Koniecznie trzeba siebie i otoczenie oswajać. Fatalnie bym się czuła, gdyby moja partnerka wstydziła się okazywać uczucia, co nie oznacza, że chciałabym prowokacyjnie się obnosić z nimi.

To samo pomyślałam. U mężczyzn taki kontakt fizyczny rzeczywiście może zwracać uwagę. Ale u dziewczyn? Dla wielu dziewczyn przytulanie i cmokanie jest na porządku dziennym. Zdarza mi się nawet, że koleżanka (hetero) próbuje iść ze mną pod rękę.yofu pisze:no nie wiem, dziewczyny hetero często chodza za rękę z psiapsiółami i obcałowywują się z byle ekscytacji, ja kiedyś też często gęsto ze swoją hetero koleżanką, większość par homo jakie znam chodzą za rączkę (ja sama też) i nigdy nie słyszałam złego słowa na ulicy, ewentualnie małe zaciekawienie... poważnie jest z tym problem w większych miastach? :/
w naszej, europejskiej kulturze, faceci trzymający się za rękę wzbudzają sensację , w Indiach jest to w zwyczaju, i Hindusi, mężczyźni, chadzają za rękęketei pisze: U mężczyzn taki kontakt fizyczny rzeczywiście może zwracać uwagę. Ale u dziewczyn? Dla wielu dziewczyn przytulanie i cmokanie jest na porządku dziennym. Zdarza mi się nawet, że koleżanka (hetero) próbuje iść ze mną pod rękę.
Nie spodziewałabym się, że ktokolwiek zwróci uwagę na lesbijską parę.
Jedno i drugie prawda. Chociaż czasami widzę dziewczyny idące za rękę i wcale nie mam pewności, czy są parą. Nie moja sprawa zresztą.moja_alchemia pisze:w naszej, europejskiej kulturze, faceci trzymający się za rękę wzbudzają sensację , w Indiach jest to w zwyczaju, i Hindusi, mężczyźni, chadzają za rękęketei pisze: U mężczyzn taki kontakt fizyczny rzeczywiście może zwracać uwagę. Ale u dziewczyn? Dla wielu dziewczyn przytulanie i cmokanie jest na porządku dziennym. Zdarza mi się nawet, że koleżanka (hetero) próbuje iść ze mną pod rękę.
Nie spodziewałabym się, że ktokolwiek zwróci uwagę na lesbijską parę.(bez podtekstu, że są w intymnych relacjach),
natomiast u nas, dziewczyny czy kobiety trzymające się pod rękę kojarzą się z dwoma bliskimi koleżankami/przyjaciółkami/matką i córką itp., natomiast trzymanie się za rękę jest w naszej kulturze raczej zarezerwowane dla par,