KOBIETY KOBIETOM   : LITERATURA

Lesbijki i geje - jak ich kochać

Lesbijki i geje - jak ich kochać
Don Clark Książka Dona Clarka jest przeznaczona przede wszystkim dla naszych bliskich - rodziców, przyjaciół, znajomych...
Jest to wydanie drugie, nieco zmienione, gdyż od roku 1975 upłynęło już sporo czasu i, jakby nie było, zmiany w mentalności (nie powiem, że społeczeństwa, ale pojedynczych jednostek) mimo wszystko nastąpiły. Im młodsze pokolenie, tym bardziej otwarte na różnorodność i inność.
Książka ta jest przeznaczona przede wszystkim dla naszych bliskich, czyli rodziców oraz naszych znajomych. Niestety, ja jednak nie spotkałam się jeszcze z tak tolerancyjnymi rodzicami, którym bez obaw mogłabym wręczyć tę książkę...
A szkoda, bo jest wartościowa i gdyby ludzie czytali tego typu książki, zamiast rzucać w nas kamieniami... Cóż, pomarzyć zawsze można.
Pięknie jest wytłumaczony problem podstawowy, czyli kwestia Kościół a lesbijki i geje, oraz to, jak pomóc duchownym zrozumieć swoją odmienność.
Książka jest optymistyczna, ale to, do czego dąży autor, póki co – nierealne. Przynajmniej nie w naszym kraju... niestety.
Ula
Data publikacji w portalu: 2005-04-07
Don Clark, Lesbijki i geje - jak ich kochać, przełożył Jerzy Jaworski, wydawnictwo Da Capo, Warszawa 1995
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

nałka2005-04-29 09:39
Jakies 100 lat temu ksiązka mi się podobała ;-) ale nie sądzę, żeby dzis wytrzymała próbe czasu. bardzo amerykańska

abs_ik2005-04-29 14:10
Nie ma to jak klasyka. Ja swój egzemplarz nabyłam dobre pare lat temu w taniej książce w Poznaniu. I również parę lat temu, przeczytawszy, puściłam w świat (w ramach akcji uwalniania książek). Aż się łezka w oku kręci:-)

picia2005-05-11 21:04
jest ok, tylko troche szurnieta!

szyszka2006-04-14 14:17
fajna ksiazka choc jej nie czytalam hehe

Asia2008-06-13 16:48
Moja pierwsza ksiazka o homoseksualizmie. Musialam ja kryc przez 7 lat zanim dokonalam coming out'u przed starszymi. Teraz mam cala polke ksiazek i opowiadan o nas, kobietach kochajacych inaczej.

  KUPUJ TANIO  

Nie prowadzimy księgarni, ale podpowiadamy gdzie kupić najtaniej:

Error: HTTP 503!
  WYSZUKIWARKA  





  KSIĘGARNIA DLA LESBIJEK  

Dzięki współpracy z kilkoma księgarniami oraz porównywarką cen Nokaut.pl mamy katalog kilkudziesięciu tysięcy książek i możemy pokazać ceny i miejsca gdzie możesz kupić książki najtaniej.

Nasza specjalność to oczywiście wybór literatury o tematyce LGBTQ i feminizmu.

Korzystaj, oceniaj, zaznaczaj książki, które chcesz przeczytać, komentuj. A już wkrótce zobaczysz zestawienia i porównania jakich nigdzie indziej nie znajdziesz.


  NAPISZ DO NAS  

Jeśli przeczytałaś książkę, która Cię poruszyła, podziel się wrażeniami. To nie musi byc profesjonalna recenzja. Takie możemy przeczytać w gazetach i na innych portalach. Może być nawet parę zdań, byle subiektywnie.

Zaprzaszam też do przesyłania wszelkich uwag, pomysłów, sugestii. Ty też możesz współtworzyć ten dział:)

Napisz do nas: info@kobiety-kobietom.com


NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!


Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Na jej rozkazy - CHAUDIÈRE A.D. i CALIGO A.
Słabo. Dobrnęłam do 20 strony mało się przy tym nie topiąc w nadmiarze nic nie wnoszących słów. Żałuję,...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2017