POMOCY!!!!!

Morze Miłości i Ocean Żalu po stracie ukochanych. Miłosne wyznania, rady na udane związki.

POMOCY!!!!!

Postprzez juliabrazil » 7 lut 2010, o 19:57

Zacznę od tego iż mieszkam ze swoją Kobietą od prawie 3 lat.Jest ona młodsza odemnie,i nie wiem czy to przez to...Ostatnio zaczeło się psuć miedzy Nami.Już 3 razy odchodziła odemnie...Mówiła mi że mnie nie Kocha już,że jest nieszczęśliwa,że nie jestę tą itd...Same bolące słowa.....!Teraz po tym wszystkim przeprosiła mnie i twierdzi,że miała załamanie...Nie wiem co o tym myśleć,co robić?Prosze o jakieś rady w tej sprawie.Zależy mi na niej ale nie chce już cierpieć.O trzy razy za dużo....
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Re: POMOCY!!!!!

Postprzez Monikaxx » 7 lut 2010, o 20:04

juliabrazil napisała:Zacznę od tego iż mieszkam ze swoją Kobietą od prawie 3 lat.Jest ona młodsza odemnie,i nie wiem czy to przez to...Ostatnio zaczeło się psuć miedzy Nami.Już 3 razy odchodziła odemnie...Mówiła mi że mnie nie Kocha już,że jest nieszczęśliwa,że nie jestę tą itd...Same bolące słowa.....!Teraz po tym wszystkim przeprosiła mnie i twierdzi,że miała załamanie...Nie wiem co o tym myśleć,co robić?Prosze o jakieś rady w tej sprawie.Zależy mi na niej ale nie chce już cierpieć.O trzy razy za dużo....

mUsisz z mią porozmawiać o co dokładnie chodziło.. I czemu miała załamanie..
Monikaxx
natchniona foremka
natchniona foremka

Postprzez juliabrazil » 7 lut 2010, o 20:08

Twierdzi iż przez to że nie może znalesc pracy,że śa problemy...Zrobiła to trzy razy nagadała mi takich rzeczy, że Ja jej teraz nie dokońca wierze,boje się że znowu tak się stanie...Powiedziała mi,że nawet w łóżku udwała tylko po to by mi dobrze było.A teraz twierdzi że to co mówiła było kłamstwem...
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez austin_alex » 7 lut 2010, o 20:40

juliabrazil napisała:Prosze o jakieś rady w tej sprawie.

Niestety przyjmując ją tyle razy z powrotem nauczyłaś ją, że cokolwiek wywinie, Ty i tak jej wybaczysz.
W tej sytuacji jak długo jak nie postawisz jasnych granic, sytuacja będzie się powtarzała.

Moja rada: dać ostatnią szansę ostrzegając, że to już naprawdę ostatnia.
I tego się trzymać.
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez alchemiaa » 8 lut 2010, o 00:14

słuchaj dziewczyn , mi pomogły :P
alchemiaa
uzależniona foremka
uzależniona foremka

Postprzez juliabrazil » 8 lut 2010, o 08:00

A z kąd mam wiedzieć,że ona mówi prawde?Oczekuje wiele odemnie a sama mi zamało daje.Chce bym sie zmieniła...A ona?Boje sie że kłamie....
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez juliabrazil » 8 lut 2010, o 10:21

Czemu to tak boli...Ja ją tak bardzo mocno KOCHAM!Potrzebuje dobrej rady.Nawet nie wiem czy umiałabym żyć bez Niej....Mamy dom,mamy syna traktuje ten zwiazek bardzo poważnie.A czy ona?Nie wiem nawet czy nie oszukuje mnie nadal...Zadużo mi powiedziała..Dlatego mam dystans do niej.Czy mam odejsc w ciszy zapomnienia,a może mam zostać przy niej i czule przytulić?Nie wiem mam metlik w głowie...
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez Mabroder » 8 lut 2010, o 12:20

Rozstan sie najszybciej z nia jak tylko mozliwe, wiem ze to boli jak kogos kochasz ale najwyzszy czas pomyslec o sobie
bo z tego co piszesz poswiecalas sie caly czas jej.Jakim prawem ona wymagala od Ciebie zebys sie zmienila?To juz powinno byc dla Ciebie znakiem ostrzegawczym ze kobieta nie akceptuje Cie taka jaka jestes.
Wiem co czujesz bo tez przez to przechodzilam okazuje sie ze trzeba odpuscic sobie kogos jesli dostrzegasz ze tylko Ty jestes
osoba dajaca a druga strona tylko bierze.

