Moderacja a savoir vivre a konstytucja
- ola39
- uzależniona foremka
Moderacja a savoir vivre a konstytucja
Czesc
Przeczytałam regulamin tego forum właśnie i tam miedzy innymi jest napisane ze moderatorki mogą usuwać posty według swego uznania oraz nie muszą podać przyczyny swojej subiektywnej decyzji.
Nie podoba mi się ten regulamin i jest sprzeczny z konstytucyjną wolnością wypowiedzi .
Żyjemy w wolnym kraju , i dopóki nie ma mowy nienawiści, obrażania czy innych ważnych powodów, posty NIE MOGA być kasowane. Nikt nie stoi tu ponad prawem !
ŻĄDAM aby regulamin zostal dostowany do Polskiej Konstytucji.
Pisze to serio.
Ola
Ps. To jest brak wychowania skasować czyść post i nawet nie poinformować autorki.
Przeczytałam regulamin tego forum właśnie i tam miedzy innymi jest napisane ze moderatorki mogą usuwać posty według swego uznania oraz nie muszą podać przyczyny swojej subiektywnej decyzji.
Nie podoba mi się ten regulamin i jest sprzeczny z konstytucyjną wolnością wypowiedzi .
Żyjemy w wolnym kraju , i dopóki nie ma mowy nienawiści, obrażania czy innych ważnych powodów, posty NIE MOGA być kasowane. Nikt nie stoi tu ponad prawem !
Pisze to serio.
Ola
Ps. To jest brak wychowania skasować czyść post i nawet nie poinformować autorki.
Everything be made as simple as possible, but not SIMPLER !
-
- rozgadana foremka
Re: Moderacja a savoir vivre a konstytucja
Ola39, zgadzam się z Tobą, należałoby poinformować autorki i wyjaśnić powody usunięcia postów.
O matko, umarłam
Wolność słowa nie polega na tym, że masz prawo wszędzie publikować wszystko. Czy pójdziesz np. do Gazety Wyborcze i zażądasz, żeby Cię opublikować, bo wolność słowa?
Jestem przekonana, że znajdziesz w internecie miejsce, gdzie uda Ci się opublikować dowolną opinię.

Wolność słowa nie polega na tym, że masz prawo wszędzie publikować wszystko. Czy pójdziesz np. do Gazety Wyborcze i zażądasz, żeby Cię opublikować, bo wolność słowa?
Jestem przekonana, że znajdziesz w internecie miejsce, gdzie uda Ci się opublikować dowolną opinię.
- ola39
- uzależniona foremka
Przeczytaj sobie Ustawę Zasadniczą art 54.biedronca pisze: ↑3 sty 2021, o 22:16O matko, umarłam![]()
"
1)Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
2)Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.
"
To jest FORUM gdzie publicznie można wyrażać poglądy i brać za nie odpowiedzialność.
Co to za forum gdy moderatorka kasuje posty które jej się nie podobają ?
Zostają wtedy TYLKO posty wybrane przez widzimisię moderatorkę !
Robi sie z tego TVP PIS ! Tylko jedno partyjne poglądy się ostają.
Wyborcza publikuje artykuły ich dziennikarzy , nie jestem dziennikarką , mogę komentować - także "krytycznie" .
Jestem Lesbijką , jestem kobietą , jestem na tym forum od kilku dobrych lat . Czuje się współodpowiedzialna za poziom i treści dyskusji tutaj.
Jasne Możecie wyrzucać "niewygodne" foremki - by doprowadzić do sytuacji by tylko znajomi królika ( opps , Moderatorek) tu były .
I wtedy będzie miło i przyjemnie i każda będzie się "miziała" w różnych "topicach" .
Władza uderza do głowy , władza nad postami ,"cenzura" także.
Na tym polega dorosłość i odpowiedzialność by mimo iż się nie zgadzam z czyimiś poglądami , to z nimi dyskutuje na ARGUMENTY a nie na kasowanie ("cenzure") !
Ola
Czekaj czekaj, ale wróćmy do konstytucji. Który dokładnie punkt jest Twoim zdaniem łamany i w jaki sposób?
-
- foremka dyskutantka
Koleżanka Ola napisała że punkt 54....
-
- foremka dyskutantka
Tzn. art. 54
Ale wiesz, że to prywatne forum. Ktoś to zbudował, moderuje i płaci za hosting. Nie podoba się to można iść gdzieś indziej. Czy u kogoś w gościach drzesz japę i obrażasz innych kierując się pokrętnie przez Ciebie rozumiana wolnością słowa? To forum to nie publiczny chodnik, park czy rynek gdzie możesz sobie żądać.ola39 pisze: ↑3 sty 2021, o 19:23Czesc
Pisze to serio.
Ola
-
- rozgadana foremka
Zjedź Snikersa bo nie jesteś sobą 

