Tu wyrzucamy złe emocje w kulturalny sposób v 2.0
-
- początkująca foremka
Re: Tu wyrzucamy złe emocje w kulturalny sposób v 2.0
Byłam w kinie i mogę skomentować "Zieloną granicę" takim memem:
- Załączniki
-
- Holland.jpg (63.92 KiB) Przejrzano 1884 razy
Ostatnio Agnieszka Holland powiedziała u Kuby Wojewódzkiego: "Polska nie musi przyjmować wszystkich pod swój dach, ale musi wszystkich potraktować po ludzku i według prawa". Cieszę się, że straż graniczna broni naszych granic, bo większość z tych imigrantów została specjalnie tam wysłana przez Łukaszenkę i Putina. Ale z drugiej strony jeżeli te wszystkie zdarzenia, które opisuje pani Holland w swoim filmie miały miejsce, to trzeba je pokazywać, żeby takie sytuacje się nie powtarzały. To, że nakręciła taki film nie świadczy o tym, że nienawidzi Polski, tak samo, jak film "Spotlight" nie świadczy o tym, że autorzy nienawidzą Kościoła Katolickiego. Po prostu leżało im na sercu to, żeby oczyścić Kościół z ludzi, którzy są w nim tylko po to, żeby mieć łatwe życie i krzywdzić niewinne, bezbronne osoby
-
- początkująca foremka
I może jeszcze uważasz, że przypadkiem wyznaczyła premierę tego filmu na 3 tygodnie przed wyborami?
Media też rozdmuchują każdy spór między państwami, jakby to była wielka pisowska afera.
Słuchałam przed chwilą rmf fm i do prowadzącego Terlikowskiego nie docierały logiczne argumenty Jadwigi Emilewicz. Powiedział jej, że Polska nadal nie doszła z Ukrainą do porozumienia ws. zboża, a Emilewicz na to, że porozumienie jest. On zaczął na nią podnosić głos i nie dał jej dojść do słowa, a ona próbowała mu wyjaśnić, że to nie jest tak, jak próbuje wmówić nam opozycja, że spór dotyczy, czy ukraińskie zboże będzie sprzedawane na polskim rynku, tylko spór dotyczył tego, że ukraińskie zboże będzie podlegać licencji, będzie ewidencjonowane i od razu eksportowane za granicę Polski drogą morską z pomocą również Litwy. Dla prowadzącego nie liczyło się to, żeby przyjąć do wiadomości logiczne argumenty, tylko żeby dowalić rządzącym, że nadal nie mogą się dogadać z Ukrainą i staje na głowie, żeby dociągnąć ten temat do wyborów
.

Słuchałam przed chwilą rmf fm i do prowadzącego Terlikowskiego nie docierały logiczne argumenty Jadwigi Emilewicz. Powiedział jej, że Polska nadal nie doszła z Ukrainą do porozumienia ws. zboża, a Emilewicz na to, że porozumienie jest. On zaczął na nią podnosić głos i nie dał jej dojść do słowa, a ona próbowała mu wyjaśnić, że to nie jest tak, jak próbuje wmówić nam opozycja, że spór dotyczy, czy ukraińskie zboże będzie sprzedawane na polskim rynku, tylko spór dotyczył tego, że ukraińskie zboże będzie podlegać licencji, będzie ewidencjonowane i od razu eksportowane za granicę Polski drogą morską z pomocą również Litwy. Dla prowadzącego nie liczyło się to, żeby przyjąć do wiadomości logiczne argumenty, tylko żeby dowalić rządzącym, że nadal nie mogą się dogadać z Ukrainą i staje na głowie, żeby dociągnąć ten temat do wyborów

-
- początkująca foremka
Też oglądałam występ Hollandowej u Wojewódzkiego. Nie zauważyłaś jej mowy ciała? Potarła nos tuż przed tym, jak powiedziała, że wszystko co jest w filmie jest oparte na faktach. Jakiś świadek i jeden ze strażnikówj powiedział jej o ciężarnej kobiecie przerzuconej przez drut kolczasty i o tym, jak strażnicy rozbili termos. Taaa, jasne
.

Chciałam tylko wyrzucić złe emocje dzisiejszego dnia w kulturalny sposób:
a....niech to!
Ok.
Już.
Dziękuję
a....niech to!
Ok.
Już.
Dziękuję

-
Hej. Nie wiem, czy jestem w dobrym miejscu. To moja pierwsza próba napisania czegokolwiek na forum. Ale potrzebuje z siebie wyrzucić całą frustrację i bezsilność. Mój ból i złość na cały świat. Jestem bardzo nieszczęśliwa.
- gimmeeverything
- super forma

...i nawet jak upadnę, to wstanę - a wtedy TY masz przejebane 

Ktoś tu nie przepada za śniegiem?

- gimmeeverything
- super forma
z perspektywy wielofunkcyjnego urządzenia odśnieżającego (którym od 48h jestem niemal nieprzerwanie) zaczynam nawet zazdrościć niektórym bałwanom

...i nawet jak upadnę, to wstanę - a wtedy TY masz przejebane 

A, więc o to chodzi. Idealnie by było, gdyby śnieg padał tylko na stokach i w miejscach, gdzie dzieciaki i dorośli mieliby frajdę, zamiast żmudnej pracygimmeeverything pisze: ↑3 gru 2023, o 16:29z perspektywy wielofunkcyjnego urządzenia odśnieżającego (którym od 48h jestem niemal nieprzerwanie) zaczynam nawet zazdrościć niektórym bałwanom![]()