Maria Peszek

Aktualny wynik w rankingu 80 Kobiet: 5.02 /głosów: 104

Twój głos: Zaloguj się, aby zagłosować!

fot.: http://www.kayax.net
fot.: http://www.kayax.net
data urodzenia: 9 września 1973
miejsce urodzenia: Wrocław
Aktorka teatralna, telewizyjna i filmowa, wokalistka, autorka tekstów.

Zadebiutowała w filmie w wieku lat dziewięu, a w teatrze jedenastu. Studiowała w University of Alaska w Anchorage i w krakowskiej PWST. Współtworzy zespół muzyczny Elektrolot, w którym śpiewa i współkomponuje muzykę. Na przełomie 2004/2005 nagrała solową płytę "miasto mania" z muzyką Wojciecha Waglewskiego, gdzie jest wpółatorką tekstów

Albumy:
2004 miasto mania

Filmografia:
2005: Boża podszewka II
2003: Ubu król jako żołnierz
2003-2005: Magiczne drzewo
2002: Julia wraca do domu (Julie Walking Home)
2001: Wiedźmin
2000-2001: Miasteczko
1996: Nocne graffiti
1994: Spis cudzołożnic
1994: Sen srebrny Salomei
1985: Rozalka Olaboga
Data publikacji w portalu: 2006-04-16

Fanklub Maria Peszek

bluesee · gingerhead · LaPielQueHabito · little_Di · Noir-Desir · Rosario ·

Aby dołączyć do fanklubu musisz przyznać ocenę 7 lub 8.


Ta strona należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

magdzisko2006-04-18 16:49
cudowna osoba. cudowna kobieta. tylko i aż tyle.

Tahaya2006-04-26 10:10
tylko i aż :):) zgadzam się :):):):) piekny głos,teksty to "coś" i ... piegi.

kizia__mizia2006-05-19 14:24
nie noooo...

squeeze  randk_a@o2.pl2006-10-04 00:02
cudowny album;) nie mam czasu na seks..

derka2006-11-07 18:35
ahhh... :):)

Lilla2007-01-09 14:16
heh... :)

elanora6662007-01-25 22:53
teksty takie, że aż ...ahhhh...normalnie brak słów...

Fijolek2007-04-09 22:26
boska!uwielbiam jej muzyke ,ja jako aktorke i jako kobiete...cudowna jest

gingerhead2008-08-13 01:11
chyba mam "una cosa" z jej piegami :)

Rosario2010-02-07 22:06
Uwielbiam przy muzyce Marii Peszek palić fajki- najlepszy chill uot na świecie- oczywiście w doborowymm towarzystwie^^ i te jej onieśmielające słowa, ach

bluesee2010-06-23 21:08
"Są Kobiety, Pistolety!!!! I Kobiety, jak Rakiety!!!" Fantastyczny ruch na scenie, fantastyczne teksty, fantastyczna muzyka, fantastyczna Maria Peszek:) P.S.właśnie słucham;)

malgorzatka882011-06-08 13:43
... wszystko ok ale po co jej były te jajka...


Dopisywanie opini, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Strona Maria Peszek należy do rankingu 80 Kobiet. Zobacz też:
Aktualny ranking Ranking fanklubów Archiwum zmian Komunikaty Propozycje

Witaj, Zaloguj się

ZASADY GŁOSOWANIA

Głosujesz wybierając według własnych kryteriów i upodobania.

Głosujemy w skali od 1 do 8 na każdą z Pań, na stronie z jej opisem i zdjęciem.
Robimy to jeden raz w roku, oceny nie można zmieniać.

Aby głosować musisz być zalogowana.

NOWE W RANKINGU

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

opowiadania_erotyczne Sąsiadeczka
halusia Chciałabym tak przeżyć opinia dodana 2019-02-03 10:36:13
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Rose Madder - King Stephen
d should provide a cushty support for any heel along with ankle.\nWakeboard basics vary in elasticity...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2019