Gry weselne

O tym filmie nie przeczytałam na żadnym portalu lesbijskim. Powiedział mi o nim kolega z pracy, że głównym wątkiem jest motyw zakochych w sobie dwóch dziewczynach! Postanowiłam zobaczyć, co w trawie piszczy.

Luce i Rachel
Luce i Rachel
Z recenzji bowiem nijak nie można było się dowiedzieć, iż jakakolwiek miłość pomiędzy kobietami tam występuje:
„Heck i Rachel wkraczają na wspólną, małżeńska drogę. Jednak już przed ołtarzem, Rachel zauroczy się kimś innym, co wzbudzi w niej wątpliwości, czy aby na pewno Heck jest wszystkim, czego szukała w życiu.” (recenzja z portalu wp.pl)
Swoją drogą to ciekawe, jak polskie recenzje nie oddaja prawdy o tym, co można zobaczyć na ekranie, a już szczególnie skrywają wątki homoseksualne…
Atmosfera filmu wprowadza nas w bardzo brytyjski nastrój: typowa powściągliwość bohaterów, szczególnie tych starszych, widoki Londynu i uroki małych uliczek dzielnicy Ealing.
Heck i Rachel znają się od wielu lat. Planują ślub, są najlepszymi kumplami dla siebie, rozumieją się jak mało kto. I gdy wreszcie ślub się odbywa, Rachel zostaje zauroczona – ze wzajemnością – kwiaciarką, która przygotowała oprawę kwiatową na ślub. Po ślubie odbywa się splot okoliczności, podczas których Rachel i Luce spotykają się, wzajemnie się sobą fascynując. Podczas gdy Luce jest świadomą lesbijką i gdy ktoś pyta o jej życie osobiste mówi o tym bez problemów, o tyle Rachel po prostu zakochała się w kobiecie. Ma z tym duży problem, bo jest żoną Hecka i czuje się nie w porządku… Ale uczuć nie można oszukać, one żyją swoim życiem i pomino wielu przeszkód paniom udaje się dopiąć swego – być szczęśliwymi we dwie.
Film naiwny, pokazujący bardzo bezproblemowe podejście do relacji, orientacji seksualnych – żaden z rodziców panny młodej nie jest zdziwiony ani nawet zaskoczony faktem, iż córka nagle po ślubie zakochała się w innej osobie, w kobiecie! Dlatego wydaje się to nierealne, aczkolwiek nikt nie obiecywał, że na ekranie mamy oglądać tylko rzeczywistośc brutalną, jaka jest, może warto czasem pomarzyć, jak fajnie byłoby gdyby tak było naprawdę?
Akuratny film na lato, aby można było się nieco zrelaksować. Troszeczkę atmosferą przypomina „Cztery wesela i pogrzeb”, ale daleko mu do jego doskonałości.
Yga Kostrzewa
Data publikacji w portalu: 2006-07-25
„Gry weselne” („Imagine Me & You”), reż Ol Parker
wyst. Piper Perabo (Rachel), Lena Headey (Luce), Matthew Goode (Heck)
Wielka Brytania/Niemcy 2005, 94 min.
polska premiera 17.07.2006
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

hrabianka2006-07-28 22:33
A mi sie film podobal... tak, bezsprzecznie: naiwny, itd... ale coz, dziala... mialam wrazenie, ze na calej sali kinowej tylko ja mialam motylki w zoladku... ze tylko ja wiem, co te dziewczyny czuly - bedac w pojedynke w tej sali kinowej wypelnionej heteroseksulanymi parami. ;) polecam na cieply letni wieczor. :)

ma2006-07-28 22:56
Trochę dziwne, że premiera była 17 lipca, a film można zobaczyć już tylko w trzech kinach(w Warszawie).Nie mówiąc już o godzinach wyświetlania,np. 9:30 czy 11:45.

margot2006-07-28 23:15
naiwny ale i ładny okiem rzucic nie zaszkodzi też jestem zdziwiona tą jakże' szumną'obecnością tego filmu w polskich kinach, dlatego postarałam się o własną kopię powyższego służe jeśli ktoś ma życzenie:]