Powodzenia:))
Mabroder
poczÄ…tkujÄ…ca foremka
poczÄ…tkujÄ…ca foremka

Postprzez zagubionaJa » 8 lut 2010, o 12:48

Mabroder napisała:Rozstan sie najszybciej z nia jak tylko mozliwe, wiem ze to boli jak kogos kochasz ale najwyzszy czas pomyslec o sobie
bo z tego co piszesz poswiecalas sie caly czas jej.Jakim prawem ona wymagala od Ciebie zebys sie zmienila?To juz powinno byc dla Ciebie znakiem ostrzegawczym ze kobieta nie akceptuje Cie taka jaka jestes.
Wiem co czujesz bo tez przez to przechodzilam okazuje sie ze trzeba odpuscic sobie kogos jesli dostrzegasz ze tylko Ty jestes

popieram kolezanke w doslownym slowa znaczeniu.
poza tym hmm no jesli odchodzila i mowila co mowila i wraca a ma jak to nazwalas probelmy wiec moze poprostu wraca bo sama sobie nie radzi z zyciem i potrzebne jej przeczekanie, a jak juz stanie na nogi to da ci takiegoooo kopa ze wszystkie twoje zmiany nie zamortyzuja uderzenia. zawijaj sie szybciutko, bo to co mowi jest prawda, to co mowi jak wraca jest klamstwem - znam to z autopsji, niestety.
http://www.youtube.com/watch?v=iE6fhG2-mmM
zagubionaJa
natchniona foremka
natchniona foremka

Postprzez patuniaaa78 » 8 lut 2010, o 18:30

WOW!!! jakie konstruktywne porady,miałam problem,ale czytajac to wszystko doszłam do wniosku,że muszę sobie z nim sama poradzić. Każda z Was ma jakieś doświadczenie w temacie i ślady autopsji nie jest chyba zbyt dobrym doradcą.
Nie można mierzyć ludzi miarą własnych doświadczeń,a każdy ''przypadek'' jest inny.
inna rzecz ,że granice należy,w końcu postawić,ale w wyniku długiej i bardzo szczerej rozmowy w 4oczy.
Pozdrawiam
patuniaaa78
poczÄ…tkujÄ…ca foremka
poczÄ…tkujÄ…ca foremka

Postprzez zagubionaJa » 8 lut 2010, o 21:45

patuniaaa78 napisała:WOW!!! jakie konstruktywne porady,miałam problem,ale czytajac to wszystko doszłam do wniosku,że muszę sobie z nim sama poradzić. Każda z Was ma jakieś doświadczenie w temacie i ślady autopsji nie jest chyba zbyt dobrym doradcą.
Nie można mierzyć ludzi miarą własnych doświadczeń,a każdy ''przypadek'' jest inny.
inna rzecz ,że granice należy,w końcu postawić,ale w wyniku długiej i bardzo szczerej rozmowy w 4oczy.
Pozdrawiam

tez swoja racje w tym masz i przedstawiasz..
http://www.youtube.com/watch?v=iE6fhG2-mmM
zagubionaJa
natchniona foremka
natchniona foremka

Postprzez austin_alex » 8 lut 2010, o 23:20

juliabrazil napisała:Czy mam odejsc w ciszy zapomnienia,a może mam zostać przy niej i czule przytulić?

A czemu Ty masz decydowac?
Niech ona wybiera.
Jesli odejdzie jeszcze raz i znow zechce wrocic, zastanie zamkniete drzwi.
I tyle.
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez madzik88 » 9 lut 2010, o 00:38

Ja bym raczej radziła żeby ONA się od Ciebie wyprowadziła. Przede wszystkim żebyście nie mieszkały razem i wtedy sprawdziły, jak wam jest. Jeśli jej zależy to będzie o Ciebie zabiegała (a Ty nie ulegaj zbyt szybko, niech trochę się wysili :P )
www.insertivo.xt.pl
madzik88
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez marzyszjakja » 9 lut 2010, o 11:05

A moze wersja na egoistÄ™.
Ja jej potrzebuję i chce żeby była bo życia sobie nie wyobrażam - wiec zostań super że jesteś itd.. a w domyśle - a rób sobie co chcesz byle by w domu był spokój i żebyś była jak cię potrzebuję. Tylko koniecznie zastosować częśc B - czyli - ja tez robie to co chcę - spotykam sie z innymi - bawię sie - rozwijam sobie inne miejsca gdzie jest mi dobrze - żeby bez bólu móc kiedyś - jak sie to już całkowicie rozwali powiedziec - no trudno - dobrze że nie jestem całkiem sama - - albo -- żeby ona sie przekonała że nie jestes od nie uzależniona i jeżeli to jej zależy - zaczęłą o siebie walczyć. Fajne?
marzyszjakja
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez marzyszjakja » 9 lut 2010, o 11:13

:wink: dobrze jest mieć czasami dla kogo pocierpieć. Nawet jak boli - to przynajmniej wiemy że mamy serce.
Ważne że kogoś masz - zawsze warto.
marzyszjakja
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez Krytykantka » 9 lut 2010, o 11:38

