Jennifer Beals

Aktualny wynik w rankingu 80 Kobiet: 6.01 /głosów: 862

Twój głos: Zaloguj się, aby zagłosować!

Jennifer Beals
Jennifer Beals


data urodzenia: 19 grudnia 1963
miejsce urodzenia: Chicago, USA
aktorka

W The L Word zagrała Bette Porter. Zamężna ;) Zabłysnęła w kinie główną rolą tancerki Alex Owens w melodramacie muzycznym Adriana Lyne "Flashdance" (1983), zdobywając nagrodę Image i nominację do Złotego Globu.

Filmografia
2010: Księga ocalenia (Book of Eli, The) jako Claudia
2009: Joueuse jako Amerykanka
2007: My Name Is Sarah jako Sarah Winston
2006: Grudge - Klątwa 2 (Grudge 2, The) jako Trish
2006: Troubled Waters jako Agentka specjalna Jennifer Beck
2005: Desolation Sound jako Elizabeth
2004: The L Word jako Bette Porter
2004: Łapcie tę dziewczynę (Catch That Kid) jako Molly Phillips - Mama Maddy
2003: Ława przysięgłych (Runaway Jury, The) jako Vanessa Lembeck
2003: Połamania nóg! (Break a Leg) jako Juliet
2002: 13 Księżyców (13 Moons) jako Suzi
2002: Chore pragnienia (They Shoot Divas, Don't They?) jako Sloan McBride
2002: Lawirant (Roger Dodger) jako Sophie
2001: Big House, The jako Lorraine Brewster
2001: Party na słodko (Anniversary Party, The) jako Gina Taylor
2001: Cisza przed burzą (After the Storm) jako pani Gavotte
2001: Biesiada wszystkich świętych (Feast of All Saints) jako Dolly Rose
2001: Niepokorny (Out of Line) jako Jenny Capitanas
2000: Hollywood Goes to Hell jako ona sama
2000: Without Malice jako Samantha
2000: Turbulencja 2: Strach przed lataniem (Turbulence 2: Fear of Flying) jako Jessica
2000: Podzielony dom (House Divided, A) jako Amanda Dickson
2000: Milicja (Militia) jako Julie Sanders
1999: Więcej niż randka (Something More)
1998: Ciało i dusza (Body and Soul) jako Gina
1998: Włamywacze (Spree, The) jako Xinia Kelly
1998: Armia Boga II (Prophecy II, The) jako Valery
1998: Rytmy nocy (Last Days of Disco, The) jako Nina Moritz
1997: Nothing Sacred jako Justine Madsen Judd
1997: Twilight of the Golds, The jako Suzanne Stein
1997: Pobożne życzenie (Wishful Thinking) jako Elizabeth
1995: Złodziej z Bagdadu (Arabian Knight) jako Księżniczka Yum Yum (głos)
1995: Cztery pokoje (Four Rooms) jako Angela
1995: W bagnie Los Angeles (Devil in a Blue Dress) jako Daphne Monet
1995: Wybierz mnie (Let It Be Me) jako Emily
1994: Dead on Sight jako Rebecca Darcy
1994: Drogi dzienniku (Caro diario) jako ona sama
1994: Gdzie jest jednooki Jimmy? (Search for One-eye Jimmy, The) jako Ellen
1994: Pani Parker i Krąg Jej Przyjaciół (Mrs. Parker and the Vicious Circle) jako Gertrude Benchley
1993: Nocna sowa (Night Owl) jako Julia
1992: 2000 Malibu Road jako Perry Quinn
1992: Indecency jako Ellie
1992: Terror Stalks the Class Reunion jako Virginia
1992: In the Soup jako Angelica
1992: Powrót ojca chrzestnego (Grand pardon II, Le) jako Joyce Ferranti
1991: Blood and Concrete jako Mona
1990: Dr. M jako Sonja Vogler
1990: Madonne et le dragon, La jako Patty Meredith
1990: Doktor M. (Docteur M) jako Sonja Vogler
1989: Pocałunek wampira (Vampire's Kiss) jako Rachel
1989: Sons jako Transtyta
1988: Decydująca runda (Split Decisions) jako Barbara Uribe
1988: Partia (Partita, La) jako Olivia
1985: Bride, The (I) jako Eva
1983: Flashdance jako Alex Owens
Data publikacji w portalu: 2005-12-10
Ta strona należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

Absolut6na92005-12-11 01:15
Flashdance? Nie poznałam ;)

Rainy2005-12-11 14:29
Nie wyglada na 42 lata :)

aleksandra6662005-12-12 08:24
Daję jej punkty za Flashdance. Była słodziutka a scenę jej tańca przed komisją czy występ z krzesłem w klubie (kto oglądał wie o co chodzi) naśladują teraz mniej pomysłowe niunie.

lora2005-12-16 16:24
i to chyba wszystkie jej osiągnięcia; przedpotopowe "Flashdance" z '83 i wiele cieniutkich rólek drugo- i trzecioplaniowych. Taaak, ta pani kariery z pewnością nie zrobiła w "fabryce snów". I kto na tę panią tutaj głosuje????