Fosamax2006-07-28 23:32
Swietny film! Bardzo humorystyczny i ciekawie pokazana sytuacja gdzie heteryczna dziewczyna przyznaje sie do tego ze jest lesbijka i wybiera kobietę a nie poddaje sie stereoytypom i ciągnie swoje malzenstwo!!POLECAM:)

VERONA2006-07-28 23:49
Film, choc nieco powiał kiczowatością, zrobił na mnie dośc duże wrażenie. Piękna opowieść o miłości, chyba tej najbardziej zakazanej i czesto niezrozumianej... Cieszę się, że Rachel poszła za głosem serca. Cenię w niej to, że nie wahała się spojrzeć prawdzie w oczy i po prostu pokochała drugą kobietę.

E. Amarantine2006-07-28 23:50
Film pomijany w polskich kinach, w wielu kinach po prostu pomijany. Czeka się na film, na premierę, a tutaj wyskakują z filmem, który ma premierę tuż po Grach weselnych (wcale go nie grając). Jednakże film widziałam. I ma to coś... Typowy brytyjski film, ale można przez te półtorej godziny nabrać wiary na właśnie coś takiego... Prawdziwą miłość. choćby przez chwilę świat nie jest tym brutalnym, gdzie za obnoszenie się jesteś wytykany palcami,... Tylko takim w którym możesz kochać i wierysz w tę miłość. Wzajemną.

kfiatuszek2006-07-29 16:27
Mnie się ten film bardzo podobał,zwłaszcza,że nie spodziewałam się wątku les w takim stylu...Śliczne bohaterki,atmosfera serdeczna i bajkowa puenta....czegóż chcieć więcej w tak mile rozpoczęty wakacyjny wieczór?Zwłaszacza,że film ogądany w przednim towarzystwie;)Dziękuję za seans:)

ma2006-07-29 18:51
Film bardzo przyjemny.Wreszcie jakaś normalna komedia romantyczna!!!!!!!:)

melodiazycia2006-07-30 03:58
jelsi chodzi o mnie to ten film mam od jakis 3 miesiecy.ogladalam go z 6 razy.jak dla mnie jest swietny.lekki.czasami dobrze jest obejrzec cos co bysmy chcieli by odzwierciedlalo nasze zycie ;) a ten taki jest. poza tym nie zawsze rodzina stwarza problemy w zwiazku z orientacja seksualna. kolejny film ktory polecam i ktory dopiero na koniec roku trafi do europy jest Loving Annabelle. Opowiada o milosci mlodej uczennicy szkoly katolickiej do jednej z nauczycielek. Piekna muzyka. Pieknie ukazana milosc noi podstawowe problemy. Bo nie dosc ze roznica wieku. To jest to konfrontacja nauczycielki z uczennica i na dodatek Boska szkola bo katolicka. Dlugo by opowiadac. Najbardziej mnie uzekla scena milosna... ;)Polecam!

Ireth2006-07-30 20:18
Pani Iga myli sie piszac, ze w zadnej recenzji nie mozna bylo przeczytac, ze to film z watkiem homo. W POLITYCE w dziale "Afisz" byla takowa. Z tym, ze film oceniono jako zwykla, klasyczna, oklepana komedie romantyczna z ta jedna innowacja.

100krotka2006-07-30 22:16
Ireth bo to byla zwykla komedia romantyczna. Najzwyklejsza i to jest jej plus. Przecietny widz (heteryk) oglada sobie, bawi sie, bo to lekki i przyjemny film i nagle tylko taka lampka mu sie zapala " ej to 2 dziewczyny" i szunerk slow/skojarzen; lesbijki, homo, etc. i boom 2 dziewczyny a potrafia sie zakochac jak w heteryckiej komedii romantycznej. Do tego bohaterki wzbudzaja sympatie (jak to w komedii romantycznej gdy milosc ma wygrac :D ) Wychodzilysmy w 4 z kina (2 pary) trzymajace sie za rece, a z nami bylo slychac pare heterykow i ich przyjazne zdzwienie w glosie "ooo" bo nagle wyszli z kina i zobaczyli lesbijki, te prawdziwe ;) Film polecam (z napisami w wersji kinowej :] napisy robione sciagniete wiele traca z humoru angielskiego).

