Loving Annabelle (2006) USA- Kochając Annabelle

Córka senatora, 17 letnia Anabelle, buntowniczka wieczniesprawiająca kłopoty, zostaje wysłana przez ojca do katolickiej szkoły, by nauczyła się ogłady morlaności. Tam wzbudza zainteresowanie 32 letniej nauczycielki j.angielskiego, która początkowo odrzuca ją, sądząc, że jest intrygantką. Dopiero później dostrzega w niej intensywność i pasję, którą sama dawnoutraciła. Między nimi rodzi się zakazane uczucie.
Film jest bardzo subtelną opowieścią o rodzącym się uczuciu międzyuczennicą a nauczycielką. Dobre zdjęcia, świetna gra aktorek irewelacyjna muzyka sprawiają, że film zapada w pamięć na długiedni, głównie z powodu emocji, jakie serwują nam bohaterki. Emocje te są autentyczne, zagrane jakby uczucie, które łączy Simone i Annabelle wydarzyło się naprawdę. Film ma bardzo dobre czasowanie dynamiki. Przez prawie godzinę czekamy w napięciu, a nasze czekanie zostaje wynagrodzone piękną sceną miłosną, którą pod względem operatorskim i aktorskim stawiam na równi ze sceną z Bound i Gii. Majstersztyk-smak i klasa. Gdyby się jednak uprzeć, to powymieniajmy pewne wady;filmu: film jest bardzo amerykanski (krajobrazy plaży,styl ubioru Annabelle, bal szkolny i scena tańca), operując stereotypami (problemowa uczennica, wrażliwa nauczycielka, rozumiejący wszystko ksiądz) Jest ładny i melodramatyczny, troche bez pazura ALE jest prawdziwy, więc nawet pomimo tych wszystkich wad, które znalazłam na siłę, broni się i daję mu w mojej ocenie 10/10 Film kończy sie smutno, ale zakończenie jest dobre, całkowicie realistyczne, twarde i celne. I mimo, ze smutne obeszło się bezżadnego mazgajenia bohaterek.
roughdiamond
Data publikacji w portalu: 2007-01-22
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

QuestionOfTime2007-01-22 17:07
Gdzie można znależć ten film?Na dvd nie ma:-(

klaudyna2007-01-23 12:41
po pierwsze nie ojciec a matka pani senator wysyla Annabell do tej szkoly, dwa to imie pisze sie przez dwa nn Annabell, pozdrawiam

sat2007-01-23 23:38
a jeśli ktoś nie chce czekać, niech wejdzie na youtube.com, tam jest w częściach, ale cały film:) i do obejrzenia od zaraz:)

ktosik2007-01-25 00:23
ogladalam obie wersje bez zakonczenia i z i stwierdzam ze zakonczenie moglo by byc lepsze ale film swietmy 100/10 :):)

DreamEther2007-01-25 20:16
Piękny film, tylko to zakończenie... Czemu musiało być aż tak do bólu rzeczywiste? Marzą mi się filmy z happy end'ami, póki co właściwie tylko Imagine me & You zaspokoiło moje pragnienie, no i jeszcze Saving Face, ale Loving Annabelle i tak dostaje ode mnie 10/10.

sat2007-01-25 20:36
taak Imagine Me & You to mój "najukochańszy" film:) piękny i to piękne zakończenie...:)

happyNewBeginning2007-01-27 17:45
Loving Annabelle ymmmm cudny...polecam rewelacja:P Imagine you & me przegrywa z loving annabelle jak dla mnie..ale tez warto obejrzec:P gorace kawalki z loving annabelle, ktore wrzucialam na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=j-bde4ZCSlo http://www.youtube.com/watch?v=5d8XxyVOfvQ http://www.youtube.com/watch?v=1vKV8MTWgY4

KR2007-01-27 20:54
Fajny film obejrzałam go kilka razy i można powiedzieć śmiało, że gdyby więcej było na niego kasy wydane, było by to prawdziwe dzieło sztuki, no i lepsze by było zakończenie …. A co do gry aktorek hmm... coś mi tam brakowało: np. większego napięcia po między nimi itp. Itd. Polecam film ... a ha a może ktoś wpadnie żeby zrobić drugą cześć tego :P pożyjemy zobaczymy....

delcya2007-01-30 19:37
piękny zachwycający urzekający mua :* obejrzałam 10 razy, planuję więcej. na annabell nie mogę się napatrzeć, i to, jak zaleca się do simone. najpiekniejszy film jaki widziałam. i bez happy endu - dobrze. wszędzie serwują nam przesłodzony koniec w szczęściu i dobrobycie. ileż można?

agunia2007-01-30 20:13
super film...jak narazie widziałam tylko zajawki i od razu mi sie spodobał!! Teraz czekam z niecierpliwością jak mi sie sciagnie ;D

Lila2007-01-30 22:15
Filmu jeszcze nie widziałam,spróbuje ściągnąc,ciekawe czy przebije Imagine me&you?:D

Lila2007-01-30 22:21
Może ktoś mógłby podaj mi jakiś link do torrentu (odrazu do obejrzenia,bez potrzeby nagrywania na cd itp.) albo cokolwiek innego...nie moge tego ściągnąc kurde...:/ z gory dzieki

zuz@2007-01-30 23:12
tyle komentarzy... brzmi ciekawie, zaraz go sciagne :)

100krotka2007-01-31 20:46
lila zerknij na 2 wpis :] jak sciagalam byla tylko 1 wersja teraz na torrencie jest juz ich calkiem sporo.

de2007-02-01 12:19
Po przeczytaniu tych grafomańskich wypocin suto okraszonych błędami stylistycznymi i błędną interpunkcją - jakoś nie mam ochoty obejrzeć tego filmu.

Lea2007-02-01 13:26
Hej de! zmiataj do korekty tekstow w "NIE":) i swoich polonistycznych studiów. Tu sie pisze o FILMIE, a nie krytykuje innych cwoku:P

agunia2007-02-01 19:02
Słuchaj de!!! Nikt ci tu nie karze wchodzić, a tym bardziej czytac komentarzy...tu się pisze o filmie i każdy ma prawo do dodania własnych przemysleń na temat filmu...widać, ze nie wiesz co jest dobre bo większość tutaj dodanych komentarzy jest na +. Interpretować to sobie książki możesz bo na filmach raczej sie nie znasz!!!

trauma2007-02-01 20:04
to, że większość komentarzy jest na + nie oznacza, że film jest dobry - to nie większość świadczy o tym, że coś jest jakieś. owszem, da się go obejrzeć, nawet całkiem miło, ale większych wrażeń nie pozostawia. podobnie jak w przypadku opiewanego przez ogół lost&delirious - nie wiem o co takie halo.

