Cebula bo nie rosnie nad ziemia?rudra pisze:tatar z łososia nie jest wegetariański a tatar z avokado także odpada ze względu na jajka i cebulę
Kanapki
byłam rozkojarzona, jak mnie zapraszał.. to spojrzeniedobranocka13 pisze:
Rudra - Shrek robił tatara z żab a z ropuch była zupa .
a cebula nie 'bo jak poleży na słońcu, to robi się brązowa, rosną jej włoski i śmierdzi'
ps
golonki i befsztyki były w PRL-u? ja się na ulicy wychowałam.. a raczej na obśrumpanym podwórku chodziłam z mamą tylko do stołówki zakładowej, a nie do restauracji a u mnie w domu jakoś te dania nie bywały.. za to były ruskie pierogi mojej babci!! o!!
Działaj i realizuj świat drzemiący w tobie, co czynisz potężnie daj odczuć innym, a stworzysz wokół siebie jakby żar miłości. [RR]
To nie kanapki, ale chyba do kanapek im najblizej. Dzis robilam przekaske, co sie nazywa "pizze-slimaki" .
Składniki:
-- 2 dag drożdzy
-- 2 dl wody
-- łyzka oleju
-- łyzka soli
-- ok. 40 dag maki
-- ser zółty, papryka, pieczarki itp..
-- sos pomidorowy
Składniki połącz, wyrób ciasto, rozwałkuj w formie prostokąta, posmaruj sosem. Na sosie układasz składniki dowolne i troche startego sera. Nastepnie zwiń to w rulon i pokrój w paski, poukładaj na posmarowanej blasze lub na pergaminie i piecz w 200 stopniach ok 20 min.
Składniki:
-- 2 dag drożdzy
-- 2 dl wody
-- łyzka oleju
-- łyzka soli
-- ok. 40 dag maki
-- ser zółty, papryka, pieczarki itp..
-- sos pomidorowy
Składniki połącz, wyrób ciasto, rozwałkuj w formie prostokąta, posmaruj sosem. Na sosie układasz składniki dowolne i troche startego sera. Nastepnie zwiń to w rulon i pokrój w paski, poukładaj na posmarowanej blasze lub na pergaminie i piecz w 200 stopniach ok 20 min.
Nim nasza kolej zdążymy jeszcze
Wspomnieć proroctwa i przepowiednie
Znaki na niebie myśli piwniczne
Które niejedną zabrały noc
Wspomnieć proroctwa i przepowiednie
Znaki na niebie myśli piwniczne
Które niejedną zabrały noc
chlep jakikolwiek ale każdy wie że ciemny jest najzdrowszy
dużo białego serka twarogowego już takiego rozmamłanego ze śmietana czy wodą od kupienia na przykład almette (naturalny a nie z czosnkiem albo jakimis przyprawami) do tego swieży szczypiorek i wędzony łosoś - najlepsze na świecie.
i oczywiscie, znane przez wszystkich kanapki z masłem orzechowym i dżemem.
albo z żółtym serem i gestą kwaśną śmietana.
bułeczka świeża z masłem, białym serem (tłustym, nieprzetworzonym jeszcze) i ogórkiem kiszonym a do tego kakao
kanapki z tuńczykiem wymieszanym z majonezem i sokiem z cytryny
albo z camembertem i ananasem
albo...
mmm..
krakersy posmarowane serkiem śmietankowym, na to kawałki pomidora i bazylia
posmarować chlebek masłem, rozgnieśc na niego z pół ząbku czosnku i troche soli i do piekarnika
albo grzanki mojej Pani
serek smietankowy o smaku czosnkowym na spód, na to pomidor, na to oliwki, na to bazylia a na to starty zółty ser i do piekarnika
dużo białego serka twarogowego już takiego rozmamłanego ze śmietana czy wodą od kupienia na przykład almette (naturalny a nie z czosnkiem albo jakimis przyprawami) do tego swieży szczypiorek i wędzony łosoś - najlepsze na świecie.
i oczywiscie, znane przez wszystkich kanapki z masłem orzechowym i dżemem.
albo z żółtym serem i gestą kwaśną śmietana.
bułeczka świeża z masłem, białym serem (tłustym, nieprzetworzonym jeszcze) i ogórkiem kiszonym a do tego kakao
kanapki z tuńczykiem wymieszanym z majonezem i sokiem z cytryny
albo z camembertem i ananasem
albo...
