
2003: Ława przysięgłych (Runaway Jury, The) jako Vanessa Lembeck
2003: Połamania nóg! (Break a Leg) jako Juliet
2002: 13 Księżyców (13 Moons) jako Suzi
2002: Chore pragnienia (They Shoot Divas, Don't They?) jako Sloan McBride
2002: Lawirant (Roger Dodger) jako Sophie
2001: Big House, The jako Lorraine Brewster
2001: Party na słodko (Anniversary Party, The) jako Gina Taylor
2001: Cisza przed burzą (After the Storm) jako pani Gavotte
2001: Biesiada wszystkich świętych (Feast of All Saints) jako Dolly Rose
2001: Niepokorny (Out of Line) jako Jenny Capitanas
2000: Hollywood Goes to Hell jako ona sama
2000: Without Malice jako Samantha
2000: Turbulencja 2: Strach przed lataniem (Turbulence 2: Fear of Flying) jako Jessica
2000: Podzielony dom (House Divided, A) jako Amanda Dickson
2000: Milicja (Militia) jako Julie Sanders
1999: Więcej niż randka (Something More)
1998: Ciało i dusza (Body and Soul) jako Gina
1998: Włamywacze (Spree, The) jako Xinia Kelly
1998: Armia Boga II (Prophecy II, The) jako Valery
1998: Rytmy nocy (Last Days of Disco, The) jako Nina Moritz
1997: Nothing Sacred jako Justine Madsen Judd
1997: Twilight of the Golds, The jako Suzanne Stein
1997: Pobożne życzenie (Wishful Thinking) jako Elizabeth
1995: Złodziej z Bagdadu (Arabian Knight) jako Księżniczka Yum Yum (głos)
1995: Cztery pokoje (Four Rooms) jako Angela
1995: W bagnie Los Angeles (Devil in a Blue Dress) jako Daphne Monet
1995: Wybierz mnie (Let It Be Me) jako Emily
1994: Dead on Sight jako Rebecca Darcy
1994: Drogi dzienniku (Caro diario) jako ona sama
1994: Gdzie jest jednooki Jimmy? (Search for One-eye Jimmy, The) jako Ellen
1994: Pani Parker i Krąg Jej Przyjaciół (Mrs. Parker and the Vicious Circle) jako Gertrude Benchley
1993: Nocna sowa (Night Owl) jako Julia
1992: 2000 Malibu Road jako Perry Quinn
1992: Indecency jako Ellie
1992: Terror Stalks the Class Reunion jako Virginia
1992: In the Soup jako Angelica
1992: Powrót ojca chrzestnego (Grand pardon II, Le) jako Joyce Ferranti
1991: Blood and Concrete jako Mona
1990: Dr. M jako Sonja Vogler
1990: Madonne et le dragon, La jako Patty Meredith
1990: Doktor M. (Docteur M) jako Sonja Vogler
1989: Pocałunek wampira (Vampire's Kiss) jako Rachel
1989: Sons jako Transtyta
1988: Decydująca runda (Split Decisions) jako Barbara Uribe
1988: Partia (Partita, La) jako Olivia
1985: Bride, The (I) jako Eva
1983: Flashdance jako Alex Owens
Data publikacji w portalu: 2005-12-10
Ta strona należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

Absolut6na92005-12-11 01:15
Flashdance? Nie poznałam ;)

Rainy2005-12-11 14:29
Nie wyglada na 42 lata :)

aleksandra6662005-12-12 08:24
Daję jej punkty za Flashdance. Była słodziutka a scenę jej tańca przed komisją czy występ z krzesłem w klubie (kto oglądał wie o co chodzi) naśladują teraz mniej pomysłowe niunie.

lora2005-12-16 16:24
i to chyba wszystkie jej osiągnięcia; przedpotopowe "Flashdance" z '83 i wiele cieniutkich rólek drugo- i trzecioplaniowych. Taaak, ta pani kariery z pewnością nie zrobiła w "fabryce snów". I kto na tę panią tutaj głosuje????

