W końcu zaraz cisza wyborcza
Trzaskowski czy Nawrocki?
Re: Trzaskowski czy Nawrocki?
O tym oczywiście wiem. Wiem że to tutaj kontrowersyjne, ale akurat w tych wyborach, nie za bardzo mnie interesuje który kandydat jest za naszymi postulatami. Bardziej mnie interesuje aby głową Polski nie został, domniemany sutener, oszust na wnuczka, biorący udział w ustawach kibolskich. Mało kto o tym wspomina, ale Nawrocki na czele sił zbrojnych (oby nigdy do tego nie doszło), jest potężnym zagrożeniem dla Polski, bo przez tak podejrzaną przeszłość może ulegać szantażom. Tak na marginesie, po rozwałce kontrwywiadu przez 8 lat PiS i Macierewicza, Polska została mocno zinfiltrowana przez wywiad rosyjski i macki tych szantażów mogłyby sięgać aż do Moskwy. To jest ogromne zagrożenie tym bardziej że jesteśmy członkiem NATO i mamy wojnę za naszą wschodnią granicą. Najbardziej byłam przychylna Hołowni, który jest z twardego centrum. Najbardziej podoba mi się w nim to, że nie daje się przeciągnąć, ani na prawą ani na lewą stronę i dostawał równe lagi z prawa jak i z lewa. Ma swoje zdanie u potrafi je bronić. I myślę że byłby niezależnym prezydentem który kierowałby się rozsądkiem i niezależnym osądem. No ale cóż... Zostaje Trzeskowski który jest najbezpieczniejszą i najrozsądniejszą opcją.mademmoiselle pisze: ↑30 maja 2025, o 23:32Nie GLOSUJCIE NA HOMOFOBA i gangstera Nawrockiegoneutrall pisze: ↑30 maja 2025, o 23:28Tu już nie chodzi o sympatię czy antypatię polityczne... Tylko o zwykłą przyzwoitość... Gdyby to co dotyczy Nawrockiego, dotyczyło Trzaskowskiego, zostałabym w domu w dniu wyborów. Nie złożeniu pozwu przeciw znanemu portalowi w trybie wyborczym, jest dla mnie tylko kropką na "i" w wyborze na kogo zagłosować.
''Wolność to stan umysłu''
-
SandraGi88
- początkująca foremka

A ja się cieszę, że nie mieszkam w Polsce. I współczuję Polakom, że tak są podzieleni między sobą, nawet tu na forum.
Wybór między Trzaskowskim a Nawrockim to tak jakby Polska strzeliła sobie w kolano. Każdy z nich będzie dbał tylko o swoje dobro, a nie o dobro kraju i ludzi. Przykre, ale prawdziwe
Wybór między Trzaskowskim a Nawrockim to tak jakby Polska strzeliła sobie w kolano. Każdy z nich będzie dbał tylko o swoje dobro, a nie o dobro kraju i ludzi. Przykre, ale prawdziwe
-
Wenus_8005
- uzależniona foremka

Trzeba mieć słabą analizę, lub nie obserwować wcześniejszych wydarzeń, by tak myśleć...SandraGi88 pisze: ↑31 maja 2025, o 20:42A ja się cieszę, że nie mieszkam w Polsce. I współczuję Polakom, że tak są podzieleni między sobą, nawet tu na forum.
a ja dziś piję szampana
-
SandraGi88
- początkująca foremka

