Poznań restauracje
Poznań restauracje
Czy znacie jakieś interesujące miejsca w Poznaniu gdzie można zjeść smacznie w przyjemnej atmosferze i jednocześnie zaprosić kogoś? Ja mam kilka ulubionych miejsc, ale szukam też czegoś nowego więc czekam na Wasze propozycje.
Re: Poznań restauracje
Moja ulubiona i jednocześnie najczęściej odwiedzana przede mnie pizzeria Sorella na Ślusarskiej...a zaraz obok niej świetna restauracja Cactus Factoria...szczerze polecam !!!
Knajpa grecka za Empikiem:-) Tylko trzeba zarezerwowac stolik.
Pizzeria Sorella rzeczywiście jest spoko. Byłam tam kiedyś. Ostatnio także byłam w Cactus Factoria - całkiem fajnie, chociaż jak Pani kelnerka zaczęła puszczać muzykę dance, to już nie jadło mi się tak przyjemnie, no i niestety, nie jest tam zbyt tanio. Ale za to warto iść do pierogarni Stary Młyn na Wrocławskiej. Zabrałam tam swoją rodzinkę i muszę przyznać, że jestem zadowolona. Jedzenie było w porządku, ale co najważniejsze, za obiad dla 7 osób zapłaciłam lekko ponad stówkę, a to jest istotne dla mojego poznańskiego portfela 

- MrsMelancholia
- super forma
Stary Młyn jest świetny! To pierogarnia z Torunia i jak się przeprowadzałam nie mogłam odżałować tych przepysznych pierogów, a tu się okazuje, że Stary Młyn też się przeprowadził 

opowiadam wam bajki, wierzcie mi.
Czyli Mykonos. Stolik dla 2 osób w tygodniu raczej się znajdzie, większy rzeczywiście lepiej zarezerwować. W ciągu ostatnich 3-4 m-cy smaki się trochę zmieniły, ale nadal jest ok. I zmienili płytę z grecką muzyką do kotleta.ma_noki pisze:Knajpa grecka za Empikiem:-) Tylko trzeba zarezerwowac stolik.

Wpis pierwotny skonfiskowany.
Niezgodność z ACTA.
Niezgodność z ACTA.
Ostatnio odwiedziłam The Mexican na Kramarskiej... fajny wystrój, fajny klimat, ale jedzenie...bez szału.. zastanawia mnie czy to jest jakaś ''branżowa'' restauracja ?? Bo zarówno kelnerki jak i goście wyglądali na ''naszych''...wszyscy ! 

tam nie dość ze nie ma szału to jeszcze ceny są wysokie. Ja jednak jestem fanką wypośrodkowanych cen za jedzenie i obsługę na dobrym poziomie. W dzisiejszych czasach wyjscie na miasto zeby zjesc dla wielu ludzi jest rarytasem. szkoda to marnowac na "olewajace" knajpy!
Ja polecam: Trattoria Donatello na ul. Grunwaldzkiej. Przepyszne jedzenie i przyzwoite ceny:)
"A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć...." Antoine de Saint-Exupéry
Ja lubię włoską kuchnie, zwłaszcza, że często popijana jest winkiem co poprawia nastrój i jest dobre na trawienie. Z włoskich ostatnio byłam na dolnej wilda w restauracji Italia i mają fajny klimacik. Mają dosyć bogate menu i chyba szybko to jedzonko mi się nie znudzi. Orientujecie się jakie przyprawy są najczęsciej wykorzystywane we włoskich daniach?
-
- rozgadana foremka
Manekin na Kwiatowej.
-
a ja polecam Dramat na Starym Rynku - na przeciwko wejścia do Ratusza.
Naleśniki - pierwsza klasa! duże porcje w dość przystępnej cenie, dania obiadowe też bardzo dobre. A i miła obsługa.
My zazwyczaj tam bywamy
Naleśniki - pierwsza klasa! duże porcje w dość przystępnej cenie, dania obiadowe też bardzo dobre. A i miła obsługa.
My zazwyczaj tam bywamy

Ja ostatnio znowu zajrzałam do Italii i powiem wam, że sama bym chciała nauczyć się tak gotować. Kolega mówił mi, że to zasługa w przypadku pizzy sera mozarella bodajże i ciasta, ale nie wiem jeszcze jak to się dokładnie robi.
Moją ulubioną restauracja to Italia. Jedzenie super, ceny super, wystrój super, obsługa super! Nic dodać nic ująć! Polecam!!!
- cihutka123
- natchniona foremka
jak jadę do Poznania, to nie ma opcji bym nie zaszła do Pyra Baru 

modelinologia: https://www.facebook.com/pages/Cih-Art/185998758081814
Oczywiście Pyra Bar i dawniej Pierogarnia na Wrocławskiej, teraz coś Babuni się nazywa, rewelacyjne pierogi i nie tylko. Każdą rocznicę tam spędzamy na pysznym obiedzie

- cihutka123
- natchniona foremka
pierogarnia? brzmi równie zacnie co pyra bar, więc będę musiała skontrolować przy następnej wizycie 

modelinologia: https://www.facebook.com/pages/Cih-Art/185998758081814
-
- początkująca foremka
manekin. pod domem.
Manekin ! Tylko trzeba samemu walczyć o miejsce 

Chatka babuni to świetne miejsce, pierogi smaczne i ten klimat
Poza tym Yifan na Zielonej, jeśli ktoś lubi sushi, dobre i ceny też przystępne.

Poza tym Yifan na Zielonej, jeśli ktoś lubi sushi, dobre i ceny też przystępne.
Polecam Ratuszovą, najstarsza restauracja na Rynku, niesamowity klimat. Można kogoś zaprosić, jest świetnie.
http://www.ratuszova.pl/
http://www.ratuszova.pl/
Dla mnie ciekawymi miejscami są restauracje "jedź ile chcesz". W Polsce tego rodzaju miejsca nie są jeszcze tak popularne, chociaż często w galeriach handlowych można spotkać punkty gastronomiczne z jedzeniem na wagę. O potrawach serwowanych w wielkopolskich restauracjach "jedz ile chcesz" przeczytacie tutaj. Ja całkiem niedawno byłam na uczcie sushi. Serdecznie polecam tego rodzaju miejsca.