Jennifer Beals

Jennifer Beals
Jennifer Beals


data urodzenia: 19 grudnia 1963
miejsce urodzenia: Chicago, USA
aktorka

W The L Word zagraa Bette Porter. Zamna ;) Zabysna w kinie gwn rol tancerki Alex Owens w melodramacie muzycznym Adriana Lyne "Flashdance" (1983), zdobywajc nagrod Image i nominacj do Zotego Globu.

Filmografia
2010: Ksiga ocalenia (Book of Eli, The) jako Claudia
2009: Joueuse jako Amerykanka
2007: My Name Is Sarah jako Sarah Winston
2006: Grudge - Kltwa 2 (Grudge 2, The) jako Trish
2006: Troubled Waters jako Agentka specjalna Jennifer Beck
2005: Desolation Sound jako Elizabeth
2004: The L Word jako Bette Porter
2004: apcie t dziewczyn (Catch That Kid) jako Molly Phillips - Mama Maddy
2003: awa przysigych (Runaway Jury, The) jako Vanessa Lembeck
2003: Poamania ng! (Break a Leg) jako Juliet
2002: 13 Ksiycw (13 Moons) jako Suzi
2002: Chore pragnienia (They Shoot Divas, Don't They?) jako Sloan McBride
2002: Lawirant (Roger Dodger) jako Sophie
2001: Big House, The jako Lorraine Brewster
2001: Party na sodko (Anniversary Party, The) jako Gina Taylor
2001: Cisza przed burz (After the Storm) jako pani Gavotte
2001: Biesiada wszystkich witych (Feast of All Saints) jako Dolly Rose
2001: Niepokorny (Out of Line) jako Jenny Capitanas
2000: Hollywood Goes to Hell jako ona sama
2000: Without Malice jako Samantha
2000: Turbulencja 2: Strach przed lataniem (Turbulence 2: Fear of Flying) jako Jessica
2000: Podzielony dom (House Divided, A) jako Amanda Dickson
2000: Milicja (Militia) jako Julie Sanders
1999: Wicej ni randka (Something More)
1998: Ciao i dusza (Body and Soul) jako Gina
1998: Wamywacze (Spree, The) jako Xinia Kelly
1998: Armia Boga II (Prophecy II, The) jako Valery
1998: Rytmy nocy (Last Days of Disco, The) jako Nina Moritz
1997: Nothing Sacred jako Justine Madsen Judd
1997: Twilight of the Golds, The jako Suzanne Stein
1997: Pobone yczenie (Wishful Thinking) jako Elizabeth
1995: Zodziej z Bagdadu (Arabian Knight) jako Ksiniczka Yum Yum (gos)
1995: Cztery pokoje (Four Rooms) jako Angela
1995: W bagnie Los Angeles (Devil in a Blue Dress) jako Daphne Monet
1995: Wybierz mnie (Let It Be Me) jako Emily
1994: Dead on Sight jako Rebecca Darcy
1994: Drogi dzienniku (Caro diario) jako ona sama
1994: Gdzie jest jednooki Jimmy? (Search for One-eye Jimmy, The) jako Ellen
1994: Pani Parker i Krg Jej Przyjaci (Mrs. Parker and the Vicious Circle) jako Gertrude Benchley
1993: Nocna sowa (Night Owl) jako Julia
1992: 2000 Malibu Road jako Perry Quinn
1992: Indecency jako Ellie
1992: Terror Stalks the Class Reunion jako Virginia
1992: In the Soup jako Angelica
1992: Powrt ojca chrzestnego (Grand pardon II, Le) jako Joyce Ferranti
1991: Blood and Concrete jako Mona
1990: Dr. M jako Sonja Vogler
1990: Madonne et le dragon, La jako Patty Meredith
1990: Doktor M. (Docteur M) jako Sonja Vogler
1989: Pocaunek wampira (Vampire's Kiss) jako Rachel
1989: Sons jako Transtyta
1988: Decydujca runda (Split Decisions) jako Barbara Uribe
1988: Partia (Partita, La) jako Olivia
1985: Bride, The (I) jako Eva
1983: Flashdance jako Alex Owens
Data publikacji w portalu: 2005-12-10
Podoba Ci si artyku? Moesz go skomentowa, oceni lub umieci link na swoich stronach:
Aktualna ocena: ocena: 0 /gosw: 0
Zaloguj si, aby zagosowa!
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opini  