Ja tam myślę, żeby zrobić sobie przerwę. To czasem pomaga przemyśleć wszystko dobrze. Tylko nie ustalajcie czasu tej przerwy, bo tak się nie da. Jak już dojdziesz do wszystkiego wtedy będziesz wiedzieć.
Krytykantka
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez coala » 9 lut 2010, o 12:57

zagubionaJa napisała:
Mabroder napisała:Rozstan sie najszybciej z nia jak tylko mozliwe, wiem ze to boli jak kogos kochasz ale najwyzszy czas pomyslec o sobie

popieram kolezanke w doslownym slowa znaczeniu.
poza tym hmm no jesli odchodzila i mowila co mowila i wraca a ma jak to nazwalas probelmy wiec moze poprostu wraca bo sama sobie nie radzi z zyciem i potrzebne jej przeczekanie, a jak juz stanie na nogi to da ci takiegoooo kopa ze wszystkie twoje zmiany nie zamortyzuja uderzenia. zawijaj sie szybciutko, bo to co mowi jest prawda, to co mowi jak wraca jest klamstwem - znam to z autopsji, niestety.

masz racje, paskudne są te niektóre istoty ludzkie:?
wraca, bo jeszcze w niej nie wygasło, a nie ma kogoś w zasięgu głupich ocząt, albo jej coś nie wyszło,
i jasne, mam to za sobą, też to przeżyłam, jak już sobie odsapnie w atmosferze bezkrytycznej, ślepawej miłości, to da takiego kopa po raz kolejny, że się dziewczyna z bólu zwinie - takie perfidne, wyrachowane jednostki, "słodka trucizna", jak moja mama mówi :evil:
coala
super forma
super forma

Postprzez ekscentryczka45 » 9 lut 2010, o 13:21

[b]Tak to jest jak się gówniarę za partnerkę bierze. Już widzę te kamienie lecące w moja stronę ale partnerkę i garnitur trzeba brać na miarę :evil: [b]Najgorzej jak ktoś myśli d...a nie głową. Cierp ciało jak chciało...Jedyne wyjście pogonić panienkę a może zamienić na lepszy model ? :twisted:
ekscentryczka45
poczÄ…tkujÄ…ca foremka
poczÄ…tkujÄ…ca foremka

Postprzez coala » 9 lut 2010, o 13:54

oj, eks45, wiek nie ma tu nic do rzeczy - znam 40 paroletnie "gówniary"
a poza tym - miłość nie wybiera, chyba, że mylić miłość z chucią
coala
super forma
super forma

Postprzez madzik88 » 9 lut 2010, o 17:34

nie brać sobie gówniary, tak? a ile to jest lat? chyba dojrzałość fizyczna to coś innego niż dojrzała psychika. Ale co ja mogę wiedzieć, w końcu gówniarą jestem :twisted:
www.insertivo.xt.pl
madzik88
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez juliabrazil » 9 lut 2010, o 18:30

Witam Was,dziekuje za wasze rady ale nadal nie wiem czy poprostu zostać z Nią i sprubować może raz jeszcze czy odejść...?Wiem że każda z Was dobrze mi radzi z góry dziekuje za to.Kocham ją ale nie wiem jak to jest z jej strony,sa chwile,że to czuje a inne chwile że wcale tego nie czuje.Nie wiem....
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez Skaterin » 9 lut 2010, o 19:29

Naprawdę liczysz na to, że jakaś obca osoba z forum internetowego podejmie za ciebie decyzję? :lol:
Skargą krzykiem i płaczem rozbrzmiewa cały świat
A Juliusz Cezar ćwiczy lapidarność stylu!
Skaterin
super forma
super forma

Postprzez juliabrazil » 9 lut 2010, o 19:32

nie to nie tak.Ja sama ją podejmuje chciałam posłuchać osób trzecich jak to w ich oczach wygląda...Ja wiem tak myśle,że wiem co zrobić....Ostateczną szanse jej dam,ostateczną.Dziekuje Wam za dobre rady.
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez austin_alex » 9 lut 2010, o 20:41

juliabrazil napisała:Kocham ją ale nie wiem jak to jest z jej strony

Tego niestety siÄ™ nie dowiesz.
Od nas z przyczyn oczywistych.
Od niej, bo już nie wierzysz w jej deklaracje.

Koniec więc z gadkami, czas na czyny.
Jeśli dostanie ostatnią szansę, będzie musiała pokazać, czy chce się jej dla Ciebie wysilić, czy potrafi tylko wstawiać kity.

