Kochanek czy kochanka *****

Gazon Maudit, Reżyseria: Josiane Balasko, w rolach głównych: Victoria Abril, Josiane Balasko, Alain Chabat, Produkcja francuska, ok. 103 minuty, 1995
Mąż, żona i kochanka... Znacie? Jeśli oczekujecie klasycznego dramatu o romansie niewiernego mężusia i rozpaczy oszukanej żony to przekonacie się, że tym razem będzie zupełnie inaczej niż zwykle!

Laurent to mieszkaniec niewielkiego miasteczka na południu Francji posiadający dwójkę ślicznych synalków, kochająca i przykładnie dbającą o dom żonę Loli oraz dobrą pracę handlarza nieruchomościami, która sprawia, że ten przystojny, dowcipny i dobrze sytuowany mężczyzna ma ogromne trudności z dochowaniem małżeńskiej wierności. Sytuacja poważnie komplikuje się, kiedy pewnego popołudnia przed ich domem psuje się ciężarówka prowadzona przez kobietę o imieniu Marijo. Loli, którą mąż po raz kolejny wystawił do wiatru z obiadem zaprasza więc Marijo aby dotrzymała jej towarzystwa. Ponieważ gość nie kryje swojej orientacji seksualnej Loli nie ma wątpliwości co kryje się za flirtującym tonem drugiej kobiety i można powiedzieć, że z otwartymi oczami wskakuje w romans. Oczywiście to co miało być chwilową igraszką zmienia się w dość niecodzienną sytuację: mąż, żona i kochanka żony zamieszkują pod jednym dachem, co powoduje komiczne zwroty akcji. Oczywiście Loli korzysta z nowej roli pożądanej i kochanej przez obie strony kobiety i steruje sytuacją... jednak nie do końca, bowiem taki styl życia nie jest zbyt łatwy. Jjest zmęczona wrogością wobec siebie i rywalizacją Laurenta i Marijo, którzy w końcu na swój sposób postanawiają rozwiązać problem. Zakończenie filmu jest zabawne, przewrotne i zupełnie nie można wysnuć z niego morału, aby nie czynić komuś co tobie nie miłe, bo skoki w bok Laurenta owocują nad wyraz interesującymi konsekwencjami.
Corky
Data publikacji w portalu: 2003-09-12
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

karolina26poz2004-05-29 15:15
witam.. o filmie moge powiedziec ze to bardzo przyjemna komedyjka z wdziecznie pokazanym watkiem milosnym i musze przyznac ze rozpaczliwie poszukuje napisow do tego filmu :( bez efektu.. pomozcie ;)

LeeLee*2004-06-05 20:52
Najpierw w gazecie z programem TV przeczytałam tytuł filmu i nic wiecej...a po obejżeniu filmu pojawił mi się uśmiech na twarzy..całkowite zaskoczenie..fajna komedia z odrobiną magii:)

shade2004-11-30 15:06
no własnie czy ktoś z Was dysponuje może napisami do tego filmu (poszukuję również napisów do Labirynt namiętności - Almodovara). prosze o ew. kontakt na priv. shade

winna2005-04-13 17:36
Zawziecie poszukuje napisow!!

fella2005-05-06 20:57
film rewelacja już dawno się tyle nie naśmiałam przed telewizorkiem, Victoria grała pierwsza klasa,

vykki2006-06-15 19:05
Witam wszyskich,uwielbiam ten film,ale nie moge go nigdzie dostac...pomóżcie! 2074159

vykki2006-06-15 19:06
ooops,to ostatnie to nr GG :)

elektronika2007-01-24 20:50
Witam, Muszę powiedzieć, że jestem trochę rozczarowana, spodziewałam się czegoś lepszego widząc 5 gwiazdek.. Film jest zabawny, to prawda, ale treść.. może to ja nie lubię takich historii..hmm

Meliska2007-02-26 22:55
super film , widziałam go kiedys w tv. Mam film, moge przesłac ale niestety nie mam napisów, moze komuś udało się zdobyć??