Witaj Wenus,
W takim razie powiedz mi coś dobrego o Twoim Prezydencie?
W takim razie powiedz mi coś dobrego o Twoim Prezydencie?
Wenus_8005 pisze: ↑30 maja 2025, o 14:41mademmoiselle pisze: ↑28 maja 2025, o 17:50A ty nie rozumiesz że Nawrocki jak całe PiS to homofoby i oszuści. Jak możesz wspierać durnego homofoba naziola?UwielbiamWiosne pisze: ↑28 maja 2025, o 17:33
Czy Ty nie rozumiesz, że Nawrocki nie jest homofobem? Czy Ty nie rozumiesz, że status osoby bliskiej, jaki on chce wprowadzić poprawi naszą sytuację, bo będziemy mogły odwiedzać swoje partnerki w szpitalu, dziedziczyć po nich itd., a to zwiększy nasze prawa w Polsce o wiele bardziej, niż za poprzednich rządów Tuska, gdy PO miało wszystko - fotel Prezydenta, Premiera, Trybunał Konstytucyjny? Trzaskowski nic nie zmieni, bo przecież jest wiceprzewodniczącym PO, a i tak nie ma żadnej sprawczości w swojej partii.
Rozumiem że jesteś członkiem PiSu i próbujesz mącić na stronach dla osób innej orientacji. Taki Koń Trojański jesteś
Czy na prawdę możemy wybierać prezydenta tylko dlatego, że kogoś oceniamy jako homofoba? Pomijając fakt, że on sam nie określił swojego stosunku do tematu LGBT, wrzucamy go do jednego worka z PiSem, mimo, iż sam Nawrocki powiedział, że do Pisu nie należy i nie należy do żadnej partii a podczas wywiadu z Mentzenem sam skrytykował PiS czy Dudę, za jakieś działania.
Nawrocki jest prezesem IPNu, historykiem i będzie dbał o to, żeby Polska była silna w Unii Europejskiej, nie odda pełnej władzy nad Polską Unii Europejskiej, która mocno sponsoruje kampanie Trzaskowskiego i tylko czeka na to, aż ten dojdzie do władzy w Polsce, żeby u nas wprowadzić Mercosur, Pakt Migracyjny, Zielony ład, napływ zboża z Ukrainy. Co się wiąże z droższą żywnością kiepskiej jakości, z podwyżką prądu, a pakt migracyjny sprawi, że Unia odda nam swoich migrantów. Czy my na pewno chcemy bać się wyjść na ulicję wieczorami? Jak myślisz, jak wyznawca koranu, jak zareaguje, gdy zobaczy Ciebie za rękę lub przytuloną do innej kobiety? Jego nie będzie interesowało, że prezydent jest za LGBT. Czy na prawdę nie macie znajomych w dużych miastach w Niemczech, czy we Francji, którzy powiedzą Wam co się tam dzieje? Jak im się żyje z migrantami? Czy na prawdę wybieracie prezdydenta bo robi sobie zdjęcia z flagą LGBT?
Odnośnie zarzutów na Nawrockiego, to widać, że oglądacie TVN, w którym to Tusk na podstawie swojego znajomego boksera oczernia Nawrockiego - to powinno być karalne, ale kto ukarze w Polsce premiera. ABW dwa razy sprawdzało sprawę Nawrockiego, ABW to narzędzie Rządu, a Rząd jest w rękach Premiera, więc dlaczego Nawrocki jeszcze nie siedzi? Przecież, gdyby te oszczerstwa były prawdą, czego ABW nie potwierdziło, to Nawrocki nie byłby na wolności i na pewno nie startowałby w wyborach na prezydenta! Może mniej TVN? A więcej myślenia?
No i jeszcze bardzo chciałabym nadal móc jeść mięso, kupować ciuchy częściej niż 3 razy w roku i latać po świecie częściej niż raz na 3 lata. I przywiązałam się do mojego samochodu, więc też chciałabym móc swobodnie nim jeździć. Czy Wam się korzystanie z tych dóbr znudziło? Czy parada z flagą LGBT Trzaskowskiego skłania Was do takiego poświęcenia?
I na koniec, nie jestem fanką, jak Trzaskowski, przyłączenia w stanie wojennym Ukrainy do NATO, bo to z automatu wciąga nas w wojnę z Rosją, a chciałabym móc żyć w miarę spokojnym kraju.
Nawrocki nie siedzi, bo gdy wyszły fakty na światło dzienne krył go immunitet zajmowanego stanowiska w IPN. Nastepnym razem, sama sobie sprawdz odpowiedz na pytanie które zadajesz.
Słuchać ze zrozumieniem to jednak wielka jest sztuka.UwielbiamWiosne pisze: ↑28 maja 2025, o 22:23Jak pokazała dzisiejsza wypowiedź Mentzena na youtubie, ta "dyplomacja" Sikorskiego i Trzaskowskiego nie przyniosła dla nich pozytywnego efektu, bo Mentzen pojechał po Trzaskowskim jak po tzw. "łysej kobyle".
W tej debacie chodziło o to aby orac. Ale też chodziło o wyciąganie wniosków.
Gratuluje wyboru prezydenta ta N. Który o śmierci tragicznie ej pilota F16 mówi: "Wspaniała tragedia. Stracił dwoje dzieci."
Z Trzaskowkim takiego wstydu za świat by nie było.
A w temacie adopcji. Jeszcze związków nie ma a o adopcje się dobijasz? Chcesz mieć dzieci? Tak. Nie tylko adopcja to umożliwia, wiesz?
Skoro T. na paradach bywał i tęczę broni w Warszawie to raczej popiera związki.
Brak słów.
Qrwa, już od trzech miesięcy jest pozamiatane, a Ty jeszcze się pieścisz o jakieś fejki, które z dużym prawdopodobieństwem wypuścił sam PIS. To na odległość waliło prowokacją, w którą PISowcom udało się wkręcić platfusów, z wielkim finałem Tuska w Polsacie, gdzie z kartkami wyszedł na totalnego wariata, który odkrył spisek. Nie usłyszałaś wtedy PISowskiego rechotu, u odgłosu opadających szczęk na blat popierających Trzaskowskiego?
Masz tu link, żebyś mogła zobaczyć co i jak się odbyło. I na litość boską temat już dawno pozamiatany.
https://youtu.be/q0J-Ujo8JlA?si=Avr5hXgXlZWCK0uv
Ty chyba sama potrzebujesz korepetycji z angielskiego. "Great tragedy" znaczy wielka tragedia, a nie wspaniała tragedia. Nawrocki nie popełnił tu błędu.
-
UwielbiamWiosne
- początkująca foremka

Wpisz sobie w translator googla frazę "He let out a terrific scream". No i co, Nawrocki popełnił błąd używając słowa "terrific"? To słowo ma dwa znaczenia: pozytywne i negatywne, jak samo, jak nasze słowo "bije". Gdy serce "bije" to jak najbardziej pozytywne słowo, natomiast, gdy ktoś kogoś "bije" to już pozytywne nie jest. Ale oczywiście obrzucić kogoś błotem jest bardzo łatwo.