KOBIETY KOBIETOM   : LITERATURA

Rose Madder - Stephen King

Rose Madder - Stephen King
Rose Madder King Stephen
Rose Madder King Stephen
Ocena: ocena: 3.5 /głosów: 2

Zaloguj się, aby ocenić!

Przyznam, że jest to pierwsza książka Kinga, którą przeczytałam i jestem mocno zaskoczona. Pozytywnie. Spodziewałam się thrillero-horroru, a za tym nieszczególnie przepadam, a dostałam... mocno trzymający w napięciu dramat. Dramat kobiety, która codziennie dostaje dawkę tortur fizycznych i psychicznych, katowana przez męża - szanowanego oficera policji.

Pewnego dnia Rose Daniels spostrzega na poduszce maleńką kroplę krwi. Ta kropla przepełnia czarę. Prawdziwa Rose zwycięża nad Praktyczno-Rozsądną, a właściwie potwornie zastraszoną i... ucieka. Od tej pory staje się Rosie. Rosie Real. Przemierza pół kraju, znajduje schronienie w domu dla maltretowanych kobiet, w końcu zaczyna samodzielne, wolne, spokojne życie. Więcej nie powiem:)

Książka o kobiecej sile, która budzi się z uśpienia i wybucha. O gniewie. O wściekłości. O powracaniu do siebie. I wreszcie - o magii. Groźnej, niesamowitej kobiecej magii.

Wprawdzie jest to książka dla czytelniczek o mocnych nerwach, a niektóre sceny mogą śnić się po nocach (mnie się śniły), jednak warto. Szczególnie ze względu na tę magię. Ale o tym już na pewno nic nie powiem:)
kraska
Data publikacji w portalu: 2004-03-19
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

Neville2004-03-27 22:42
b-e-z-n-a-d-z-i-e-j-a!!!

Loona  loona@autograf.pl2005-09-05 14:07
Ksiazka o wyzwalaniu sie kobiety spod meskiej dominacji. Lubie Kinga ale nie dlatego podobala mi sie Rose Madder. Pisarz ten potrafi takze nudzic. Ale nie tym razem:) Polecam :]

Ada  s_ada@tlen.pl2006-02-20 11:20
Ja uważam Kinga za najlepszego w świecie pisarza! Nikt tak jak on nie potrafi trzymac czytelnika w napięciu i tworzyć tej szczegulnej atmosfey!!! Polecam jego książki!!!!!!!

milka142006-04-08 14:44
niegdy wczesnie nie czytalam tak DOOOBREJ ksiazki!!! mocno trzyma w napieciu i trzeba ja przeczytac!!!!!!!:)

perkins172006-07-12 16:38
jeszcze nie skończyłem,ale jak na razie to mnie tylko i włącznie zaskakuje i to w pozytwnie..... Od ide czytac

olena  olena@vp.pl2006-09-29 10:07
To najlepsza książka Kinga jaką czytałam. Wstrząsająca, trzymająca w napięciu, dająca kobiecie moc sprawczą i wiarę w swoje siły. I wiarę w magię ;)

Maleńka..  puchatek89@interia.eu2007-06-29 22:25
Wczoraj zaczęłam czytać te książkę, a dziś jestem na 159 str. Ta książka jest fantastyczna!!!Już dawno nie czytałam nic tak dobrego..To pierwsza moja książka Kinga..Ciekawa jestem jakie są inne.. Po skończeniu tej się przekonam..


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

  KUPUJ TANIO  

Nie prowadzimy księgarni, ale podpowiadamy gdzie kupić najtaniej:

  WYSZUKIWARKA  





  KSIĘGARNIA DLA LESBIJEK  

Dzięki współpracy z kilkoma księgarniami oraz porównywarką cen Nokaut.pl mamy katalog kilkudziesięciu tysięcy książek i możemy pokazać ceny i miejsca gdzie możesz kupić książki najtaniej.

Nasza specjalność to oczywiście wybór literatury o tematyce LGBTQ i feminizmu.

Korzystaj, oceniaj, zaznaczaj książki, które chcesz przeczytać, komentuj. A już wkrótce zobaczysz zestawienia i porównania jakich nigdzie indziej nie znajdziesz.


  NAPISZ DO NAS  

Jeśli przeczytałaś książkę, która Cię poruszyła, podziel się wrażeniami. To nie musi byc profesjonalna recenzja. Takie możemy przeczytać w gazetach i na innych portalach. Może być nawet parę zdań, byle subiektywnie.

Zaprzaszam też do przesyłania wszelkich uwag, pomysłów, sugestii. Ty też możesz współtworzyć ten dział:)

Napisz do nas: info@kobiety-kobietom.com


NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!


Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016