Zagubione

"Zagubione" (Lost and delirious), 2001 Canada, reż. Lea Pool, na podstawie "The Wives of Bath" Susan Swan, z Piper Perabo w roli Paulie, Jessicą Pare - Tori i Mischa Barton - Mary.
Według mnie najlepszy do tej pory film o
miłości między kobietami (młodymi), niesamowicie intensywny,
młodzieńczy i prawdziwy tj. zagrany z ogromnym realizmem, werwą.
Do tego dobry dobór tekstów z Shakespeare'a, muzyki Yves'a
Chamberland oraz plenerów... przypominających te z "Dead poets'
society". Niech jednak najlepszą rekomendacją będzie fakt, iż
film ten odkopał moją uczciwość i odwagę, którą myślałam już
była utracić i po 10 latach milczenia, strachu i zakłamania w
Święta powiedziałam moim rodzicom z kim spędzić chcę życie i
jak to się ze mną sprawy mają... Dziwne, ale przeczuwając
zawsze moc sztuki, nigdy nie myślałam pozwolić jej na
wtargnięcie i zawładnięcie mną a przynajmniej nie w stopniu,
jaki zdołała to osiągnąć teraz. Teraz pójdę w jej stronę bo
to moja strona. KRÓL POWRÓCIŁ I ODZYSKAŁ HONOR-USŁYSZCIE GŁOS
ROGU ! (i nie dam tu mojego głupiego "hihi" które miałoby
stonować wypowiedź, tak myślę)
gertrude
Data publikacji w portalu: 2004-01-26
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

antychryst172004-06-05 14:53
zgadzam sie z tobom w stu procentach ten film jest naprawde zajebisty i pzemuwil domnie na sam koniec plakalem jak 5 latek a to dziwne bo zazwyczaj mnie nieruszaly filmy takiego typu mam dociebie jednom prozbe mozesz mi powiedziec z kond noge go sciagnac bende bardzo wdzieczny

Madri2004-06-09 18:19
Jestem świeżo po i jeszcze się nie otrząsnęłam, piękne zdjęcia i moim zdaniem dobrze dobrane aktorki, naprawdę warto obejrzeć. Film wciąga i chociaż bardziej przemawia do mnie kino w stylu "Siostra moja siostro", tp jednak "Zagubione" zmalazły się na mojej prywatnej liście filmów do których wracam w nieskończoność...

iwa2004-06-22 22:48
Film rewelacyjny...polecam

lu_cyfer6662004-09-02 16:24
czy ktos ma muzyke z tego filmu??

eve2004-11-27 23:37
no własnie czy ktoras z Was ma muzyke do tego filmu albo zna wykonawce?a film świetny ogladałam go już kilka razy polecam

lena :)2004-12-27 15:15
Muzyka?jak wpiszecie w kazzie lub czyms innym do sciagania "lost and delirious"i zaznaczycie jako "muzyka"to wam wyszuka:)zycze powodzenia bo muza jest fajna:)papa

Gosia2005-05-01 20:59
hej:)A czy ktoś mógłby mi przesłac mp3 muzyki z filmu na maila?:)))Niestety nie mam możliwości sciągania z netu:(A zakochałam się w tym filmie i w muzyce:)))

Killer2005-08-12 12:25
Wspaniały Film!!Chyba sie zaokchałęm w głownej aktorce ;/

Kira2005-09-04 13:27
To najleprzy film jaki kiedykolwiek widziałam:)

Nadia2006-01-31 12:05
Oglądałam ten film może już 10 razy i za każdym razem na końcu filmu płacze... ten film to rewelacja :]A Piper Perabo znakomita aktorka:D Nigdy mi sie nie znudzi!!!Polecam, warto obejżeć!

Olulula:]2006-04-13 14:38
Film bardzo fajny , widzialam go kilka razy ale mialam go na kompie i mi sie wykasowal bo mialam zepsuty komputer czy ktos nie wie gdzie moge taki dostac ???piszcie:D:D

patrysja2007-01-09 16:13
Ten film to prawie jak moje zycie.....

stopero2007-04-26 19:49
sluchajcie skad sciagnac ten film? poluje na niego od dluzszego czasu i na zadnych forach go nie ma:( prosze o pomoc:) z gory ThX:)

babor2007-05-02 15:25
tak... ten film jest niesamowity... i ta muzyka też ... (:

SpYAgentSXX2007-05-03 17:29
Jezeli ktoś jest naprawdę zainteresowany filmem moge podać linki...Proszę napisać na mój e-mail zdecydownie odpiszę. PozDrawiAm

saska2007-05-13 15:28
Misie! Mam dla Was radę: Nie piszcie, jesli nie umiecie! Rozumiem drobne literówki, każdemu się zdarza, ale bez przesady. Pewnie macie dobre intencje, ale każdy normalny człowiek zastanowi się 5 razy, zanim sięgnie po film polecany przez bande analfabetów. Ludzie tu zaglądający chcą dowiedzieć się czegoś konkretnego o jakimś tytule, a nie bawić się w "zgadywanki słowne". Bez urazy! Ps. A film jest niezły:)

SpYAgentSXX2007-05-31 16:45
hm...Saska jestem dyslektykiem i nie zamierzam każdej wypowiedzi konsultować z moją mamą.

urbanska222007-06-01 13:18
Dziewczyny chętnie bym obejrzała ten film. Gdzie mogę go zdobyć?

czestochowianka2008-04-22 10:42
Wiecej na temat tego filmu na stronie www.gdyby-sciany-mogly-mowic.blog.pl/

LaPielQueHabito2011-12-30 02:13
Gdyby nie Shakespeare, w ogóle by mnie nie poruszył. Zbyt prosty.


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Witaj, Zaloguj się

NAPISZ DO NAS

Masz uwagi, zauważyłaś błędy na tej stronie?
A może chciałabyś opublikować swój tekst?
- Napisz do nas!

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

portal Zasady i regulamin blogów
freeberde Chciałabym zrozumieć dlaczego Administratorka Portalu Dla Kobiet nie usuwa mężczyzny, który jest codziennie od dwóch lat na tym portalu. Ten mężczyzna pisze teksty uwłaczające Kobietom,... opinia dodana 2019-12-11 20:52:40
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Seks lesbijski. 101 pozycji - Schell Jude
Warto przeczytać - polecam.

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2019