Wbrew pozorom ja myślę, że może jej zależeć.
Dziewczyna jest na życiowym zakręcie, ludzie się wtedy gubią.
Ale jeśli nawet się pożegnacie, to będziesz wiedzieć, że zrobiłaś wszystko, co się dało i jesteś w porządku.
:salut:
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez madzik88 » 9 lut 2010, o 23:29

Trzy razy to dużo... pomyśl jak to zrobić żeby szansa, którą teraz ewentualnie dasz była ostatnią, a nie kolejną...
www.insertivo.xt.pl
madzik88
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez pizmo » 10 lut 2010, o 11:02

Kobieto, pomyśl o sobie. Czy zapomnisz to, o czym mówiła, odchodząc? Powiedz jej, że to nie jest takie łatwe. Powinna być odpowiedzialna za to, co robi i mówi. Dziewczyny mają rację, ostatnia szansa + wyjaśnienie powodów/rzeczywistego znaczenia tego, co było. Bo jeszcze parę takich akcji i nie będzie po Tobie co zbierać....Poza tym pisałaś, że macie syna - dla niego więc też powinnaś dążyć do tego, żeby konflikty się nie powtarzały,ale przede wszystkim dbać o to, żeby być silną Mamą, a nie kobietką ze złamanym sercem.
Ostrożna byłabym jakkolwiek z pisaniem, że pewnie Cię nie kocha..Bo ludzie różnie kochają, niektórzy miotają się ze sobą, swoimi emocjami. Jak człowiek nie wytrzymuje ze sobą samym, to trudno mu być z tym drugim, ponieważ bliska więź odkrywa to, co mamy wewnątrz (o czym często chcemy zapomnieć..). Może ona miała też trudne doświadczenia? Dzieciństwo, toksyczny związek? To się potem odbija - trudności z przywiązywaniem się, zaburzone poczucie bezpieczeństwa lub jego brak etc.,etc.
pizmo
poczÄ…tkujÄ…ca foremka
poczÄ…tkujÄ…ca foremka

Postprzez austin_alex » 10 lut 2010, o 16:57

pizmo napisała:Czy zapomnisz to, o czym mówiła, odchodząc?

Nie patrz na to, co ona mówi.
Patrz na to, co robi.

Może mieć np. wciąż jeszcze dziecinną manierę gadania w emocjach, co ślina na język przyniesie (pisałaś, że jest młodsza).
Typu "nienawidzę wszystkich i chcę, żeby umarli".
Co nie znaczy, że nie może się zachować w sposób odpowiedzialny.
Jeśli się postara.
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez Monikaxx » 10 lut 2010, o 17:00

austin_alex napisała:
pizmo napisała:Czy zapomnisz to, o czym mówiła, odchodząc?

Nie patrz na to, co ona mówi.
Patrz na to, co robi.

Niestety Święta prawda...Niektóre kobiety mówią jedno a robią drugie..Niech czyny będą świadectwem słów..
Monikaxx
natchniona foremka
natchniona foremka

Postprzez pizmo » 10 lut 2010, o 18:18

ja się z tym zgadzam, ale to nie znaczy, że jest łatwo zapomnieć. słowa to tylko niby słowa,ale zapadają w pamięć...pytanie - gdzie jest granica autorki, za którą już trudno jej będzie żyć z partnerką i nie myśleć o tym, co zostało powiedziane. słowa tną jak noże.
pizmo
poczÄ…tkujÄ…ca foremka
poczÄ…tkujÄ…ca foremka

Postprzez juliabrazil » 10 lut 2010, o 19:56

Dziekuje Wam za porady.Przydały sie...Teraz wiem,że dostanie ona odemnie ostateczną szanse.Niech wkońcu pokaże,z nie tylko mówi co czuje do mnie...Pomogłyście mi zrozumieć fakt,że stałam się silniejsza teraz.Dziekuje wam za to.Mam nadzieje,że Nasza znajomość na tym się nie skończy.Chciałabym poznać kilka ciekawych osobowości,jakimi jesteście wy:-).Pozdrawiam i w razie w piszcie na priv.
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez Monikaxx » 10 lut 2010, o 20:05

juliabrazil napisała:Dziekuje Wam za porady.Przydały sie...Teraz wiem,że dostanie ona odemnie ostateczną szanse.Niech wkońcu pokaże,z nie tylko mówi co czuje do mnie...Pomogłyście mi zrozumieć fakt,że stałam się silniejsza teraz.Dziekuje wam za to.Mam nadzieje,że Nasza znajomość na tym się nie skończy.Chciałabym poznać kilka ciekawych osobowości,jakimi jesteście wy:-).Pozdrawiam i w razie w piszcie na priv.

A ty zaglądaj na forum i napisz co z tego wszystkiego wyniknęło.. Wiem , że każda hstoria jest inna , ale może to pomóc którejś z nas.
Monikaxx
natchniona foremka
natchniona foremka

Postprzez austin_alex » 10 lut 2010, o 21:01

Monikaxx napisała:A ty zaglądaj na forum i napisz co z tego wszystkiego wyniknęło..