mmm..
krakersy posmarowane serkiem śmietankowym, na to kawałki pomidora i bazylia
posmarować chlebek masłem, rozgnieśc na niego z pół ząbku czosnku i troche soli i do piekarnika
albo grzanki mojej Pani
serek smietankowy o smaku czosnkowym na spód, na to pomidor, na to oliwki, na to bazylia a na to starty zółty ser i do piekarnika
na wiosnę zawsze chcemy robić rewolucję
ja przed chwilą, jak wróciłam z kibicowania Polakom zjadłam tosty z zółtym serem, szynką, pietruszką i ketchupem, potem popiłam mlekiem i mi się zrobiło z leksza niedobrze:p
Ale jeśli miałbym wam poradzić w kwestii kanapek to nigdy nie jedźcie nieupieczonego chleba tostowego+masła orzechowego+dżemu!!!!! BLEEE A broń Boże nie uprawiajcie po tym sportu!! Wiem z własnego doświadczenia...
Ale jeśli miałbym wam poradzić w kwestii kanapek to nigdy nie jedźcie nieupieczonego chleba tostowego+masła orzechowego+dżemu!!!!! BLEEE A broń Boże nie uprawiajcie po tym sportu!! Wiem z własnego doświadczenia...
ja uwielbiam tosty z camembertem i oliwkami, a do tego sos majonezowo- keczupowo- oreganowy- dużo!!!
masła nie jem wcale, majonez staram sie ograniczać. sos tatarski albo czosnkowy to juz w ogóle poezja więc nie kupuje Ale najdziwniejsze kanapki jakie jem to z jasnym, świeżym chlebkiem, polędwicą i winogornami, tymi jasnymi
A w jakimś wywiadzie przeczytałam i uważam, że to świetne połączenie: chlebek, majonez, tuńczyk, listek sałaty- standard, ale popijane sokiem bananowym- pycha
masła nie jem wcale, majonez staram sie ograniczać. sos tatarski albo czosnkowy to juz w ogóle poezja więc nie kupuje Ale najdziwniejsze kanapki jakie jem to z jasnym, świeżym chlebkiem, polędwicą i winogornami, tymi jasnymi
A w jakimś wywiadzie przeczytałam i uważam, że to świetne połączenie: chlebek, majonez, tuńczyk, listek sałaty- standard, ale popijane sokiem bananowym- pycha
"Wchodzę w nieznane
w rozkoszo-cierpienie,
w mozaikę trwania."
w rozkoszo-cierpienie,
w mozaikę trwania."
Bo musztarda jest z kosmosu i uzależniaPinkberry pisze:Zgodzisz się ze mną, że musztarda musi mieć w sobie jakieś tajne, zdrowe składniki? Nie umiem inaczej wytłumaczyć sobie zwiększonego na nią apetytuvanityy pisze:Niech was ten cholesterol zje!
tylko wganskie kanapki są godne mojej uwagi,
i zeby musztarda była, duuuzoooo musztardy
Lubisz tempeh?
tempeu nigdy nie jadlam, ale tashini i tofu wedzone to istna poezja !
- Gezond_Tijd
- początkująca foremka
- Posty: 47
- Rejestracja: 21 cze 2008, o 02:00
- Lokalizacja: Wrocław
A ja właśnie dzisiaj na śniadanie zjadłam sobie trzy malutkie kanapeczki z chleba farmerskiego fawora. Dwie z żółtym serem sałatą i pomidorem a jedna z salami. Pychota.
Fenomenem jest że smaczniejsze są małe kanapki od dużych.
Fenomenem jest że smaczniejsze są małe kanapki od dużych.
Pozdrawiam,
Dorota
zamknęłam akwa...
[url]https://picasaweb.google.com/dw.allegro/LikwidacjaAkwarium?authuser=0&feat=directlink[/url]
Dorota
zamknęłam akwa...