Klaudyna2005-12-24 23:29
Hmmm..no oczywiście każdy zagłosuje kto widział panią Beals w serialu L -the Word, gra cudownie lesbijkę-myślę że bardzo przekonowująco-bardzo polubiłam tą bochaterkę i czekam na 3 serię L the Word!!!:)

zuz@2006-01-19 12:25
lora, jennifer beals zaraz po flashdance zrezygnowala z mozliwosci stania sie gwiazda, bo miala to gdzies. dla mnie jest cudowna chocby dlatego i, oczywiscie, dla sceny w flashdance w ktorej zdejmuje stanik...

lenuchaaa2006-01-26 01:37
ojej 42 lata ? kto by pomyslal :)

Pimplak2006-01-27 23:25
fakt w L-word jest niezła,ale Shane nie przebiła...mmm...Shane...mmm...:D

Beata Ryan2006-02-11 19:25
Oglądałam The L Word i jestem nią zachwycona, nawet wydrukowałam sobie jej 2 zdjątka ;) szkoda że zamężna, ale wyczułam to oglądając 2 sezon... I tak ją podziwiam bo jest ładna i nie ma uprzedzeń :D

fragrantOctober2006-03-11 02:15
Kobieta z niebywala klasa! Bardzo atrakcyjna i niesamowicie ciekawa osobowosc. To jak wykreowala postac Bette to mysle ze dopiero popis jej umiejetnosci aktorskich. Niesamowite jak bardzo zaangazowala sie w "The L word" nie tylko z punktu widzenia aktorstwa ale i pod wzgledem swojej otwartosci w rozmowach na temat homseksualizmu. Po wielkim sukcesie serialu w USA zapraszano ja do wielu talk shows i w kazdym wypowiadala sie niesamowicie ciekawie i dosc kontrowersyjnie. W jedym z programow, nieco malo rozgarnieta prezenterka z silikonowym biustem ;-) chcac zabrzmiec, nie wiem czy zabawnie czy profesjonalnie (zadne z powyzszych i tak jej nie wyszlo...) zanim pokazala klip z "The L word" zrobila wstep tymi oto slowami: "Jesli siedza teraz przed TV dzieci moze czas wyslac je po jakas przekaske do kuchni" no i poleciala scena w ktorej Bette "przedyskutowuje" ;-) pewne kwestie z Candice (taka piekna wersja stolarza...hehe, z ktora niestety zdradzila Tine-czego skutki odczuwa zreszta do dzis...) na drzwiach swojego gabinetu. No i ta wlasnie scena miala az tak bardzo zamieszac w umyslach mlodych ludzi...Po powrocie do rozmowy, Pani reporter a.k.a silikonowy biust chciala ruszyc dalej z pytaniami, na co Jennifer zareagowala bardzo stanowczo, acz z typowa dla siebie kultura (plus boski usmiech) "Widzisz i mysle ze wlasnie po to stworzylismy The L Word, zeby nie bylo takich komentarza, komentarza ktorego nigdy bys nie poczynila gdybyscie pokazali kochajaca sie pare heteroseksualna..." i Pani silikonowy biust sie zaplatala bo sie jej nieco glupio zrobilo... WYBACZCIE TASIEMCOWY WYWOD...ja tak mam niestety...cos mnie wena naszla! POZDRAWIAM!

Cudowna2006-03-15 22:34
FragrantOctober przyznaje Ci racje ta kobieta ma niesamowita klase. Wydaje mi sie, ze calego L worda obsadzili nieco dziwnie, w sensie ze kazda aktorka ma niesamowicie podobna osobowosc i charakter do postaci ktore odtwarza- popatrzcie na serialowe Shane, Alice, Moire-Maxa, Jenny i wlasnie Bette- one wszystkie jakby graly siebie. Kate poza ekranem ma identyczny styl ubierania jak Shane. ktora gra, tak samo Jenny i reszta pan. Postac Bette to polaczenie piekna, wdzieku, klasy, elegancji z niesamowita sila charakteru i inteligencja. Nie glosuje na nia tylko dlatego, bo chce aby wygrala Shane ups znaczy Katherine Moening grajaca Shane.

tinag2006-04-06 20:37
widzę, ze wszystkie oszalałyście na punkcie serialu:) no i nie ma się co dziwić:)

szpuntek-162006-04-19 18:07
mówiac że ma 42 ktoś na pewno kłamie:D ale całkiem całkiem:D

Joanka2006-04-20 09:31
Tak rzuciłam okiem na filmografię tej pani, i cóż....zbyt wielu ambitnych tytułów (delikatnie mówiąc :/) doszukać się nie mogłam ("Turbulencja 2", "Armia Boga 2", "Gdzie jest jednoooki Jimmy?" LOL). Śmiech na sali.