No.
Wróć tu znów kiedy.
Postawimy Ci wiśniowego Tymbarka.
:salut:
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez pure_morning » 10 lut 2010, o 21:38

juliabrazil napisała:A z kąd mam wiedzieć,że ona mówi prawde?Oczekuje wiele odemnie a sama mi zamało daje.Chce bym sie zmieniła...A ona?Boje sie że kłamie....

ZastanawiajÄ… mnie dwie rzeczy,
po pierwsze jak do tego doszło, ze będąc z nią przez trzy lata nie zdążyłaś sie dowiedzieć, czy można jej zaufać czy nie? (pewnie pytanie głupawe, ale ja poprostu żyje w zupełnie innej rzeczywistości)
a po drugie, jak masz sie zmienic i z jakiego powodu?
Life is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel/H.W
pure_morning
super forma
super forma

Postprzez juliabrazil » 10 lut 2010, o 22:07

Hmmm....Zmienić mam swoje zachowanie,np za dużo czasami przeklinam.A to drugie to ja jej ufałam w 100%,ale po tym zdarzeniu niestety nie ufam jej już.Choć bym bardzo chciała to niepotrafie pstryknąć palcami i zapomnieć....
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez pure_morning » 10 lut 2010, o 22:40

hm.. przeklinanie to dość błacha sprawa, chyba, ze bluzgasz na prawo i lewo, 24h na dobe :cool:
pure_morning
super forma
super forma

Postprzez niecierpliwa47 » 10 lut 2010, o 23:33

do autorki postu- Kobieto, zabieraj się z tego związku. Z tego co napisałaś to moge wnioskowac tyle, że Twoja dziewczyna znalazła sobie niezłe ciepłe gniazdko. Widzi jak strasznie Ci na niej zależy, jak o Nią dbasz, zabiegasz, wybaczas, znosisz jej krzyki, wyzwiska, upokorzenia. Kiedy odchodzi w nerwach po kolejnej awanturze jest nie w 100 ale w 200% pewna, ze i tak ją przyjmiesz. Poki co to daje sie zauważyć, że to Ty jestes DAWCĄ wszystkiego a Ona tylko BIORCĄ. Ty przytulisz, pocałujesz i jest oki, ale jak długo zamierzasz to ciągnać?
Wiem, że wszystkie dobre rady są juz na tym świecie, ale nie ulegaj złudzeniom, zacznij je stosować i bądź konsekwentna w decyzjii jaką podejmiesz.
widać, że Twoja dziewczyna ma za dobrze z Tobą( moja tez tak miała) to ja płaciłam rachunki, to ja przynosiłam kwiaty, to ja wstawałam o świcie do pracy, a ona podcinała galąź na której siedziała. Spadła z niej z wielkim hukiem i Tobie radzę zrób to samo.
Powodzenia.
niecierpliwa47
poczÄ…tkujÄ…ca foremka
poczÄ…tkujÄ…ca foremka

Postprzez madzik88 » 10 lut 2010, o 23:43

Niecierpliwa...przypominam, że każda sprawa jest inna :cool:
Jeśli postanowi jej dać szansę to już jej wybór. Może tego żałować lub nie.
Ale jeśli da szansę, a ona znowu zawiedzie i nie będzie żadnych konsekwencji to...nic dodać nic ująć.
www.insertivo.xt.pl
madzik88
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez niecierpliwa47 » 11 lut 2010, o 00:00

madzik oczywiście, że kazda sprawa jest inna i jak już wcześniej pisały Forumowiczki autorka tego postu sama musi podjąć decyzję co dalej z tym zrobić. Ale zwróć również uwagę na to, że autorka prosiła o kilka rad, co ma dalej zrobić. Dlatego wiele z nas, podpowiada, co by sama zrobiła w tej sytuacjii. NIe rozumiem Twojego zdźwienia i zaskoczenia.
niecierpliwa47
poczÄ…tkujÄ…ca foremka
poczÄ…tkujÄ…ca foremka

Postprzez madzik88 » 11 lut 2010, o 00:06

Aczkolwiek widać, że już podjęła decyzję;) Więc nie ma już potrzeby mieszać jej w głowie jeszcze bardziej...
www.insertivo.xt.pl
madzik88
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez pure_morning » 11 lut 2010, o 09:24

niecierpliwa47 napisała:do autorki postu- Kobieto, zabieraj się z tego związku. Z tego co napisałaś to moge wnioskowac tyle, że Twoja dziewczyna znalazła sobie niezłe ciepłe gniazdko. Widzi jak strasznie Ci na niej zależy, jak o Nią dbasz, zabiegasz, wybaczas, znosisz jej krzyki, wyzwiska, upokorzenia. Kiedy odchodzi w nerwach po kolejnej awanturze jest nie w 100 ale w 200% pewna, ze i tak ją przyjmiesz. Poki co to daje sie zauważyć, że to Ty jestes DAWCĄ wszystkiego a Ona tylko BIORCĄ. Ty przytulisz, pocałujesz i jest oki, ale jak długo zamierzasz to ciągnać?

