Dlaczego nie ja? ****

Why not Me?, Reżyseria: Stéphane Giusti w rolach głównych: Amira Casar, Julie Gayet, Carmen Chaplin, Alexandra London Produkcja francuska, 94 minuty, 1998
Jeżeli znacie Gazon Maudit, to pewnie poznałyście francuski humor. W tym filmie jest podobnie - komedia omyłek i atmosfera prawie almodovarska.

Grupa jak wiadomo daje bezpieczeństwo. Wiele rzeczy jest dużo łatwiejszych gdy się ma za sobą swoich przyjaciół, ich wsparcie i pomoc. Zatem nie powinno być nic łatwiejszego niż zebrać paru rodziców do kupy i tak, silni i zwarci ujawnić im swój homoseksualizm. Ale problem pojawia się już na samym początku, bo jedna z czwórki przyjaciół też ujawnia się choć lesbijką wcale nie jest. Za to jej mama ma "trupa w szafie" w postaci dawno już przebrzmiałego związku z matką Nicolasa, która z kolei nie bardzo chce zaakceptować syna geja. Obie kobiety łaczyła kiedyś kariera pieśniarska, którą każda na swój sposób kontynuowała. Pobyt rodziców w wielkiej willi matki Nicholasa obfituje w mnóstwo zabawnych sytuacji, namiętności i uczucia wybuchają jak wulkany i chyba nasi młodzi bohaterowie sami są zaszokowani widząc jaką lawinę rozpoczęli.

Polecam gorąco ten film, przede wszystkim ze względu na jego humor i barwną galerię postaci.
Corky
Data publikacji w portalu: 2003-09-12
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

pustka2005-06-21 12:45
hejka:) czy ma może ktoś ten filmik? jeśli tak to proszę o kontakt na maila..z gorey dziękuje i pozdrówka

meeduza2006-04-24 17:08
cze...a ma ktos moze napisy?? dzieki...za przeslanie na maila...z gory i z dolu:)(

liliana2112006-06-11 15:44
hejka... czy ma ktos moze napisy do tego filmiku bo nigdzie nie moge znalezc.. prosilabym o przeslanie na maila...z gory dziekuje i pozdrawiam:)

Dark2006-07-28 17:22
ja tez prosze o info o napsach

Unknown_She2006-08-27 01:26
hmm a ja tez bym chciala ten film:P moze ktos by mi go przeslal?moze mi go przesle jakas piekna mila cudowna pani?jesli tak to prosze o kontakt na nr gg. 84 48 10 dziekuje i pozdrawiam:)

Klaudyna2006-08-31 23:42
Bardzo bym prosiła o napisy do tego filmu, będe bardzo wdzięczna!!!!

mcent822007-09-10 12:15
ja tez bym prosila o napisy.teraz takie problemy z napisami.jak ktos ma to prosze na maila

kamila2007-11-24 19:31
polecam bardzo....zgadzam się z yelieną - co do humoru! mam wersję z angielskimi napisami(wbudowanymi w film) jeśli ktoś chce to mogę się podzielić.film pozytywnie nastawia jeśli ktoś się szykuję do coming outu, z drugiej strony...można powspominać...jak to rodzice zareagowali.z serii "lekkie i przyjemne"-polecam


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

zoo
  NAPISZ DO NAS!  

Film jest sztuką emocjalnego i subiektywnego odbioru. Dlatego zapraszam Was do współtworzenia wraz ze mną tej strony. Przysyłajcie swoje recenzje filmów, które was poruszyły, które chcielibyście innym polecić.
Tematyka: Filmy dla lesbijek, filmy o lesbijkach, filmy z wątkami lesbijskimi, filmy LGBTQ.
Moj adres: dagzof@tlen.pl


NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!


Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Lesbos Najlepsze opowiadania erotyczne - Warnock Kathleen
Ciekawe opowiadania :) wciągające ! polecam.\r\n\r\nPS. Odsprzedam za pare groszy . Więcej info na @.

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2017