ogłoszenia towarzyskie i nie tylko...

Pierwszy dzień na forum? Zapraszamy do powitalni i zapoznania się z regulaminem forum. Bywalczynie mogą tu dzielić się opiniami i pomysłami dotyczącymi forum i portalu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tygrysica3
super forma
super forma

Re: ogłoszenia towarzyskie i nie tylko...

Post autor: tygrysica3 » 20 lis 2015, o 10:27

Saren pisze:Wysłałam jej zdjecia Sashy Grey, teraz koniecznie się chce umawiać :(
... :lol: - a zażądała Twojego numeru telefonu, czy tak ją "wzięło", że bezzwłocznie podała swój? - tak czy siak, Saren nie rozpaczaj - idź na całość! :cool: :wink:
Jak tygrysica bądź co pręży się, wygina gdy czuje świeży łup, gdy na niej jest zwierzyna ;)
Awatar użytkownika
Saren
super forma
super forma

Post autor: Saren » 20 lis 2015, o 16:08

tygrysica3 pisze:
Saren pisze:Wysłałam jej zdjecia Sashy Grey, teraz koniecznie się chce umawiać :(
... :lol: - a zażądała Twojego numeru telefonu, czy tak ją "wzięło", że bezzwłocznie podała swój? - tak czy siak, Saren nie rozpaczaj - idź na całość! :cool: :wink:
:( żartowałam :(
"Niby pomiędzy czarnym i czerwonym występuje różnica wektora w interioryzacji... metody i cel mają podobny " E.S.L
Awatar użytkownika
tygrysica3
super forma
super forma

Post autor: tygrysica3 » 20 lis 2015, o 18:13

Saren pisze: :( żartowałam :(
...wiem :wink: ...ale nie bądź smutna = zawsze możesz wysłać swoje - a nuż się uda :cool: :wink:
Jak tygrysica bądź co pręży się, wygina gdy czuje świeży łup, gdy na niej jest zwierzyna ;)
Lenka09091909

Post autor: Lenka09091909 » 31 mar 2016, o 21:56

Marionette pisze::) ja mam zupełnie odwrotne odczucia, poznałam dwie kobiety stąd i obie są bardzo w porządku.

Drażni mnie trochę Twoja selekcja o_O. Z takim podejściem narażasz się na ogrom rozczarowań. Nie mówiąc o tym, że mnie osobiście nie zachęca to do pisania do Ciebie :)
Nazywam sie Lenka, bardzo bym proszila o pomoc jak na tym portalu kogosz poznalas?
prosze o porade kdie mam pisac ,kdzie zaglondac ,...atd
Preprasam za pisownie pochodze z Cziech a z gory dzenkuje za porade :-)
moja_alchemia
super forma
super forma

Post autor: moja_alchemia » 7 maja 2016, o 13:43

Nie napisałam nigdy żadnego ogłoszenia na tym portalu i nie zamierzam. Korespondowanie zapoznawcze z kilkoma osobami na raz i ta tzw. "selekcja" to ponad moje siły, zdecydowanie wolę liczbę pojedynczą i poznawanie konkretnego człowieka.
Ale odpowiedziałam na kilka ogłoszeń, z kimś się nawet spotkałam, zostałam też "wystawiona" :) W każdym razie, żadna z tych znajomości nie przetrwała.

Za to nawiązałam kilka wartościowych poprzez forum i pw :D
Awatar użytkownika
Interlokutorka
super forma
super forma

Post autor: Interlokutorka » 7 maja 2016, o 17:25

moja_alchemia pisze:Nie napisałam nigdy żadnego ogłoszenia na tym portalu i nie zamierzam. Korespondowanie zapoznawcze z kilkoma osobami na raz i ta tzw. "selekcja" to ponad moje siły, zdecydowanie wolę liczbę pojedynczą i poznawanie konkretnego człowieka.
Ale odpowiedziałam na kilka ogłoszeń, z kimś się nawet spotkałam, zostałam też "wystawiona" :) W każdym razie, żadna z tych znajomości nie przetrwała.

Za to nawiązałam kilka wartościowych poprzez forum i pw :D
A co masz na myśli pisząc "wystawiona"? ;-)

Fakt, że zadanie napisania _odpowiedniego_ ogłoszenia a potem "selekcja" jest bardzo trudne, ale kto nie próbuje, ten nie ma... ;-) Inna rzecz, że w moim przypadku to też było nieskuteczne. Tu trzeba mieć olbrzymie szczęście, którego jak widać brakuje mi. Jeśli zaś chodzi o forum, to owszem, zawdzięczam mu wspaniałą przyjaźń :-) , jednak bliższych znajomości, które można by kontynuować w realu w moim mieście, forum mi nie przyniosło. Ale to trochę moja wina (mam teraz mało czasu, bo uczę się do jakichśtam egzaminów), warszawska grupa z nadejściem wiosny nabrała życia i zaczyna się coś dziać :-)
To ważne dokąd płyniesz, a nie skąd https://www.youtube.com/watch?v=W5DegZrdPjU
moja_alchemia
super forma
super forma