Lila2007-02-03 10:04
Hmm...widziałam jednak lepsze filmy...Fabuła super ale głowne bohaterki jak dla mnie średnie.Super zrobiony film ale nie ma tego czegoś :/ tak czy tak polecam

Paulaa2007-02-06 12:50
ja też jeszcze nie widziałam tego filmu, oglądałam tylko urywki na youtube.com. ale wiem juz ze go ściągne. Naprawde super zapowiada się ten film :)

KTOS2007-02-07 11:41
AK DODAC NAPISY DO FILMU AVI?

K2007-02-07 20:02
Tak przy okazji wypowiedzi "de". To prawda, nie dbacie za bardzo o język, o jego poprawność, o to też się czepnę. Ale spokojnie, po co sobie zaraz do oczu skakać? "Imagine Me & You" bardzo mi się podobał, nie spodziewałam się, że aż tak... ale jest to komedia, natomiast "Loving..." oficjalnie zostało uznane za dramat. Nie można porównywać dwóch zupełnie innych gatunków stosując te same kryteria! Co do "Loving...", wybiorę się jak będzie w Warszawie, więc nic jeszcze nie mogę powiedzieć :)

mentalite222007-02-09 21:06
Film z pieknymi zdjęciami, cudnymi oczami Annabelle, skomplikowanym i bolesnym życiem Miss Bradley i milością taką w którą chcę uwierzyć gdy oglądam ten film..:-) Polecam

meva2007-02-10 20:21
a ja nie polecam dluzyzna i tyle ... fabulka plytka i aktorsko tez nie za wysoko jak na nowy filmik, nie ma jak to stare dobre high art:);

Papuga2007-02-12 19:38
po pierwsze weszlas na zla literke. high jest w spisie wyzej niz loving i nie zasmiecaj tutejszych wypowiedzi reklama pustego jak dzwon high art. to jest dopiero dluuuuuuuuzyzna ale jak ktos cpa, albo sie tnie, to pewnie film jako tlo dla tych smutnych wydarzen powinien byc dluuuugi.

fella2007-02-15 06:45
dobry film, najlepsza w nim jest muzyka, nie dziwię się Anabelle ja też lubię starsze kobiety, film ogólnie ok

fanka:)2007-02-17 22:31
Film rewelacyjny. Sciagnelam go z torrenta. Ostatnio moj ulubiony. Wczesniej zachwycalam sie Imagine me and you ale teraz Loving Annabelle wygrywa. Swietne aktorki, zdjecia i muzyka. Po prostu rewelacja. Slyszlalam cos ze fani w USA chca kontynuacji i rezyserka sie nad tym zastanawia. Bylo by super. Erin Kelly ktora grala Annabelle jest bardzo chetna. Warto odwiedzic myspace i tam poczytac newsy o annabelle :) Jak ktos chce porozmawiac o filmie piszcie do mnie na maila [Ala94@interia.pl] :) Pozdrawiam

toya2007-02-17 23:32
Filmu niestety nie widzialam ale sama przezylam podobna historie majac tyle lat co Annabell.Teraz pozostaly mi tylko wspomnienia i dlatego postaram sie go zdobyc i obejrzec:)

toya2007-02-18 13:56
Zdobylam i zobaczylam:-)i jestem zachwycona!!!Dobre napiecie ktore mnie trzymalo az do samego konca,rozczarowalo mnie troche zakonczenie ale polecam bo naprawde warto.

Kama2007-02-19 23:23
Widzialam film,mozna niezle sie rozmarzyc,polecam goraco i dodam tylko to co poprzedniczki:szkoda,ze taki maly budzet...Pozdrawiam!!P.s.Moze bedzie druga czesc...Hmmm kto wie...

trauma2007-02-24 14:07
radzę zdobyć lepsze spolszczenie albo doedukować się w kwestii języka najwyraźniej Ci obcego, bo przełożona była ciotką Simone, o żadnym mniej lub bardziej pospolitym koszu nie mogło być tam mowy. a film, jak film, u mnie przeszedł bez echa. może kiedyś obejrzę go PO RAZ drugi, choć sprawa wątpliwa.

toya2007-02-24 15:40
akurat nie Ty jestes od tego zeby oceniac wypowiedzi wiec powstrzymaj swe plytkie komentarze,zreszta Twoj nick mowi sam za siebie

martha2007-02-25 00:00
Toya!!!nie przejmuj sie komentarzami jakiejs poliglotki angielskiej dla ubogich.Kazdemu moga zdarzyc sie pomylki a skoro ktos je odrazu wypomina to swiadczy tylko o jego niskiej samoocenie.A co do filmu to bardzo mi sie podobal i obejrze go jeszcze raz,mimo ze jezyk jest mi obcy!!!!

passingby2007-02-25 11:03
film prosty, bez wstrząsów, zadziwiająco wciągający (po pierwszych 15 minutach nudziłam się bardzo, po kolejnych 15 już mniej) trochę jak "zagubione" (to zwierzątko, podobna stylistyka), trochę schematyczny. W świetle niskiego budżetu i tak niezły. Na naszym rynku brakuje filmów "branżowych" i lepszy już ten niż "Córka Botanika" to dopero gniot - dłużyzna bez sensu...

haris_pilton2007-02-25 12:23
a jednak córka botanika pozostawia po sobie jakieś wrażenie i mimo tego, że nie jest to żaden film wybitny, to i tak bije na głowę siermiężny loving annabelle (uproszczenia, że aż boli, powtarzalność schematów; szkoła dla dziewcząt, relacje nauczycielka-uczennica, itp.) szkoda, że brak momentów czyli scen bzykanka po prostu, skazuje go od razu na miano gniota.

passingby2007-02-25 13:00
scen "bzykanka" w jednym i drugim mniej więcej tyle samo. Dla mnie dwa ważne momenty w córce botanika: przemoc mężczyzny i samo spełnijące sie proroctwo (w jakże ironiczny sposób), jedno świetne ujęcie (pociąg przez osiedle) reszta totalnie do bani. Annabelle - owszem proste proste proste :) ale ładnie zdjęcia (i nie chodzi o "bzykanko") schematy podobne: tu ksiądz tam mnich - obaj rozumiejący i troskliwi, tam ojciec tu matka - ci którzy skazują swoje córki na karę a do tego inna kultura inne konsekwencje z różnych powodów - tam śmierć tu rozstanie. Gnioty oba i chyba długo nam przyjdzie poczekać na coś w klasie Aimee & Jaguar

passingby2007-02-25 13:03
dodam jeszcze że na fali obejrzałam April's Shower i co dziwne przy całym kiczu który reprezentuje ten film jest lepszy od obu powyżej omawianych :)

magdzik2007-02-26 08:56
Witam. jaj juz od dawna próbuję zdobyc ten film i nie mogę...a bardzo mi zależy, ażeby w całości i wiernie odtworzony ściągnąc, błagam pomóżcie...

amika812007-02-27 22:03
..jestem pod wrazeniem ...film w pelni procz zakonczenie>mnie "zaspokoil"..wspaniale zagrana rola kobiet:) ogolnie jestem na taak...i zapewne powroce do obejrzenia,bo warto!! zwlaszcza Simon jest kobieta very very sexi;) pozdrawiam !!!!