- ola39
- uzależniona foremka
Mylisz sie . To forum funkcjonuje w internecie . Internet jet miejscem publicznym.mgdlna pisze: ↑4 sty 2021, o 23:27
Ale wiesz, że to prywatne forum. Ktoś to zbudował, moderuje i płaci za hosting. Nie podoba się to można iść gdzieś indziej. Czy u kogoś w gościach drzesz japę i obrażasz innych kierując się pokrętnie przez Ciebie rozumiana wolnością słowa? To forum to nie publiczny chodnik, park czy rynek gdzie możesz sobie żądać.
To forum nie jest poza prawem .
Możesz sobie definiować własne reguły tak długo jak nie naruszają one wyższych ustaw.
Możesz napisać w regulaminie : "Zwracamy się tu do siebie tytularnie "Pan/Pani" lecz gdy napiszesz : "Tu na forum nienawidzimy czarnoskórych" to taki zapis będzie już niekonstytucyjny .
Idziesz do restauracji - nawet prywatnej - a tam w regulaminie jest napisane - każdy kto tu wchodzi może być zabity przez ochroniarza . Myślisz że tak możesz ?
To prywatne forum sobie napisze "Każda foremka która przeklina zapłaci Moderatorce 100 zł" - zapłacisz ?
Jesteśmy dorosłymi ludźmi. Bierzemy odpowiedzialność za swoje słowa i czyny.
Nikt tu nie jest anonimowy . Internet NIE jest anonimowy (tak jak się niektórym wydaje) .
Już wielu się dziwiło gdy do ich drzwi zapukała policja , lub dostali wezwanie do sądu.
Swoją drogą kim Ty jesteś by rościć sobie prawa do wyrzucania mnie z tego forum ?
Ola
- ola39
- uzależniona foremka
Poruszyłam poważny temat .
O ile nie jesteś znajomą "królika" to prędzej czy później Twój post może bez powodu ocenzurowany.
Jeśli byłaś na "Strajku kobiet" to powinnaś być po "mojej" stronie . Jeśli nie byłaś to najwyższy czas znać i swoje prawa i swoje obowiązki .
Ola
Wydaje mi się, że to z płaceniem 100 zł jest dyskusyjne. Teoretycznie mógłby być w regulaminie taki zapis (ciekawe czy każda z foremek jest na 100% pewna, że nie maola39 pisze: ↑5 sty 2021, o 11:06Mylisz sie . To forum funkcjonuje w internecie . Internet jet miejscem publicznym.mgdlna pisze: ↑4 sty 2021, o 23:27
Ale wiesz, że to prywatne forum. Ktoś to zbudował, moderuje i płaci za hosting. Nie podoba się to można iść gdzieś indziej. Czy u kogoś w gościach drzesz japę i obrażasz innych kierując się pokrętnie przez Ciebie rozumiana wolnością słowa? To forum to nie publiczny chodnik, park czy rynek gdzie możesz sobie żądać.
Możesz sobie definiować własne reguły tak długo jak nie naruszają one wyższych ustaw.
Możesz napisać w regulaminie : "Zwracamy się tu do siebie tytularnie "Pan/Pani" lecz gdy napiszesz : "Tu na forum nienawidzimy czarnoskórych" to taki zapis będzie już niekonstytucyjny .
Idziesz do restauracji - nawet prywatnej - a tam w regulaminie jest napisane - każdy kto tu wchodzi może być zabity przez ochroniarza . Myślisz że tak możesz ?
To prywatne forum sobie napisze "Każda foremka która przeklina zapłaci Moderatorce 100 zł" - zapłacisz ?
Nikt tu nie jest anonimowy . Internet NIE jest anonimowy (tak jak się niektórym wydaje) .
Już wielu się dziwiło gdy do ich drzwi zapukała policja , lub dostali wezwanie do sądu.
Swoją drogą kim Ty jesteś by rościć sobie prawa do wyrzucania mnie z tego forum ?
Ola