[url]https://picasaweb.google.com/dw.allegro/LikwidacjaAkwarium?authuser=0&feat=directlink[/url]
- 36degrees
- początkująca foremka
- Posty: 91
- Rejestracja: 16 cze 2008, o 02:00
- Lokalizacja: Bydgoszcz/Toruń
odnośnie kanapek z avocado, to oglądałam nigella express, w którym podała taki prościutki przepis: grzanka cieplutka, a na nią nałożyć taką papkę z avocado uwcześniej polanym sokiem z limonki:) jeszcze nie próbowałam, ale jutro ruszę po avocado na bazarek:)
a generalnie kanapki z ciemnego pieczywa, z sałatą, serem, pomidorem i ogórkiem są najlepsze:)
ostatnio też zasmakował mi pasztet sojowy ze śliwkami:)
a generalnie kanapki z ciemnego pieczywa, z sałatą, serem, pomidorem i ogórkiem są najlepsze:)
ostatnio też zasmakował mi pasztet sojowy ze śliwkami:)
- dobranocka13
- super forma
- Posty: 3030
- Rejestracja: 19 lut 2006, o 00:00
Papke na kanapce koniecznie posyp solą36degrees pisze:odnośnie kanapek z avocado, to oglądałam nigella express, w którym podała taki prościutki przepis: grzanka cieplutka, a na nią nałożyć taką papkę z avocado uwcześniej polanym sokiem z limonki:) jeszcze nie próbowałam, ale jutro ruszę po avocado na bazarek:)
Dzieci tu zajadaja sie kanapkami z ciemnego chleba z takimi pastami:
-- paczka rodzynek, gotowanych ok. pol godziny i zmiksowanych na gladka mase z dodatkiem wiorkow kokosowych
-- paczka suszonych moreli, namoczonych na noc, zmiksowana na gladka mase z dodatkiem migdalow lub orzechow (nerkowca lub laskowych)
Dla mnie ohyda, ale one wcinaja .
-- paczka rodzynek, gotowanych ok. pol godziny i zmiksowanych na gladka mase z dodatkiem wiorkow kokosowych
-- paczka suszonych moreli, namoczonych na noc, zmiksowana na gladka mase z dodatkiem migdalow lub orzechow (nerkowca lub laskowych)
Dla mnie ohyda, ale one wcinaja .
Nim nasza kolej zdążymy jeszcze
Wspomnieć proroctwa i przepowiednie
Znaki na niebie myśli piwniczne
Które niejedną zabrały noc
Wspomnieć proroctwa i przepowiednie
Znaki na niebie myśli piwniczne
Które niejedną zabrały noc
Bede to robic wkrotce
Na dwie osoby potrzebne sa:
-- dwie bagietki sredniej wielkosci lub jedna duza
-- dwie czerwone papryki (obrane ze skorki badz nie; jesli maja byc obrane, nalezy je najpierw upiec w piekarniku, potem obrac)
-- sloik ulubionego pesto
-- dwa sery (camembert i miekki kozi ser)
-- pare lyzek oliwy z wcisnietym don czosnkiem (3-4 zabki)
Bagietke kroimy w ukosne kromeczki, papryke w paski, sery w cienkie trojkaty. Smarujemy kromki oliwa z czosnkiem, podpiekamy. Wyjmujemy i druga strone smarujemy oliwa oraz pesto, na ktore kladziemy paseczki papryki i trojkaciki sera. Zapiekamy do rozpuszczenia i lekkiego zbrazowienia sera.
Na dwie osoby potrzebne sa:
-- dwie bagietki sredniej wielkosci lub jedna duza
-- dwie czerwone papryki (obrane ze skorki badz nie; jesli maja byc obrane, nalezy je najpierw upiec w piekarniku, potem obrac)
-- sloik ulubionego pesto
-- dwa sery (camembert i miekki kozi ser)
-- pare lyzek oliwy z wcisnietym don czosnkiem (3-4 zabki)
Bagietke kroimy w ukosne kromeczki, papryke w paski, sery w cienkie trojkaty. Smarujemy kromki oliwa z czosnkiem, podpiekamy. Wyjmujemy i druga strone smarujemy oliwa oraz pesto, na ktore kladziemy paseczki papryki i trojkaciki sera. Zapiekamy do rozpuszczenia i lekkiego zbrazowienia sera.
Nim nasza kolej zdążymy jeszcze
Wspomnieć proroctwa i przepowiednie
Znaki na niebie myśli piwniczne
Które niejedną zabrały noc
Wspomnieć proroctwa i przepowiednie
Znaki na niebie myśli piwniczne
Które niejedną zabrały noc