anouk842006-07-31 19:30
mi rowniez film sie podobal, mimo ze faktycznie moze wydawac sie zbyt... latwy, ale nie dla kobiet, ktore same musialy zmiezyc sie z odkrywaniem swej seksualnosci bedac w pozornie(a moze i nie tylko pozornie) szczesliwym zwiazku z mezczyzna, ktory w koncu musial sie skonczyc na rzecz mocniejszego uczucia... Warto go tez obejrzec chociazby ze wzgledy na Piper:) ktora ma juz na swoim koncie film o podobnej tematyce...starsza, dojrzalsza ale tak samo urocza;)

irma2006-08-01 14:13
nie zgadzam sie ze film jest nierealistyczny i naiwny - sa juz miejsca w Europie gdzie ludzie nie dziwia sie gdy zakochujesz sie w osobie tej samej plci - zwiazek jak zwiazek - plec jest drugorzedna:) weslola komedia romantyczna, brytyjczycy ostatnio sporo tego wypuscieli: lato milosci, pamiec zlotej rybki

m2006-08-01 18:12
....a ja wlasnie przezywam taka "historie"....

Ireth2006-08-01 20:33
No Irmo, "Lato milosci" to taka komedia ze ho ho...

marina2006-08-01 23:09
Bardzo sympatyczna, ciepła komedia :) I ten brytyjski akcent... ach!

irma2006-08-02 15:17
well...lato milosci to nie komedia tylko film o dojrzewaniu moim zdaniem, ale tez film brytyjski i podalam go jako przyklad tego ze kwestia milosci homoseksulanej nie zawsze jest traktowana jako cos wyjatkowego, ot milosc i tyle, zwiazek i tyle...bez niepotrzebnego podniecanie sie ze akuratnie sie trafila ta sama plec:)

sweet angel2006-08-06 14:29
Film słodki i banalny....ale chyba tego nam trzeba w szarej polskiej rzeczywistości ;-)

respiro2006-08-08 21:36
margot, ja mam życzenie, bo do kina narazie nie mogę się wybrać ;( A co do 'Lata miłości' - przeczytajcie książkę, drogie Panie, przekonacie, jak Pawlikowski skopał ją, kręcąc jej ekranizację...

music_lover2006-08-10 21:08
Mi sie podobal film, a jeszcze bardziej bohaterki >;]

allice792006-08-10 21:24
czytając recenzje o filmie pewnie nigdy bym się nie dowiedziała o czym on jest;) Narazie udało mi się obejżeć zwiastun hmmm piękne kobiety, romantyczna historia cóż więcej chcieć??? Kocham oglądać takie filmy bo pozwalają oderwać się od rzeczywistości i troszke pomarzyć... Masz 100% racje sweet angel bo tego nam trzeba;)

sprinterka2006-08-10 23:45
Witam :-) W jakim kinie moge zobaczyc ten film? Interesują mnie Katowice..lub okolice. Normalnie nigdzie nie ma go w repertuarze..... Dzięki za pomoc:->>>>>

yadaftie2006-08-11 13:04
Film na prawde sympatyczny. Jedyny minus to scena z dwoma gejami- "branzowy" film a tu taki nieładny stereotyp:(. Bardzo polecam: troche do śmiechu a i nawet do płaczu, prawdziwa brytyjska komedia romantyczna! Na kilka chwil można zapomnieć o rzeczywistości. Nawet osoba hetero sie podobał. Koło mnie siedzialy dwie pary jedna ok 60 druga przed 40 i smiali sie tak samo glosno jak my.

Maggi2006-08-12 22:22
MARGOT ja też mam życzenie baaardzo proszę :)

kapurynka2006-08-12 23:05
margot jesli mozesz przeslac to bardzo prosimy :)

allice792006-08-13 20:26
Ach MARGOT ja też bym bardzo prosiła;)

goska2006-08-14 21:58
VERONA, nie rozumiem cie- co to znaczy "heteryczna kobieta przyznala sie ze jest lesbijka". czy jedno drugiego nie wyklucza? skoro sie zakochala w kobiecie u ciekla spod oltarza, to znaczy ze jest bi.