Konstytucja mówi też o zakazie dyskryminacji. To dlatego w regulaminie nie można zapisać głoszenia nienawiści do jakiejś grupy.
Ja nie wyrzucam. Ja proponuję? To co piszesz o wolność i słowa w kontekście wypowiedzi na forum jest tak niedorzeczne i naciągane, że aż nie chce mi się tego tlumaczyć.ola39 pisze: ↑5 sty 2021, o 11:06Mylisz sie . To forum funkcjonuje w internecie . Internet jet miejscem publicznym.mgdlna pisze: ↑4 sty 2021, o 23:27
Ola
Zacznij może od tego czym jest internet, strona, hosting itp. Przyswój pojęcia, definicje a potem dopiero odnoś to do Konstytucji. Ciężko się dyskutuje z kimś kto nie ma pojęcia o poprawnej interpretacji zapisow prawa. Z ignorantami nie zwykłam dyskutować.
- half_serious
- rozgadana foremka
Jako, że powołujesz sie na prawo polskie to pozwolę sobie na komentarz.ola39 pisze: ↑3 sty 2021, o 19:23Czesc
Pisze to serio.
Ola
Po 1. Każdy pierwszoroczniak wydziału prawa i administracji otrzymuje informację, że prawo nie istnieje, jest jedynie interpretacja przepisu

Po 2. Brakiem absolutnym wychowania to jest żądać czegokolwiek od drugiego człowieka. Tym bardziej jeśli jest to pierwszy Twój apel w danej sprawie i nie masz żadnych podstaw aby podejrzewać, że adminki działały w złej wierze. Zachęcam raczej do prywatnego zwrócenia się do nich i zwrócenia im uwagi na błąd w regulaminie. Tworzenie zaś sztucznych gównoburz nie przybliża nikogo z nas do polepszenia czegokolwiek, a już na pewno nie atmosfery i poziomu na forum

Po 3. Emocje są złym doradcą, zatem zanim wystrzelisz na forum, gdzie nikt nie jest twoim wrogiem z atakiem może faktycznie najpierw zjedz snikersa i pooddychaj sobie. To zwykle rozwiązuje wiele bulwersujących kwestii
I nim mi odpiszesz coś żyeiołowo, przeczytaj moją wypowiedź dwa razy. Nie jestem Twoim wrogiem, wręcz przeciwnie. Chcę Ci pomóc zobaczyć problem i wyeliminować go aby Tobie też miło się korzystało z dobrodziejstw tego miejsca. Jak potrzebujesz z kimś pogadać to zapraszam na priv. Wszystko będzie dobrze
Oprócz błękitnego nieba...
https://youtu.be/3FQK5gxpqfQ

-
- uzależniona foremka
Na kazdym forum mozna napisać wszystko pod warunkim, że to co piszesz jest zgodne z regulaminem forum. Zakładajac konto na forum musisz zaakceptować treść regulaminu i kółko się zamyka. Oczywiscie regulamin musi byc zgodny z konstytucją.
Napisz lepiej jaka była treść Twojego postu, ktory został usuniety z tego forum. Może kogoś obrazilaś albo użylaś przekleństwa.
Napisz lepiej jaka była treść Twojego postu, ktory został usuniety z tego forum. Może kogoś obrazilaś albo użylaś przekleństwa.
- ola39
- uzależniona foremka
W tym problem , posty są kasowane bez powiadamiania i bez podania przyczyny. Twój post mógł być lub może być w przyszłości skasowany. Twoje wypowiedzi będą wtedy niepełne a Ty nie będziesz miała nawet tej świadomości.Ella_Bronia pisze: ↑5 sty 2021, o 15:04[...]
Ola
- ola39
- uzależniona foremka
OffTop: aktualnie , Wtorek 17:50 wygląda na to że ten server ledwo zipie , coś go może flooduje , lub mały reboot by sie przydał.
Nie mogę pisać odpowiedzi
Ola
Nie mogę pisać odpowiedzi