albo coś tą dziewczyne uwierało przez te trzy lata, coś przemilaczała, a dopiero teraz juliabrazil obrywa, może wszystkiemu winien ten nieudany sex? :wink:
pure_morning
super forma
super forma

Postprzez juliabrazil » 11 lut 2010, o 12:34

Czy wszystkie z Was maja stałą partnerke? :D
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez austin_alex » 11 lut 2010, o 13:52

juliabrazil napisała:Czy wszystkie z Was maja stałą partnerke? :D

Ja 9 lat.
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez pure_morning » 11 lut 2010, o 16:06

juliabrazil napisała:Czy wszystkie z Was maja stałą partnerke? :D

a dlaczego pytasz?
pure_morning
super forma
super forma

Postprzez juliabrazil » 11 lut 2010, o 16:55

Pytam z ciekawosci:-)A chce poznać kogoś,w sesie przyjazni. :D
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez pure_morning » 11 lut 2010, o 16:57

juliabrazil napisała:Pytam z ciekawosci:-)A chce poznać kogoś,w sesie przyjazni. :D

aha no to ja mam partnerke :wink:
pure_morning
super forma
super forma

Postprzez austin_alex » 11 lut 2010, o 20:44

juliabrazil napisała:Pytam z ciekawosci:-)A chce poznać kogoś,w sesie przyjazni. :D

A jak ktoś nie ma partnerki, to nadaje się do przyjaźni lepiej czy gorzej?
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez Eile » 11 lut 2010, o 21:57

austin_alex napisała:A jak ktoś nie ma partnerki, to nadaje się do przyjaźni lepiej czy gorzej?

Może to jest tak jak z moim rowerem. W życiu nie miałam tyle propozycji związkowo - łóżkowych jak wtedy kiedy dałam ogłoszenie, że szukam chętnych na rower i żadnego związku nie chcę :cool:
Eile
super forma
super forma

Postprzez austin_alex » 11 lut 2010, o 21:58

Eile napisała:
austin_alex napisała:A jak ktoś nie ma partnerki, to nadaje się do przyjaźni lepiej czy gorzej?

Może to jest tak jak z moim rowerem. W życiu nie miałam tyle propozycji związkowo - łóżkowych jak wtedy kiedy dałam ogłoszenie, że szukam chętnych na rower i żadnego związku nie chcę :cool:

O, holender.
Muszę spróbować.
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez juliabrazil » 12 lut 2010, o 07:22

Ja uważam,ze to nie robi różnicy czy jest sie w związku i ma sie pryjaciółke ktora nie ma swojej Kobiety lub ja ma :) Bez różnicy to dla mnie....W razie w piszcie na priv :wink:
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez juliabrazil » 23 mar 2010, o 07:19

Witam ponownie,ja już zaczynam wątpić że mam szczęście...:(Dałam jej szanse a ona z Niej tak jakby wogóle nie korzysta...Są chwile gdzie czuje że mnie Kocha,że czuje że jej zależy,ale też czuje sie wogóle jej nie potrzebna,że ja jestem ta złą,że ja robie wszystko zle,czy to ma wszystko sens...Czy warto aż tak cierpieć...Nie mam już sił,chce żyć szczęśliwie...Czemu ona niepotrafi mi pokazać ze jestem ważna dla niej....
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez juliabrazil » 23 mar 2010, o 07:47

Wiec wszystko sie już kończy,nie bede tego ciągnąć w nieskończoność!Mówie DOSC!
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez austin_alex » 23 mar 2010, o 14:33

juliabrazil napisała:Wiec wszystko sie już kończy,nie bede tego ciągnąć w nieskończoność!Mówie DOSC!

A co się stało tym razem?
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez juliabrazil » 23 mar 2010, o 15:23

Znowu była kłótnia i znowu bolące słowa padły:(Mam dość.Kocham ja ponad wszystko ale ile można,tak bez powodu,bez niczego kłotnia.Bo co?Bo mi szczeście nie jest pisane....
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez Ali99 » 23 mar 2010, o 15:55

Może po prostu powinnyście się rozstać? Chyba nie ma sensu ciągnąć czegoś, co najwyraźniej nie ma żadnej przyszłości. :( Wiadomo, że nie zawsze jest pięknie i kolorowo, ale bez przesady... Nie można walczyć w nieskończoność.
Dałabym Ci wszystko czego pragniesz - gdybyś tylko Ty mnie pragnęła...
Ali99
super forma
super forma

Postprzez austin_alex » 23 mar 2010, o 21:00

juliabrazil napisała:Znowu była kłótnia i znowu bolące słowa padły:(Mam dość.Kocham ja ponad wszystko ale ile można,tak bez powodu,bez niczego kłotnia.Bo co?Bo mi szczeście nie jest pisane....

