To jest w wodzie! *****

It's in the Water, Reżyseria: Kelli Herd , w rolach głównych: Keri Jo Chapman, Barbara Lasater Produkcja amerykańska, 100 minut, 1998
To co jest szczególne jeśli chodzi o ten film to jego koedukacyjność. Po prostu nadaje się fantastycznie i dla pań, i dla panów, po prostu idealny jeśli chcecie go przedstawić mieszanemu towarzystwu, a także bardzo dobry dla rodziców będących na etapie przyzwyczajania do homoseksualności ich dziecka.

To jest w wodzie opowiada o małym miasteczku Azalea Springs, w którym liczy się liga kobiet, golf, opinia elit miasteczka i oczywiście nie odróżnianie się od reszty społeczności. Mamy 2 wątki - Alex, żona strasznie nudnego macho, pracując ochotniczo w hospicjum dla chorych na AIDS spotyka przyjaciółkę z high school, zatrudnioną tam na etacie jako pielęgniarkę. Przyjaźń odżywa, ale nie w takiej formie jak przed laty, okazuje się bowiem, że Grace jest lesbijką i to wcale Alex nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. W drugim wątku występuje Mark, syn lokalnego wydawcy gazet, walczący ze swoim homoseksualizmem w grupie chrześcijańskiej brata Daniela. Jak się można domyślać nic mu z tego wysiłku nie przychodzi, bo gdy spotyka przystojnego malarza, który do grupy trafił przez pomyłkę szukając grupy AA, zakochuje się na zabój i postanawia wyjść z ukrycia i przestać udawać. A skąd ten tytuł: "to jest w wodzie"? Otóż jest to powód homoseksualizmu, wymyślony przez Spencera, znanego w miasteczku geja, który będąc porządnie na gazie tym właśnie sekretem podzielił się z jedną z matron na balu dobroczynnym. Co z tego wynika możemy zobaczyć w filmie, zapewniam jednak, że nie jest to nudna historia.
Jeśli tylko macie możliwość zobaczcie ten film, nawet jeśli nie jesteście orłami z angielskiego, bowiem twórcy To jest w wodzie chyba celowo nakręcili go w języku stosunkowo prostym, aczkolwiek nie prymitywnym, a że film stał się sukcesem wystarczy powiedzieć, że na festiwalach filmów G/L na całym świecie był faworytem publiczności.
Corky
Data publikacji w portalu: 2003-09-12
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

waste2004-07-04 15:18
jaki jest oryg. tytul tego filmu?

agus_26_tor2005-03-25 22:46
nie wiem czemu ktokolwiek miał by dać temu filmowi aż 5 gwiazdek... Moim zdaniem jest on mierny. Kobieta dowiaduje się, że jej przyjaciółka jest lesbijką i jest tym faktem zszokowana a parę dni póżniej trzęsie się z pożądania???? Ja rozumiem, że film miał być śmieszny ale bez przesady.... Brak treści i akcji.

apotyra2005-09-28 01:23
A mi film sie podobal. Nie jest jakis fantastyczny, ale lekki i przyjemny...

squeeze2006-09-03 00:21
..nic szczególnego, choć alex jest piękna i scena pocałunku rozpala..to spodziewałam się czegoś wiecej po 5 gwiazdkach w L.A.

innosc2006-10-14 01:39
"it's in the water" ladne sceny

Klaudyna2007-07-27 19:24
Film bardzo fajny , dobrze sie go oglada . Niezla komedia na pochmurny dzien!

mcent2007-09-10 12:09
czy ma ktoś może napisy do tego filmu?? jak by coś to proszę na maila mc82@wp.pl

minevra2008-03-18 18:32
prosz? o wys?anie napisów do tego filmu na maila minevra17@o2.pl pozdrawiam , ma moze ktos ten film na plycie lub na komputerze?

czestochowianka2008-04-22 10:41
Wiecej na temat tego filmu na stronie www.gdyby-sciany-mogly-mowic.blog.pl/

oli862009-01-26 19:28
Widz? ?e odnalezienie napisów do tego filmu to nie tylko mój problem, je?li jednak która? z Pa? by?a by taka mi?a :) pozdrawiam serdecznie!!!


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Witaj, Zaloguj się

NAPISZ DO NAS

Masz uwagi, zauważyłaś błędy na tej stronie?
A może chciałabyś opublikować swój tekst?
- Napisz do nas!

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

erotyka Fitness intymny kobiet
Ala44 Ja ćwiczę od dawna i Polecammm ... opinia dodana 2019-09-17 00:22:45
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Goblin Market - Rossetti Christina
A mnie się to tłumaczenie podoba. Jestem anglistką, literaturoznawczynią, i mogę zapewnić, że fragmenty...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2019