NIkodem2007-02-28 23:04
http://rapidshare.com/files/10206306/Loving.Annabelle.2006.DVDRip.part1.rar http://rapidshare.com/files/10207784/Loving.Annabelle.2006.DVDRip.part2.rar http://rapidshare.com/files/10209228/Loving.Annabelle.2006.DVDRip.part3.rar http://rapidshare.com/files/10211092/Loving.Annabelle.2006.DVDRip.part4.rar http://rapidshare.com/files/10212992/Loving.Annabelle.2006.DVDRip.part5.rar http://rapidshare.com/files/10215018/Loving.Annabelle.2006.DVDRip.part6.rar http://rapidshare.com/files/10216645/Loving.Annabelle.2006.DVDRip.part7.rar http://rapidshare.com/files/10217262/Loving.Annabelle.2006.DVDRip.part8.rar

NIkodem2007-02-28 23:07
Jako facet, sorka że tu gdzieś się znalazłem, cóż internet robi swoje, film gorąco polecam. Wiem ze większość z Was nie lubi jak na ich stronach wpisują się kolesie, ale myśle ze linki pomogą zapoznać się z filmem. A chciałbym dodać iż scena łóżkowa chyba nie jest sednem filmu, uważam ze cały trzeba obejżeć żeby zrozumieć. Pozdrawiam

monika2007-03-04 23:01
mmmmmmmmmm... mnie sie bardziej podoba annabelle... film jest zajebisty, ogladalam go nie raz i na tym sie nie skonczy. Imagine me& yoy tez jest super... Tylko szkoda, ze filmow tego typu jest tak niewiele=(

daria2007-03-05 13:40
szukam dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!

BETY2007-03-05 15:05
nie obejrzałam filmu ale słyszałam ze jest super nie wiem skad go sciagnac moze ktos pomoze prosze

amika812007-03-06 19:55
..jedna Simon jest slodziutka,kobieca i ach... Bety film ściagnij z jakiegos programu do pobierania np.Emule:) Pozdrawiam!!!

gucia2007-03-08 11:42
witajcie ogladałam tylko zwiastuny a bym chciała cały film ogladac,lecz nie mam takiej mozliwosci prosze jesli tzreba odkupie ten film lub pomorzcie mi sciagnac jak co pisze na moj adres e-mail:)BARDZO CHCE TEN FILM PROSZE POMOZCIE MI!!!!!

kicia2007-03-08 14:33
Hello! film jest swietnie nakrecony;jestem posiadaczka DVD,to prawda ze koniec jest smutny,ale jest jeszcze dodatek alternatywny.

monika=)2007-03-08 22:36
gucia! ja sciagnelam przez emule, sprobuj.

kate benson2007-03-09 19:12
a...i bym zapomniała...piękne piosenki..i wzruszająca końcówka filmu...

monika=)2007-03-10 17:00
hej! czy ktos posiada jakies piosenki z filmu? ja nie moge ich w zadem sposob sciagnac=( zalezaloby mi najbardziej na "all over ma" jesli ktos ja ma to niech mi przesle, bardzo prosze

amika812007-03-10 20:26
hehe moniko=) widze ze mamy podobny gust..podzielam w pelni Twoje zdanie:) W PEłNI...;) dodam ze spojrzenie Annabelle intryguje...ma cos w oczkach:) ale jednak Simon to kwintesencja kobiecości-hehe...ale sie rozmarzyłam:):)pozdrawiam!!!!

monika=)2007-03-10 22:53
o tak... mmm... jej sporzenie- takie przyjemne dreszcze przechodza mnie gdy przegladam momenty, w ktorych annabelle patrzy na simone... albo gdy jej dotyka... mmmmmmm... a ile bym dala zeby byc na miejscu annabelle:)... ja rowniez sie rozmarzylam, buziaki:*

KR2007-03-11 12:40
monika masz:):) http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=53848118

monika=)2007-03-11 20:17
kr, dzieki

elwira2007-03-12 19:24
ciekawi mnie co to za film-proszę o kontakt kogoś kto może mi go przesłać. najlepiej na terenie szczecina

elwira2007-03-12 19:58
gg679797

amika812007-03-12 20:03
Dzieki LUSI za pozdrowionka..ja jestem fanka Simone:) dlaczego to tylk omarzenia?? pamietaj marzenia trzeba wprowadzac w zycie:) nie koniecznie z taka osoba jak Siomone:) pozdrawiam!!!

monika=)2007-03-12 22:21
LUSI nie ma z kim spelniac swoich marzen=/nie poznala jeszcze osoby ktora bylaby chociaz "bi". a co, amika, znaszkogos wolnego dla niej??=) pozdrawiam Cie=*

amika812007-03-13 18:51
moniko a skad wiesz ze LUSI nie poznala nikogo:) jasnowidz-hehe...wyslalam ci piosenke o ktora prosilas:) napsiz na meila czy doszla:) Pozdrawiam rowniez i buziak:***

monika=)2007-03-14 00:00
amika, wiesz, tamto konto cos mi nie chodzi, nie moge wlaczyc, jak mozesz to przeslij na monika0987@op.pl skad wiem o LUSI? =) znam ja, i ciagle slucham w kolko ze nikt jej nie chce;) buziaki=*

amika812007-03-14 19:10
Wiec ja proponuje zeby Lusi przyuszla do mnie na terapie:) pomozemy:) Droga nie jestem;);) Buziaki:*:* Lusi nie jestes sama...ja tez marze:)

monika=)2007-03-15 00:39
dzieki za piosenke=***

LUSI:))))))2007-03-15 22:36
a czy zaplata za terapie moze byc szczery usmiech? jesli mi pomozesz to potrafie podzielic sie szczesciem=) goraco pozdrawiam cie amika81

amika812007-03-16 16:49
przyjmuje kazda zaplate;)a usmiech moze byc tylko milym dodatkiem...rowniez pozdrawiam!!!