Cudowna2006-05-04 00:28
Joanko co z tego, ze nie moglas sie doszukac ambitnych tytulow- wazne, ze zagrala w L word i do tego jak! Jak obejrzysz pare scen erotycznych to jeszcze o pieknej Jennifer zamarzysz haha;)

RITA2006-07-28 17:00
przykład kobiety ,jak wino' czym starsza bardziej uderza do glowy

squeeze  randk_a@o2.pl2006-08-21 17:21
jeju..to mi już gerontofilią zalatuję,no ale jeśli nawet to trudno..po protu nie można się odkochać, poza tym człowiek podczas zauroczenia nie zagląda w metrykę..42lata..przemogłabym sie dla Jen;) ..scena erotyczna z odcinka pilotażowego pierwszorzędna;) chyba zostanę aktorką;) ps.ale dlaczego ona jest zamężna..peszek;p

squeeze  randk_a@o2.pl2006-08-21 17:44
a co do męża pani Jennifer Beals to jest chyba niezbyt urodziwy bo trudno w sieci znaleźć jakiekolwiek jego zdjecie..oh Jen może jednak jakiś les-romans..hm? proszę przyjechać do polski..odwiedzę panią;*

squeeze  randk_a@o2.pl2006-09-02 01:28
..only u bette..;*

jast2006-09-16 21:25
taką kobietkę to bym chciała mieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madie2007-04-07 23:59
oh piękna pani <pokłon>

benny2007-04-08 19:35
..... Jennifer, piekna pod kazdym wzgledem i cudowna w roli Bette...pomarzyc tylko o takiej kobiecie....

camillej2007-05-10 01:38
te ktore pisza ze nie zrobila kariery w hollywood poniewaz jest kiepska aktorką widze ze nie wiele o niej wiedza, wogole nie wiele wiecie o bohaterkach waszego ulubionego serialu czyli the l word(przepraszam te nieliczne ktore wiedzą) poczytajcie troche zanim zechcecie wydawac jakies opinie bo sie tylko osmieszacie swoja ignorancją. Nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy na wiekszosci zagranicznych portali fanow l word ktore odwiedzalam wlasnie opna i leisha sa najbardziej lubiane i sexowne a u nas Shane-która ma wiecej cech meskich niz zenskich; czy wy oby napewno jestescie les?

Justyna82007-06-16 15:11
ja również jestem pod wrażeniem Jennifer powiedzcie jak można w tym wieku mieć taką figurę i to coś co powoduje że myślisz o tej osobie .

kwiatekss-892007-06-21 18:46
ona tez jest niezla i podoba mi sie jej dominacja.jak na swoj wiek to swietnie wyglada

BiankaDeSade2007-10-27 17:35
Jennifer Beals jest CUDOWNA. To jak mówi doprowadza mnie do szału ! :):) Nie jest może najbardziej znaną aktorką ale nie ma wątpliwości że jest jedna z najpiękniejszych !!!!!!!! Styl przede wszystkim ! ;)

^^AK^^2008-02-10 10:43
A Jennifer grała jeszcze w The Grudge 2 jako Trish ;)

chicago_les2008-02-19 08:09
CUDOOOOOOOOO

bacardi2008-02-26 18:48
yyyy jestem na 'nie'.

diana22112008-03-26 16:33
))))))))))))

Kamczatka2008-03-26 19:08
Nie głosuję na postać Bette Porter, tylko na świetną, bardzo inteligentną i - co tu kryć -przepiękną aktorkę. :)

Marchewa:)2008-04-16 20:23
Cudna osóbka mimo ze ma swoje lata :)

qurqa2008-04-19 21:29
chyba większość osub ogląde L coś tam,to tylko złudna kreacja a sama bochaterka tego rankingu jest przeciętna,myślę że Krysia Ricci jest bardziej ciekawa,ale to tylko moje zdanie.

Semplicemente2008-04-20 10:36
Ta kobieta odbiera oddech:)

labryska19892008-04-26 20:51
piękna, przyciąga wzrok ;)

jennifer_832008-04-27 19:35
uwielbiam się na nią patrzeć :)

Labradorka2008-05-02 16:20
jest niesamowita i piękna, przyciąga wzrok, mmmmmmm :)

natasza_212008-05-31 18:51
stara ale jara:)

Rekinek2008-06-21 18:21
Zgadzam się a wami laseczki to jest kobieta na którą mogłabym patrzeć godzinami,mi też odbiera oddech jest bardzo intrygująca i tajemnicza,zakochałam się w niej po obejrzeniu The L Word - śnie o niej po nocach.