Klaudyna2005-12-24 23:29
Hmmm..no oczywiście każdy zagłosuje kto widział panią Beals w serialu L -the Word, gra cudownie lesbijkę-myślę że bardzo przekonowująco-bardzo polubiłam tą bochaterkę i czekam na 3 serię L the Word!!!:)

zuz@2006-01-19 12:25
lora, jennifer beals zaraz po flashdance zrezygnowala z mozliwosci stania sie gwiazda, bo miala to gdzies. dla mnie jest cudowna chocby dlatego i, oczywiscie, dla sceny w flashdance w ktorej zdejmuje stanik...

lenuchaaa2006-01-26 01:37
ojej 42 lata ? kto by pomyslal :)

Pimplak2006-01-27 23:25
fakt w L-word jest niezła,ale Shane nie przebiła...mmm...Shane...mmm...:D

Beata Ryan2006-02-11 19:25
Oglądałam The L Word i jestem nią zachwycona, nawet wydrukowałam sobie jej 2 zdjątka ;) szkoda że zamężna, ale wyczułam to oglądając 2 sezon... I tak ją podziwiam bo jest ładna i nie ma uprzedzeń :D

fragrantOctober2006-03-11 02:15
Kobieta z niebywala klasa! Bardzo atrakcyjna i niesamowicie ciekawa osobowosc. To jak wykreowala postac Bette to mysle ze dopiero popis jej umiejetnosci aktorskich. Niesamowite jak bardzo zaangazowala sie w "The L word" nie tylko z punktu widzenia aktorstwa ale i pod wzgledem swojej otwartosci w rozmowach na temat homseksualizmu. Po wielkim sukcesie serialu w USA zapraszano ja do wielu talk shows i w kazdym wypowiadala sie niesamowicie ciekawie i dosc kontrowersyjnie. W jedym z programow, nieco malo rozgarnieta prezenterka z silikonowym biustem ;-) chcac zabrzmiec, nie wiem czy zabawnie czy profesjonalnie (zadne z powyzszych i tak jej nie wyszlo...) zanim pokazala klip z "The L word" zrobila wstep tymi oto slowami: "Jesli siedza teraz przed TV dzieci moze czas wyslac je po jakas przekaske do kuchni" no i poleciala scena w ktorej Bette "przedyskutowuje" ;-) pewne kwestie z Candice (taka piekna wersja stolarza...hehe, z ktora niestety zdradzila Tine-czego skutki odczuwa zreszta do dzis...) na drzwiach swojego gabinetu. No i ta wlasnie scena miala az tak bardzo zamieszac w umyslach mlodych ludzi...Po powrocie do rozmowy, Pani reporter a.k.a silikonowy biust chciala ruszyc dalej z pytaniami, na co Jennifer zareagowala bardzo stanowczo, acz z typowa dla siebie kultura (plus boski usmiech) "Widzisz i mysle ze wlasnie po to stworzylismy The L Word, zeby nie bylo takich komentarza, komentarza ktorego nigdy bys nie poczynila gdybyscie pokazali kochajaca sie pare heteroseksualna..." i Pani silikonowy biust sie zaplatala bo sie jej nieco glupio zrobilo... WYBACZCIE TASIEMCOWY WYWOD...ja tak mam niestety...cos mnie wena naszla! POZDRAWIAM!

Cudowna2006-03-15 22:34
FragrantOctober przyznaje Ci racje ta kobieta ma niesamowita klase. Wydaje mi sie, ze calego L worda obsadzili nieco dziwnie, w sensie ze kazda aktorka ma niesamowicie podobna osobowosc i charakter do postaci ktore odtwarza- popatrzcie na serialowe Shane, Alice, Moire-Maxa, Jenny i wlasnie Bette- one wszystkie jakby graly siebie. Kate poza ekranem ma identyczny styl ubierania jak Shane. ktora gra, tak samo Jenny i reszta pan. Postac Bette to polaczenie piekna, wdzieku, klasy, elegancji z niesamowita sila charakteru i inteligencja. Nie glosuje na nia tylko dlatego, bo chce aby wygrala Shane ups znaczy Katherine Moening grajaca Shane.

tinag2006-04-06 20:37
widzę, ze wszystkie oszalałyście na punkcie serialu:) no i nie ma się co dziwić:)

szpuntek-162006-04-19 18:07
mówiac że ma 42 ktoś na pewno kłamie:D ale całkiem całkiem:D

Joanka2006-04-20 09:31
Tak rzuciłam okiem na filmografię tej pani, i cóż....zbyt wielu ambitnych tytułów (delikatnie mówiąc :/) doszukać się nie mogłam ("Turbulencja 2", "Armia Boga 2", "Gdzie jest jednoooki Jimmy?" LOL). Śmiech na sali.