LUSI :)))))2007-03-16 20:07
czy obupulne szczescie nie jest wystarczajaca forma zaplaty? milospedone chwile, noce... chyba ze powaznie myslisz o materialnej zaplacie, ja szukam prawdziwego szczescia, nie sztucznego, pragne przed zasnieciem myslec o NIEJ, pragne by ONA patrzac w niebo wiedziala ze ja gdzies tam jestem, mysle i czekam...

kasia2007-03-17 16:27
na jakiej stronie mozna sciagnac ten film??

agaa2007-03-20 19:45
jak sie zalancza ten film?

buba2007-03-22 12:04
Jeśli ktoś jest zainteresowany jeszcze "błyszczącymi oczami Erin" ;) to polecam króciutki (12 minut) filmik, który można znaleźć na youtube pt. "Finding Kate". Filmik wyreżyserowała Katherine Brooks, ta sama, która nakręciła "Loving Annabelle" :) Dla ułatwienia poszukiwań: http://www.youtube.com/watch?v=GQmg3FqRO2s :)

amika812007-03-22 21:14
Szukam sobowtorki Simone:) Bedzie nagroda-hehe...Pozdrowionka i buziaki wirtualne:*:*

chłodnawiśnia2007-03-25 15:27
Obejrzałam ten film, dopiero tydzień temu...ale od razu mnie zyskał moją sympatię:)Historia opowiedziana bardzo subtelnie...reżyserka skupiła się na delikatności...i chwała jej za to!To spojrzenie Annabelle...czasem wprost czasem z ukrycia...dyskretny dotyk....miałam ciarki na całym ciele!Oczywiście Simone nie była dłużna...w jakiś sposób...mniej widoczny robiła to samo:)Koniecznie musze wspomnieć o muzyce...non-stop jej słucham!Także podsumowując ten przydługi wywód...gorąco polecam!!!

adzia2007-03-25 16:53
film świetny...jakbym miała taką erin tylko dla siebie:DDDDD

Londynianka2007-03-25 23:56
dostane od kogos ten filmik moze:>jak ladnie poprosze:)

moniq2007-03-28 19:11
kurde obejrzałam ten filmik i co??? i poprzewracało mi sie w głowie, kurde ja nawet nie potrafie skupic sie przez chwile w pracy...brrry...chyba musze zasmakowac tej warjacji....tylko jak gdzie i z kim???

monika2007-03-28 22:03
moniq! jest naprawde bardzo duzo osob, ktore maja takie same pragnienia... wystarczy sie rozejrzec=)

adzia2007-03-29 00:42
w końcu w życiu też muszą być jakieś przyjemności;P

amika812007-03-29 16:12
..samo rozejrzenie nie wystarcza:)sadze ze to o wiele wiekszy problem:) Pozdrawiam!!

moniq2007-03-29 16:15
moniko! tak sądzisz? wystarczy sie rozejrzec? domyslam sie ze jest bardzo duzo osób z takimi pragnieniami i fantazjami...tylko...gdzie szukac tej odpowiedniej....KURDE sama chyba nie wierze co pisze...

moniq2007-03-29 17:17
to mój e-mail moniq8229@wp.pl , tak moze zeby od czasu do czasu pagadac

monika2007-03-30 14:06
w sumie, amika, masz racje, ale zawsze podczas rozgladania mozna dostrzec cos,a raczej kogos...=)-wiem bo tego doswiadczylam dawno temu=P

monika2007-03-30 19:59
haha, wydalo sie :D zainteresowanie filmem to tylko ptzykrywka...:* rowniez pozdrawiam :)

amika812007-03-30 23:33
heh przykrywka do czego Moniko;) ja wyrazam swoje emocje dotyczace filmu..tylko i wylacznie filmu;);) i Simone mojej ulubienicy...ach:):) buziaki:*:*

deyanira2007-03-31 18:09
Dziewczyny blagam pomozcie!! Szukam dwoch piosenek z tego filmu - nr 1 to ta, przy ktorej kochaja sie glowne bohaterki, a nr 2 ta na samym koncu, kiedy Annabelle wchodzi do pokoju Simone i widzi swoje zdjecia na jej biurku. A film urzekl mnie tak, ze ogladalam go juz chyba z 10 razy i ciagle mi sie nie nudzi :D

oleska202007-03-31 21:39
Ludzie obejrzycie ten film. Naprawde warto!!! Komu sie nie spodoba reklamacji nie przyjmuje:) hehe. Pozdro:*

sp2007-04-02 21:21
niesamowity film, wlasnie skonczylam ogladac. Chce takiej milosci!!!

monika2007-04-03 13:02
eeeehhhhhhhhhh.... SIMONE... o tak:)

sp2007-04-03 14:52
Czy ktos widzial ten film na dvd i czy muzyka jest gdzies dostepna? I czy on bedzie w naszych kinach?

Londynianka2007-04-03 17:16
Pomoze mi ktos z przeslaniem tego filmu?? please??

Olcia172007-04-04 22:58
Przyznam że film jest urzekający i zajebisty. Ja jestem lesbijką i wpełni wiem co czuła Erin. Jestem troche podobna do niej z charakteru gdyz jestem buntowniczka i mam taki styl jak ona. Ale fajnie by było poznac taką Erin oj tak :P Oby powstała druga część. PoZdRo :*:*

Londynianka2007-04-04 23:49
deynara thx:)

deyanira2007-04-07 21:29
spoko londynianka :) a ja ciagle mam problemy z tymi dwoma piosenkami :( nawet nie wiem jaki ich tytul...

Londynianka2007-04-07 23:53
ojoj nio ale na pewno znajdziesz :) deynara:)

kuki2007-04-12 16:53
hm czemu mam wrazenie ze tu srednia wieku nie przekracza 18 lat?

monika2007-04-12 22:29
dlugo mnie nie bylo=) co tam u milosniczek Simone? hehe pozdrawiam Was i przesylam gorace buziaki=***

amika812007-04-13 20:00
Ja miłośniczka Simone ciagle jestem nią zafascynowana:)i nadal czekam na jej sobowtórke;) heh..Kuki a ja bym chciała miec 18 latek-ach...Pozdrowionka i :*:*

moniq2007-04-14 01:07
amika81...:P..........:***

moniq2007-04-15 00:25
amiko bardzo dobrze wiesz ze tylko Ty mozesz na niego poleciec hehe :P......cmok dla Ciebie!

monika2007-04-15 15:05
amika, a znasz jeszcze jakies fajne filmy w ktorych gra Diane Gaidry?

amika812007-04-15 20:03
No niestety i juz mi smutno z tego powodu:(Ale moze ktoras zna jakies filmy...wiec poprosimy tytuly razem z monika:):) Z gory dziekujemy...i pozdrawiam!!