Post autor: moja_alchemia » 7 maja 2016, o 18:10

Interlokutorka pisze:A co masz na myśli pisząc "wystawiona"? ;-)
to znaczy, że ktoś umówił się na spotkanie, ale nie pojawił się ;)
(tłumacząc później, dla mnie nieprzekonująco, swoją nieobecność)
Awatar użytkownika
Interlokutorka
super forma
super forma

Post autor: Interlokutorka » 7 maja 2016, o 18:20

moja_alchemia pisze:to znaczy, że ktoś umówił się na spotkanie, ale nie pojawił się ;)
Cóż, są ludzie bez klasy, i jest ich pewnie tak dużo, że spotkanie kogoś takiego na swojej drodze jest nieuchronne... ale tych z klasą też się spotyka, na szczęście.
To ważne dokąd płyniesz, a nie skąd https://www.youtube.com/watch?v=W5DegZrdPjU
Awatar użytkownika
pila1987
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: pila1987 » 8 maja 2016, o 06:45

Współczuję.... lecz niestety tak trafiasz nieodpowiednio, lecz jeśli ktoś. wciska bajki, wystawia, ii próbuje kolejny makaron na uszy nawinać to tylko świadczy o dojrzałości danej osoby a w obecnych czasach jest coraz gorzej sama coś o tym wiem co to się porobiło z tymi kobietami, tak ciężko być sobą, szczerość nie parzy, tylko wiecznie połowa conajmniej kobiet pisze jakie to one nie sa dojrzałe emocjonalnie i itp, a okazuje się w trakcie coś innego. niestety to już rzadkość poznać kogoś kto jest szczery prawdziwe.... Pozdrawiam z Piły
:wink:
ulotna_chwila40
uzależniona foremka
uzależniona foremka

Post autor: ulotna_chwila40 » 29 lis 2017, o 22:25

A ja zwracam Waszą uwagę na pana który posługuje się tu nickiem marcindrugi.
Dostałam od niego coś co miało być chyba mailem ale nie jestem pewna bo były tam same serduszka i buziaki.
Oczywiście usunęłam od razu.
Do tego pan ów posługuje się mailem roztoczanin01 i podszywa się pod pięćdziesięcioletnią kobietę z Roztocza.
Jak by któraś z Was dostała odpowiedź z tego adresu to nie reagujcie.
To tak poza tematem choć nie do końca bo jego ogłoszenia są tu regularnie(pod nazwą zbyszek grab)więc proszę o zwrócenie uwagi na tego pana.
W ogóle co robi facet na tym portalu??
Wszystko co potępiamy u innych, znajdziemy we własnej duszy.
Seneka.
FitGirl96
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: FitGirl96 » 7 cze 2018, o 13:04

Cześć

Ogłoszenia...temat rzeka ale i ja się wypowiem.
Zdążyłam zauważyć iż kobiety mają tutaj dość wysokie wymagania...wręcz z kosmosu jeśli chodzi o to jaką kobietę szukają. Oczywiście to iż w co drugim ogłoszeniu można przeczytać " szukam normalnej " jest tutaj już codziennością.

Mistrzostwo jednak mają tutaj kobiety które piszą w ogłoszeniu iż nie są " desperatkami " a odświeżany anons jest co dzień...ewentualnie dwa.
No i najlepsze na koniec...ogłoszenia które piszą faceci - szczyt nad szczytami.

Moderacja ogłoszeń to ogólnej poprawy...
jasandra
super forma
super forma

Post autor: jasandra » 9 sty 2019, o 16:14

Drogie moderatorki!
Syf w dziale ogłoszeń jest tak straszny, że niezbędne wydaje się wprowadzenie zatwierdzania ogłoszeń przed wrzucaniem ich na stronę. Robią tak np. administorzy niektórych grup na Facebooku. Ogłoszenia zawierające wyzwiska czy w inny sposób obraźliwe powinny być sprawdzane... Bo naprawdę zrobił się ściek straszny.
dobranocka14
super forma
super forma

Post autor: dobranocka14 » 10 sty 2019, o 01:14

jasandra pisze:
9 sty 2019, o 16:14
Drogie moderatorki!
Syf w dziale ogłoszeń jest tak straszny, że niezbędne wydaje się wprowadzenie zatwierdzania ogłoszeń przed wrzucaniem ich na stronę. Robią tak np. administorzy niektórych grup na Facebooku. Ogłoszenia zawierające wyzwiska czy w inny sposób obraźliwe powinny być sprawdzane... Bo naprawdę zrobił się ściek straszny.
Faktycznie jakieś dno bez kontroli zupełnej. Wstyd, że coś takiego jest tolerowane.
biedronca
super forma
super forma