dama2006-08-15 20:17
widziałam wczoraj ten film :) Mimo tego,że skończył się happy endem to jakoś smutno mi było...Gorąco polecam ;)

notaro2006-08-16 18:55
film bardzo mi sie podobal, momentami zabawdy. z przyjemnoscia go ogladalam! polecam

gillian2006-08-16 23:27
Sympatyczna komedia w stylu "w dniu ślubu zakochuje się w innym" - a raczej w innej :-) Pokusie ulega nie mlody malzonek a raczej mloda zona..Polecam anyway.

reina2006-08-17 23:54
a mi ten film się podobał :) to było niesamowite uczucie wiedzieć co przezywają bohaterki

promcio2006-08-18 14:53
Droga MARGOT ja też bym bardzo bardzo prosiła!!!! :-)

baf2006-08-18 21:27
Margot....ja też...bardzo bym prosiła...

Promcio2006-08-20 08:21
Droga Margot! Dostalam Twojego maila ale jaet jakis problem z odpowiedzia Jak bys mogla do mnie napisac raz jeszcze ale z jakiegos innego adresu bede bardzo wdzieczna!!! Dziekuje raz jeszcze

amazonia2006-08-21 13:19
oglądałam wczoraj i się zauroczyłam oderwanie od rzeczywistości - tego było mi właśnie trzeba dziś od rana szukam go w necie. tak bardzo chciałabym go mieć ale nie mogę znależć może mi ktoś pomoże? :>

amazonia2006-08-21 13:20
:)

squeeze2006-08-21 16:26
margot..błagam, chcialam być nizależna i sciągnęlam sobie "imagine me and you" z sieci , niestety jest zarazony wirusem i nijak nie moge go ruszyć, a sciagałąm go jakieś 6h..;( jestem samotna, daj mi kawałek radości! (w postaci filmiku oczywiscie}

handra2006-08-22 18:50
a ja ten film chce ogladnac bo kocham PIPER ktora cudownie zagrala w innym branzowym filmiku"zagubione" :)

amacord2006-08-25 20:35
film moze zbyt slodki ale dla mnie super, milo sie oderwac od rzeczywistosci i pomarzyc...i najwazniejsze - uwierzyc w bajke!!!:) a film drogie panie mozna bez problemu, szybko i bez wirusow sciagnac z miska - tak, jak ja - a nie meczyc biedna margot ;)

amacord2006-08-26 23:55
ps. zauwazylyscie ze w filmie jest tylko jedna scena ukazujaca nakladanie obraczki - i to Luce naklada ja Rachel??!! brawo!!!:)

anouk2006-08-27 18:06
sluszna uwaga:)

Sand2006-08-28 11:58
Film jest fantastyczny,Boski wręcz! od dwóch tygodni oglądam go 5 rzy dziennie :D

fella2006-08-28 21:27
mi film przypadł do gustu, lekki, przyjemny czasem warto obejżeć coś takiego w ciemnym kinie we dwoje, polecam świetnie się po nim czuła, typowa bajka ale każdy od czasu do czasu potrzebuje się oderwać

kafa2006-08-30 23:17
bosz...... by móc przeżyć w życiu taki scenariusz ....

Magg2006-08-31 13:42
Margot, hejka! Czy byłabyś tak miła i także mnie "poczęstowała" kopią "Gier weselnych"? W W-wie nigdzie nie można ich już zobaczyć:-(...

Greta2006-08-31 23:32
Hmm...dziewczyny , powinnyście spbie sprawić programik-np eDonkey i wtedy ściągnięcie jakie tylko chcecie filmy- nawet takie które nie leciały w kinach i zapewniam was że są nawet lepsze niż Imagine...