Rekinek2008-06-21 18:54
Zgadzam się a wami laseczki to jest kobieta na którą mogłabym patrzeć godzinami,mi też odbiera oddech jest bardzo intrygująca i tajemnicza,zakochałam się w niej po obejrzeniu The L Word - śnie o niej po nocach.

inBloom2008-07-16 13:05
głosujemy dziewczyny!!!

BiankaDeSade2008-07-23 11:40
mmm ja już głosowałam , dałam najwyższa note bo nie da rady dac niższej ;P

Alex22008-08-05 17:23
Ma w sobie to coś !!!

what now?2008-09-19 14:27
marzenie:)

niuta2009-09-09 23:26
ehhhh, co ja bym dała za.... chwilę z nią spędzoną...

gruszeczka7452009-10-12 19:10
uwielbiam ją masakra dla niej zrobiła bym wszystko wow....;)

gruszeczka7452009-10-12 19:14
ten jej uśmiech, ciało.... boska nic dodać nic ująć.....;) marzenie....;) gdzie ona mieszka hehe jedzie ktoś ze mną do niej hehe...;p

megara2009-10-21 14:24
ja moge jechac :)

gruszeczka7452009-10-27 18:26
to trzeba się dowiedzieć gdzie mieszka i jedziemy heh...;p

takibezsens2009-11-02 12:58
Najpiekniejsza kobieta swiata! :) styl, klasa, wdziek, uroda... wszystko zostalo juz tu powiedziane ^^ Love you Jennifer! <3

lessmutek2009-11-15 16:40
Po prostu BOGINI!!!!!Jest bosko piękna..ech....

beata31HB2009-12-04 23:01
Mam właśnie taką kobietę.....

wiesiaCHOCtu2009-12-09 22:07
śliczna, śliczna, śliczna ! nie mogę przestać pożerać wzrokiem każdego jej piksela :)

Gapiszoneknixlo2009-12-21 12:46
jest cudowna jak cholera... kocham ją jak nie wiem co . kupiłam wszystkie filmy The L Word...:*:)

ki.cia2010-01-02 11:59
Jest przepiękna i ma w sobie ogień :D jak to kobieta z pod znaku strzelca :wchodzi do pokoju i już wszyscy maj dobry humor ;)

om72010-01-20 18:09
Tak.. jest super "jedna dziewczyna na milion" :)) mam większość filmów w których grała.. :)) fakt są klasy B ale JB jest rewelacyjna.. teraz czekam na The Book of Eli, podobno była niesamowita w swojej roli.. :)

deanbm2010-02-14 15:04
Jest uosobieniem kobiecości w moim przekonaniu.

fightgirlBB2010-03-04 10:25
Mój ideał... klasa, klasa i jeszcze raz klasa a do tego rozbrajający uśmiech, piękne ciało, styl... myślę, że podoba się tak wielu kobietom bo prezentuje sobą wszystko co cenię (nie tylko ja) u kobiet. Jest zmysłowa, przedsiębiorcza, zdecydowana i WŚCIEKLE INTELIGENTNA !!! straciłam dla Niej głowę .. ;)

anna1732010-05-19 15:47
Zawsze byłam przekonana że jestem hetero, po obejrzeniu JB w TLW nie jestem już tak pewna swego... Ona jest boska :)

darushia62010-06-03 17:23
oh YeS xD :)

Julia552010-10-06 18:34
Zapamiętuje się jej twarz i bardzo dobre granie ról.

kobra932010-10-09 14:44
Jest słodka i bardzo kobieca ;) Daje jej punkty za role Bette

negramaro2010-10-10 20:04
Przeczytalam wszystkie komentarze i widze, ze pomimu kilku niekorzystnych, zdecydowana wiekszosc uwielbia te kobiete...ja sie wcale nie dziwie, ona po prostu ma klase :)

SexTonic2010-11-17 21:52
Jennifer jest rewelacyjna! Zauroczylam się Nią od pierwszej sceny i z odcinka na odcinek bardziej. Jest niezwykle ladna, ma przepiękny uśmiech. Rola w L Word coś niesamowitego! Chociaż przyjemnie się oglądalo 'They shoot divas' i milym zaskoczeniem bylo Jej pojawienie się w roli Zoe Landau w 'Lie to me'. W 'Joueuse' byla tylko przez krótki moment, to i tak mnie przyciągnęla. :)) Kobiecość, klasa i charakter! :))

ewelina_882010-12-30 22:47
Ech, Jennifer.... slodka jak malina....az chcialabym skosztowac....

