Zorro, the Gay Blade

USA 1981 komedia/przygodowy/western, reż. Peter Medak, George Hamilton, Lauren Hutton, Ron Leibman. Na podstawie postaci stworzonych przez Johnstona McCulley, czas trwania: 94
film
film
Jest to bardziej parodia klasycznych filmów o Zorro, niż nowa wersja. Kiedy hiszpański gubernator prowincji postanawia podnieść podadki i także w inny sposób gnębić ludzi, Don Diego Vega postanawia z nim walczyć, ale w przebraniu Zorro. Jako czarny mściciel sieje strach w obozie gubernatora, ale podczas jednej akcji, skręca sobie nogę i przez to może wydać sam siebie. Ale w tym czasie przybywa do miasteczka, jego dawno nie widziany brat, który został wysłany do Brytyjskiej Marynarki, aby stać się mężczyzną. Jednakże tam dorobił się jedynie ksywki: Bunny Wigglesworth (w jednym z polskich tłumaczeń dla TV przetłumaczono to na: Misia Kręcipupcia), z powodu swoich homoseksualnych zapędów. Brat postanawia kontynouwać dzieło Don Diegi i zostaje Zorro w zastępstwie brata. Jednakże domaga się pewnych stanowczych zmian. Między innymi, wyrzuca czarny strój, zmieniając go na różowy (i jeszcze parę innych, żeby móc się przebierać), no a zamiast miecza używa bata ...
Data publikacji w portalu: 2004-04-19
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

madzik2004-04-20 15:05
ciekawe ciekawe :-P

kotkii2004-04-23 01:12
no świetnie, ale gdzie to można zobaczyć?

seal882004-04-23 18:20
no wlasnie gdzie??

olka2004-05-07 11:25
No nie będę musiała to zobaczyć mimi że mam uczulenie nz różowy

dagi2004-06-01 18:39
ja to znalazłam w wypozyczalni


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Witaj, Zaloguj się

NAPISZ DO NAS

Masz uwagi, zauważyłaś błędy na tej stronie?
A może chciałabyś opublikować swój tekst?
- Napisz do nas!

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

erotyka Fitness intymny kobiet
Ala44 Ja ćwiczę od dawna i Polecammm ... opinia dodana 2019-09-17 00:22:45
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Goblin Market - Rossetti Christina
A mnie się to tłumaczenie podoba. Jestem anglistką, literaturoznawczynią, i mogę zapewnić, że fragmenty...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2019