Tipping the Velvet***

Na podstawie debiutanckiej powieści Sarahy Waters "Tipping the Velvet".
Opowiada o historii Nancy Astley (Rachael Stirling), młodej dziewczyny, która pracuje jako kucharka w nadmorskiej restauracji swojego ojca, ale tylko do czsu, kiedy poznaje Kitty Butler (Keeley Hawes). Kitty śpiewa w przebraniu męskim w teatrze. Pod wpływem uczuć jakie Nancy odkrywa w sobie w stosunku do Kitty, młoda panienka Astley przechodzi całkowitą transformację i zaczyna swoją siedmioletnią podróż w odkrywaniu siebie.

Wielka Brytania 2002, reż.: Geoffrey Sax scenar.: Andrew Davies, wyst.:
Jodhi May, Rachael Stirling, Keeley Hawes. Na podstawie: "Tipping The Velvet" Sarah Waters.
Data publikacji w portalu: 2004-06-30
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

maa2004-06-30 11:44
gdzie mozna zobaczyc ten film?bedzie w kinach?

Sedith2004-07-01 00:27
Szybciutko! Kto wie gdzie to można zobaczyć???

monika2004-07-01 10:14
to jest serial telewizyjny (chyba 4 odcinki) nakrecony przez bbc. mozna kupic na wideo np. poprzez amazon ale po angielsku. szczerze mowiac w porownaniu z ksiazka jest bardzo rozczarowujacy.

maa2004-07-02 11:05
a ksiazke mozna kupic w polsce?

monika2004-07-07 13:12
ksiazka powinna byc w ksiegarniach obcojezycznych. np. w poznaniu jest ksiegarnia "omnibus" gdzie kiedys kupilam "zlodziejke". jezeli nie maja to moga zamowic tylko ze to wcale nie wychodzi taniej niz przez amazon.

Cricket2004-07-09 11:49
Serialu nie widziałam, ale książkę bardzo polecam. Bywa w Empikach, albo można zamówić przez Amazon.

Czestochowianka2004-07-13 09:49
HEJ!!!!!!!!! MAM TEN FILM JESLI KOGOS TO INTERESUJE :).. Moze ktoś by mi zrobił do jego 2 części tłumaczenie ??

bb2004-07-16 01:19
akurat tak się składa, że na pltformach cyfrowych polsatu i cyfry+ jest dostępny program gaytv, który jest głównie w języku włoskim, ale filmy są emitowane w oryginalnej wersji (tipping the velvet po angielsku oczywiście);najbliższa emisja serialu(powtarzją go średnio co 3 miesiące) rusza w najbliższą niedzielę o 22.30

ret2004-07-19 21:51
ksiazke wlasnie kupilam w ksiegarni Best Book Bank - stala i czekala... wiec amazon można sobie odpuscić, w jezykowych księgarnich nie powinno byc problemu... 33zl, wiec nie powalila jakos za badzo cenowo :)

yskyerka2004-07-22 18:05
Film będzie w sierpniu na BBC Prime. Z polskimi napisami.

asha2004-08-10 11:26
A kiedy dokładnie można spodziewc się emisji ???? Bardzo bym chciała to obejżeć...

nerys2004-08-16 23:40
piątki, od 20 sierpnia, o 21:30, na BBC Prime

gula2005-02-27 20:45
Widziałam jak na razie dwa odcinki, serial składa się z trzech. Moim zdaniem niekonwencjonalny i bardzo ciekawy. Wzrusza i bawi zarazem. Polecam! Mozna go ściągnąć przez eMule a napisy na www.napisy.org

ona182005-02-27 21:32
a czy ksiazke mozna dostac w jezyku polskim??

apotyra2005-05-04 16:32
Przepiękna seria o poszukiwaniu miłości, swojego miejsca na ziemi. Jeśli nie przeszkadzają ci stroje wcześniejszej epoki i cenisz miłość ponad sex, obejrzyj!!!

pani_nocy*2005-06-16 22:05
zdaje sie ze co czwartek ok 21 teraz leci na BBC prime;)

rotaa2006-05-25 01:23
Jak dla mnie rewelacja! Jeden z moich ulubionych les filmow. Polecam tez "Fingersmith" na podstawie ksiazki tej samej autorki. Tez czasem leci na BBC Prime

vpestka2007-06-01 01:58
szukam napisów. Niestety wszędzie są na 2 cd a ja mam 3 i problem. Jeśli ktoś a będę ogromnie wdzięczna

Forte2007-06-23 05:34
http://www.hockey.lv/lat/zinu_komentari/?doc=274

mimbla2007-09-10 19:22
Hej i jak z napisami-czy któraś z Was ma może na 3 cd? i co to za link podany? jakaś strona hokejowa?

mimbla2007-09-10 19:22
Hej i jak z napisami-czy któraś z Was ma może na 3 cd? i co to za link podany? jakaś strona hokejowa?

czestochowianka2008-04-22 10:37
Wiecej na temat tego filmu na stronie www.gdyby-sciany-mogly-mowic.blog.pl/

fella_842010-05-21 06:38
jak ten mini serialik mnie rozbawił :] naśmiałam się przy nim okropnie :D a główna bohaterka ma najlepsze miny jakie widziałam w filmie hehehehe

salanderlis2010-07-08 15:36
przecież to był serial BBC??!! doooooooobry. ]:->

Arayanne2010-12-13 12:55
CUUUUDOWNY i DŁUUUUGI :)

LaPielQueHabito2011-12-30 02:19
Do min i sposobu gry można przywyknąć, wtedy serial nabiera sensu. Dobry.


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Witaj, Zaloguj się

NAPISZ DO NAS

Masz uwagi, zauważyłaś błędy na tej stronie?
A może chciałabyś opublikować swój tekst?
- Napisz do nas!

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

erotyka Fitness intymny kobiet
Ala44 Ja ćwiczę od dawna i Polecammm ... opinia dodana 2019-09-17 00:22:45
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Goblin Market - Rossetti Christina
A mnie się to tłumaczenie podoba. Jestem anglistką, literaturoznawczynią, i mogę zapewnić, że fragmenty...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2019