Prywatne przedszkole Warszawa

woj. mazowieckie
maryosto

Prywatne przedszkole Warszawa

Post autor: maryosto » 15 lut 2021, o 12:38

Cześć, macie do polecenia jakieś przedszkola w Wwa? Ewentualnie na co zwrócić uwagę przy wyborze?
KoralaKarola

Re: Prywatne przedszkole Warszawa

Post autor: KoralaKarola » 20 maja 2025, o 14:45

Mam do polecenia jedno, które sama wybrałam dla dziecka + napiszę też, na co warto zwracać uwagę (moim zdaniem) :)
My wybraliśmy językowo muzyczne przedszkole Have Fun - dzielnica Włochy. Dużo tu z Montessori. Dziecko je uwielbia, a ja jestem bardzo zadowolona.
Byłam w kilku przedszkolach, widziałam, rozmawiałam i co uznałam za ważne:
- wielkość grup i wielkość samego przedszkola - duże placówki mają w zwyczaju np rano lub po zajęciach edukacyjnych (np po godz 15) "spędzanie" większych i mniejszych dzieci do jednej sali. Dzieci jest dużo, jest zamieszanie i ogólne wrażenie chaosu - ja to tak odebrałam widząc taki spęd w 2 przedszkolach.
- czasem przedszkole pisze, że są zajęcia różne - logopedia, zajęcia sportowe, psycholog, nauka języka - a po dopytaniu okazuje się, że są ale dodatkowo płatne. I wtedy nagle cena po zsumowaniu okazuje się 2x wyższa niż sądzisz.
- wyposażenie sal - ja lubię prosto, bez tandety i plastiku gdzie go nie trzeba.
- MENU - zobacz, czy jest dostępne na bieżąco. Widziałam wywieszone menu sprzed miesiąca i zdziwko, że w ogóle pytam o nie.
- własny plac zabaw - jeśli przedszkole go nie ma, to prowadza dzieci na place publiczne. Jak to wygląda - są tam chwilę to po pierwsze, a po drugie dużą rolę gra pogoda.
- zajrzyj na FB przedszkola :) tu skarbnica wiedzy - co się dzieje, czy są jakieś fajne wydarzenia, wyjścia itd. Przedszkole się tym chętnie pochwali.
Mariabanas

Re: Prywatne przedszkole Warszawa

Post autor: Mariabanas » 15 cze 2025, o 10:03

Cześć! Wybór odpowiedniego przedszkola to ważna decyzja. Warto zwrócić uwagę na kilka kluczowych aspektów:

Lokalizacja: Dobrze, gdy przedszkole znajduje się blisko domu lub pracy, co ułatwia codzienne dojazdy.

Program edukacyjny: Sprawdź, czy placówka oferuje zajęcia rozwijające zainteresowania dziecka, takie jak język angielski, rytmika czy zajęcia plastyczne.

Wyżywienie: Upewnij się, że przedszkole zapewnia zdrowe i zrównoważone posiłki.

Atmosfera: Rodzinna i przyjazna atmosfera sprzyja adaptacji dziecka.

Opinie innych rodziców: Warto poszukać recenzji i opinii o placówce.

Jeśli szukasz przedszkola w Warszawie, warto zwrócić uwagę na Bajkowe Przedszkola. Oferują one placówki w różnych dzielnicach miasta, takich jak Bielany, Białołęka czy Bemowo. W Bajkowych Przedszkolach dzieci uczą się w małych grupach, co sprzyja indywidualnemu podejściu. Oferują również zajęcia z języka angielskiego, rytmiki oraz pomoc logopedyczną i psychologiczną. Placówki są przyjazne dzieciom z różnymi potrzebami edukacyjnymi, w tym z orzeczeniem o potrzebie kształcenia specjalnego. Dodatkowo, zapewniają zdrowe wyżywienie i bezpieczne plac zabaw.
ODPOWIEDZ