monika2007-04-15 22:13
amika, znalazla jeden: "the dogwalker", ale nie moge go nigdzie sciagnac=( widzialam tylko urywek: http://video.google.pl/videosearch?q=diane+gaidry buziaki

monika2007-04-15 22:25
mmmm... ten jej glos... cudowny=P

robal1002007-04-16 13:09
tak , ładny film

zafascynowana2007-04-17 04:58
a ja jak widze te sceny to mam wrazenie, ze ktos zrobil adaptacje mojego zyciorysu

monika2007-04-21 22:34
wielkie dzieki deyanira, buziaki=*

deyanira2007-04-22 16:19
nie ma za co monika :) ale tylko buziakow dostalam, ze az milo ;)))

deyanira2007-04-22 17:30
Aaa i zapomnialam mialam Wam polecic film "Imagine me and you"...tam jest moja wymarzona Luce...no i piosenka Coldplay, ktora slucham dzisiaj w kolko :)

deyanira2007-04-22 23:07
Jest genialna :) i ta prowokacja ze znaczeniem lilii :) po prostu poezja...widze, ze z kolezanka mamy podobny gust :P

monika2007-04-23 19:40
=) lubie szatynki i rude rowniez=P w filmie ciezko wyczuc jaki ma kolor wlosow, w zyciu prywatnym jest brunerka co moim zdaniem niezbyt do niej pasuje=) ale i tak jest faaaaaajna=D

Jezzabella2007-04-24 18:39
A wie moze ktos czy jest juz ten filmik kochajac annabelle dostepny gdzies po polsku. ogladalam Gry weselne bardzo mi sie podobało polecam tez Zagubione :)

deyanira2007-04-24 18:45
Zagubione sa za bardzo dolujace, ja proponuje jeszcze Goldfish Memory, Saving Face albo Kissing Jessica Stein(moj pierwszy i po prostu genialny)

monika2007-04-24 22:53
wlasnie sciagam saving face, juz 4 dni i cos niebardzo idzie, ale jezeli deyanira polecasz go to pewnie mi sie spodoba=) wiec bede cierpliwie czekac. ostatnio ogladalam "pamiec zlotej rybki", nie jest zly, ale nie mam ochoty do niego wracac=/ Luce... o tak, te jej oczy... zielone-pasuja do rudych wlosow=) mmmmmm... buziaki=*

monika2007-04-24 22:56
a tak w ogole... amika! od 10 dni cie nie widac... gdzie sie podziewasz?

amika812007-04-25 23:02
Moniko stesknilas sie..juz wrocilam,nie martw sie hehe Widye dolaczyly nowe kolezanki..pozdrowionka i buaiaki...

monika2007-04-26 21:55
jeszcze pytasz... jasne ze tak=) w ogole to jestem zalamana=( jutro mam zakonczenie roku, ostatni dzien z moja wspaniala klasa, zenska klasa=( ehhh... fajnie amika, ze wrocilas=) buziaki=*

amika812007-04-27 09:39
nie lam sie.....ale spojrz na to z innej strony..zawsze sa tego jakies plusiki:) a czkolwiek jestem z toba duchem hehe..pozdrowionka:):):*

monika2007-04-27 16:46
=)

Vampire2007-04-29 22:46
Na 10 pkt dam 8, ale tylko za tematykę, grę aktorów i ścieżkę dźwiękową. Wyreżyserowany fatalnie. Sceny nie pokoleji. Trochę pobieżny. Poza głównym wątkiem nic się nie dzieje. Sceny, które mogłbyby coś wprowadzić zostały wycięte w niewyjaśnionych okolicznościach ;) Chyba reżyserka początkująca i zapatrzona w aktorki ;) Simone i Annabelle cudowne! Może ktoś lepszy od Katherine Brooks podjął by się wyreżyrerowania drugiej części?!

monika2007-05-02 23:59
04.05.- pisemny polski=/ 3majcie kciuki pozdrawiam i caluje mocno=**********

amika812007-05-03 13:46
..no ja juz zaczynam trzymac kciuki mloda;) przestan myslec o Simone tylko kuć kuć:) pozdrowionka i powodzenia!!

monika2007-05-03 22:50
przestac myslec o niej? ehhh... zeby to bylo takie proste=)

amika812007-05-11 16:22
a ja uwazam ze Loving Annabelle nic i nikt nie przebije:) Moze wypowiedzcie sie na temat scenek,ktora scena została zapisana w waszej pamieci...hehe procz sceny łóżkowej;) Pozdrawiam!!

monika2007-05-11 18:30
moment w samochodzie... Gdy Annabelle dotyka palcem dlonii Simone...=) Simone czesto przygryza dolna warge... mmmmmmmm...

amika812007-05-11 22:38
..dokladnie ta warga..mmmm;) Jest kilka rewelacyjnych momentow... scenka w pokoju kiedy Annabelle probuje pocałowac Simone poraz pierwszy:)

Tygrysica2007-05-13 18:21
film jest boski, fantastyczny i bardzo wzruszający. ale moim zdaniem nie przebija Imagine me and you. Moze dla tego ze tam grała moja ukochana Lena Headey ale stwierdzam ze Annabelle też była piekna i miała swój urok :D Moim zdaniem filmy o less są bardziej ciekawsze niż jakieś tam romantyczne. Bo to jest dopiero prawdziwa MIŁOŚĆ ŁAMIE WSZELKIE REGUŁY i tu płeć nie ma znaczenia.. liczy sie tylko uczucie.

deyanira2007-05-16 00:10
ee tam :P najprzyjemnijesze sa te, w ktorych Annabelle (diablica) intrygujaco zagaduje Simone (i wtedy wlasnie wywoluje u niej przygryzanie wargi, albo zabawe lancuszkiem). Zreszta mnie zawsze "jaraly" kontrowersje i dlatego tez podoba mi sie tego samego typu sceny w Imagine... i Saving face :)

deyanira2007-05-16 00:11
Monika ja mam cala liste ulubionych ;) ale nie wiem z jakiej polki Cie interesuja : smutne, smieszne, intrygujace? ;) Pozdrawiam ;)***

squeeze2007-05-16 08:22
oh annabelle;*

monika2007-05-17 16:47
ale takimi jakie naprawde Ci sie podobaly i warto je obejrzec=) buziaki=***

give it up to me2007-05-18 19:45
Oglądam i jestem bliska płaczu. Mam 18 lat i KOCHAM kobietę - starszą od siebie o 8 lat... Nie wiem co będzie?! - something always brings me back to U... it never takes to long....

deyanira2007-05-19 03:29
o qrcze...dlugie to wyszlo ;)

amika812007-05-19 18:55
hmm miła lekturka deyanira...:) hehe ale chodziło mi o sceny z filmu L.A:) ale dzieki za tak szerokie rozpisanie sie:):)Pozdrawiam!!:***

monika2007-05-20 13:24
=) dzieki za filmy dayanira, co do L.A. to tez podoba mi sie scena w klasie z liscikiem, ale ta bonusowa gdy Simone dostaje karteczke od K.Brooks=)

deyanira2007-05-24 15:25
czemu akurat w tej wersji??!!??

