Sophie Marceau

Aktualny wynik w rankingu 80 Kobiet: 5.74 /głosów: 125

Twój głos: Zaloguj się, aby zagłosować!


data urodzenia: 17 listopada 1966
miejsce urodzenia: Paryż, Francja
Przezwisko: Flatfoosie
Wzrost: 1,73 m

Uważana za jedną z najwybitniejszych aktorek europejskiego kina.
Rozpoczęła karierę aktorską w wieku 14 lat.
Była żoną polskiego reżysera Andrzeja Żóławskiego.


Wybrana filmografia:
2005: Anthony Zimmer jako Chiara
2001: Belfegor - upiór Luwru (Belphégor - Le fantôme du Louvre) jako Lisa/Belphégor
2000: Wierność (Fidélité, La) jako Clelia
1999: Świat to za mało (World Is Not Enough, The) jako Elektra King
1997: Anna Karenina jako Anna Karenina
1997: Markiza (Marquise) jako Marquise
1995: Waleczne serce (Braveheart) jako Księżniczka Isabelle
1994: Córka d'Artagnana (Fille de d'Artagnan, La) jako Eloise
1982: Prywatka 2 (Boum 2, La) jako Vic
1980: Prywatka (Boum, La) jako Vic
Data publikacji w portalu: 2005-01-08

Fanklub Sophie Marceau

dotte · dressless · enzymowka · hrabianka · Ireth · Mirabella · UJaali ·

Aby dołączyć do fanklubu musisz przyznać ocenę 7 lub 8.


Ta strona należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

dead star2004-04-18 14:50
Bardzo ładna pani.

werikoka2004-06-19 19:27
ostetnio w tele-cośtam, była jej uproszczona notka biograficzna, to się z wami info podziele: uboga rodzina gdzieś na francuskim zadupiu, Sofie-trzynastka, żeby zarobić idzie do agencji modelek....no i odrazu jakiś regisour ją zobaczył, paparapa do filmu, 15 lat i sama do Paris Paris jedzie, ma swoje mieszkanko, kolejne filmy i cała Francja ją kocha. Potem Zuławski itd, dalej raczej wiadomo. zajebisty przypadek, śliczna figura, naturalna dziewczyna, piękna, dojrzała (a nie zdziecinniała jak większość aktorek) kobieta

netya  netya@interia.pl2004-09-16 18:45
rewelacyjna jest:):):)

Ash2004-09-30 17:01
Mój boszzz... ta cudowna kobieta dopiero na 44 miejscu!!! Czy Wy nie widzicie tego piękna? Głębi? Jej usta są stworzone do całowania i mówienia po francusku! (zachlapałam klawiaturę rozpływając się nad jej bossskością...;))

Ash2004-10-30 13:03
Już na 35 miejscu! Ależ ja jestem zdolna! Hehe ;P;P

Ash2005-01-13 18:18
O boska Sophie! Naucz mnie francuskiego!!!

agamart2005-02-19 13:51
Swietna osobowosc i genialna aktorka; podziwiam jej talent i z wielka przyjemnoscia oglądam filmy z jej udziałem/

czarna862005-06-16 19:53
szczerze mowiac to w ostatnim czasie zbrzydla

paczuś2005-08-25 23:51
ale i tak ma coś... zo to + !!!

Rua2005-12-29 11:45
ŻUławskiego!!! Mój Boże, tak skopać tak znane nazwisko....... A Sophie piękna była... I nadal jest całkiem całkiem :)

squeeze2006-02-02 17:36
...sophie,...to prawda cos ostatnio się w niej złamało, hm zmieniło, pękło ale i tak pozostaje smakowita...

Ash2006-02-16 12:08
Ale w "Fanfan" była bossska i taka apetyczna....

Jewel82006-08-24 14:36
Cudna, od dawna uwielbiam :)

gingerhead2008-08-13 00:48
jest śliczna, ale jest mały problem... nie umie grać ^^'''

Mirabella  asiacph@poczta.onet.eu2010-05-28 10:13
Slodkosc :) szkoda,ze po drugiej stronie :(

crystall2010-11-11 23:50
bardzo bardzo sexowna.... szkoda ze zwiazala sie z tym staruchem a nie z jakas piekna kobietka;)


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Strona Sophie Marceau należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
zoo
  ZASADY GŁOSOWANIA  
Głosujesz wybierając według własnych kryteriów i upodobania.
Głosujemy w skali od 1 do 8 na każdą z Pań, na stronie z jej opisem i zdjęciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie można zmieniać.
Aby głosować musisz być zalogowana.

  NOWE W RANKINGU  
NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Lesbos Najlepsze opowiadania erotyczne - Warnock Kathleen
Ciekawe opowiadania :) wciągające ! polecam.\r\n\r\nPS. Odsprzedam za pare groszy . Więcej info na @.

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2017