Daniela Sea

Aktualny wynik w rankingu 80 Kobiet: 5.83 /głosów: 127

Twój głos: Zaloguj się, aby zagłosować!



performerka, muzyk, aktorka
miejsce urodzenia: Malibu, Kalifornia, USA
data urodzenia 1977

Kiedy była dzieckiem, jej ojciec ujawnił się jako gej. Jej pseudonim inspirowany jest dzieciństwem na Hawajach gdzie surfowała ze swoim ojczymem.
W wieku 16 lat przeniosła się do San Francisco Bay Area. Będąc w Berkeley przyłączyła się do DIY-punkowo-feministycznego projektu Gilman Street Project.

Studiowała teatr improwizowany w Laney College i grała w kilku zespołach punk-rockowych, między innymi w Gr'ups i Cypher in the Snow.
Podróżowała po Europie i Azji, występując w teatrach ulicznych. W Polsce występowała żonglując ogniem. Przez osiem miesięcy mieszkała w Indiach.

Jest buddystką i veganką.

Filmografia:
2009: Don't Look Up jako Tami
2007: Itty Bitty Titty Committee (Stowarzyszenie małych cycków) jako Calvin
2006: Shortbus jako Mały książę

2004-2009 The L Word jako Moira/Max

Data publikacji w portalu: 2010-01-03

Fanklub Daniela Sea

AtuTheElephant · dzidka · earthlings4u · fleurdumal · homos · lara-rose · Lotka ·

Aby dołączyć do fanklubu musisz przyznać ocenę 7 lub 8.


Ta strona należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

ewelina_882010-12-30 22:38
Świetna, bardzo ja lubie.

anitamonia2011-03-20 12:01
Też Ja lubie ma coś w sobie.

hidden_prey2011-05-02 14:46
Zbyt męska....

igiełka2011-10-06 19:04
już ją lubię za tą żonglerkę ogniem;) Swoja kobieta;)

fleurdumal2011-10-07 19:35
Wooooow! :)


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

zoo
  ZASADY GŁOSOWANIA  
Głosujesz wybierając według własnych kryteriów i upodobania.
Głosujemy w skali od 1 do 8 na każdą z Pań, na stronie z jej opisem i zdjęciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie można zmieniać.
Aby głosować musisz być zalogowana.

  NOWE W RANKINGU  
NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...
© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016