Absolut6na92005-12-11 01:15
Flashdance? Nie poznaam ;)

Rainy2005-12-11 14:29
Nie wyglada na 42 lata :)

aleksandra6662005-12-12 08:24
Daj jej punkty za Flashdance. Bya sodziutka a scen jej taca przed komisj czy wystp z krzesem w klubie (kto oglda wie o co chodzi) naladuj teraz mniej pomysowe niunie.

lora2005-12-16 16:24
i to chyba wszystkie jej osignicia; przedpotopowe "Flashdance" z '83 i wiele cieniutkich rlek drugo- i trzecioplaniowych. Taaak, ta pani kariery z pewnoci nie zrobia w "fabryce snw". I kto na t pani tutaj gosuje????

Klaudyna2005-12-24 23:29
Hmmm..no oczywicie kady zagosuje kto widzia pani Beals w serialu L -the Word, gra cudownie lesbijk-myl e bardzo przekonowujco-bardzo polubiam t bochaterk i czekam na 3 seri L the Word!!!:)

zuz@2006-01-19 12:25
lora, jennifer beals zaraz po flashdance zrezygnowala z mozliwosci stania sie gwiazda, bo miala to gdzies. dla mnie jest cudowna chocby dlatego i, oczywiscie, dla sceny w flashdance w ktorej zdejmuje stanik...

lenuchaaa2006-01-26 01:37
ojej 42 lata ? kto by pomyslal :)

Pimplak2006-01-27 23:25
fakt w L-word jest nieza,ale Shane nie przebia...mmm...Shane...mmm...:D

Beata Ryan2006-02-11 19:25
Ogldaam The L Word i jestem ni zachwycona, nawet wydrukowaam sobie jej 2 zdjtka ;) szkoda e zamna, ale wyczuam to ogldajc 2 sezon... I tak j podziwiam bo jest adna i nie ma uprzedze :D

fragrantOctober2006-03-11 02:15
Kobieta z niebywala klasa! Bardzo atrakcyjna i niesamowicie ciekawa osobowosc. To jak wykreowala postac Bette to mysle ze dopiero popis jej umiejetnosci aktorskich. Niesamowite jak bardzo zaangazowala sie w "The L word" nie tylko z punktu widzenia aktorstwa ale i pod wzgledem swojej otwartosci w rozmowach na temat homseksualizmu. Po wielkim sukcesie serialu w USA zapraszano ja do wielu talk shows i w kazdym wypowiadala sie niesamowicie ciekawie i dosc kontrowersyjnie. W jedym z programow, nieco malo rozgarnieta prezenterka z silikonowym biustem ;-) chcac zabrzmiec, nie wiem czy zabawnie czy profesjonalnie (zadne z powyzszych i tak jej nie wyszlo...) zanim pokazala klip z "The L word" zrobila wstep tymi oto slowami: "Jesli siedza teraz przed TV dzieci moze czas wyslac je po jakas przekaske do kuchni" no i poleciala scena w ktorej Bette "przedyskutowuje" ;-) pewne kwestie z Candice (taka piekna wersja stolarza...hehe, z ktora niestety zdradzila Tine-czego skutki odczuwa zreszta do dzis...) na drzwiach swojego gabinetu. No i ta wlasnie scena miala az tak bardzo zamieszac w umyslach mlodych ludzi...Po powrocie do rozmowy, Pani reporter a.k.a silikonowy biust chciala ruszyc dalej z pytaniami, na co Jennifer zareagowala bardzo stanowczo, acz z typowa dla siebie kultura (plus boski usmiech) "Widzisz i mysle ze wlasnie po to stworzylismy The L Word, zeby nie bylo takich komentarza, komentarza ktorego nigdy bys nie poczynila gdybyscie pokazali kochajaca sie pare heteroseksualna..." i Pani silikonowy biust sie zaplatala bo sie jej nieco glupio zrobilo... WYBACZCIE TASIEMCOWY WYWOD...ja tak mam niestety...cos mnie wena naszla! POZDRAWIAM!