Ola
- ola39
- uzależniona foremka
Niestety nie studiowałam prawa, skończyłam inne studia (techniczne). Tym niemniej prawo z ustawą zasadniczą ma być czytelne także dla zwykłych szarych ludzi - w tym mnie.half_serious pisze: ↑5 sty 2021, o 13:01Jako, że powołujesz sie na prawo polskie to pozwolę sobie na komentarz.
Po 1. Każdy pierwszoroczniak wydziału prawa i administracji otrzymuje informację, że prawo nie istnieje, jest jedynie interpretacja przepisuTak więc Twoja interpretacja i administracji forum interpretacja ustawy zasadniczej mają prawo się różnić. Jeśli zajdzie sytuacja nosząca znamiona łamania prawa to masz prawo iść do odpowiedniej instancji, która wyda decyzję obowiązującą wtedy was obie
Aczkolwiek zwiażywszy na staż tego forum i fakt, że nadal działa to sądzę, że nikt zarządzający nim nie byłby na tyle lekkomyślny aby narażać się na konsekwencje prawne lekkomyślnym skasowaniem w emocji wpisu, który nie naruszałby praw
[..]
Wszystko działa do momentu aż się popsuje - to że to forum działa tak długo to dobrze - lecz może właśnie zaczeło się psuć ? Może własnie jestem pierwszą osobą która zostaje prewencyjnie cenzurowana ?
Mam prawo żądać poszanowania prawa od każdego. To nie jest kwestia dobrego wychowania.half_serious pisze: ↑5 sty 2021, o 13:01Po 2. Brakiem absolutnym wychowania to jest żądać czegokolwiek od drugiego człowieka. Tym bardziej jeśli jest to pierwszy Twój apel w danej sprawie i nie masz żadnych podstaw aby podejrzewać, że adminki działały w złej wierze. Zachęcam raczej do prywatnego zwrócenia się do nich i zwrócenia im uwagi na błąd w regulaminie. Tworzenie zaś sztucznych gównoburz nie przybliża nikogo z nas do polepszenia czegokolwiek, a już na pewno nie atmosfery i poziomu na forum
Po 3. Emocje są złym doradcą, zatem zanim wystrzelisz na forum, gdzie nikt nie jest twoim wrogiem z atakiem może faktycznie najpierw zjedz snikersa i pooddychaj sobie. To zwykle rozwiązuje wiele bulwersujących kwestii![]()
Naruszanie wolności słowa zagraża całej demokracji. Jeśli nasze wypowiedzi będą manipulowane i kasowane stanie się to dyktaturą .
To nie jest sztuczna "g.. burza" to jest poważny problem tego forum.
Zaczełaś swój post od litery prawa.
Zróbmy wiec eksperyment myślowy :
1) Moderatorka kasuje post bo nie spełnia jej krytrów - Dobrze czy źle ?
2) Moderatorka kasuje obraźliwe zdanie w czyjeś wypowiedzi , nie informuje o tym , wypowiedź zmienia znaczenie - Dobrze czy źle
3) Moderatorka - dopisuje - do Twojej wypowiedzi tak by wg jej mniemania było dobrze - Dobrze czy źle ?
4) Moderatorka czyta Twoje Prywatne wiadomości - Dobrze czy źle ?
Jak odpowiesz ?
half_serious pisze: ↑5 sty 2021, o 13:01I nim mi odpiszesz coś żyeiołowo, przeczytaj moją wypowiedź dwa razy. Nie jestem Twoim wrogiem, wręcz przeciwnie. Chcę Ci pomóc zobaczyć problem i wyeliminować go aby Tobie też miło się korzystało z dobrodziejstw tego miejsca. Jak potrzebujesz z kimś pogadać to zapraszam na priv. Wszystko będzie dobrze![]()
Fanie, podoba mi że być może powstanie tutaj dyskusja - co wolno a czego nie wolno , właścicielowi i/lub moderatori tego forum.
Być może są tu prawniczki które mogły by się wypowiedzieć.
Ola
- ola39
- uzależniona foremka
Kwestia darmowości :
1) Czy skoro mam darmowe konto w banku , to bank może nie stosować sie do prawa bankowego ? Bo konto jest bankowe i np ujawniać publicznie stan Twojego konta bankowego ?
2) Czy darmowe konto pocztowe np google czy wirtualna polska etc - może czytać Twoje wiadomości i publikować ? Przecież jest darmowe to nie masz prawa wymagać zachowania Konstytucyjnej ochrony korespondencji (art 49) ?
3) Czy na darmowej imprezie w lokalu , masz prawo oczekiwać że darmowe piwo nie będzie przeterminowane ( sanepid) ? Czy masz prawo oczekiwać że w lokalu będzie respektowane prawo budowlane i przeci pożarowe ( Nie zginiesz przygnieciona dachem - bo śnieg napadał, i nie zginiesz w pożarze bo drzwi ewakuacyjne były zamknięte/zastawione) ?
4) Czy to że wyświadczysz komuś darmową przysługę - to oczekujesz że do końca życia będzie Ci tańczyła jak jej zagrasz ?
I bardziej konkret - deklaruje że chętnie dołoże się do utrzymania serwera tego forum - 100-200 EUR /rok .
Konkret 2 : Proponuje by w miejsce każdego skasowanego lub ocenzurowanego postu pojawiła się jasna informacja np "Post ocenzurowany z powodu naruszenia reg 5x - "nawołanie do nienawiści"
Ola.
P.S. W żadnym wypadku nie bede wtedy rościła sobie jakikolwiek praw do cenzury.
1) Czy skoro mam darmowe konto w banku , to bank może nie stosować sie do prawa bankowego ? Bo konto jest bankowe i np ujawniać publicznie stan Twojego konta bankowego ?
2) Czy darmowe konto pocztowe np google czy wirtualna polska etc - może czytać Twoje wiadomości i publikować ? Przecież jest darmowe to nie masz prawa wymagać zachowania Konstytucyjnej ochrony korespondencji (art 49) ?
