Portia de Rossi

Portia de Rossi
Portia de Rossi
Portia de Rossi
Portia de Rossi
aktorka
w: Amanda Lee Rogers
data urodzenia: 31.01.1973
miejsce urodzenia: Melbourne, Australia

Najpierw marzya o karierze prawniczej, ale po orzymaniu roli w Syrenach zdecydowaa si na aktorstwo. Znana gwnie z seriali, ale ma na swoim koncie rwnie filmy penometraowe.
Otwarcie przyznaje si do bycia lesbijk i bardzo mocno udziela si w organizacjach bronicych praw mniejszoci seksualnych.

Wicej na stronie www.portia-derossi.com

Wybrana filmografia:
2004: Dead & Breakfast jako Kelly
2004: Cursed jako Jenny
2003: Night We Called It a Day, The jako Hilary Hunter
2003: I Witness jako Emily Thompson
2003: America's Prince: The John F. Kennedy Jr. Story jako Carolyn Bessette Kennedy
2002: Glow, The jako Jackie Lawrence
2001: Paparazzi (Who Is Cletis Tout?) jako Tess
1999: Stygmaty (Stigmata) jako Jennifer Kelliho
1999: Invisibles, The jako Joy
1998: Dziewczyna (Girl) jako Carla
1998: Perfect Assassins jako Lana Collins
1998: Astoria
1997: Krzyk 2 (Scream 2) jako Sorority Sister Murphy
1997: Ally McBeal jako Nelle Porter (1998-2002)
1996: Nick Freno: Licensed Teacher jako Miss Elana Lewis
1994: Syreny (Sirens) jako Giddy - modelka
Data publikacji w portalu: 2004-02-05
Podoba Ci si artyku? Moesz go skomentowa, oceni lub umieci link na swoich stronach:
Aktualna ocena: ocena: 0 /gosw: 0
Zaloguj si, aby zagosowa!
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opini  


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych uytkowniczek portalu

Zaloguj si

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj si!

Witaj, Zaloguj si

ZASADY GOSOWANIA

Gosujesz wybierajc wedug wasnych kryteriw i upodobania.

Gosujemy w skali od 1 do 8 na kad z Pa, na stronie z jej opisem i zdjciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie mona zmienia.

Aby gosowa musisz by zalogowana.

NOWE W RANKINGU

FACEBOOK

Zapraszamy na nasz profil Facebook
© KOBIETY KOBIETOM 2001-2023