Cudowna2006-03-15 22:34
FragrantOctober przyznaje Ci racje ta kobieta ma niesamowita klase. Wydaje mi sie, ze calego L worda obsadzili nieco dziwnie, w sensie ze kazda aktorka ma niesamowicie podobna osobowosc i charakter do postaci ktore odtwarza- popatrzcie na serialowe Shane, Alice, Moire-Maxa, Jenny i wlasnie Bette- one wszystkie jakby graly siebie. Kate poza ekranem ma identyczny styl ubierania jak Shane. ktora gra, tak samo Jenny i reszta pan. Postac Bette to polaczenie piekna, wdzieku, klasy, elegancji z niesamowita sila charakteru i inteligencja. Nie glosuje na nia tylko dlatego, bo chce aby wygrala Shane ups znaczy Katherine Moening grajaca Shane.

tinag2006-04-06 20:37
widz, ze wszystkie oszalaycie na punkcie serialu:) no i nie ma si co dziwi:)

szpuntek-162006-04-19 18:07
mwiac e ma 42 kto na pewno kamie:D ale cakiem cakiem:D

Joanka2006-04-20 09:31
Tak rzuciam okiem na filmografi tej pani, i c....zbyt wielu ambitnych tytuw (delikatnie mwic :/) doszuka si nie mogam ("Turbulencja 2", "Armia Boga 2", "Gdzie jest jednoooki Jimmy?" LOL). miech na sali.

Cudowna2006-05-04 00:28
Joanko co z tego, ze nie moglas sie doszukac ambitnych tytulow- wazne, ze zagrala w L word i do tego jak! Jak obejrzysz pare scen erotycznych to jeszcze o pieknej Jennifer zamarzysz haha;)

RITA2006-07-28 17:00
przykad kobiety ,jak wino' czym starsza bardziej uderza do glowy

squeeze  randk_a@o2.pl2006-08-21 17:21
jeju..to mi ju gerontofili zalatuj,no ale jeli nawet to trudno..po protu nie mona si odkocha, poza tym czowiek podczas zauroczenia nie zaglda w metryk..42lata..przemogabym sie dla Jen;) ..scena erotyczna z odcinka pilotaowego pierwszorzdna;) chyba zostan aktork;) ps.ale dlaczego ona jest zamna..peszek;p

squeeze  randk_a@o2.pl2006-08-21 17:44
a co do ma pani Jennifer Beals to jest chyba niezbyt urodziwy bo trudno w sieci znale jakiekolwiek jego zdjecie..oh Jen moe jednak jaki les-romans..hm? prosz przyjecha do polski..odwiedz pani;*

squeeze  randk_a@o2.pl2006-09-02 01:28
..only u bette..;*

jast2006-09-16 21:25
tak kobietk to bym chciaa mie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madie2007-04-07 23:59
oh pikna pani <pokon>

benny2007-04-08 19:35
..... Jennifer, piekna pod kazdym wzgledem i cudowna w roli Bette...pomarzyc tylko o takiej kobiecie....

camillej2007-05-10 01:38
te ktore pisza ze nie zrobila kariery w hollywood poniewaz jest kiepska aktork widze ze nie wiele o niej wiedza, wogole nie wiele wiecie o bohaterkach waszego ulubionego serialu czyli the l word(przepraszam te nieliczne ktore wiedz) poczytajcie troche zanim zechcecie wydawac jakies opinie bo sie tylko osmieszacie swoja ignorancj. Nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy na wiekszosci zagranicznych portali fanow l word ktore odwiedzalam wlasnie opna i leisha sa najbardziej lubiane i sexowne a u nas Shane-ktra ma wiecej cech meskich niz zenskich; czy wy oby napewno jestescie les?