Gosiaczek2007-05-24 20:18
Czy on bedzie wogole dostepny w polskiej wersji jezykowej ??

deyanira2007-05-24 23:04
a po co ci polska wersja jezykowa? ;)

monika2007-05-25 13:24
wlasnie, po co? oryginal jest najlepszy, a jak juz to napisy przeciez mozna sciagnac=)

aga2007-05-26 16:57
Film jest zaje........... ale kto posiada muzyke tylko jeden kawałek mam jak on agra dla niej kto ma wiecej ;-)

deyanira2007-05-26 20:44
Aga, ja mam wiecej muzyki :P zreszta juz niektorym rozsylalam ;) monika nie odpowiedzialas na moje pytanie :(

deyanira2007-05-26 21:01
Olcia, skad sciagasz (masz) ten film, bo zaciekawilas mnie, szczerze piszac ;D

aga2007-05-27 12:06
Deyanira chetnie sie skątaktuje z Toba i poprosze o przeslenie mi :-) oczywiscie jesli mozesz,jak bys mogła to moze jakis kontakt na e-meil. Olcia nie powiem ze mnie tez nie zainteresowała Twoja opinia mam zamiar to sciągnąc ;-)

monika2007-05-27 15:38
deyanira, chodzi Ci o scene zawarta w bonusie? podoba mi sie w niej to ze nimo zartobliwej tresci Simone zachowala powazna mine, lekko zaskoczona ale powazna=)

monika2007-05-28 18:51
ostatnio widzialam kawalek jakiegos serialu (albo to film-nie wiem)..."Once and Again", czy ktos moze wie o czym to jest i czy warto obejrzec... urywek byl nawet ciekawy... pozdrawiam =***

deyanira2007-06-01 23:18
No i Olcia naskrobala i juz sie nie pojawila..i dobrze, bo jakbym ja dopadla to bym zabila...jak mozna promowac serial, ktorego druga seria konczy sie w taki sposob... z 3 zacznie sie pokazywac prawdopobnie dopiero w listopadzie... rece opadaja... bo serial wciaga.. wkurza... smieszy..no wogole to mozna by mu bylo poswiecic nowa kartke w tych komentashach. Jakby ktos chcial to moge wyslac poczta plytke z obydwoma sezonami :P pozdrawiam i juz nie pisze tutaj nic o SoN Ashley i Spencer, bo sie na mnie obraza Simone i Annabelle, a tego bym nie chciala ;)

amika812007-06-05 19:36
...pozdrawiam fanki SIMONE:) i buziolki dla was kobietki...:***

NieboBezDna2007-06-07 09:43
beznadziejny!

monika2007-06-07 23:35
my Ciebie amika rowniez=***

szpilka2007-06-08 22:36
Film jest godny pozdziwu..... Smutno się skończył :( mam nadzieje, że będzie nakręcona druga część z tymi samymi aktorkami :)

olcia2007-06-14 22:15
hehe :D to trzeba chyba napisac do redakcji stronki :p zeby dodala ten serial! :D

olcia2007-06-14 22:16
a tak na marginesie :Ddeyanira Imagine me and you :D i savin :p swietny wybor :D hehe no to polecam jeszcze odcinki serialu The OC (marissa&alex) :D

monika2007-06-22 10:17
co tak cicho?!?! deyanira! amika! co z wami? odezwijcie sie, pozdrawiam i goraco caluje=***

amika812007-06-24 21:31
Odzywam sie na zyczenie Moniko:)zastanawiam sie ile razy juz macie na koncie obejrzany L.A??:) Pozdrawiam i buziaki..tam gdzie chcecie;)

deyanira2007-06-25 01:26
Ktos wzywal? ;) Ja chwilowo jestem odcieta od swiata ze wzgledu na sesje, ale nie moge sie juz doczekac chwili, kiedy znowu dasiade kompa i juz trudno mnie bedzie oderwac ;D Amika u mnie trudno zliczyc :P Pozdrawiam i caluje ;)

ame2007-06-25 15:32
scena łóżkowa bije na głowie nawet L Word, fajny film:)

monika2007-06-27 11:17
u mnie tez ciezko zliczyc...=P ale przyznam sie ze zadziej wlanczam L.A., nie mam zbyt czasu i juz mnie nie kreci tak jak dawniej, ale wciaz uzeka, buziaki

monika2007-06-28 22:52
deyanira, czy moglabys przeslac mi na poczte (jesli da rade) 4 i 8 odcinek 1 serii SoN? bo jakos nie moge go sciagnac:/ bede bardzo wdzieczna... pozdrawiam, buziaki=***

deyanira2007-06-29 23:16
ojjj nie wiem czy bedzie to mozliwe... bo mam strasznie zrypanego kompa i jak cos bardziej przy nim kombinuje to mi sie sam wylacza (niektorzy doswiadczyli ;)P ). Postaram sie. Pozdrawiam i caluje ;)*

monika2007-07-01 16:24
spoko, jakos daje rade za 6 dni powinno sie sciagnac, strasznie to idzie, dzieki wielkie nie mecz juz kompa:) pozdrawiam

Lisboa212007-07-10 00:55
Elllo to znowu ja ;P Czy ktos moze mi pomuc chcialabym sciagnac muze z tego filmu ale niemoge jej znalezc (tepy emule >:-[ ).Jesli jakkas z wasz moze to prosze przeslijscie mi na maila.Pozdrawiam :*** Mykam spatuchy bo przeziebilam sie brrrr... ;P

amika812007-07-15 17:18
hej laseczki!! fanki Simone co tak zamilklyscie...buziaczki dla Was:*:*

elektrysia2007-07-18 14:28
potrzebuje napisy!!!!!!polskie !!!!!!!!!! pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

monika2007-07-21 18:00
witaj amika, Ty tez nic nie pisalas=) pozdrawiam=***

MARGOT2007-07-23 10:47
Własnie obejrzałam Loving Annabelle (we fragmentach na youtube). To piekny filmy. Sam scenariusz może nie jest specjalnie oryginalny, bo uczucie w relacji nauczycielka-uczennica to znany temat. Jednak ten film ma szczególny klimat. Udało się pokazać (dobra gra aktorek) stopniowo rozwijajace się i narastające emocje między bohaterkami aż do kulminacyjnej, przejmującej, pełnej namiętności, ale i rozpaczy sceny łózkowej. Film zachwyca delikatnoscią, ciepłem i autentycznością. Polecam!