Cudowna2006-05-04 00:28
Joanko co z tego, ze nie moglas sie doszukac ambitnych tytulow- wazne, ze zagrala w L word i do tego jak! Jak obejrzysz pare scen erotycznych to jeszcze o pieknej Jennifer zamarzysz haha;)

RITA2006-07-28 17:00
przykład kobiety ,jak wino' czym starsza bardziej uderza do glowy

squeeze  randk_a@o2.pl2006-08-21 17:21
jeju..to mi już gerontofilią zalatuję,no ale jeśli nawet to trudno..po protu nie można się odkochać, poza tym człowiek podczas zauroczenia nie zagląda w metrykę..42lata..przemogłabym sie dla Jen;) ..scena erotyczna z odcinka pilotażowego pierwszorzędna;) chyba zostanę aktorką;) ps.ale dlaczego ona jest zamężna..peszek;p

squeeze  randk_a@o2.pl2006-08-21 17:44
a co do męża pani Jennifer Beals to jest chyba niezbyt urodziwy bo trudno w sieci znaleźć jakiekolwiek jego zdjecie..oh Jen może jednak jakiś les-romans..hm? proszę przyjechać do polski..odwiedzę panią;*

squeeze  randk_a@o2.pl2006-09-02 01:28
..only u bette..;*

jast2006-09-16 21:25
taką kobietkę to bym chciała mieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madie2007-04-07 23:59
oh piękna pani <pokłon>

benny2007-04-08 19:35
..... Jennifer, piekna pod kazdym wzgledem i cudowna w roli Bette...pomarzyc tylko o takiej kobiecie....

camillej2007-05-10 01:38
te ktore pisza ze nie zrobila kariery w hollywood poniewaz jest kiepska aktorką widze ze nie wiele o niej wiedza, wogole nie wiele wiecie o bohaterkach waszego ulubionego serialu czyli the l word(przepraszam te nieliczne ktore wiedzą) poczytajcie troche zanim zechcecie wydawac jakies opinie bo sie tylko osmieszacie swoja ignorancją. Nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy na wiekszosci zagranicznych portali fanow l word ktore odwiedzalam wlasnie opna i leisha sa najbardziej lubiane i sexowne a u nas Shane-która ma wiecej cech meskich niz zenskich; czy wy oby napewno jestescie les?

Justyna82007-06-16 15:11
ja również jestem pod wrażeniem Jennifer powiedzcie jak można w tym wieku mieć taką figurę i to coś co powoduje że myślisz o tej osobie .

kwiatekss-892007-06-21 18:46
ona tez jest niezla i podoba mi sie jej dominacja.jak na swoj wiek to swietnie wyglada

BiankaDeSade2007-10-27 17:35
Jennifer Beals jest CUDOWNA. To jak mówi doprowadza mnie do szału ! :):) Nie jest może najbardziej znaną aktorką ale nie ma wątpliwości że jest jedna z najpiękniejszych !!!!!!!! Styl przede wszystkim ! ;)

^^AK^^2008-02-10 10:43
A Jennifer grała jeszcze w The Grudge 2 jako Trish ;)

chicago_les2008-02-19 08:09
CUDOOOOOOOOO

bacardi2008-02-26 18:48
yyyy jestem na 'nie'.

diana22112008-03-26 16:33
))))))))))))

Kamczatka2008-03-26 19:08
Nie głosuję na postać Bette Porter, tylko na świetną, bardzo inteligentną i - co tu kryć -przepiękną aktorkę. :)

Marchewa:)2008-04-16 20:23
Cudna osóbka mimo ze ma swoje lata :)

qurqa2008-04-19 21:29
chyba większość osub ogląde L coś tam,to tylko złudna kreacja a sama bochaterka tego rankingu jest przeciętna,myślę że Krysia Ricci jest bardziej ciekawa,ale to tylko moje zdanie.