Asia2006-09-03 18:11
Greto, a mogłabyś podać tytuły tych filmów lepszych nawet od Imagine... Też chciałabym sobie ściągnąć i obejrzeć:) Pozdrawiam

blotka2006-09-05 23:37
film widziałam również i może fabuła wydawać mogłaby się naiwną, to jednak coś w nim jest, co sprawia, że ma się chęć zobaczyć go po raz kolejny, za jaką to szansę byłabym dozgonnie wdzięczna, bowiem film wielce przypadł mi do gustu :)

stokrotka2006-09-05 23:58
a ja mam takie pytanko, czy scena która widnieje na zdjeciu powyzej była w filmie pokazana bo jakos jej sobie nie przypominam :/

mo2006-09-06 09:55
Coz powiedziec..czyz nie kazda z nas marzy o czyms takim...?Nierelane ktos powie?Hm...Prosze nie zamykajcie sie w swiecie pesymizmu i szarosci.Wiara i nadzieja czynia cuda!Polecam film,bardzo fajny.Kocham angielski humor!:)Film obejrzalam juz 1000razy:)

jodie852006-09-07 08:12
Też widziałam już ten film z milion razy :) Uwielbiam go, a szczególnie kilka scen. Luce jest niesamowita <3

ja2006-09-10 11:21
tak tak, rezenzenci na wp skrywają wątki homosekusalne w filmie! napewno są klerokaczofaszystami !!! :DDD

:))))))2006-09-10 16:17
Chciałabym obejrzeć ten film ale jakos nie udaje mi sie go sciagnac moze by mógł mi go ktos przesłac????

Bla2006-09-10 19:15
A ja po nim kupiłam mojej Ukochanej lilie :)

Solange2006-09-16 21:32
To najpiękniejszy film o miłości jaki widziałam... Płakałam na nim jak dziecko pragnąc bym mogła przeżyć coś równie niesamowitego... Potem nie mogłam zasnąć, myślałam o tym co zobaczyłam...

mari2006-09-17 18:54
mam ten film jesli ktos chce:)

Neme2006-09-20 20:18
Bardzo mi sie podoba jedna aktorka :) Czemu mnie nie moze sie cos takiego przydarzyc? :D

Eowina2006-09-22 17:50
Film może nie jest arcydziełem kienomatografii,ale czy mamy zachwycać się tylko filmami super ambitnymi??? Miał to być filmik lekki, miły i przyjemny, i taki właśnie jest. I bardzo dobrze :) Czasami przyda się i 'lukrowany koniec'.. w życiu raczej trudno na takowy liczyć..

cutty72006-09-23 13:43
Film uroczy. Wreszcie coś oklepanego, ale z dwoma kobietami w rolach głównych. Tylko nie rozmumiem dlaczego siedziałam sama w kinie i to w Krakowie, skoro ciągle się słyszy, że tak nam brakuje kina branżowego:/

Eweeela2006-09-25 16:36
Jej Margot blagam, ja poluje na ten film od dluzszego czasu... i nie moge go dostac... :(:(:(buuu a transwer w mojej sieci internetowej ejst wolny jaz zolw i za nim go sciagne to juz bede miala 70 lat zapewne jak nie wiecej... i zapomne ze go wogole sciagalam... :(:(:( plissss:***

Eweeela2006-09-25 16:42
BłAGAM KTO MA TEN FILM I MóGłBY GO MI JAKOS UDOSTęPNIć PROSZE O KONTAKT NA MOJEGO MEILA :****

amor2006-09-25 21:04
BłAGAM KTO MA TEN FILM I MóGłBY GO MI JAKOS UDOSTęPNIć PROSZE O KONTAKT NA MOJEGO MEILA

amor2006-09-25 21:06
Jej Margot blagam, ja poluje na ten film od dluzszego czasu... i nie moge go dostac... :(:(:(buuu a transwer w mojej sieci internetowej ejst wolny jaz zolw i za nim go sciagne to juz bede miala 70 lat zapewne jak nie wiecej... i zapomne ze go wogole sciagalam... :(:(:( plissss:***

she2006-09-27 22:45
hmm..moja historia..:-) tyle, ze moja Kobieta nie jest kwiaciarką.. chyba muszę to zobaczyć..