Justyna82007-06-16 15:11
ja rwnie jestem pod wraeniem Jennifer powiedzcie jak mona w tym wieku mie tak figur i to co co powoduje e mylisz o tej osobie .

kwiatekss-892007-06-21 18:46
ona tez jest niezla i podoba mi sie jej dominacja.jak na swoj wiek to swietnie wyglada

BiankaDeSade2007-10-27 17:35
Jennifer Beals jest CUDOWNA. To jak mwi doprowadza mnie do szau ! :):) Nie jest moe najbardziej znan aktork ale nie ma wtpliwoci e jest jedna z najpikniejszych !!!!!!!! Styl przede wszystkim ! ;)

^^AK^^2008-02-10 10:43
A Jennifer graa jeszcze w The Grudge 2 jako Trish ;)

chicago_les2008-02-19 08:09
CUDOOOOOOOOO

bacardi2008-02-26 18:48
yyyy jestem na 'nie'.

diana22112008-03-26 16:33
))))))))))))

Kamczatka2008-03-26 19:08
Nie gosuj na posta Bette Porter, tylko na wietn, bardzo inteligentn i - co tu kry -przepikn aktork. :)

Marchewa:)2008-04-16 20:23
Cudna osbka mimo ze ma swoje lata :)

qurqa2008-04-19 21:29
chyba wikszo osub oglde L co tam,to tylko zudna kreacja a sama bochaterka tego rankingu jest przecitna,myl e Krysia Ricci jest bardziej ciekawa,ale to tylko moje zdanie.

Semplicemente2008-04-20 10:36
Ta kobieta odbiera oddech:)

labryska19892008-04-26 20:51
pikna, przyciga wzrok ;)

jennifer_832008-04-27 19:35
uwielbiam si na ni patrze :)

Labradorka2008-05-02 16:20
jest niesamowita i pikna, przyciga wzrok, mmmmmmm :)

natasza_212008-05-31 18:51
stara ale jara:)

Rekinek2008-06-21 18:21
Zgadzam si a wami laseczki to jest kobieta na ktr mogabym patrze godzinami,mi te odbiera oddech jest bardzo intrygujca i tajemnicza,zakochaam si w niej po obejrzeniu The L Word - nie o niej po nocach.

Rekinek2008-06-21 18:54
Zgadzam si a wami laseczki to jest kobieta na ktr mogabym patrze godzinami,mi te odbiera oddech jest bardzo intrygujca i tajemnicza,zakochaam si w niej po obejrzeniu The L Word - nie o niej po nocach.

inBloom2008-07-16 13:05
gosujemy dziewczyny!!!

BiankaDeSade2008-07-23 11:40
mmm ja ju gosowaam , daam najwysza note bo nie da rady dac niszej ;P

Alex22008-08-05 17:23
Ma w sobie to co !!!

what now?2008-09-19 14:27
marzenie:)

niuta2009-09-09 23:26
ehhhh, co ja bym daa za.... chwil z ni spdzon...

gruszeczka7452009-10-12 19:10
uwielbiam j masakra dla niej zrobia bym wszystko wow....;)

gruszeczka7452009-10-12 19:14
ten jej umiech, ciao.... boska nic doda nic uj.....;) marzenie....;) gdzie ona mieszka hehe jedzie kto ze mn do niej hehe...;p

megara2009-10-21 14:24
ja moge jechac :)

gruszeczka7452009-10-27 18:26
to trzeba si dowiedzie gdzie mieszka i jedziemy heh...;p

takibezsens2009-11-02 12:58
Najpiekniejsza kobieta swiata! :) styl, klasa, wdziek, uroda... wszystko zostalo juz tu powiedziane ^^ Love you Jennifer! <3

lessmutek2009-11-15 16:40
Po prostu BOGINI!!!!!Jest bosko pikna..ech....

