KOBIETY KOBIETOM   : LITERATURA

Annie on my mind - Nancy Garden

Annie on my mind - Nancy Garden
Annie on my mind Nancy Garden
Annie on my mind Nancy Garden
Ocena: ocena: 4.17 /głosów: 6

Zaloguj się, aby ocenić!

Liza nie przypuszczała, że miłość może być tak wspaniała... I tak skomplikowana.
Jest to powieść o życiu dwóch nastolatek, które odkrywają łączącą je miłość. Chodzą do dwu różnych szkół - Annie jest córką niewykształconych włoskich imigrantów i uczęszcza do publicznej szkoły, a Liza pochodzi z zamożnej rodziny, jej rodzice wykonują prestiżowe zawody.

Dzięki wspólnym zainteresowaniom (sztuka i średniowiecze) spotykają się w muzeum.
Początkowo są przyjaciółkami...

Nie będę streszczała całej powieści, bo sporo tam się dzieje ;-) Polecam ją wszystkim wierzącym w miłość i tym, które zawiodły się na niej... Powinna lekko podnieść na duchu. Powiem tylko tyle, że ma optymistyczne zakończenie.
Ula
Data publikacji w portalu: 2004-12-13
Copyright 1992 Reed Business Information, Inc.
Nietłumaczona na język polski.
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

szczesliwa2004-12-15 16:32
ciesze sie bardzo ze powstaja ksiazki o takiej tematyce jaką jest milosc dwoch osob tej samej płci-ksiazke z pewnoscia przeczytam-szczegolnie teraz kiedy wiem ze ma ona optymistyczne zakonczenie.

isabel  izabel44@poczta.fm2004-12-16 11:29
szkoda tylko ze na tej stronie nie mozna zamowic tych ksiazek przez internet

babook2004-12-18 14:49
Książka nie została wydana w Polsce, zainteresowane wydaniem angielskim odsyłam na amazon.com :)

lol32010-08-14 18:44
Mam te ksiazke, jak ktos jest zaintersowany to moge podeslac w wersji elektronicznej.

Oonnaaa2010-10-05 18:10
nie czytałam..;/

domdom8  domiw@tlen.pl2015-07-14 18:40
Czy ktoś może posiada w wersji elektronicznej?

domdom8  domiw@tlen.pl2015-07-14 18:40
Czy ktoś może posiada w wersji elektronicznej?


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

  KUPUJ TANIO  

Nie prowadzimy księgarni, ale podpowiadamy gdzie kupić najtaniej:

  WYSZUKIWARKA  





  KSIĘGARNIA DLA LESBIJEK  

Dzięki współpracy z kilkoma księgarniami oraz porównywarką cen Nokaut.pl mamy katalog kilkudziesięciu tysięcy książek i możemy pokazać ceny i miejsca gdzie możesz kupić książki najtaniej.

Nasza specjalność to oczywiście wybór literatury o tematyce LGBTQ i feminizmu.

Korzystaj, oceniaj, zaznaczaj książki, które chcesz przeczytać, komentuj. A już wkrótce zobaczysz zestawienia i porównania jakich nigdzie indziej nie znajdziesz.


  NAPISZ DO NAS  

Jeśli przeczytałaś książkę, która Cię poruszyła, podziel się wrażeniami. To nie musi byc profesjonalna recenzja. Takie możemy przeczytać w gazetach i na innych portalach. Może być nawet parę zdań, byle subiektywnie.

Zaprzaszam też do przesyłania wszelkich uwag, pomysłów, sugestii. Ty też możesz współtworzyć ten dział:)

Napisz do nas: info@kobiety-kobietom.com


NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!


Ostatnio komentowane:

news Prawa kobiet a Koran
vesania olicadiablica ma całkowitą rację. Szkoda że w Polsce nie mówi się o tym głośno, Użalamy się nad tym jaki ciężki los mają imigranci z krsjów muzułmańskich a zupełnie pomijamy to, jaki... opinia dodana 2017-01-14 16:00:40
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2016