Jeśli czujesz, że doszłaś do ściany, to faktycznie, lepiej nie przedłużać tej agonii.
Dziwi mnie tylko, że wciąż ją kochasz.
Mnie by chyba po tym wszystkim przeszło...
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez juliabrazil » 24 mar 2010, o 16:18

Zaczne tego, ze moja Kobieta nie pracuje i od pół roku szuka pracy bez rezultatu...Niestety,i teraz chce pojechać do swojej rodziny na pare tygodni by odpocząć.I czy moje zdanie dla Was jest dziwne,a mam je takie ze najpierw niech znajdzie sobie prace,ogarnie swoje zycie a potem niech jedzie odpocząć...I przez to moje zdanie jest wielka kłotnia bo ona stwierdziła ze jej zabraniam jechać.Co o tym myślicie?Szczerze...
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez austin_alex » 24 mar 2010, o 20:43

juliabrazil napisała:Co o tym myślicie?Szczerze...

Ja o tym generalnie myślę, że dorosła osoba może zarządzać swoim życiem, jak uważa.
Granica jest jedna: kiedy próbuje zarządzać życiem innej dorosłej osoby, która nie ma na to ochoty.
W związku z tym mam pytanie: kto ją przez te pół roku utrzymywał?
Ty czy rodzina?
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez juliabrazil » 25 mar 2010, o 07:56

My sie razem utrzymywałyśmy.Powiem tak razem mieszkamy u moich rodziców,Nasz związek zaczoł się od klamstwa prawde mówiąc,Poznawając ja nie podałam swojego prawdziwego imienia i daty urodzenia.Poznałyśmy sie przez tel dlatego wolałam być ostrożna.Okłamałam ją także z rodzicami a to dla tego że ja uwazam ze miałam powód.Wybaczyła mi to.Wiec wnioskuje ze to wszystko moja wina ze tak sie dzieje z Naszym związkiem.Ale chciałam poznać odpowiedz na moje wcześniejsze pytanie w sprawie jej wyjazdu i mojego zdania.
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez orangebrazil » 25 mar 2010, o 09:34

Moja droga,Na co Ci to forum było???Na co.Ja nie jestem bez winy,ponosimy ją oby dwie-dobrze bynajmniej że na końcu forum napisałaś trochę prawdy.Zrobiłaś na tym forum ze mnie najgorszą a sama z siebie anioła.Piszesz tu posty,nie dokańczając ich,jak naprawdę było.Skracasz zdania które w rzeczywistości brzmiały inaczej i dobrze o tym wiesz.Być może i jestem gówniarą jak to niektórzy ujeli ale gówniarą z godnością,szacunkiem,zrozumieniem i swoimi wartościami.Nasz związek zaczynał się drastycznie,okłamywałaś mnie i wiele innych a teraz piszesz takie rzeczy,..Fakt odchodziłam od Ciebie trzy razy,ale Ty mnie trzy razy prosiłaś bym została...Dlatego nie rozumiem trochę Twoich postów.Wiesz że Cię kocham,że kochamy się wzajemnie,że tworzymy rodzinę,a wolisz tu pisać niż ze mną porozmawiać tak na poważnie,bez uniesień i sprzeczek.Nic dodać nic ując co do niektórych brak mi słów...Pozdrawiam.
orangebrazil
poczÄ…tkujÄ…ca foremka
poczÄ…tkujÄ…ca foremka

Postprzez austin_alex » 25 mar 2010, o 15:04

orangebrazil napisała:Moja droga,Na co Ci to forum było???

Ot, anonimowość w Internecie. :lol:
Weźmy sobie ten casus wszystkie pod rozwagę.
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez babette » 25 mar 2010, o 19:16

Casus pojawiającej się drugiej strony medalu był już przerabiany.
"musi istnieć coś szczególnego, coś znacznie mocniejszego, coś wartościowszego w związkach (...) heteroseksualnych"
babette
super forma
super forma

Postprzez coala » 25 mar 2010, o 19:33

ha ha dooobre :cool:
no to przynajmniej może porozmawiają teraz, skoro wcześniej nie potrafiły :mrgreen:
coala
super forma
super forma

Postprzez austin_alex » 25 mar 2010, o 21:16

coala napisała:
no to przynajmniej może porozmawiają teraz....

Przez maila :lol:.
W sumie to niezły pomysł.
Foch bez mowy ciała jakoś blednie.
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez austin_alex » 25 mar 2010, o 21:20

babette napisała:Casus pojawiającej się drugiej strony medalu był już przerabiany.

