Daniela Sea

Aktualny wynik w rankingu 80 Kobiet: 5.83 /głosów: 127

Twój głos: Zaloguj się, aby zagłosować!



performerka, muzyk, aktorka
miejsce urodzenia: Malibu, Kalifornia, USA
data urodzenia 1977

Kiedy była dzieckiem, jej ojciec ujawnił się jako gej. Jej pseudonim inspirowany jest dzieciństwem na Hawajach gdzie surfowała ze swoim ojczymem.
W wieku 16 lat przeniosła się do San Francisco Bay Area. Będąc w Berkeley przyłączyła się do DIY-punkowo-feministycznego projektu Gilman Street Project.

Studiowała teatr improwizowany w Laney College i grała w kilku zespołach punk-rockowych, między innymi w Gr'ups i Cypher in the Snow.
Podróżowała po Europie i Azji, występując w teatrach ulicznych. W Polsce występowała żonglując ogniem. Przez osiem miesięcy mieszkała w Indiach.

Jest buddystką i veganką.

Filmografia:
2009: Don't Look Up jako Tami
2007: Itty Bitty Titty Committee (Stowarzyszenie małych cycków) jako Calvin
2006: Shortbus jako Mały książę

2004-2009 The L Word jako Moira/Max

Data publikacji w portalu: 2010-01-03

Fanklub Daniela Sea

AtuTheElephant · dzidka · earthlings4u · fleurdumal · homos · lara-rose · Lotka ·

Aby dołączyć do fanklubu musisz przyznać ocenę 7 lub 8.


Ta strona należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

ewelina_882010-12-30 22:38
Świetna, bardzo ja lubie.

anitamonia2011-03-20 12:01
Też Ja lubie ma coś w sobie.

hidden_prey2011-05-02 14:46
Zbyt męska....

igiełka2011-10-06 19:04
już ją lubię za tą żonglerkę ogniem;) Swoja kobieta;)

fleurdumal2011-10-07 19:35
Wooooow! :)


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

  ZASADY GŁOSOWANIA  
Głosujesz wybierając według własnych kryteriów i upodobania.
Głosujemy w skali od 1 do 8 na każdą z Pań, na stronie z jej opisem i zdjęciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie można zmieniać.
Aby głosować musisz być zalogowana.

  NOWE W RANKINGU  
NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Prawa kobiet a Koran
vesania olicadiablica ma całkowitą rację. Szkoda że w Polsce nie mówi się o tym głośno, Użalamy się nad tym jaki ciężki los mają imigranci z krsjów muzułmańskich a zupełnie pomijamy to, jaki... opinia dodana 2017-01-14 16:00:40
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016