Semplicemente2008-04-20 10:36
Ta kobieta odbiera oddech:)

labryska19892008-04-26 20:51
piękna, przyciąga wzrok ;)

jennifer_832008-04-27 19:35
uwielbiam się na nią patrzeć :)

Labradorka2008-05-02 16:20
jest niesamowita i piękna, przyciąga wzrok, mmmmmmm :)

natasza_212008-05-31 18:51
stara ale jara:)

Rekinek2008-06-21 18:21
Zgadzam się a wami laseczki to jest kobieta na którą mogłabym patrzeć godzinami,mi też odbiera oddech jest bardzo intrygująca i tajemnicza,zakochałam się w niej po obejrzeniu The L Word - śnie o niej po nocach.

Rekinek2008-06-21 18:54
Zgadzam się a wami laseczki to jest kobieta na którą mogłabym patrzeć godzinami,mi też odbiera oddech jest bardzo intrygująca i tajemnicza,zakochałam się w niej po obejrzeniu The L Word - śnie o niej po nocach.

inBloom2008-07-16 13:05
głosujemy dziewczyny!!!

BiankaDeSade2008-07-23 11:40
mmm ja już głosowałam , dałam najwyższa note bo nie da rady dac niższej ;P

Alex22008-08-05 17:23
Ma w sobie to coś !!!

what now?2008-09-19 14:27
marzenie:)

niuta2009-09-09 23:26
ehhhh, co ja bym dała za.... chwilę z nią spędzoną...

gruszeczka7452009-10-12 19:10
uwielbiam ją masakra dla niej zrobiła bym wszystko wow....;)

gruszeczka7452009-10-12 19:14
ten jej uśmiech, ciało.... boska nic dodać nic ująć.....;) marzenie....;) gdzie ona mieszka hehe jedzie ktoś ze mną do niej hehe...;p

megara2009-10-21 14:24
ja moge jechac :)

gruszeczka7452009-10-27 18:26
to trzeba się dowiedzieć gdzie mieszka i jedziemy heh...;p

takibezsens2009-11-02 12:58
Najpiekniejsza kobieta swiata! :) styl, klasa, wdziek, uroda... wszystko zostalo juz tu powiedziane ^^ Love you Jennifer! <3

lessmutek2009-11-15 16:40
Po prostu BOGINI!!!!!Jest bosko piękna..ech....

beata31HB2009-12-04 23:01
Mam właśnie taką kobietę.....

wiesiaCHOCtu2009-12-09 22:07
śliczna, śliczna, śliczna ! nie mogę przestać pożerać wzrokiem każdego jej piksela :)

Gapiszoneknixlo2009-12-21 12:46
jest cudowna jak cholera... kocham ją jak nie wiem co . kupiłam wszystkie filmy The L Word...:*:)

ki.cia2010-01-02 11:59
Jest przepiękna i ma w sobie ogień :D jak to kobieta z pod znaku strzelca :wchodzi do pokoju i już wszyscy maj dobry humor ;)

om72010-01-20 18:09
Tak.. jest super "jedna dziewczyna na milion" :)) mam większość filmów w których grała.. :)) fakt są klasy B ale JB jest rewelacyjna.. teraz czekam na The Book of Eli, podobno była niesamowita w swojej roli.. :)

deanbm2010-02-14 15:04
Jest uosobieniem kobiecości w moim przekonaniu.

fightgirlBB2010-03-04 10:25
Mój ideał... klasa, klasa i jeszcze raz klasa a do tego rozbrajający uśmiech, piękne ciało, styl... myślę, że podoba się tak wielu kobietom bo prezentuje sobą wszystko co cenię (nie tylko ja) u kobiet. Jest zmysłowa, przedsiębiorcza, zdecydowana i WŚCIEKLE INTELIGENTNA !!! straciłam dla Niej głowę .. ;)

anna1732010-05-19 15:47
Zawsze byłam przekonana że jestem hetero, po obejrzeniu JB w TLW nie jestem już tak pewna swego... Ona jest boska :)

darushia62010-06-03 17:23
oh YeS xD :)

Julia552010-10-06 18:34
Zapamiętuje się jej twarz i bardzo dobre granie ról.

kobra932010-10-09 14:44
Jest słodka i bardzo kobieca ;) Daje jej punkty za role Bette

negramaro2010-10-10 20:04
Przeczytalam wszystkie komentarze i widze, ze pomimu kilku niekorzystnych, zdecydowana wiekszosc uwielbia te kobiete...ja sie wcale nie dziwie, ona po prostu ma klase :)

