Niespodziewana miłość **

Unexpected Love, Dramat USA, 2003, reż.: Lee Rose, obsada: Wendy Crewson, Christine Ebersole, Irma P. Hall
Gniot edukacyjny klasy D. Forma - nie powiem, ciekawa. Istnieje taki gatunek filmowy jak kino chodzono-mówione. Na potrzeby tego arcydzieła stworzyłabym nowy – kino wchodzono-siadano-wygłaszano-wychodzone. Występują: czworo drzwi, trzy sofy, dwa fotele, dwa krzesełka na tyłach agencji nieruchomości (palarnia - tam dialogi są najdramatyczniejsze) i jedno łoże małżeńskie. Mimo to niestety nie widzimy, jak spędzają swoją pierwszą wspólną noc bohaterki filmu – operator ograniczył się do pokazania pocałunków, średnio namiętnych (ale, by oddać sprawiedliwość obu paniom, dość czułych).

Tempo zastraszające – jedna scena trwa przeciętnie pół minuty: puk, puk, cześć kochanie (siadają) - powiedziałam o nas mężowi, chce odebrać mi dzieci - to straszne - muszę już iść i powiedzieć córce, nie chcę, by dowiedziała się od niego - rozumiem, czy mimo to chcesz o nas walczyć - jedyne, czego jestem pewna, to moja miłość do ciebie (wstają) - pa, kochanie (dźwięk zapalanego silnika)... I apiać od nowa: wchodzą i wychodzą, a dylematy moralne rozwiązują w najwyżej 5 minut.

Udało mi się stworzyć kilka teorii odnośnie wymienionych niedostatków (to w przerwach na reklamy, bo myślenie w trakcie akcji uniemożliwiłoby śledzenie tak szybko zmieniającej się na ekranie rzeczywistości) - otóż twórcy filmu albo zgubili scenariusz, a że mieli trzy dni na skończenie zdjęć, wiec odtworzyli fabułę na podstawie jej streszczenia, albo zaingerowała cenzura i wszystkie wartościowe sceny wywalili...

A treść... Wszystko piękne, przesłodzone, szumne, dumne - jak lesbijka, to monogamiczna do bólu, jak ex-partnerka, to martwa, jak mąż, to szlachetny męczennik i nawet babcia-potwór jakoś się przemogła, a wszystko za sprawą nieletniej, ale jakże mądrej i przenikliwej córki.

Ale w sumie, dzięki takiej mieszance fatalnej realizacji, kiepskich dialogów i odrealnionej rzeczywistości, bawiłam się nieźle.
abs_ik
Data publikacji w portalu: 2003-09-16
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

asia2005-02-27 12:40
Czy ktos wie, gdzie moge znalezc ten film????? Piszcie prosze:):):):):)

abs_ik2005-04-19 14:31
Ja go widziałam na Hallmarku.

pustka2005-06-21 13:05
hej...gdzie można dostać ten film????????

mow_szeptem2005-10-31 12:34
Film rewelacyjny!! Niestety nigdzie nie można go dostać:(

aniabyczek2005-11-06 12:42
Buuu ja tez go ogladalam na Hallmarku rok temu, ale teraz juz nie puszczaja a nigdzie go nie mozna sciagnac:((( prosze o jakis cynk w razie WU

kena_282005-12-06 16:49
Film słabiutki ale recenzja super czytając ją bawiłam sie lepiej niż na filmie :)

mow_szeptem@o2.pl2006-03-02 13:08
za 2 dni bedę go mieć:) a poza tym pod koniec marca 2006 bedzie na hallmarku!! milego ogladania!!

rotaa2006-05-24 13:51
Będzie na Hallmarku 12 czerwca.Zobaczymy czy w ogóle warto na niego poświęcac czas...

aga2006-07-17 12:38
Uwaga! Niespodziewana miłość będzie 19.07.2006 na Hallamrku o północy.

onaaga2006-07-17 12:39
"skad mozna film miec: mozna go sciagnac z wiekszosci shareow." To znaczy skąd? Byłabym wdzięczna za podpowiedź.

yetinho2006-08-19 21:50
film będzie 31.08 o 23.00 na hallmarku

BiankadeSade2008-07-15 09:17
ten film jest w ca?o?ci na youtubie !

maniutka3742008-09-25 18:44
Mnie podoba? si? ten film i poluje na niego. Niestety nigdzie nie mog? go znale??. Próbowa?am nawet ?ci?gn?? go z Bear Share ale nie wyszukuje go :((((((( . Szkoda, bo film naprawd? niez?y. Czekam na powtórk? na Hallamrku.

maniutka3742008-09-25 18:47
Nie ma go na youtubie bo sprawdza?am :(((((((((((( .

maniutka3742008-09-29 14:33
Hehe znalaz?am go na YouTube, jednak jest :)))))) . Genialny ten film :) .


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

  NAPISZ DO NAS!  

Film jest sztuką emocjalnego i subiektywnego odbioru. Dlatego zapraszam Was do współtworzenia wraz ze mną tej strony. Przysyłajcie swoje recenzje filmów, które was poruszyły, które chcielibyście innym polecić.
Tematyka: Filmy dla lesbijek, filmy o lesbijkach, filmy z wątkami lesbijskimi, filmy LGBTQ.
Moj adres: dagzof@tlen.pl


NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!


Ostatnio komentowane:

news Prawa kobiet a Koran
vesania olicadiablica ma całkowitą rację. Szkoda że w Polsce nie mówi się o tym głośno, Użalamy się nad tym jaki ciężki los mają imigranci z krsjów muzułmańskich a zupełnie pomijamy to, jaki... opinia dodana 2017-01-14 16:00:40
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016