KLaudyna2007-07-26 00:30
Hej! Dzis obejrzalam film :"Late Bloomers" tez na l jak Loving...Nie ma w nim takich ladnych aktorek, ale film bardzo mi sie podobal i nawet poruszyl. Kolekcjonuje filmy les- mam ich sporo- nie chwalac sie - duzo filmow trzeba odkrywac jak perelki na dnie morza- Late Bloomers jest tez taka perelka

amika812007-07-26 19:23
witam:) wiec ja proponuje swoja perełke.."La.Tentation.de.jessica."..tylko mam problemo,bo niema nigdzie polskich napisów:(:(Pozdrawiam!!! :***

Klaudyna2007-07-29 14:29
Polecam "Sevigne" taki niby zwykly, a perlowy!!!!!!

poliszgerl:)2007-08-03 12:17
Scena miłosna w L.A jest taka sobie... Jak macie znajome w Niemczech, to polecam zdobyć kasetę z "Affare Zu Dritt", tam to jest dopiero coś pięknego. Do obejrzenia na Youtube http://www.youtube.com/watch?v=Dwc7AOrOQa0

monika2007-08-29 14:07
co tak cicho? buziaki=***

amika812007-08-29 19:26
hej monika...kupe lat-hehe...buziak:*

Klaudyna2007-09-12 20:51
Jestem stałą wielbicielką tego typu kina i widziałam już bardzo dużo filmów...Jeatem też bardzo wybredna. Wypowiadm się tu często na temat filmów..Dawno nie ryczałam na filmie. Nie chcę pisać już o Loving , bo wypowiadałam się już na jego temat...Chcialabym zaproponować kinomankom film , który bardzo mnie poruszył, ostatnio tak ryczałam na Aimee & Jaguar..Film nazywa się "Electroshocks"Film hiszpanski, wzruszający , piękny- mimo że poraz kolejny bez napisów..jest wzruszający i cudowny- Oby więcej takich filmów- Wielkie Brawa dla hiszpańskiego kina - to juz kolejny film z tego kraju który poruszył mnie do głębi!!!Pozdrawiam Serdecznie!!!!

imaginacja2007-10-08 22:20
najpiekniejszy film jaki ogladałam .. !! ehh co ja bym dala zeby kochac tak jak bohaterki tego filmu ..

Pinokio2007-11-08 21:19
Hej film bardzo bardzo fajny po prostu przez jakieś 3 dni tylko jego oglądam. szkoda że nie ma lepszego zakończenia, tak wiem budzet nie pozwolił czy wiadomo coś czy będzie 2 część?? najpierw stwierdziłam że aktorki są takie sobie ale po jakiś paru minutach stwierdziłam że są całkiem niezłe. Lubie starsze kobiety:) ale tutaj bardziej Annabell przypadła mi do gustu:) pozdrawiam a co do części 2 to czekam na maila :)

misiaczka182007-11-21 14:03
hm...miec taka dziewczyne jak Annabelle....mniam......film jest super....szkoda ze zakonczenie nie takie,....

igunia2007-11-25 17:24
Hejka.. obejrzalam film kilka razy i musze przyznac ze to najlepszy film jaki widzialam z kolekcji branzowej. Uwazam ze jest cudowny, urzekający i zachwycający. Piekne sceny, piekna gra i jeszcze piekniejsze aktorki (szczególnie Annabelle ktora powalila mnie na kolana:) Widzialam jednak rowniez urywki z YouTube i jestem zadziwiona tym ze jest wiele scen ktore w filmie zostaly wyciete, a uwazam ze sa warte uwagi np. scena lekcji na ktorej Simone placze czy scena z basenem. Mam pytanie w zwiazku z tym: czy ktoras z was ma pelna wersje filmu wraz z tymi scenkami?? Jesli tak prosze piszcie na maila. Z gory dziekuje;)

aneczka....2007-11-25 19:03
siemka....wiecie moze jak ściągnąc ten film ... ?? z góry dzięki....

Pinokio2007-11-25 20:54
możesz ściągac przez Aresa utorrenta i inne tego typy programy bearshare ale nie jest pewny pozdrawiam:)

majola2007-11-26 12:16
2 grudnia u nas!!! .............Po co sciagac!!! , film juz za kilka dni bedze mozna kupic lub wypozyczyc w Polsce, ukaze sie na DVD pod dosc dziwnym tytulem "Kochalam Annabelle"... nie rozumiem dlaczego 'kochalam" a nie kochajac.......... To pierwszy z filmow dystrybutora Mayfly, ktory wydaje kolecje dla gejow i lesbijek w Polsce "Rainbow Collection". :)))) Yupiii

Moniczka Krejzolek2007-12-04 17:00
film cudny jest jejci a tak The Oc alex i mariisa tez super wolam je niz Rayana ;) annabelle jest ładniusia;P i umie uwodzic nawet 32 letnia nauczycielke ;) Milosc jest wazna nie musi byc koniecznie miedzy kolesiem a kobieta ;) pozdro wam misiaki ;*;*;

kocham beti2008-02-07 13:23
extra film . kocham beti ale ona mnie nie ale miłość mi mówi nie poddawaj się więc slucham serca . bo na prawde cię kocham .czy ta beti co sie tu wpisałam ma na pocztaku nazwiska Ty prosze o odpowiedz

jumi2008-03-12 23:48
film bardzo fajny, ale by?y fajniejszy gdyby w co drugiej scenie annabelle nie pali?a czego?.. troch? irytuj?ce.

panterka2008-04-09 13:01
Film jest niezwyk?y:) i jako? tak bliski mojemu ?yciu:P

Aniela2008-04-13 11:58
witajcie, powiedzcie mi prosze gdzie ja moeg ten film dostac? Loving Anabelle..? nie ma nigdzie :( obdzwonilam wiele wypozyczalni... dziekuje z gory :)

czestochowianka2008-04-22 10:35
Wiecej na temat tego filmu na stronie www.gdyby-sciany-mogly-mowic.blog.pl/

eat-me2008-06-03 20:56
czyta?am gdzies, ze poczatkowo Simone miala grac inna aktorka, nie Diane Gaidry moze wiecie jak sie nazywa?

nadeczka222008-06-06 13:00
Hejka mi nistety nie bylo dane obejrzec filmy w calosci ,ani po polsku ,ale zwiastuny calkiem calkiem.Czy ktos moglby mi przeslac ten film w calosci z lektorem polskim moj mail nadja1986@interia.pl dzieki z gory i pozdrawiam.

czuczu2008-07-16 10:28
To byl film! :) Po prostu pierwsza klasa, i na dodatek nagrodzony. Jak go puscilam na angielskim to byla jazda :D

nie homofob2008-08-24 15:12
zwykle romansidlo. nie rozumiem skad ten zachwyt. chyba tylko to ze bohaterki sa lesbijkami, sie dla Was liczy. ja filmem jestem zawiedziona

oczylasu2008-09-05 20:04
czy ma kto? ten film z polskim lektorem ja jako? nie moge dosta? nigdzie pomocy pozdrawiam

loSt2008-09-19 18:07
Loving anablle- to by? cool film:) Czasami zapieraj?cy dech w piersiach:P Bardzo mi sie podoba?:D A je?li chodzi o serial to gor?co polecam SOUTH OF NOWHERE :) ?wietni serial a najlepszy 2 i 3 sezon:D Kto jeszcze to ogl?da???;>