beata31HB2009-12-04 23:01
Mam wanie tak kobiet.....

wiesiaCHOCtu2009-12-09 22:07
liczna, liczna, liczna ! nie mog przesta poera wzrokiem kadego jej piksela :)

Gapiszoneknixlo2009-12-21 12:46
jest cudowna jak cholera... kocham j jak nie wiem co . kupiam wszystkie filmy The L Word...:*:)

ki.cia2010-01-02 11:59
Jest przepikna i ma w sobie ogie :D jak to kobieta z pod znaku strzelca :wchodzi do pokoju i ju wszyscy maj dobry humor ;)

om72010-01-20 18:09
Tak.. jest super "jedna dziewczyna na milion" :)) mam wikszo filmw w ktrych graa.. :)) fakt s klasy B ale JB jest rewelacyjna.. teraz czekam na The Book of Eli, podobno bya niesamowita w swojej roli.. :)

deanbm2010-02-14 15:04
Jest uosobieniem kobiecoci w moim przekonaniu.

fightgirlBB2010-03-04 10:25
Mj idea... klasa, klasa i jeszcze raz klasa a do tego rozbrajajcy umiech, pikne ciao, styl... myl, e podoba si tak wielu kobietom bo prezentuje sob wszystko co ceni (nie tylko ja) u kobiet. Jest zmysowa, przedsibiorcza, zdecydowana i WCIEKLE INTELIGENTNA !!! straciam dla Niej gow .. ;)

anna1732010-05-19 15:47
Zawsze byam przekonana e jestem hetero, po obejrzeniu JB w TLW nie jestem ju tak pewna swego... Ona jest boska :)

darushia62010-06-03 17:23
oh YeS xD :)

Julia552010-10-06 18:34
Zapamituje si jej twarz i bardzo dobre granie rl.

kobra932010-10-09 14:44
Jest sodka i bardzo kobieca ;) Daje jej punkty za role Bette

negramaro2010-10-10 20:04
Przeczytalam wszystkie komentarze i widze, ze pomimu kilku niekorzystnych, zdecydowana wiekszosc uwielbia te kobiete...ja sie wcale nie dziwie, ona po prostu ma klase :)

SexTonic2010-11-17 21:52
Jennifer jest rewelacyjna! Zauroczylam si Ni od pierwszej sceny i z odcinka na odcinek bardziej. Jest niezwykle ladna, ma przepikny umiech. Rola w L Word co niesamowitego! Chocia przyjemnie si ogldalo 'They shoot divas' i milym zaskoczeniem bylo Jej pojawienie si w roli Zoe Landau w 'Lie to me'. W 'Joueuse' byla tylko przez krtki moment, to i tak mnie przycignla. :)) Kobieco, klasa i charakter! :))

ewelina_882010-12-30 22:47
Ech, Jennifer.... slodka jak malina....az chcialabym skosztowac....

karira2010-12-31 23:02
to jest dziwne ale miaa na twarzy wypisan kad emocj kad rozterk mimo e nie jest czoow aktork dam jej pierwsze miejsce

amazonka942011-01-06 01:02
Daje p.Beals 2 za liczne woski, i dodam 1 punkcik za role Bette;d i oo! LEISHA HAILEY DO BOJU!

harm2011-01-21 13:07
Jak sobie przypomn jej (niby)skryty i niewinny umiech-choby w L Word-ie, to a mi si kolana uginaj:)

zerafek19782011-02-13 20:44
piekna

angiee342011-02-13 21:02
klasa....i...charakter....mieszanka u kobiety...przed ktr trudno si oprze...:)..a w L Word jedna z najciekawszych postaci....:)

angiee342011-02-13 21:04
..przepraszam....ktrej trudno si oprze...:)

Magia732011-02-23 19:43
Najpikniejsza,tak chciaabym u swego boku.;)

panda692011-02-23 21:43
Pikna kobieta,pikny umiech,szaowa dama .niezwyka inteligencja .Widziaabym j w horrorze,psychopatce ,komedii .Ambitne role dla ambitnej kobiety.wietnie zagraa TLW.