Poważnie, było coś takiego?
Pamiętam tylko wypadki, że jedna kocha się w drugiej, a druga się o tym z forum dowiaduje.
Dym był konkretny, ale został uznany za niekoniecznie adekwatny.
A tu jest się chociaż naprawdę o co obrażać.
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez orangebrazil » 26 mar 2010, o 12:55

Witam,fakt śmiesznie to wyszło że ją tu znalazłam,wiedziałam że pisze na forum,ale nie wiedziałam na jakim i się natknełam:).No cóż tak musiało być.Pozdrawiam.
orangebrazil
poczÄ…tkujÄ…ca foremka
poczÄ…tkujÄ…ca foremka

Postprzez austin_alex » 26 mar 2010, o 13:39

orangebrazil napisała:Witam,fakt śmiesznie to wyszło że ją tu znalazłam,wiedziałam że pisze na forum,ale nie wiedziałam na jakim i się natknełam:).

A po czym ją poznałaś?
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez juliabrazil » 26 mar 2010, o 13:51

Po loginie mnie poznała:-)
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez austin_alex » 26 mar 2010, o 13:58

juliabrazil napisała:Po loginie mnie poznała:-)

Mam nadzieję, że przynajmniej w służbowym mailu masz inny. :lol:
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez oraya » 26 mar 2010, o 13:59

juliabrazil napisała:Po loginie mnie poznała:-)

To znaczy, ze po story by nie poznała?
"... ja nic nie sądzę, głowa mnie od tego boli. Źle robi na mózg"
oraya
super forma
super forma

Postprzez juliabrazil » 26 mar 2010, o 16:01

ie wiem czy by poznała....nie wiem.
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez juliabrazil » 31 mar 2010, o 15:24

czy któraś z was zna jakiegoś psychologa,oczywiście za darmo bo mnie na prywatną wizyte nie stać,a ja już sam nie daje sobie rady.....
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez juliabrazil » 31 mar 2010, o 15:25

juliabrazil napisała:czy któraś z was zna jakiegoś psychologa,oczywiście za darmo bo mnie na prywatną wizyte nie stać,a ja już sama nie daje sobie rady.....
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez austin_alex » 31 mar 2010, o 16:43

juliabrazil napisała:
juliabrazil napisała:czy któraś z was zna jakiegoś psychologa,oczywiście za darmo bo mnie na prywatną wizyte nie stać,a ja już sama nie daje sobie rady.....

Najprościej: zadzwoń na telefon zaufania w Twoim mieście.
Powinni mieć aktualną bazę ośrodków, do których można się zgłosić nieodpłatnie po pomoc.
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez juliabrazil » 31 mar 2010, o 16:57

tak,ale ja mieszkam w małym miasteczku i nie ma tu takiego czegoś,chyba...Dlatego szukam pomocy tutaj...
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez austin_alex » 31 mar 2010, o 17:07

juliabrazil napisała:tak,ale ja mieszkam w małym miasteczku i nie ma tu takiego czegoś,chyba...Dlatego szukam pomocy tutaj...

To kieruj się najbliższym miastem wojewódzkim.
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez juliabrazil » 31 mar 2010, o 18:20

amoże ktoraśz Was ze mna pogada???Jestem totalnie załamana...
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez austin_alex » 31 mar 2010, o 20:16

juliabrazil napisała:amoże ktoraśz Was ze mna pogada???Jestem totalnie załamana...

Jeśli jest naprawdę źle, to ja Ci nie dam rady pomóc.
Od tego sÄ… fachowcy.
austin_alex
super forma
super forma

Postprzez juliabrazil » 1 kwi 2010, o 06:26

wiem,ze odeszła ode mnie,ale ja na ta chwile być z nia nie chce,a w głebi serca chciałabym by ona jednak zawalczyła....Bo nawet nie jest pewna,ze dobrze zrobiła,wiec nie wiem....Prosze o rady...
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez juliabrazil » 1 kwi 2010, o 07:51

wiem,ze to ona odeszła,skrzywdziła mnie przy tym oj i to bardzo....nie chce teraz z nia po tym wszystkim być,ale w głebi serca chce by ona zawalczyła jednak,wiec co to jest?
juliabrazil
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Postprzez marzyszjakja » 1 kwi 2010, o 10:26

juliabrazil napisała:,wiec co to jest?

życie - słonko.
życie
zawsze chcemy żeby sie ułożyło i było wszystko dobrze. Chociażby po to - żeby móc wierzyć że wszystko było o.k. z naszej strony. że nam akurat nie zarzucono na koniec nic, i wszystko jest różowe i szczęśliwe. Nawet jeżeli odejść - to w poczuciu dorze spełnionej roli.
Gdyby zawalczyła - to miała byś taka pewność - ale - czy to nie egoizm troszczkę.
Jeżeli wiem że i tak się odwtóce i odejdę, to po co mi na pożegnanie świadomość że to ja wybrałam a mogłam zostać.
Chcesz jej dokopać - na koniec?
marzyszjakja
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Następna strona

Powrót do Związki - rozwiązki

Kto przeglÄ…da forum

Przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowniczek i 0 gości