Fingersmith (Z這dziejka)

Ekranizacja s造nnej powie軼i Sary Waters
zlodz.
zlodz.
Anglia, 1862 rok. Susan Trinder od urodzenia mieszka na Londy雟kich przedmie軼iach w domu drobnych oszust闚 i z這dziei pod opiek pani Sucksby. Maud Lilly swoje dzieci雟two sp璠zi豉 w domu dla umys這wo chorych. Stamt康 wyci庵n掖 j bogaty wuj w zamian za co zosta豉 jego sekretark. Elementem 陰cz帷ym te dwie osoby jest pan Rivers - oszust, kt鏎y po膨da pieni璠zy panny Lilly i do zdobycia ich potrzebuje pomocy Susan, kt鏎a to przyjezdza do panny Lilly, aby pomagac jako jej pokoj闚ka.

W filmie pokazane silne uczucia, kt鏎ych bohaterki nie s do ko鎍a pewne (a raczej sie ich boj). Ponadto jest spisek, romans, 2 sceny 堯磬owe ;), a co ciekawsze od po這wy filmu akcja robi obr鏒 o 180 stopni :].
Na szczesie wszystko konczy sie hapi endem :).
Mniei si film bardzo podoba i z miejsca daje mu 10/10.
Nata
Data publikacji w portalu: 2007-05-09
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opini  

literanna2007-05-09 14:03
by jaki czas temu wy鈍ietlany na tv4. Te mi si podoba.

witchML2007-05-09 15:45
Gdzie mo積a go kupi? Pr鏏uj znale潭 dvd od lutego, ale bez powodzenia:(

ann_pe2007-05-11 22:56
Na pewno z amazon.co.uk w wersji angielskiej. W polskiej nie wiem, czy w og鏊e jest dost瘼ny.

nigdy_w_zyciu2007-05-12 01:02
coz...film bylby niezly, gdyby aktorki byly ladniejsze... ta susan to jeszcze..ale ta druga...caly film sie przez to zwalil...

frog2007-05-13 13:49
Nie zgadzam sie z toba. Obsadzanie rol samymi pieknosciami jest bledem

squeeze2007-05-14 18:04
wydaje mi sie jednak (choc filmu ne widzialam) ze fajne jest widziec na ekranie ladne buzie; jak np. w lost and delirious albo imagine me and you;p

amica2007-06-01 19:13
film jest 鈍ietny a 豉dne buzie to raczej w filmach innego gatunku,tu chodzi o co wi璚ej o uczucia i emocje

amelia2007-06-12 15:16
Jest warto na niego puj嗆

Biena2007-06-12 22:13
Film jest 鈍ietny, ale ksi捫ka bardziej wci庵a. Uwielbiam filmy kostiumowe, a w po陰czeniu z tematyk les...

czestochowianka2007-07-10 22:01
Ciekawy opis filmu ;-)... Zapraszam na moja stron na kt鏎ej te znajdziecie ten film w鈔鏚 wielu innych bran鄴wek

czestochowianka2008-04-22 10:33
Wiecej na temat tego filmu na stronie www.gdyby-sciany-mogly-mowic.blog.pl/

fella2008-05-12 20:59
?wietny film, podoba? mi si?, lubi? kostiumowe, ksi??ka jest lepsza i dzia?a na pod?wiadomo??, ale film daleko od niej nie odbiega?, ?wietna obsada polecam

wiosennagwiazda2008-08-20 17:45
Film kostiumowy, najciekawsze rozwini?cie w trakcie, element mi?o?ci ukazany tak standardowo. Dla rozrywki i "zabicia czasu" mo?na obejrze?.

karola2008-08-26 11:42
szukam tego filmu w sieci i niemogo znales?, gdyby kt鏎a? z was mia?a by?a bym wdzi?czna ;)

eve2009-06-15 18:59
dostepny na dvd.com.uk

blosoom2009-08-17 19:15
Czy ma kto? napisy do filmu "Vivere" re?. Angelina Maccarone

niepalisie2010-01-11 12:19
film ?wietny. bardzo mi podpasowal emocjonalnie. jest naprawde pi?kny i warto obejrze?. aktorki mi sie spodoba?y:) zauroczy?am sie

white_one2010-01-25 21:54
Bardzo dobry film !!!! Naprawde warto obejrzec :) jesli ktos szuka mozna zobaczyc on-line na seans 24.pl :)

fella_842010-05-21 08:11
niez造, niez造 .. ksi捫ka zajmuj帷a :P Lubie takie kino, troch kostium闚, troch zamieszania w akcji, troch tego, 瞠 kobiety zrobi wszystko aby osi庵n望 sw鎩 cel :] pozdrawiam ciep這 :)

LaPielQueHabito2011-12-30 01:06
Najlepszy miniserial, jaki do tej pory ogl康a豉m. Gdyby zmienili aktorki (na 豉dniejsze, rzecz jasna), Z這dziejka mog豉by straci sw鎩 urok. Zaskakuj帷a fabu豉. Polecam.


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych u篡tkowniczek portalu

Zaloguj si

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj si!

  NAPISZ DO NAS!  

Film jest sztuk emocjalnego i subiektywnego odbioru. Dlatego zapraszam Was do wsp馧tworzenia wraz ze mn tej strony. Przysy豉jcie swoje recenzje film闚, kt鏎e was poruszy造, kt鏎e chcieliby軼ie innym poleci.
Tematyka: Filmy dla lesbijek, filmy o lesbijkach, filmy z w徠kami lesbijskimi, filmy LGBTQ.
Moj adres: dagzof@tlen.pl


NEWSLETTER I SPOΒCZNO列I

Chcesz by powiadamiana o nowo軼iach w portalu? Zarejestruj si i zaprenumeruj nasz newsletter lub kana Nowo軼i RSS!
Mo瞠sz te do陰czy do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!


Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promuj帷ych aborcj za granic
justsomebody10 Pos逝giwanie si przyk豉dem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, wi瘯szego sensu, bo to jest wyj徠ek na tle setek tysi璚y niepe軟osprawnych. Od dzieci雟twa by otoczony opiek, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno 篡豉m i teraz mam co wspomina
Hitoshi W pi徠ek by豉m na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowit kobiet, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, da豉 przepi瘯ny wyst瘼. Uwielbiam j.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
S豉bo. Dobrn窸am do 20 strony ma這 si przy tym nie topi帷 w nadmiarze nic nie wnosz帷ych s堯w. 畝逝j,...
© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016