3) Czy na darmowej imprezie w lokalu , masz prawo oczekiwać że darmowe piwo nie będzie przeterminowane ( sanepid) ? Czy masz prawo oczekiwać że w lokalu będzie respektowane prawo budowlane i przeci pożarowe ( Nie zginiesz przygnieciona dachem - bo śnieg napadał, i nie zginiesz w pożarze bo drzwi ewakuacyjne były zamknięte/zastawione) ?
4) Czy to że wyświadczysz komuś darmową przysługę - to oczekujesz że do końca życia będzie Ci tańczyła jak jej zagrasz ?
I bardziej konkret - deklaruje że chętnie dołoże się do utrzymania serwera tego forum - 100-200 EUR /rok .
Konkret 2 : Proponuje by w miejsce każdego skasowanego lub ocenzurowanego postu pojawiła się jasna informacja np "Post ocenzurowany z powodu naruszenia reg 5x - "nawołanie do nienawiści"
Ola.
P.S. W żadnym wypadku nie bede wtedy rościła sobie jakikolwiek praw do cenzury.
- ola39
- uzależniona foremka
Tutaj niestety Twoja wypowiedź trafiła w "płot" . Jestem z wykształcenia i z racji wykonywanej pracy ściśle związana z internet em ( od studiów w roku 1996 na PWr) i wszelkimi jego aspektami. Prowadzę także szkolenia z tego zakresu ( płatne) .mgdlna pisze: ↑5 sty 2021, o 12:34[...]
Zacznij może od tego czym jest internet, strona, hosting itp. Przyswój pojęcia, definicje a potem dopiero odnoś to do Konstytucji. Ciężko się dyskutuje z kimś kto nie ma pojęcia o poprawnej interpretacji zapisow prawa. Z ignorantami nie zwykłam dyskutować.
[...]
Nie wiem jakie Ty masz w tej dziedzinie doświadczenie - lecz myśle że ten aktualny wątek nie jest bezpośrednio związany z techniczną stroną internetu.
Ola
Żaden prawnik nie wejdzie w dyskusje w formie jaka proponujesz. Postaram się troszeczkę naprowadzić na właściwe tory... poszperaj w prawie autorskim. Kończę temat.
Zwiazana z internetem to może i jesteś, dzisiaj prawie każdy jest, co nie znaczy, ze masz jakiekolwiek pojęcie o prawie. Ale brnij dalej. Wiele osób może Ci wytykać braki w wiedzy a Ty dalej będziesz się upierać. Tak to jest z dyletantami.ola39 pisze: ↑6 sty 2021, o 10:21Tutaj niestety Twoja wypowiedź trafiła w "płot" . Jestem z wykształcenia i z racji wykonywanej pracy ściśle związana z internet em ( od studiów w roku 1996 na PWr) i wszelkimi jego aspektami. Prowadzę także szkolenia z tego zakresu ( płatne) .mgdlna pisze: ↑5 sty 2021, o 12:34[...]
[...]
Nie wiem jakie Ty masz w tej dziedzinie doświadczenie - lecz myśle że ten aktualny wątek nie jest bezpośrednio związany z techniczną stroną internetu.
Ola
Jako że sprawa sie rozwija w nieoczekiwanym dla mnie kierunku, mam pytanie do Pań half_serious, Shuk i mgdlna:
Wy wszystkie prawniczki, czy, jak to każdy w Polsce ekspert na każdy temat, o prawie wiecie wszystko?
I teraz stadem wron pouczacie?
Ola doskonale rozumiem Twoją frustrację i wiem o co Ci chodzi. Oczywiście, że dużo grzeczniej i normalniej by było, gdy przy kasowaniu postów, dawaniu ostrzeżeń czy banów informacja dlaczego, była zamieszczana. Tym bardziej, że to nikogo nic nie kosztuje, a czasu do napisania jednego zdania znowóż nie traci się tak wiele. (Choć gdyby komuś korona miala z głowy spaść, to już nie wiem.
)
Moga być dwa powody (na szybko mi dwa przyszły):
1. Komuś się nie chce i wykorzystuje do tego regulamin- czyli zla wola lub niedbalstwo- jako że nie staram się z założenia myśleć o ludziach źle, to nie zakładam tej opcji,
2. Z doswiadczenia wiadomo, że po zamieszczeniu info wybucha wielka awantura. I tu jestem w stanie sobie to wyobrazić, bo też bylam świadkiem tu różnych sytuacji i ZAWSZE dla którejś opcji winne były Modki. Moze to być wiec zwyczajnie zmęczenie materiału, tym bardziej, że wydaje mi się, że ten punkt do regulaminu został dodany z czasem.
Jak juz widzisz, to nie pierwszy raz gdy wydarza się taka sytuacja.
Mam też juz mniej powaznie kilka uwag do Twoich wypowiedzi:
1. Jakie prawo masz na mysli w odniesieniu do Polski?
Łamanie prawa stalo sie w Pl nowa swiecką tradycją. Konstytucja to fikcja. Wiedzą o tym i widzą to wszyscy za granicą.
(Mam tu na mysli kraje rozwinięte).
2. Rozrozniasz Forumowiczki na zwykłe użytkowniczki i "znajome królika". Interesuja mnie te drugie: jaki stopien znajomosci czyni królika? Mi sie wydaje, ze przez wspólne spotkania, znamy obie, przynajmniej dwie. Czy aby sama nie jestes wiec w tym gronie? Czy bez seksu się nie liczy?
3. Jesli przeczytasz caly regulamin, to stoi tam również, że w danym wątku trzeba pisać na dany temat (to nie cytat, z pamieci piszę, bo mi sie nie chce sprawdzać). Samo to już kwalifikuje wiekszosć postow na tym forum do usunięcia.
Wszystkiego dobrego w nowym roku!
Wy wszystkie prawniczki, czy, jak to każdy w Polsce ekspert na każdy temat, o prawie wiecie wszystko?

