kapcza przy logowaniu

Pierwszy dzień na forum? Zapraszamy do powitalni i zapoznania się z regulaminem forum. Bywalczynie mogą tu dzielić się opiniami i pomysłami dotyczącymi forum i portalu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FrejaDraco
początkująca foremka
początkująca foremka
Posty: 64
Rejestracja: 2 gru 2018, o 00:45

kapcza przy logowaniu

Post autor: FrejaDraco » 9 gru 2022, o 14:16

Drugi raz w tym roku przy logowaniu wyskakuje mi kapcza z informacją, że przekroczyłam maksymalną liczbę nieudanych prób logowania. To jest jakiś błąd? Wszyscy tu mają takie przygody czy tylko ja mam tu jakuś miłośnikum?
LastBreath
rozgadana foremka
rozgadana foremka
Posty: 172
Rejestracja: 31 mar 2022, o 21:55

Re: kapcza przy logowaniu

Post autor: LastBreath » 9 gru 2022, o 15:43

U mnie permanentnie wyskakuje i jest to mocno irytujące
Awatar użytkownika
osiol
Moderatorka
Moderatorka
Posty: 2175
Rejestracja: 17 sty 2006, o 00:00
Lokalizacja: znów gdzieś tam ;)

Re: kapcza przy logowaniu

Post autor: osiol » 9 gru 2022, o 20:59

Tylko tym, którzy korzystają z vpn, zwłaszcza darmowych. A już ten z opery to w ogóle jest na cenzurowanym :)
Awatar użytkownika
ola39
uzależniona foremka
uzależniona foremka
Posty: 789
Rejestracja: 13 sty 2014, o 19:58
Lokalizacja: Wrocław,Nowa Ruda, każde miejsce z internetem

Re: kapcza przy logowaniu

Post autor: ola39 » 10 gru 2022, o 14:02

Mi od tygodnia wyskakuje. IRYTUJĄCE.
Fakt czastem pracuje przez VPN'a - ale normalnego swojego, franuskiego .

Ola
Everything be made as simple as possible, but not SIMPLER !
Awatar użytkownika
ImaSumak
super forma
super forma
Posty: 4322
Rejestracja: 29 paź 2014, o 00:07

Re: kapcza przy logowaniu

Post autor: ImaSumak » 11 gru 2022, o 16:35

osiol pisze:
9 gru 2022, o 20:59
Tylko tym, którzy korzystają z vpn, zwłaszcza darmowych. A już ten z opery to w ogóle jest na cenzurowanym :)
Mnie też wyskakuje od jakiegoś czasu i to bez VPNa. Aż sprawdzilam dzisiaj przy logowaniu i VPN był wyłączony.
Lubię kiedy kobieta...
Awatar użytkownika
osiol
Moderatorka
Moderatorka
Posty: 2175
Rejestracja: 17 sty 2006, o 00:00
Lokalizacja: znów gdzieś tam ;)

Re: kapcza przy logowaniu

Post autor: osiol » 11 gru 2022, o 18:24

IP tego posta masz takie jak IP postów 420 innych użytkowników tego forum :) Może dostawcy internetu szaleją, a może przeglądarki mają jakieś nowe ukryte opcje, a może phpBB coś pokombinowało. Kilka moich postów także jest przypisanych do tego ip, a na tej przeglądarce nigdy nie miałam opcji anonimizowania swoich danych. W każdym razie problemy pojawiają się przy nadmiernie używanych adresach IP.
Awatar użytkownika
neutrall
natchniona foremka
natchniona foremka
Posty: 315
Rejestracja: 5 kwie 2014, o 16:27

Re: kapcza przy logowaniu

Post autor: neutrall » 11 gru 2022, o 22:09

FrejaDraco pisze:
9 gru 2022, o 14:16
Drugi raz w tym roku przy logowaniu wyskakuje mi kapcza z informacją, że przekroczyłam maksymalną liczbę nieudanych prób logowania. To jest jakiś błąd? Wszyscy tu mają takie przygody czy tylko ja mam tu jakuś miłośnikum?
U mnie także pojawia się dodatkowe potwierdzenie. I tak od 2 lub 3 tyg. Nie jest to jakaś życiowa tragedia ale troszkę irytuje. No nic... Może coś da reset modemu albo spróbowanie neta po kablu bo i na lapie jak i smartfonie podłączonego pod domowe wi-fi to zazwyczaj wyskakuje.
Przy smartfonie, wyłączeniu domowego wi-fi i przełączeniu na dane komórkowe LTE, też wyskakuje kapcza przy logowaniu.
''Wolność to stan umysłu''
Ella_Bronia
uzależniona foremka
uzależniona foremka
Posty: 601
Rejestracja: 15 mar 2013, o 18:41

Re: kapcza przy logowaniu

Post autor: Ella_Bronia » 11 gru 2022, o 23:21

Mam ten sam problem od ok 2, 3 tygodni.
Awatar użytkownika
FrejaDraco
początkująca foremka
początkująca foremka
Posty: 64
Rejestracja: 2 gru 2018, o 00:45

Re: kapcza przy logowaniu

Post autor: FrejaDraco » 12 gru 2022, o 12:36

Dzięki za odpowiedzi.

To jeszcze pytanie do administratorów:
Biorąc komunikat za dobrą monetę, ktoś się próbuje logować na cudze konta i to masowo. Komunikat wprowadza w błąd czy może logi to potwierdzają?
Awatar użytkownika
osiol
Moderatorka
Moderatorka
Posty: 2175
Rejestracja: 17 sty 2006, o 00:00
Lokalizacja: znów gdzieś tam ;)

Re: kapcza przy logowaniu

Post autor: osiol » 12 gru 2022, o 17:49

To raczej braki phpbb - to stare skrypty, nie były gotowe na internet mobilny i anonimowe wejścia, gdzie zakresy IP się bardzo pokrywają, wśród wielu, wielu użytkowników. Dlatego wywala błędy. Bo skrypt zwariował gdy zobaczył ilu użytkowników loguje się z jednego IP :)
Aerial
natchniona foremka
natchniona foremka
Posty: 440
Rejestracja: 11 paź 2021, o 22:27

Re: kapcza przy logowaniu

Post autor: Aerial » 12 gru 2022, o 18:08

Anominowe tez sie liczą? Bo ja np przeglądam bez logowania
Awatar użytkownika
osiol
Moderatorka
Moderatorka
Posty: 2175
Rejestracja: 17 sty 2006, o 00:00
Lokalizacja: znów gdzieś tam ;)

Re: kapcza przy logowaniu

Post autor: osiol » 12 gru 2022, o 18:21

Anonimowe czyli logowane poprzez vpn i inne bajery do maskowania prawdziwego ip :)
Aerial
natchniona foremka
natchniona foremka
Posty: 440
Rejestracja: 11 paź 2021, o 22:27

Re: kapcza przy logowaniu

Post autor: Aerial » 13 gru 2022, o 10:22

Aha czyli takie anonimowe
Awatar użytkownika
ImaSumak
super forma
super forma
Posty: 4322
Rejestracja: 29 paź 2014, o 00:07

Re: kapcza przy logowaniu

Post autor: ImaSumak » 15 gru 2022, o 23:59

Aerial pisze:
12 gru 2022, o 18:08
Anominowe tez sie liczą? Bo ja np przeglądam bez logowania
No ale ja nie maskuję mojego IP, przynajmniej tak mi się wydaje. No bo jak?
Lubię kiedy kobieta...
ODPOWIEDZ