Asia2006-09-28 16:43
Podobno ten film ma oficjalnie wyjść u nas na dvd 13.11:)

Kaśka2006-10-01 14:39
A ma moze ktos film Loving Annabelle??? bo ja nigdzie nie moge go znalesc.........prosze o kontakt na mojego meila Pozdrawiam:))))

..::BAMBINA::..2006-10-05 08:10
FILM JEST SUPER EXTRA ZAJ...STY!!! Właśnie go obejrzałam w wersji oryginalnej :) Świetny po prostu! Polecam bardzo :) Oddałabym wiele żeby przeżyć coś takiego jak Rachel i Luce. Mimo pozorów film nie jest tak naiwny jak uważa większość. Jeśli chodzi o zachowanie się rodziców panny młodej...no cóż, niektórzy ludzie są po prostu bardziej tolerancyjni od innych i naprawdę im zależy na szczęściu ich dziecka i okazują to swoim zachowaniem... Naprawdę watro obejrzeć. Pozdrawiam! ----" - Don't forget me. - I won't remember anything else" ----

lost soul2006-10-17 21:13
film podobal mi sie... lecz po obejzeniu lost and delirious odrazu go skasowalam... jest o wiele slabszy od iych branzowek.. choc ta Piekna Piper,,, chyba kazdy by chcial przezyc taka milosc.. mam ten filmik .. jeslli ktos z lodzi moge pozyczyc..

robaczek 212006-10-20 16:40
Jak dla mnie to film bardzo fajny.Ogladalm go juz wiele razy ale zawsze odnajduje w nic cos innego...Bardzo fajniutki przyjemny..

Kaśka2006-10-22 15:14
Ma ktos moze film Loving Annabelle albo chociaz wie jak go zdobyc.......prosze o kontakt na meila....pozdrawiam

3332006-10-30 02:06
piękny, angielski film, to moze sie przytrafić każdemu...

Christophora2006-11-03 04:05
...

Janni2006-11-04 06:11
...

Klementio2006-11-04 20:14
...

Cruz2006-11-05 09:53
...

Lion2006-11-05 23:26
...

kamila7822006-11-06 02:11
Wlasnie skaczylam ogladac pierwszy raz ten film ,i powiem ze podobal mi sie tak bardzo az brak mi slow .Wspaniala milosc , ja te sytuacje mam juz za soba ale nigdy nie przezylam czegos takiego.Pozdrawiam.Piszcie jesli chcecie.Caluski.

Codowna2006-11-06 21:59
Jedna z niezglebionych zagadek wszechswiata jest dziwaczne tlumaczenie tytulow zagranicznych filmow na jezyk polski.''Gry weselne''???? To lepsze niz ''Wirujacy seks'' haha

Jeremy2006-11-07 23:21
...

Frederick2006-11-08 14:44
...

Andy2006-11-09 04:40
...

Eric2006-11-09 19:36
...

Jamelia2006-11-10 09:12
...

Joanne2006-11-10 23:11
...

Eric2006-11-11 12:41
...

Pronto2006-11-12 01:58
...

Redhead2006-11-12 13:26
Mam pytanie, czy ma ktoś może "loving annabelle"? Ja moge udostepnic "gry weselne" jakby ktos chcial..:)

Trisha2006-11-12 15:22
...

fella2006-11-12 22:31
bardzo fajny film, lekko się ogląda, można się pośmiać, wzruszyć, no i zakończenie słodkie, często pije w parku kawę z Agą

Jessica2006-11-14 15:00
...

Vicky2006-11-15 04:32
...

siwa2006-11-18 16:19
TAK MOCNO Chciałabym obejrzeć ten film ale jakos nie udaje mi sie SCIAGNAC moze by mógł mi go ktos przesłac????POMOZCIE PO NOCACH NIE MOGE SPAC,ZE NIE MAM TEGO FILMU BłAGAM PRZESLIJCIE MI POMOZCIE...

Amelia2006-11-18 20:18
...

Denzel2006-11-18 21:47
Hello moder!

Hirouko Yamomoto2006-11-23 09:23
...

DiDi2006-11-23 18:42
MAM TEN FILM JAK BY CO JEST FAJNY ROMANTYCZNY POLECAM GO KAŻDEMU WARTO :)

Hirouko Yamomoto2006-11-28 15:50
...

Eric2006-11-29 18:30
...

Drake2006-12-01 03:38
...

Aria2006-12-01 18:17
...

Aria2006-12-02 06:07
...

Amelia2006-12-02 07:19
...

Janni2006-12-02 20:09
...

Gomez2006-12-05 03:49
...

Abraham2006-12-05 05:31
...

