Zakazana miłość ***

Forbidden Love, Reżyseria: Aerlyn Weissman, Lynne Fernie Produkcja kanadyjska, 90 minut, 1993
Bardzo sympatyczny film dokumentalny opowiadający o życiu lesbijek w Kanadzie w latach 50 i 60, gdy butch i femme miały swoje stale role w środowisku lesbijskim. Obok wątku dokumentalnego mamy dość zabawny watek fabularny, bazujący na jednej z popularnych w tamtych latach powieści, o strasznych lesbijkach czyhających na młode, niewinne dziewczyny.

Polecam miłośniczkom historii á la lesbian, na pewno zaczniecie rozmyślać nad tym jak to było w Polsce przed laty, czy to z pozycji własnych doświadczeń czy też zwykłej ciekawości młodszych generacji.
Corky
Data publikacji w portalu: 2003-09-12
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

Femme Fatale2004-07-13 10:26
mam prośbę czy moglibyście też podawać orginalne tytuły :( ??

Joey2005-09-28 16:20
Częstochowianko - jeśli cię oczka zawodzą, to do okulisty. Tytuły oryginalne są tuż pod tym granatowym boxem, wytłuszczonymi literami.

roki2006-01-28 21:48
o kurde ale mi zjaralo SUTY jak przeczytalam co napisala famme fatale...

aaaaa2007-07-19 23:13
hm co to za tekst zjaralo suty??kim ty jestes baba czy facetem??? fuj

fella_842010-05-21 06:17
a ja powiem jedno film sympatyczny ale drugi raz bym się nie skusiła :)


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Witaj, Zaloguj się

NAPISZ DO NAS

Masz uwagi, zauważyłaś błędy na tej stronie?
A może chciałabyś opublikować swój tekst?
- Napisz do nas!

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

basnie Księżniczka, diabeł i złota komnata
medora To o mnie :D opinia dodana 2019-12-13 15:25:53
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Seks lesbijski. 101 pozycji - Schell Jude
Warto przeczytać - polecam.
© KOBIETY KOBIETOM 2001-2019