Dlaczego nie ja? ****

Why not Me?, Reżyseria: Stéphane Giusti w rolach głównych: Amira Casar, Julie Gayet, Carmen Chaplin, Alexandra London Produkcja francuska, 94 minuty, 1998
Jeżeli znacie Gazon Maudit, to pewnie poznałyście francuski humor. W tym filmie jest podobnie - komedia omyłek i atmosfera prawie almodovarska.

Grupa jak wiadomo daje bezpieczeństwo. Wiele rzeczy jest dużo łatwiejszych gdy się ma za sobą swoich przyjaciół, ich wsparcie i pomoc. Zatem nie powinno być nic łatwiejszego niż zebrać paru rodziców do kupy i tak, silni i zwarci ujawnić im swój homoseksualizm. Ale problem pojawia się już na samym początku, bo jedna z czwórki przyjaciół też ujawnia się choć lesbijką wcale nie jest. Za to jej mama ma "trupa w szafie" w postaci dawno już przebrzmiałego związku z matką Nicolasa, która z kolei nie bardzo chce zaakceptować syna geja. Obie kobiety łaczyła kiedyś kariera pieśniarska, którą każda na swój sposób kontynuowała. Pobyt rodziców w wielkiej willi matki Nicholasa obfituje w mnóstwo zabawnych sytuacji, namiętności i uczucia wybuchają jak wulkany i chyba nasi młodzi bohaterowie sami są zaszokowani widząc jaką lawinę rozpoczęli.

Polecam gorąco ten film, przede wszystkim ze względu na jego humor i barwną galerię postaci.
Corky
Data publikacji w portalu: 2003-09-12
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

pustka2005-06-21 12:45
hejka:) czy ma może ktoś ten filmik? jeśli tak to proszę o kontakt na maila..z gorey dziękuje i pozdrówka

meeduza2006-04-24 17:08
cze...a ma ktos moze napisy?? dzieki...za przeslanie na maila...z gory i z dolu:)(

liliana2112006-06-11 15:44
hejka... czy ma ktos moze napisy do tego filmiku bo nigdzie nie moge znalezc.. prosilabym o przeslanie na maila...z gory dziekuje i pozdrawiam:)

Dark2006-07-28 17:22
ja tez prosze o info o napsach

Unknown_She2006-08-27 01:26
hmm a ja tez bym chciala ten film:P moze ktos by mi go przeslal?moze mi go przesle jakas piekna mila cudowna pani?jesli tak to prosze o kontakt na nr gg. 84 48 10 dziekuje i pozdrawiam:)

Klaudyna2006-08-31 23:42
Bardzo bym prosiła o napisy do tego filmu, będe bardzo wdzięczna!!!!

mcent822007-09-10 12:15
ja tez bym prosila o napisy.teraz takie problemy z napisami.jak ktos ma to prosze na maila

kamila2007-11-24 19:31
polecam bardzo....zgadzam się z yelieną - co do humoru! mam wersję z angielskimi napisami(wbudowanymi w film) jeśli ktoś chce to mogę się podzielić.film pozytywnie nastawia jeśli ktoś się szykuję do coming outu, z drugiej strony...można powspominać...jak to rodzice zareagowali.z serii "lekkie i przyjemne"-polecam


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Witaj, Zaloguj się

NAPISZ DO NAS

Masz uwagi, zauważyłaś błędy na tej stronie?
A może chciałabyś opublikować swój tekst?
- Napisz do nas!

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

erotyka Fitness intymny kobiet
Ala44 Ja ćwiczę od dawna i Polecammm ... opinia dodana 2019-09-17 00:22:45
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Goblin Market - Rossetti Christina
A mnie się to tłumaczenie podoba. Jestem anglistką, literaturoznawczynią, i mogę zapewnić, że fragmenty...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2019