Poważniej, czyli o polityce, sprawach społecznych, ustawodawstwie i naszych prawach.
-
marsowa95
- początkująca foremka

samanie2k pisze: ↑30 maja 2025, o 23:55
Chyba się poddała, ale Naszych Sprawach, walczyła dzielnie
W końcu zaraz cisza wyborcza

Dobranoc

-
neutrall
- natchniona foremka

mademmoiselle pisze: ↑30 maja 2025, o 23:32
neutrall pisze: ↑30 maja 2025, o 23:28
Tu już nie chodzi o sympatię czy antypatię polityczne... Tylko o zwykłą przyzwoitość... Gdyby to co dotyczy Nawrockiego, dotyczyło Trzaskowskiego, zostałabym w domu w dniu wyborów. Nie złożeniu pozwu przeciw znanemu portalowi w trybie wyborczym, jest dla mnie tylko kropką na "i" w wyborze na kogo zagłosować.
Nie GLOSUJCIE NA HOMOFOBA i gangstera Nawrockiego
O tym oczywiście wiem. Wiem że to tutaj kontrowersyjne, ale akurat w tych wyborach, nie za bardzo mnie interesuje który kandydat jest za naszymi postulatami. Bardziej mnie interesuje aby głową Polski nie został, domniemany sutener, oszust na wnuczka, biorący udział w ustawach kibolskich. Mało kto o tym wspomina, ale Nawrocki na czele sił zbrojnych (oby nigdy do tego nie doszło), jest potężnym zagrożeniem dla Polski, bo przez tak podejrzaną przeszłość może ulegać szantażom. Tak na marginesie, po rozwałce kontrwywiadu przez 8 lat PiS i Macierewicza, Polska została mocno zinfiltrowana przez wywiad rosyjski i macki tych szantażów mogłyby sięgać aż do Moskwy. To jest ogromne zagrożenie tym bardziej że jesteśmy członkiem NATO i mamy wojnę za naszą wschodnią granicą. Najbardziej byłam przychylna Hołowni, który jest z twardego centrum. Najbardziej podoba mi się w nim to, że nie daje się przeciągnąć, ani na prawą ani na lewą stronę i dostawał równe lagi z prawa jak i z lewa. Ma swoje zdanie u potrafi je bronić. I myślę że byłby niezależnym prezydentem który kierowałby się rozsądkiem i niezależnym osądem. No ale cóż... Zostaje Trzeskowski który jest najbezpieczniejszą i najrozsądniejszą opcją.
''Wolność to stan umysłu''
-
SandraGi88
- początkująca foremka

autor: SandraGi88 » 31 maja 2025, o 20:42
A ja się cieszę, że nie mieszkam w Polsce. I współczuję Polakom, że tak są podzieleni między sobą, nawet tu na forum.
Wybór między Trzaskowskim a Nawrockim to tak jakby Polska strzeliła sobie w kolano. Każdy z nich będzie dbał tylko o swoje dobro, a nie o dobro kraju i ludzi. Przykre, ale prawdziwe
-
Wenus_8005
- uzależniona foremka

SandraGi88 pisze: ↑31 maja 2025, o 20:42
A ja się cieszę, że nie mieszkam w Polsce. I współczuję Polakom, że tak są podzieleni między sobą, nawet tu na forum.
Wybór między Trzaskowskim a Nawrockim to tak jakby Polska strzeliła sobie w kolano. Każdy z nich będzie dbał tylko o swoje dobro, a nie o dobro kraju i ludzi. Przykre, ale prawdziwe
Trzeba mieć słabą analizę, lub nie obserwować wcześniejszych wydarzeń, by tak myśleć...
a ja dziś piję szampana

-
SandraGi88
- początkująca foremka

Witaj Wenus,
W takim razie powiedz mi coś dobrego o Twoim Prezydencie?