Isaac2006-12-05 15:18
...

Isaac2006-12-06 02:57
...

Juan2006-12-06 05:06
...

Edward2006-12-06 23:24
...

Duke2006-12-07 11:15
...

Kristel2006-12-08 07:38
...

Aaron2006-12-08 10:47
...

Abraham2006-12-09 07:01
...

Jose2006-12-09 09:54
...

Sarah2006-12-11 12:05
...

Sarah2006-12-12 00:10
...

Bruno2006-12-13 21:26
...

Jeremy2006-12-14 07:17
...

Jeremy2006-12-14 20:00
...

Jerry2006-12-15 10:47
...

Jerry2006-12-15 18:15
...

Mike2006-12-16 09:28
...

Albert2006-12-18 14:16
Help me please I want to find my friends

Juan2006-12-18 18:12
...

Kaśka2006-12-18 20:13
Wiem ze duzo osób szuka filmu Loving Annabelle....jakby co to ja go mam i moge jakos udostepnic......

Billy2006-12-19 03:34
...

Juan2006-12-19 05:41
...

Ace2006-12-19 17:00
...

John2006-12-20 03:05
...

Ace2006-12-20 04:18
...

Spiky2006-12-20 23:56
...

Sofi2006-12-21 14:14
...

Nadine2006-12-22 01:11
...

Karen2006-12-22 12:26
...

Jan2006-12-22 14:42
...

Adelaide2006-12-22 15:43
...

Mary2006-12-22 23:46
...

George2006-12-23 11:01
...

Liam2006-12-23 14:44
...

Jarre2006-12-23 15:14
...

Cruz2006-12-24 05:45
...

Larry2006-12-24 15:24
...

Lolita2006-12-24 19:31
...

Nick2006-12-25 10:49
...

Jason2006-12-25 14:32
...

Janni2006-12-26 11:29
...

George2006-12-26 13:40
...

atacama2006-12-26 14:29
hm... film owszem podobał mi się. Rzeczywiście, może i bajka, ale całkiem miła:) Hm... pani Piper owszem ładna, ale pani Lena Headey jest po prostu urzekająco piękna... pozdrawiam i polecam.

Jamelia2006-12-26 17:06
...

Aria2006-12-26 17:20
...

Lion2006-12-27 13:50
...

Andy2006-12-27 15:48
...

dagmara2006-12-27 18:10
Bezproblemowe podejście? Tak już jest w Angli niestety Polsce i Polakom daleko do tolerancji Angielskiej...Film w stylu prawdziwego wyciskacza łez...ale mi się podobał nawet w Angileskiej wersji

Lolita2006-12-27 21:36
...

Cybil2006-12-28 14:05
...

Jessie2006-12-28 16:49
...

Sofi2006-12-28 19:09
...

Halim2006-12-28 23:13
...

Pronto2006-12-29 01:39
...

Anthony2006-12-29 17:10
...

Spiky2006-12-29 20:57
...

Warren2006-12-30 01:39
...

Warren2006-12-30 05:33
...

Regginald2006-12-30 13:20
...

Halim2006-12-30 17:24
...

Umberto2006-12-30 18:32
...

Douglas2006-12-30 19:23
Alledges nhaaale

Jason2006-12-31 06:21
...

Simon2006-12-31 12:30
...

Umberto2006-12-31 15:48
...

Jeremy2006-12-31 17:35
...

Karen2007-01-01 10:36
...

Kristel2007-01-01 11:34
...

Hannah2007-01-01 12:58
...

Abraham2007-01-01 13:04
...

Stacy2007-01-02 14:46
...

Larry2007-01-02 16:27
...

Jan2007-01-02 17:45
...

Jane2007-01-04 03:15
...

Jeremy2007-01-04 03:43
...

Jessie2007-01-04 10:21
...

Argo2007-01-04 10:45
...

Jerry2007-01-05 03:54
...

Pronto2007-01-07 12:14
...

Pronto2007-01-07 12:32
...

tamara702007-01-07 16:42
Nie udało mi się niestety obejrzeć filmu w kinach ale informuję że film ukaże się wkrótce na DVD (premiera 18 stycznia)!

Gomez2007-01-08 11:24
...

