kapcza przy logowaniu
- FrejaDraco
- początkująca foremka
kapcza przy logowaniu
Drugi raz w tym roku przy logowaniu wyskakuje mi kapcza z informacją, że przekroczyłam maksymalną liczbę nieudanych prób logowania. To jest jakiś błąd? Wszyscy tu mają takie przygody czy tylko ja mam tu jakuś miłośnikum?
-
- foremka dyskutantka
Re: kapcza przy logowaniu
U mnie permanentnie wyskakuje i jest to mocno irytujące
Tylko tym, którzy korzystają z vpn, zwłaszcza darmowych. A już ten z opery to w ogóle jest na cenzurowanym 

- ola39
- uzależniona foremka
Mi od tygodnia wyskakuje. IRYTUJĄCE.
Fakt czastem pracuje przez VPN'a - ale normalnego swojego, franuskiego .
Ola
Fakt czastem pracuje przez VPN'a - ale normalnego swojego, franuskiego .
Ola
Everything be made as simple as possible, but not SIMPLER !
Mnie też wyskakuje od jakiegoś czasu i to bez VPNa. Aż sprawdzilam dzisiaj przy logowaniu i VPN był wyłączony.
Lubię kiedy kobieta...
IP tego posta masz takie jak IP postów 420 innych użytkowników tego forum
Może dostawcy internetu szaleją, a może przeglądarki mają jakieś nowe ukryte opcje, a może phpBB coś pokombinowało. Kilka moich postów także jest przypisanych do tego ip, a na tej przeglądarce nigdy nie miałam opcji anonimizowania swoich danych. W każdym razie problemy pojawiają się przy nadmiernie używanych adresach IP.

U mnie także pojawia się dodatkowe potwierdzenie. I tak od 2 lub 3 tyg. Nie jest to jakaś życiowa tragedia ale troszkę irytuje. No nic... Może coś da reset modemu albo spróbowanie neta po kablu bo i na lapie jak i smartfonie podłączonego pod domowe wi-fi to zazwyczaj wyskakuje.FrejaDraco pisze: ↑9 gru 2022, o 14:16Drugi raz w tym roku przy logowaniu wyskakuje mi kapcza z informacją, że przekroczyłam maksymalną liczbę nieudanych prób logowania. To jest jakiś błąd? Wszyscy tu mają takie przygody czy tylko ja mam tu jakuś miłośnikum?
Przy smartfonie, wyłączeniu domowego wi-fi i przełączeniu na dane komórkowe LTE, też wyskakuje kapcza przy logowaniu.
''Wolność to stan umysłu''
-
- uzależniona foremka
Mam ten sam problem od ok 2, 3 tygodni.
- FrejaDraco
- początkująca foremka
Dzięki za odpowiedzi.
To jeszcze pytanie do administratorów:
Biorąc komunikat za dobrą monetę, ktoś się próbuje logować na cudze konta i to masowo. Komunikat wprowadza w błąd czy może logi to potwierdzają?
To jeszcze pytanie do administratorów:
Biorąc komunikat za dobrą monetę, ktoś się próbuje logować na cudze konta i to masowo. Komunikat wprowadza w błąd czy może logi to potwierdzają?
To raczej braki phpbb - to stare skrypty, nie były gotowe na internet mobilny i anonimowe wejścia, gdzie zakresy IP się bardzo pokrywają, wśród wielu, wielu użytkowników. Dlatego wywala błędy. Bo skrypt zwariował gdy zobaczył ilu użytkowników loguje się z jednego IP 

Anominowe tez sie liczą? Bo ja np przeglądam bez logowania
Anonimowe czyli logowane poprzez vpn i inne bajery do maskowania prawdziwego ip 

Aha czyli takie anonimowe
No ale ja nie maskuję mojego IP, przynajmniej tak mi się wydaje. No bo jak?
Lubię kiedy kobieta...
Straszne gówno. Nie każdy ma sokoli wzrok. Średnio 3-5 razy mnie przeciąga przez logowanie, zanim zgadnę wzorek, a do tego raz trzeba się logować na pusto, żeby pokazał się wzorek. Gówno potworne.
Zabezpieczenia takich for, były projektowane w czasach gdy były stałe adresy ip. Dzisiaj w erze mobilnych internetów, międzynarodowych sieci itp te adresy tak się mieszają, że zabezpieczenia podejrzewają spam. Dziś ja mam jakiś adres ip, jutro ktoś inny go dostanie, a silnik forum widzi 150 osób na tym samym ip, więc podejrzewa niecne zamiary 

... a czasami są wariaci, którzy siedzą na TORze i to akurat widać w adresie IP...