Angel_of_dark2011-02-25 00:12
Hmmm, Mdra, dojrzaa, pikna, idea Kobiety - wg postaci Bett... tak, idea mj idea. (ten Jej skok w bok trzeba wyci oczywicie);p

panda692011-03-10 19:33
Zastanawiam si ,gdyby Jennifer i Laurel byy les. w yciu prywatnym, czy zwizayby si .Obie pikne , mdre i ta prawdziwo tych scen emanowaa ciepem, seksem ,ogromn mioci.Pasuj do siebie .Panie w razie zmiany zwicie si.

andrea16902011-03-29 21:25
zdolna aktorka i pikna kobieta

hidden_prey2011-05-02 14:53
Za stara jak dla mnie, next please :P

panda692011-05-08 18:56
Wszyscy bdziemy starzy ,lecz niektrym urok pozostanie .Pozdrawiam Jennifer

bettejen2011-07-09 20:51
ona jest po prostu boska wszystko w niej kocham :asniech ,oczy ,wlosy ,cialo .Zakochalam sie w niej kiedy pierwszy raz polska telewizja publiczna wyemitowala serial "2000 Malibu Road "bylo to jakis czas temu ,a teraz uwielbiam ogladac ja w "the l world"

goga872011-08-04 10:44
Bette Porter - rewelacja :) kobieta z zasadami, stanowcza, fantastycznie inteligentna, seksowna....

panda692012-01-23 20:23
Chciaabym pojecha do Ameryki pozna Jennifer i Laurel ,ale jest to niemoliwe .Szkoda

panda692012-01-23 20:31
Wszyscy jestemy dziemi Boga ,i nikt z nas nie jest doskonay ,.,

karira2012-02-09 01:18
klasa styl gust i piekno

joala2012-03-05 10:44
dziewczyny ja te uwielbiam Jennifer.. i niele namiesza The L Word w mojej gowie:) a w tej chwili gra w serialu Chicago Code, obejrzyjcie koniecznie :)) jest fantastyczna :)

niedamnazwy2012-05-03 22:25
Kocham Cie Jen.

limitowana2012-11-09 20:54
Bezapelacyjny idea kobiety.

moonshine19882017-12-20 01:01
jest jak wino..im starsza, tym lepsza ;)


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych uytkowniczek portalu

Zaloguj si

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj si!

Witaj, Zaloguj si

ZASADY GOSOWANIA

Gosujesz wybierajc wedug wasnych kryteriw i upodobania.

Gosujemy w skali od 1 do 8 na kad z Pa, na stronie z jej opisem i zdjciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie mona zmienia.

Aby gosowa musisz by zalogowana.

NOWE W RANKINGU

NEWSLETTER I SPOECZNOCI

Chcesz by powiadamiana o nowociach w portalu? Zarejestruj si i zaprenumeruj nasz newsletter lub kana Nowoci RSS!
Moesz te doczy do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Bycie gejem na Kaukazie - film online.
sztukJeden Jest tu jakakolwiek moderacja, czy ten ciek niejakiego "smaku" bdzie tak sobie wisia dalej?... opinia dodana 2021-07-27 14:36:40
muzyka Zawsze mocno yam i teraz mam co wspomina
Hitoshi W pitek byam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowit kobiet, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, daa przepikny wystp. Uwielbiam j.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Widoki Londynu - Woolf Virginia
Jest ksika a nie ma opisu

Docz do naszej spoecznoci!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2021