Solange2007-05-17 23:40
Proszę, pomóżcie! Szukam tego filmu na DVD lub VHS. Albo chociaż napisów do tego filmu. Jakichkolwiek! To dla Mojej Żony, bardzo chciała obejrzeć ten film. kto pomoże?

gox2007-06-01 20:12
Do Solange: mam ten film ale na VHS Tez szukam napisów

Maybe2007-07-03 20:02
mam ten film na na dvd,ale bez napisów. Jak ktos sobie zyczy to moge wysłac ale dopiero w pazdzierniku

kasia19802008-11-28 23:48
powiedzcie mi gdzie moge ?cign?? te filmy za pomoc z góry dzi?kuje prosze pisa? na meila

Alien2008-12-12 18:43
Dzis ten film w Tv leci na ale kino o 20.00 =]

Justysia2009-01-03 23:46
ostatnio widzialam ten film w tv i szukam w necie filmu ale ciezko go znalezc bo chyba nie ma;(

Justysia2009-01-03 23:47
ostatnio widzialam ten film w tv i szukam w necie filmu ale ciezko go znalezc bo chyba nie ma;(

Niunia...2009-01-11 11:04
Dzis o po?nocy lecia? ten film na Ale Kino.. Exstra film.. Chcia?am Go Sobie sciagnac ,ale nigdzie go nie ma :( Jesli moze ktos posida ten film to prosze o kontakt.. Z gory dziekue :)

Mart2009-02-22 11:49
Czy ktokolwiek znalaz? napisy? polskich nie mo?na dosta?..

mikiecik2009-03-24 17:41
zainteresowanych nagraniem z tv (Ale Kino) prosze o kontakt na moj email

fella_842010-05-21 07:03
przezabawny :] cóż dodać ??? nie ma takich słów trzeba obejrzeć :]

Ive2010-06-04 18:26
Czy moze ktos ma napisy do tego filmu????Prosze o kontakt na moj meil:)

kej.poznan2011-07-07 12:59
napisy wrzucilam na napiprojekt, niestety jest kilka "dziur" - znajacych francuski prosze o pomoc w uzupelnieniu napisow, jesli ktor przetulaczy brakujace momenty - obiecuje wstawic juz pelna wersje napisow. pozdro i dzieki

kej.poznan2011-07-07 13:00
wybaczcie literowki ;)

kej.poznan2011-07-07 13:01
wybaczcie literowki ;)

ekscentryczka452011-07-08 10:57
Szalenie sympatyczny film, chociaż nie obyło się bez stereotypów, ale jak na komedię jest zabawny. Aktorsko też jest bez zastrzeżeń. Chociaż mam jedno ale. Nie obyło się bez mega happy endu. Kiedy to zdeklarowany heretyk staje się gayem. To już lekka przesada. Ale film bawi inteligentnie i bez gagów w stylu puszczania bąków, bekania czy mówienia co zdanie fuck itp...Aha i zwolenniczki L-world niech go nie oglądają ;-)))) nie ma tam ludzkiego lukru.

rybkaivo2012-01-14 20:55
Na kinolive.pl jest z lektorem :)


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

  NAPISZ DO NAS!  

Film jest sztuką emocjalnego i subiektywnego odbioru. Dlatego zapraszam Was do współtworzenia wraz ze mną tej strony. Przysyłajcie swoje recenzje filmów, które was poruszyły, które chcielibyście innym polecić.
Tematyka: Filmy dla lesbijek, filmy o lesbijkach, filmy z wątkami lesbijskimi, filmy LGBTQ.
Moj adres: dagzof@tlen.pl


NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!


Ostatnio komentowane:

news Prawa kobiet a Koran
vesania olicadiablica ma całkowitą rację. Szkoda że w Polsce nie mówi się o tym głośno, Użalamy się nad tym jaki ciężki los mają imigranci z krsjów muzułmańskich a zupełnie pomijamy to, jaki... opinia dodana 2017-01-14 16:00:40
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016