Post autor: biedronca » 10 sty 2019, o 16:56

Rzeczywiście zrobiło się bagno. Może by chociaż czasowo wprowadzić akceptację ogłoszeń przez moderatorki.
zielonkawa
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: zielonkawa » 23 sty 2019, o 20:15

I znów spamer debil na portalu z ogloszeniami
Czy mozna cos zrobic z debilem ktory robi syf na portalu z ogloszeniami??
Za chwile znów bedzie syf jak ostatnio.
Psychol o adresie: bajkaa40@interia.eu ma najwyrazniej problem psychiczny
Czy znów ma byc syf jak ostatnio?????
Awatar użytkownika
neutrall
natchniona foremka
natchniona foremka

Post autor: neutrall » 8 mar 2026, o 22:47

Tak całkiem na marginesie.... Mnie trochę martwi fakt, że dużo ogłoszeń jest pisana za pomocą AI. I nachodzi mnie konkluzja, że żyjemy w lekko mówiąc... Dziwnych czasach, rozwijającej się technologii w której w celu skonstruowania paru zdań złożonych i przekazaniu własnych myśli, coraz częściej sięgamy po tego typu narzędzia... No co jak co, ale życia towarzyskiego, czy tworzeniu relacji międzyludzkich na gruncie realnym nam raczej to nie ustawi. Więc przyznam szczerze, trochę nie rozumiem używania tego typu narzędzi w ogłoszeniach towarzyskich.
''Wolność to stan umysłu''
monia85pl

Post autor: monia85pl » 9 mar 2026, o 16:19

neutrall pisze:
8 mar 2026, o 22:47
Tak całkiem na marginesie.... Mnie trochę martwi fakt, że dużo ogłoszeń jest pisana za pomocą AI. I nachodzi mnie konkluzja, że żyjemy w lekko mówiąc... Dziwnych czasach, rozwijającej się technologii w której w celu skonstruowania paru zdań złożonych i przekazaniu własnych myśli, coraz częściej sięgamy po tego typu narzędzia... No co jak co, ale życia towarzyskiego, czy tworzeniu relacji międzyludzkich na gruncie realnym nam raczej to nie ustawi. Więc przyznam szczerze, trochę nie rozumiem używania tego typu narzędzi w ogłoszeniach towarzyskich.
Też mam czasem takie wrażenie. Coraz więcej tekstów w internecie – nie tylko ogłoszeń – brzmi bardzo podobnie, jakby były pisane według jednego schematu. AI potrafi pomóc komuś ułożyć zdania czy poprawić stylistykę, ale faktycznie łatwo wtedy zgubić coś najważniejszego – autentyczność.

W ogłoszeniach towarzyskich czy przy szukaniu relacji najcenniejsze jest jednak to, że ktoś pisze od siebie, nawet jeśli tekst nie jest idealny. Parę prostych zdań napisanych własnymi słowami często mówi więcej o człowieku niż bardzo „ładny”, ale bezosobowy opis.

Myślę, że AI może być narzędziem pomocniczym (np. do poprawienia błędów), ale jeśli zastępuje całkowicie czyjeś myśli i sposób wyrażania się, to wtedy ogłoszenia zaczynają wyglądać jak kopiuj-wklej. A w relacjach międzyludzkich jednak najbardziej działa szczerość i naturalność.
Awatar użytkownika
neutrall
natchniona foremka
natchniona foremka

Post autor: neutrall » 11 mar 2026, o 21:06

monia85pl pisze:
9 mar 2026, o 16:19

Też mam czasem takie wrażenie. Coraz więcej tekstów w internecie – nie tylko ogłoszeń – brzmi bardzo podobnie, jakby były pisane według jednego schematu. AI potrafi pomóc komuś ułożyć zdania czy poprawić stylistykę, ale faktycznie łatwo wtedy zgubić coś najważniejszego – autentyczność.

W ogłoszeniach towarzyskich czy przy szukaniu relacji najcenniejsze jest jednak to, że ktoś pisze od siebie, nawet jeśli tekst nie jest idealny. Parę prostych zdań napisanych własnymi słowami często mówi więcej o człowieku niż bardzo „ładny”, ale bezosobowy opis.

Myślę, że AI może być narzędziem pomocniczym (np. do poprawienia błędów), ale jeśli zastępuje całkowicie czyjeś myśli i sposób wyrażania się, to wtedy ogłoszenia zaczynają wyglądać jak kopiuj-wklej. A w relacjach międzyludzkich jednak najbardziej działa szczerość i naturalność.
Mam podobne odczucia, właściwie wykorzystywany AI, bywa bardzo pomocny w zagadnieniach w których nie ma się zbytnii specjalizacji i pomaga rozwiązać nie jeden problem. Natomiast troche zaczyna mnie niepokoić że komunikacja międzyludzka, zaczyna być zastępowana botami AI. Nie da się tak do końca poznać człowieka, bo inaczej to wychodzi w komunikacji werbalnej gdzie można wykreować coś z bota, a inaczej na gruncie neutralnym.
''Wolność to stan umysłu''
ODPOWIEDZ