KOBIETY KOBIETOM   : LITERATURA

Godziny - Michael Cunningham

Godziny - Michael Cunningham
Godziny Cunningham Michael
Godziny Cunningham Michael
Ocena: ocena: 4.45 /głosów: 31

Zaloguj się, aby ocenić!

Tej pozycji chyba nie muszę polecać. Powiem tylko tyle – gdybym wcześniej nie widziała filmu, zapewne byłabym zachwycona. Dla tych, które nie widziały jeszcze filmu, polecam taką właśnie kolejność - najpierw książka, później film. Scenariusz jest wierną adaptacją książki.
Kraska
Data publikacji w portalu: 2003-09-01
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

Fella2004-12-17 12:14
Aby przeczytać tą książkę trzeba mieć trochę czasu bo niektóre rozważania są przesadnie przedłużone, ale myślę że warto przeczytać Godziny, warto przeczytać zanim zobaczy się film....

iza2005-02-11 17:12
SUPER KSIĄŻKA, SUPER FILM i juz nic nie będę pisać Pozdrawiam iza

klaudia2005-10-04 21:34
tylko 4 gwiazdki? jak tak mozna? film lepszy od ksiazki? pamietacie Panie Goethego? dla mnie Cunningham to kolejny geniusz. ksiazka jak perly kazdy rozdzial, zdanie sa idealne, mozna je smakowac osobno. ale jesli spojrzysz z perspektywy calego utworu zobaczysz nie tylko perly ale tez ksztalt naszyjnika i sposob w jaki perla od perly, a w ksiazce zdanie i calosc, odbijaja sie w sobie polecam

Ania2006-11-08 00:30
Książka jest o wiele wiele gorsza.. Popsuła wrażenia tego mistrzowskiego dzieła filmowego. Jeden z lepszych montaży, jaki kiedykolwiek zrobiono! A niestety książka "posklejana" jest kiepsko. Chyba pierwszy taki przypadek, gdy sceny filmowe są lepsze od obrazów w książce.. Smutne..

mimbla  mimbbla@wp.pl2006-12-18 12:40
Proszę o bliższe informacje, o czy wogóle jest ta ksiażka?

znak_ostrzegawc2009-11-30 22:13
niestety film lepszy niż książka. Absurdalne wiem

fella_842010-05-21 08:28
książka lepsza od filmu :) może poza jednym przydługim fragmentem, ale ja ją lubię :)

Sheela  jeanette666able@gmail.com2011-06-11 23:01
Uważam, że książka jest bardzo dobra. Bardzo przyjemnie mi się ją czytało. Film oczywiście też jest świetny. Pozdrawiam

Ripley2011-08-01 00:31
Bardzo dobra, równie dobra jak film. Albo może powinnam napisać film jest równie dobry jak książka. Warto, wręcz koniecznie, przynajmniej jedno z nich.

malaFuria2014-07-10 21:43
Film piękny, książka jeszcze lepsza;) wzruszająca, skłaniająca do przemyśleń, połączenie trzech światów kobiet mimo różnicy czasu.


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

  KUPUJ TANIO  

Nie prowadzimy księgarni, ale podpowiadamy gdzie kupić najtaniej:

  WYSZUKIWARKA  





  KSIĘGARNIA DLA LESBIJEK  

Dzięki współpracy z kilkoma księgarniami oraz porównywarką cen Nokaut.pl mamy katalog kilkudziesięciu tysięcy książek i możemy pokazać ceny i miejsca gdzie możesz kupić książki najtaniej.

Nasza specjalność to oczywiście wybór literatury o tematyce LGBTQ i feminizmu.

Korzystaj, oceniaj, zaznaczaj książki, które chcesz przeczytać, komentuj. A już wkrótce zobaczysz zestawienia i porównania jakich nigdzie indziej nie znajdziesz.


  NAPISZ DO NAS  

Jeśli przeczytałaś książkę, która Cię poruszyła, podziel się wrażeniami. To nie musi byc profesjonalna recenzja. Takie możemy przeczytać w gazetach i na innych portalach. Może być nawet parę zdań, byle subiektywnie.

Zaprzaszam też do przesyłania wszelkich uwag, pomysłów, sugestii. Ty też możesz współtworzyć ten dział:)

Napisz do nas: info@kobiety-kobietom.com


NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!


Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016