Umberto2007-01-08 12:14
...

Drake2007-01-08 15:19
...

Roger2007-01-09 23:55
...

Kristel2007-01-10 00:04
...

Max2007-01-10 04:44
...

Multi2007-01-11 01:22
...

Multi2007-01-11 05:02
...

Vicky2007-01-12 02:28
...

Liam2007-01-12 04:51
...

Jan2007-01-12 10:06
...

Antonio2007-01-12 17:25
...

Robin2007-01-13 04:07
...

Jarre2007-01-13 14:56
...

Keira2007-01-13 23:12
...

Pronto2007-01-14 02:29
...

Bruno2007-01-16 10:21
...

Aaron2007-01-17 03:15
...

Sarah2007-01-18 23:37
...

Kristel2007-01-19 05:48
...

Ken2007-01-19 06:16
...

John2007-01-19 11:48
...

Aria2007-01-20 04:00
...

Ace2007-01-20 04:08
...

Frederick2007-01-20 09:50
...

fella2007-02-15 06:41
uwielbiam ten film, po prostu lekkie kino na wieczorek we dwoje, kiedy oglądałam go pierwszy raz miałam uśmiech na twarzy polecam gorąco

toya2007-02-17 22:55
m.....zazdroszcze Ci ja taz to kiedys przezylam i Tobie zycze powodzenia

toya2007-02-17 22:58
Tylko tyle ze moja historia nie skonczyla sie tak szczesliwie bo Ona wybrala faceta...

Albert2007-03-12 00:21
Write any question to my mail

eM2007-04-02 10:45
ludzie!! wy chyba loving annabelle nie widzieliscie, polecam, a gwarantuje ze sie zakochacie!

vjotenbi2007-07-26 01:48
I shook off or trampling, but she raised herself on a map.

hamoncio2007-10-23 16:24
das is blud und lecha lichst

pola2008-12-17 20:26
uwielbiam ten film!!!! i piper perabo!!!! razem z lena swietnie do siebie pasuja,very HOT !!

Gosienka2010-03-12 11:20
Super film, delikatny i z dobrym zakonczeniem;) Ale polecam rowniez "I can't think straight" !!!

fella_842010-05-21 07:07
Lena Headey to dla niej można oglądać takie filmy .. na wieczór we dwoje w sam raz .. można się poprzytulać, obejrzeć go bo jest lekki i przyjemny .. a angielski akcent dodaje mu uroku .. miłego dnia :)

salanderlis2010-07-08 15:13
to jest takie NOTTING HILL dla Les :) polecam

heret2011-02-16 20:25
Podobnie jak do "Kochając Annabelle" czy filmu "GIA" tak i do tego powracam... a jednak jest to jedyny film, który wywołał we mnie tyle uczuć, emocji, namiętności, że aż chciałam krzyczeć "bądźcie razem". Poza tym chyba na żadnym innym się tak nie spłakałam... a płaczę na nim do dziś [dobrze, można mnie nazwać mazgajem].

andrea16902011-04-01 00:03
Film z tych optymistycznych, radosna twórczość, o dużym ładunku emocjonalnym. Piękna kobieca para pośród róż i lilii. The end.

JoannaBeerJones2011-10-06 18:48
super :)

LaPielQueHabito2011-12-30 01:22
Naprawdę dobra, lekka komedia.


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

  NAPISZ DO NAS!  

Film jest sztuką emocjalnego i subiektywnego odbioru. Dlatego zapraszam Was do współtworzenia wraz ze mną tej strony. Przysyłajcie swoje recenzje filmów, które was poruszyły, które chcielibyście innym polecić.
Tematyka: Filmy dla lesbijek, filmy o lesbijkach, filmy z wątkami lesbijskimi, filmy LGBTQ.
Moj adres: dagzof@tlen.pl


NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!


Ostatnio komentowane:

news Prawa kobiet a Koran
vesania olicadiablica ma całkowitą rację. Szkoda że w Polsce nie mówi się o tym głośno, Użalamy się nad tym jaki ciężki los mają imigranci z krsjów muzułmańskich a zupełnie pomijamy to, jaki... opinia dodana 2017-01-14 16:00:40
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016