Bar girls ***

Bar girls, Reżyseria: Marita Giovanni , w rolach głównych: Nancy Allison Wolfe, Liza D'Agostino, Camilla Griggs, Michael Harris Produkcja amerykańska, 93 minuty, 1994
To jest film trudny do klasyfikacji. Aby go najlepiej opisać trzeba użyć porównania do clowna...śmieje się, ale przez łzy.

Bo tak naprawdę jest to film o małym kręgu lesbijek w Los Angeles, które zawsze chodzą do tego samego baru, wymieniają miedzy sobą partnerki, robią sobie sceny zazdrości, wchodzą w nowe związki z taką łatwością jak gdyby kupowały w supermarkecie i intrygują jak się tylko da. W gruncie rzeczy jest to typowa opera mydlana, którą wiele lesbijek rozpozna z własnego doświadczenia. Bar jest jakby sceną, na której poszczególne bohaterki odgrywają wielkie sceny miłosne, dramatyczne i tragiczne, pod okiem i z pomocą barmanki, która jest zawsze wyrozumiała i neutralna. A bohaterki - to mieszane towarzystwo: dla przykładu sportsmenka, policjantka, autorka kreskówek, aktorka w filmach reklamowych itp. Z jednej strony mamy bardzo komedyjne opisy, zabawne dialogi i sympatyczną atmosferę, z drugiej jednak mało który film, szczególnie realizowany przez lesbijki, tak negatywnie opisuje nasze środowisko, wyraziście wytykając nam nasze wady. Jedyne pocieszenie, to że Bar girls nie apeluje do szerszej publiczności, która mogłaby wskazać palcem i powiedzieć "zobaczcie, takie właśnie są lesbijki", bo byłoby to bardzo niesprawiedliwe - Bar girls opisuje tylko mały fragment lesbijskiego środowiska - na szczęście.
Corky
Data publikacji w portalu: 2003-09-12
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

apotyra2005-07-12 09:40
Film nudny, nijaki i niestety życiowy...

Weronika2005-07-19 23:42
Nom...,a ja się aż przestraszyłam :P ... ,ale w sumie film ostry i monotonny więc mi do gustu raczej nie podchodzi :D

teQilla2006-02-17 14:34
szkoda tylko, ze napisow do tego filmu znalezc nie mozna

liliana2112006-06-11 15:48
hejka.. czy ma ktos moze napisy do tego filmiku bo nigdzie nie mozna znalezc..prosilabym o przeslanie na maila..z gory dziekuje i pozdrawiam:)

DIDI2006-08-27 20:35
DZIEWCZYNY..NIE MOGE NIGDZIE TEGO FILMU ZNALEZC.!!???JESLI KTOS CHCE I MA CHEC MI GO PRZESLAC BY BYLO BAJERA..;) MAM OCHOTE NA TEGO TYPU FILMIKI.!!BUZIAKI DZIEKI..;) ;) ;)

DIDI2006-08-27 23:22
SORKI NIEPOPRAWNY MAIL POWYZEJ...TEN JEST POPRAWNY;)DZIEKSY..CMOK

Klaudyna2006-09-03 22:11
Bardzo pilnie poszukuje napisów do tego filmu!!!

Jula892009-01-22 16:03
ma ktos napisy do tego filmu?? prosze wyslijcie mi napisy na maila

Arwena2009-05-08 19:00
Ma kto? napisy do filmu "Bar girls"? Bardzo prosz? by kto? przys?a? na maila :) Dzi?kuj? :*

onawemgle2010-08-18 10:33
Film jest w youtube wystarczy wystukac Bar girls .Wersja amerykańska z hiszpańskimi napisami.


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Witaj, Zaloguj się

NAPISZ DO NAS

Masz uwagi, zauważyłaś błędy na tej stronie?
A może chciałabyś opublikować swój tekst?
- Napisz do nas!

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

erotyka Fitness intymny kobiet
Ala44 Ja ćwiczę od dawna i Polecammm ... opinia dodana 2019-09-17 00:22:45
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Goblin Market - Rossetti Christina
A mnie się to tłumaczenie podoba. Jestem anglistką, literaturoznawczynią, i mogę zapewnić, że fragmenty...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2019