Niespodziewana miłość **

Unexpected Love, Dramat USA, 2003, reż.: Lee Rose, obsada: Wendy Crewson, Christine Ebersole, Irma P. Hall
Gniot edukacyjny klasy D. Forma - nie powiem, ciekawa. Istnieje taki gatunek filmowy jak kino chodzono-mówione. Na potrzeby tego arcydzieła stworzyłabym nowy – kino wchodzono-siadano-wygłaszano-wychodzone. Występują: czworo drzwi, trzy sofy, dwa fotele, dwa krzesełka na tyłach agencji nieruchomości (palarnia - tam dialogi są najdramatyczniejsze) i jedno łoże małżeńskie. Mimo to niestety nie widzimy, jak spędzają swoją pierwszą wspólną noc bohaterki filmu – operator ograniczył się do pokazania pocałunków, średnio namiętnych (ale, by oddać sprawiedliwość obu paniom, dość czułych).

Tempo zastraszające – jedna scena trwa przeciętnie pół minuty: puk, puk, cześć kochanie (siadają) - powiedziałam o nas mężowi, chce odebrać mi dzieci - to straszne - muszę już iść i powiedzieć córce, nie chcę, by dowiedziała się od niego - rozumiem, czy mimo to chcesz o nas walczyć - jedyne, czego jestem pewna, to moja miłość do ciebie (wstają) - pa, kochanie (dźwięk zapalanego silnika)... I apiać od nowa: wchodzą i wychodzą, a dylematy moralne rozwiązują w najwyżej 5 minut.

Udało mi się stworzyć kilka teorii odnośnie wymienionych niedostatków (to w przerwach na reklamy, bo myślenie w trakcie akcji uniemożliwiłoby śledzenie tak szybko zmieniającej się na ekranie rzeczywistości) - otóż twórcy filmu albo zgubili scenariusz, a że mieli trzy dni na skończenie zdjęć, wiec odtworzyli fabułę na podstawie jej streszczenia, albo zaingerowała cenzura i wszystkie wartościowe sceny wywalili...

A treść... Wszystko piękne, przesłodzone, szumne, dumne - jak lesbijka, to monogamiczna do bólu, jak ex-partnerka, to martwa, jak mąż, to szlachetny męczennik i nawet babcia-potwór jakoś się przemogła, a wszystko za sprawą nieletniej, ale jakże mądrej i przenikliwej córki.

Ale w sumie, dzięki takiej mieszance fatalnej realizacji, kiepskich dialogów i odrealnionej rzeczywistości, bawiłam się nieźle.
abs_ik
Data publikacji w portalu: 2003-09-16
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

asia2005-02-27 12:40
Czy ktos wie, gdzie moge znalezc ten film????? Piszcie prosze:):):):):)

abs_ik2005-04-19 14:31
Ja go widziałam na Hallmarku.

pustka2005-06-21 13:05
hej...gdzie można dostać ten film????????

mow_szeptem2005-10-31 12:34
Film rewelacyjny!! Niestety nigdzie nie można go dostać:(

aniabyczek2005-11-06 12:42
Buuu ja tez go ogladalam na Hallmarku rok temu, ale teraz juz nie puszczaja a nigdzie go nie mozna sciagnac:((( prosze o jakis cynk w razie WU

kena_282005-12-06 16:49
Film słabiutki ale recenzja super czytając ją bawiłam sie lepiej niż na filmie :)

mow_szeptem@o2.pl2006-03-02 13:08
za 2 dni bedę go mieć:) a poza tym pod koniec marca 2006 bedzie na hallmarku!! milego ogladania!!

rotaa2006-05-24 13:51
Będzie na Hallmarku 12 czerwca.Zobaczymy czy w ogóle warto na niego poświęcac czas...

aga2006-07-17 12:38
Uwaga! Niespodziewana miłość będzie 19.07.2006 na Hallamrku o północy.

onaaga2006-07-17 12:39
"skad mozna film miec: mozna go sciagnac z wiekszosci shareow." To znaczy skąd? Byłabym wdzięczna za podpowiedź.

yetinho2006-08-19 21:50
film będzie 31.08 o 23.00 na hallmarku

BiankadeSade2008-07-15 09:17
ten film jest w ca?o?ci na youtubie !

maniutka3742008-09-25 18:44
Mnie podoba? si? ten film i poluje na niego. Niestety nigdzie nie mog? go znale??. Próbowa?am nawet ?ci?gn?? go z Bear Share ale nie wyszukuje go :((((((( . Szkoda, bo film naprawd? niez?y. Czekam na powtórk? na Hallamrku.

maniutka3742008-09-25 18:47
Nie ma go na youtubie bo sprawdza?am :(((((((((((( .

maniutka3742008-09-29 14:33
Hehe znalaz?am go na YouTube, jednak jest :)))))) . Genialny ten film :) .


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

zoo
  NAPISZ DO NAS!  

Film jest sztuką emocjalnego i subiektywnego odbioru. Dlatego zapraszam Was do współtworzenia wraz ze mną tej strony. Przysyłajcie swoje recenzje filmów, które was poruszyły, które chcielibyście innym polecić.
Tematyka: Filmy dla lesbijek, filmy o lesbijkach, filmy z wątkami lesbijskimi, filmy LGBTQ.
Moj adres: dagzof@tlen.pl


NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!


Ostatnio komentowane:

news Donald Trump nie chce finansowania organizacji promujących aborcję za granicą
justsomebody10 Posługiwanie się przykładem N. Vujicica nie ma, moim zdaniem, większego sensu, bo to jest wyjątek na tle setek tysięcy niepełnosprawnych. Od dzieciństwa był otoczony opieką, wsparciem,... opinia dodana 2017-02-11 13:52:24
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Lesbos Najlepsze opowiadania erotyczne - Warnock Kathleen
Ciekawe opowiadania :) wciągające ! polecam.\r\n\r\nPS. Odsprzedam za pare groszy . Więcej info na @.

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2017