Tu wyrzucamy złe emocje w kulturalny sposób v 2.0

Cafe dla wszystkich
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Re: Tu wyrzucamy złe emocje w kulturalny sposób v 2.0

Post autor: UwielbiamWiosne » 27 wrz 2023, o 12:20

Byłam w kinie i mogę skomentować "Zieloną granicę" takim memem:
Załączniki
Holland.jpg
Holland.jpg (63.92 KiB) Przejrzano 1884 razy
Awatar użytkownika
nataliagk
uzależniona foremka
uzależniona foremka

Post autor: nataliagk » 27 wrz 2023, o 16:50

Ostatnio Agnieszka Holland powiedziała u Kuby Wojewódzkiego: "Polska nie musi przyjmować wszystkich pod swój dach, ale musi wszystkich potraktować po ludzku i według prawa". Cieszę się, że straż graniczna broni naszych granic, bo większość z tych imigrantów została specjalnie tam wysłana przez Łukaszenkę i Putina. Ale z drugiej strony jeżeli te wszystkie zdarzenia, które opisuje pani Holland w swoim filmie miały miejsce, to trzeba je pokazywać, żeby takie sytuacje się nie powtarzały. To, że nakręciła taki film nie świadczy o tym, że nienawidzi Polski, tak samo, jak film "Spotlight" nie świadczy o tym, że autorzy nienawidzą Kościoła Katolickiego. Po prostu leżało im na sercu to, żeby oczyścić Kościół z ludzi, którzy są w nim tylko po to, żeby mieć łatwe życie i krzywdzić niewinne, bezbronne osoby
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: UwielbiamWiosne » 27 wrz 2023, o 18:29

I może jeszcze uważasz, że przypadkiem wyznaczyła premierę tego filmu na 3 tygodnie przed wyborami? :roll: Media też rozdmuchują każdy spór między państwami, jakby to była wielka pisowska afera.

Słuchałam przed chwilą rmf fm i do prowadzącego Terlikowskiego nie docierały logiczne argumenty Jadwigi Emilewicz. Powiedział jej, że Polska nadal nie doszła z Ukrainą do porozumienia ws. zboża, a Emilewicz na to, że porozumienie jest. On zaczął na nią podnosić głos i nie dał jej dojść do słowa, a ona próbowała mu wyjaśnić, że to nie jest tak, jak próbuje wmówić nam opozycja, że spór dotyczy, czy ukraińskie zboże będzie sprzedawane na polskim rynku, tylko spór dotyczył tego, że ukraińskie zboże będzie podlegać licencji, będzie ewidencjonowane i od razu eksportowane za granicę Polski drogą morską z pomocą również Litwy. Dla prowadzącego nie liczyło się to, żeby przyjąć do wiadomości logiczne argumenty, tylko żeby dowalić rządzącym, że nadal nie mogą się dogadać z Ukrainą i staje na głowie, żeby dociągnąć ten temat do wyborów :roll: .
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: UwielbiamWiosne » 27 wrz 2023, o 18:57

Też oglądałam występ Hollandowej u Wojewódzkiego. Nie zauważyłaś jej mowy ciała? Potarła nos tuż przed tym, jak powiedziała, że wszystko co jest w filmie jest oparte na faktach. Jakiś świadek i jeden ze strażnikówj powiedział jej o ciężarnej kobiecie przerzuconej przez drut kolczasty i o tym, jak strażnicy rozbili termos. Taaa, jasne :cojest: .
OlaMaj
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: OlaMaj » 14 lis 2023, o 16:53

Chciałam tylko wyrzucić złe emocje dzisiejszego dnia w kulturalny sposób:
a....niech to!

Ok.
Już.
Dziękuję :)
pustka_nadziei

Post autor: pustka_nadziei » 21 lis 2023, o 13:15

Hej. Nie wiem, czy jestem w dobrym miejscu. To moja pierwsza próba napisania czegokolwiek na forum. Ale potrzebuje z siebie wyrzucić całą frustrację i bezsilność. Mój ból i złość na cały świat. Jestem bardzo nieszczęśliwa.
Awatar użytkownika
gimmeeverything
super forma
super forma

Post autor: gimmeeverything » 2 gru 2023, o 16:35

:snieg:

:evil: :evil: :evil:
...i nawet jak upadnę, to wstanę - a wtedy TY masz przejebane :twisted:
Awatar użytkownika
DotykUst
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: DotykUst » 3 gru 2023, o 09:00

gimmeeverything pisze:
2 gru 2023, o 16:35

Ktoś tu nie przepada za śniegiem? :wink: A ja idę ulepić bałwana :snieg: :jupi:
Awatar użytkownika
gimmeeverything
super forma
super forma

Post autor: gimmeeverything » 3 gru 2023, o 16:29

DotykUst pisze:
3 gru 2023, o 09:00
gimmeeverything pisze:
2 gru 2023, o 16:35

Ktoś tu nie przepada za śniegiem? :wink: A ja idę ulepić bałwana :snieg: :jupi:
z perspektywy wielofunkcyjnego urządzenia odśnieżającego (którym od 48h jestem niemal nieprzerwanie) zaczynam nawet zazdrościć niektórym bałwanom :D
...i nawet jak upadnę, to wstanę - a wtedy TY masz przejebane :twisted:
Awatar użytkownika
DotykUst
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: DotykUst » 3 gru 2023, o 17:23

gimmeeverything pisze:
3 gru 2023, o 16:29
z perspektywy wielofunkcyjnego urządzenia odśnieżającego (którym od 48h jestem niemal nieprzerwanie) zaczynam nawet zazdrościć niektórym bałwanom :D
A, więc o to chodzi. Idealnie by było, gdyby śnieg padał tylko na stokach i w miejscach, gdzie dzieciaki i dorośli mieliby frajdę, zamiast żmudnej pracy :wink: Ja też już niezłą bryzę ułożyłam między chodnikiem, a ulicą, ale na szczęście chmury zrobiły sobie jeden dzień przerwy w zrzucaniu białego puchu w mojej okolicy i dzisiaj mogłam się trochę nim pobawić :)
ODPOWIEDZ