karira2010-12-31 23:02
to jest dziwne ale miała na twarzy wypisaną każdą emocję każdą rozterkę mimo że nie jest czołową aktorką dam jej pierwsze miejsce

amazonka942011-01-06 01:02
Daje p.Beals 2 za śliczne włoski, i dodam 1 punkcik za role Bette;d i oo! LEISHA HAILEY DO BOJU!

harm2011-01-21 13:07
Jak sobie przypomnę jej (niby)skryty i niewinny uśmiech-choćby w L Word-ie, to aż mi się kolana uginają:)

zerafek19782011-02-13 20:44
piekna

angiee342011-02-13 21:02
klasa....i...charakter....mieszanka u kobiety...przed którą trudno się oprzeć...:)..a w L Word jedna z najciekawszych postaci....:)

angiee342011-02-13 21:04
..przepraszam....której trudno się oprzeć...:)

Magia732011-02-23 19:43
Najpiękniejsza,taką chciałabym u swego boku.;)

panda692011-02-23 21:43
Piękna kobieta,piękny uśmiech,szałowa dama .niezwykła inteligencja .Widziałabym ją w horrorze,psychopatce ,komedii .Ambitne role dla ambitnej kobiety.Świetnie zagrała TLW.

Angel_of_dark2011-02-25 00:12
Hmmm, Mądra, dojrzała, piękna, ideał Kobiety - wg postaci Bett... tak, ideał mój ideał. (ten Jej skok w bok trzeba wyciąć oczywiście);p

panda692011-03-10 19:33
Zastanawiam się ,gdyby Jennifer i Laurel były les. w życiu prywatnym, czy związałyby się .Obie piękne , mądre i ta prawdziwość tych scen emanowała ciepłem, seksem ,ogromną miłością.Pasują do siebie .Panie w razie zmiany zwiążcie się.

andrea16902011-03-29 21:25
zdolna aktorka i piękna kobieta

hidden_prey2011-05-02 14:53
Za stara jak dla mnie, next please :P

panda692011-05-08 18:56
Wszyscy będziemy starzy ,lecz niektórym urok pozostanie .Pozdrawiam Jennifer

bettejen2011-07-09 20:51
ona jest po prostu boska wszystko w niej kocham :asniech ,oczy ,wlosy ,cialo .Zakochalam sie w niej kiedy pierwszy raz polska telewizja publiczna wyemitowala serial "2000 Malibu Road "bylo to jakis czas temu ,a teraz uwielbiam ogladac ja w "the l world"

goga872011-08-04 10:44
Bette Porter - rewelacja :) kobieta z zasadami, stanowcza, fantastycznie inteligentna, seksowna....

panda692012-01-23 20:23
Chciałabym pojechać do Ameryki poznać Jennifer i Laurel ,ale jest to niemożliwe .Szkoda

panda692012-01-23 20:31
Wszyscy jesteśmy dziećmi Boga ,i nikt z nas nie jest doskonały ,.,

karira2012-02-09 01:18
klasa styl gust i piekno

joala2012-03-05 10:44
dziewczyny ja też uwielbiam Jennifer.. i nieźle namieszał The L Word w mojej głowie:) a w tej chwili gra w serialu Chicago Code, obejrzyjcie koniecznie :)) jest fantastyczna :)

niedamnazwy2012-05-03 22:25
Kocham Cie Jen.

limitowana2012-11-09 20:54
Bezapelacyjny ideał kobiety.


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Strona Jennifer Beals należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
  ZASADY GŁOSOWANIA  
Głosujesz wybierając według własnych kryteriów i upodobania.
Głosujemy w skali od 1 do 8 na każdą z Pań, na stronie z jej opisem i zdjęciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie można zmieniać.
Aby głosować musisz być zalogowana.

  NOWE W RANKINGU  
NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Prawa kobiet a Koran
vesania olicadiablica ma całkowitą rację. Szkoda że w Polsce nie mówi się o tym głośno, Użalamy się nad tym jaki ciężki los mają imigranci z krsjów muzułmańskich a zupełnie pomijamy to, jaki... opinia dodana 2017-01-14 16:00:40
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016