Ola doskonale rozumiem Twoją frustrację i wiem o co Ci chodzi. Oczywiście, że dużo grzeczniej i normalniej by było, gdy przy kasowaniu postów, dawaniu ostrzeżeń czy banów informacja dlaczego, była zamieszczana. Tym bardziej, że to nikogo nic nie kosztuje, a czasu do napisania jednego zdania znowóż nie traci się tak wiele. (Choć gdyby komuś korona miala z głowy spaść, to już nie wiem.

Moga być dwa powody (na szybko mi dwa przyszły):
1. Komuś się nie chce i wykorzystuje do tego regulamin- czyli zla wola lub niedbalstwo- jako że nie staram się z założenia myśleć o ludziach źle, to nie zakładam tej opcji,
2. Z doswiadczenia wiadomo, że po zamieszczeniu info wybucha wielka awantura. I tu jestem w stanie sobie to wyobrazić, bo też bylam świadkiem tu różnych sytuacji i ZAWSZE dla którejś opcji winne były Modki. Moze to być wiec zwyczajnie zmęczenie materiału, tym bardziej, że wydaje mi się, że ten punkt do regulaminu został dodany z czasem.
Jak juz widzisz, to nie pierwszy raz gdy wydarza się taka sytuacja.
Mam też juz mniej powaznie kilka uwag do Twoich wypowiedzi:
1. Jakie prawo masz na mysli w odniesieniu do Polski?
Łamanie prawa stalo sie w Pl nowa swiecką tradycją. Konstytucja to fikcja. Wiedzą o tym i widzą to wszyscy za granicą.