Olka2008-10-13 13:01
Pi?kny film, naturalny i pi?knie odegrane sceny, po prostu jeden z nie wielu najlepszych jakie w ?yciu ogl?da?am, jeden z nie wielu który potrafi co? w cz?owieku obudzi?.

amika812008-10-30 18:26
witam!! Dawno mnie tutaj nie by?o..ale warto powrocic zeby poczytac te milusie wpisy o tym wspanialym filmie;)Pozdrowionka dla Was fanki przecudnej Simone:*:*

samatron62008-12-10 17:59
Witam!!! Szukam "Better than chocolate" z polskimi napisami, lektorem.

diplodo22008-12-31 16:20
?wietny film – dorwa?am go dopiero miesi?c temu i nie mog? przesta? go ogl?da?. A tak na marginesie, to po przeczytaniu tego jak?e rozleg?ego forum zobaczy?am jak wiele jest kobiet które chcia?y by prze?y? podobn? historie. Wi?c proponuje dziewczynki „wi?cej otwarto?ci i ch?ci” abym mog?a Was uwie??. pozdrawiam

diplodo22008-12-31 16:49
Mala poprawka bo polskie znaki nie wchodza swietny film, dorwalam go dopiero miesiac temu i nie moge przestac go ogladac. A tak na marginesie, to po przeczytaniu tego jakze rozleglego forum zobaczylam jak wiele jest kobiet które chcialy by przezyc podobna historie. Wiec proponuje dziewczynki - wiecej otwartosci i checi; abym mogla Was uwiesc. pozdrawiam

maniutek372009-01-03 14:35
Film jest cudowny. Zko?czenie smutne ale realistyczne. Pop?aka?am si?. Dobrze, ?e nakr?cili zako?czenie alternatywne. Wspania?a gra aktorek. Chocia? ma?o znane, pokaza?y klas? i niesamowity talent. Film nie mo?e mi wyj?? z pami?ci.

czarna1234522009-01-20 22:14
film jest boomba tak wkr?ca ?e nie mo?na sie oderwa? ja go dwa razy pod zad oglada?am. zaje-fajny naprawde. nie moge tego s?owiem opisa? ale kapitalny pe?en uczu?. lubie takie filmy. ona naprawde dobrze gra?y ale ja taka jestem naprawde :P ... mogli by dalsz? czesc zrobi? bo jestem ciekawa cio dalej by by?o :P

amika812009-01-26 19:05
..CZARNA- ja ci powiem co bylo dalej.."i zyly dlugo i szczesliwie"...Na tym forum tak apropo poznalam milosc mojego zycia:) Wiec wpadam tu co jakis czas poczytac...Pozdrowionka dla fanek Simone:*:* buzka dupeczki;)

Gosia2009-02-20 09:57
Cze?? laseczki! Wiecie mo?e na jakiej stronie jest Loving Annabelle w polskiej wersji j?zykowej?bo je?li tak to bardzw prosze o podanie namiarów.B ?de bardzo wdzi?czna bo ten film bardzo du?o dla mnie znaczy.Pozdrawiam cieplutko:)

ola2009-04-15 19:50
rewelacja! a nie samo pieprzenie dla pieprzenia jak w the l-word :)

kajol2009-04-25 08:33
Polecam ten film.Mozna go kupic na Alegro wlasnie wyszla TECZOWA KOLEKCJA Kochalam Annabelle to pierwszy film z tej kolekcji.

Evans2009-05-12 14:33
Powiedzcie mi jak to si? sko?czy... widzia?am to 2 pozytywne zako?czenie. teraz chc? zobaczy? ca?y film... ale chcia?abym najpierw wiedzie? jakie ma zako?czenie. na youtubie nigdzie nie potrafi?am tego znale??...

goska piotrkow 20092009-07-15 14:40
chcialam dodac, ze jest to film, ktory daje do myslenia........jest pelen gebi.............mozna sie w nim zakochac.................................

fella_842010-05-21 06:59
uwielbiam muzykę z tego filmu .. historia jak ich wiele, ale może się podobać .. nie wszystko można dostać od razu, ale dążąc do celu w końcu ma się kobietę, której się pragnie :) podobał mi się :)

salanderlis2010-07-08 15:54
a takie historie się zdarzają ;P film nie ma żadnej głebi. i nigdy się z tym nie zgodzę, to prosta historia, fajnie opowiedziana. no chyba , że głębię jak Titanic. bardzo miło się to ogląda. koniec kropka

heret2011-02-16 20:21
Uwielbiam ten film za jego prostotę i delikatność... choć głębi oceanu faktycznie nie ma :P Ale uwielbiam i będę go uwielbiać - niezaprzeczalnie i do końca świata!

andrea16902011-03-31 23:58
Dobry film, opowieść edukacyjna -nauczycielka i uczennica, muzyka jest dopełnieniem obrazu, a słowa piosenki kuszącą obietnicą .

ellalynette2011-08-09 21:02
Głupiutki, naiwny i infantylny filmik, który dodatkowo manipuluje widzem, starając się mu wmówić, że nie ma nic niepożądanego w seksualnej relacji między siedemnastoletnią uczennicą i trzydziestoparoletnią nauczycielką, ponieważ jest to po prostu miłość! Schematyczność i płytkie spojrzenie na sprawę powoduje wrażenie, jakby autorką scenariusza była właśnie siedemnastolatka fantazjująca na temat swojej nauczycielki. Podsumowując - można obejrzeć z pop cornem, dla zrelaksowania mózgu umęczonego złożonością panujących w świecie relacji, ale nie brać sobie do serca a już na pewno nie startować potem z nadzieją do biednych pań nauczycielek ;)

LaPielQueHabito2011-12-30 01:50
Może i nie jest zbyt głęboki, ale darzę go wielkim sentymentem. Absolutnie zakazany dla nastolatek zakochanych w nauczycielkach i odwrotnie, a może wręcz przeciwnie - niech będzie przestrogą... Podobne relacje możemy zobaczyć w filmie Cracks, który nie jest tak uproszczony i schematyczny, a wzbogacony pięknymi zdjęciami i wspaniałą Evą Green, która wypadła fantastycznie.


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

zoo
  NAPISZ DO NAS!  

Film jest sztuką emocjalnego i subiektywnego odbioru. Dlatego zapraszam Was do współtworzenia wraz ze mną tej strony. Przysyłajcie swoje recenzje filmów, które was poruszyły, które chcielibyście innym polecić.
Tematyka: Filmy dla lesbijek, filmy o lesbijkach, filmy z wątkami lesbijskimi, filmy LGBTQ.
Moj adres: dagzof@tlen.pl


NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!


Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Lesbos Najlepsze opowiadania erotyczne - Warnock Kathleen
Ciekawe opowiadania :) wciągające ! polecam.\r\n\r\nPS. Odsprzedam za pare groszy . Więcej info na @.

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2017