SexTonic2010-11-17 21:52
Jennifer jest rewelacyjna! Zauroczylam się Nią od pierwszej sceny i z odcinka na odcinek bardziej. Jest niezwykle ladna, ma przepiękny uśmiech. Rola w L Word coś niesamowitego! Chociaż przyjemnie się oglądalo 'They shoot divas' i milym zaskoczeniem bylo Jej pojawienie się w roli Zoe Landau w 'Lie to me'. W 'Joueuse' byla tylko przez krótki moment, to i tak mnie przyciągnęla. :)) Kobiecość, klasa i charakter! :))

ewelina_882010-12-30 22:47
Ech, Jennifer.... slodka jak malina....az chcialabym skosztowac....

karira2010-12-31 23:02
to jest dziwne ale miała na twarzy wypisaną każdą emocję każdą rozterkę mimo że nie jest czołową aktorką dam jej pierwsze miejsce

amazonka942011-01-06 01:02
Daje p.Beals 2 za śliczne włoski, i dodam 1 punkcik za role Bette;d i oo! LEISHA HAILEY DO BOJU!

harm2011-01-21 13:07
Jak sobie przypomnę jej (niby)skryty i niewinny uśmiech-choćby w L Word-ie, to aż mi się kolana uginają:)

zerafek19782011-02-13 20:44
piekna

angiee342011-02-13 21:02
klasa....i...charakter....mieszanka u kobiety...przed którą trudno się oprzeć...:)..a w L Word jedna z najciekawszych postaci....:)

angiee342011-02-13 21:04
..przepraszam....której trudno się oprzeć...:)

Magia732011-02-23 19:43
Najpiękniejsza,taką chciałabym u swego boku.;)

panda692011-02-23 21:43
Piękna kobieta,piękny uśmiech,szałowa dama .niezwykła inteligencja .Widziałabym ją w horrorze,psychopatce ,komedii .Ambitne role dla ambitnej kobiety.Świetnie zagrała TLW.

Angel_of_dark2011-02-25 00:12
Hmmm, Mądra, dojrzała, piękna, ideał Kobiety - wg postaci Bett... tak, ideał mój ideał. (ten Jej skok w bok trzeba wyciąć oczywiście);p

panda692011-03-10 19:33
Zastanawiam się ,gdyby Jennifer i Laurel były les. w życiu prywatnym, czy związałyby się .Obie piękne , mądre i ta prawdziwość tych scen emanowała ciepłem, seksem ,ogromną miłością.Pasują do siebie .Panie w razie zmiany zwiążcie się.

andrea16902011-03-29 21:25
zdolna aktorka i piękna kobieta

hidden_prey2011-05-02 14:53
Za stara jak dla mnie, next please :P

panda692011-05-08 18:56
Wszyscy będziemy starzy ,lecz niektórym urok pozostanie .Pozdrawiam Jennifer

bettejen2011-07-09 20:51
ona jest po prostu boska wszystko w niej kocham :asniech ,oczy ,wlosy ,cialo .Zakochalam sie w niej kiedy pierwszy raz polska telewizja publiczna wyemitowala serial "2000 Malibu Road "bylo to jakis czas temu ,a teraz uwielbiam ogladac ja w "the l world"

goga872011-08-04 10:44
Bette Porter - rewelacja :) kobieta z zasadami, stanowcza, fantastycznie inteligentna, seksowna....

panda692012-01-23 20:23
Chciałabym pojechać do Ameryki poznać Jennifer i Laurel ,ale jest to niemożliwe .Szkoda

panda692012-01-23 20:31
Wszyscy jesteśmy dziećmi Boga ,i nikt z nas nie jest doskonały ,.,

karira2012-02-09 01:18
klasa styl gust i piekno

joala2012-03-05 10:44
dziewczyny ja też uwielbiam Jennifer.. i nieźle namieszał The L Word w mojej głowie:) a w tej chwili gra w serialu Chicago Code, obejrzyjcie koniecznie :)) jest fantastyczna :)

niedamnazwy2012-05-03 22:25
Kocham Cie Jen.

limitowana2012-11-09 20:54
Bezapelacyjny ideał kobiety.


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Strona Jennifer Beals należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
zoo
  ZASADY GŁOSOWANIA  
Głosujesz wybierając według własnych kryteriów i upodobania.
Głosujemy w skali od 1 do 8 na każdą z Pań, na stronie z jej opisem i zdjęciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie można zmieniać.
Aby głosować musisz być zalogowana.

  NOWE W RANKINGU  
NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Lesbos Najlepsze opowiadania erotyczne - Warnock Kathleen
Ciekawe opowiadania :) wciągające ! polecam.\r\n\r\nPS. Odsprzedam za pare groszy . Więcej info na @.

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2017