(Mam tu na mysli kraje rozwinięte).
2. Rozrozniasz Forumowiczki na zwykłe użytkowniczki i "znajome królika". Interesuja mnie te drugie: jaki stopien znajomosci czyni królika? Mi sie wydaje, ze przez wspólne spotkania, znamy obie, przynajmniej dwie. Czy aby sama nie jestes wiec w tym gronie? Czy bez seksu się nie liczy?

3. Jesli przeczytasz caly regulamin, to stoi tam również, że w danym wątku trzeba pisać na dany temat (to nie cytat, z pamieci piszę, bo mi sie nie chce sprawdzać). Samo to już kwalifikuje wiekszosć postow na tym forum do usunięcia.
Wszystkiego dobrego w nowym roku!

Lubię kiedy kobieta...
ImaSumak pisze: ↑6 sty 2021, o 12:20Jako że sprawa sie rozwija w nieoczekiwanym dla mnie kierunku, mam pytanie do Pań half_serious, Shuk i mgdlna:
Wy wszystkie prawniczki, czy, jak to każdy w Polsce ekspert na każdy temat, o prawie wiecie wszystko?I teraz stadem wron pouczacie?
ImaSumak, ja tylko podpowiedziałam Pani gdzie może poszerzyć swoją wiedzę:) w tym temacie, nie miałam zamiaru nikogo pouczać. Widzę, że Ola może troszkę błądzić a skoro coś tam troszkę wiem na temat to tak skromnie .....
Pozdrawiam jako ta niby WSZYSTKOWIEDZĄCA![]()
![]()
Tak. Chcesz porozmawiać o piłce nożnej czy skokach? Jak każda Polka wiem wszystko na ten temat. Znam się też na konstytucji i żądaniach.
- half_serious
- rozgadana foremka
Tak, mam magistra z wydziału prawa i administracji, ale bynajmniej prawniczką nie jestem, a administratywistką. Także swego czasu konstytucja jak i inne tego typu akty musiały być mi dogłębnie znane
Ola wylała wiadro złości na adminki nie wspominając słowem, że chodzi o konkretną sytuację, która już się wydarzyła i dotyczyła jej wpisów. A ja zmęczona jestem tym całym hejtem w necie osób, które najpierw biją później pytają, więc postanowiłam pozostawić komentarz, który miał zachęcić Ole do spojrzenia szerzej, również z perspektywy adminek
Nie wydaje mi się, żebym napisała w sposób atakujący, może faktycznie nieco pouczający
Oprócz błękitnego nieba...
https://youtu.be/3FQK5gxpqfQ

Środowisko lgbt jest tak zakłamane i nietolarencyjne a Ty żądasz szanowania czegokolwiek.... Człowieku...
Oddychaj i zastanów się ile energii niepotrzebnie tu spaliłaś.
Oddychaj i zastanów się ile energii niepotrzebnie tu spaliłaś.
-
- rozgadana foremka
-
- rozgadana foremka
a ja bym chciała, żeby można tu było dodać reakcję "haha", bo po niektóre z was zapomniał cyrk przyjechać