Zastanawiasz się, czy jesteś lesbijką?
Zastanawiasz się, czy jesteś lesbijką?
Cześć wszystkim!
Niedawno przetłumaczyłam sławny za granicą tekst mający na celu pomóc określić, czy czytelniczka jest lesbijką.
Jeśli masz wątpliwości, co do swojej orientacji, zapraszam do przeczytania:
https://docs.google.com/document/d/e/2P ... PrI9b59nd4
To nie jest test ani quiz. W tekście są opisane częste doświadczenia lesbijek przed tym, jak odkryły swoją orientację. Być może identyfikujesz się jako bi lub nawet hetero, ale zmagasz się z gonitwą myśli na ten temat. Tekst ma za zadanie przybliżyć problemy, z którymi zmaga się duża część kwestionujących osób.
Powodzenia, tulam mocno!
Niedawno przetłumaczyłam sławny za granicą tekst mający na celu pomóc określić, czy czytelniczka jest lesbijką.
To nie jest test ani quiz. W tekście są opisane częste doświadczenia lesbijek przed tym, jak odkryły swoją orientację. Być może identyfikujesz się jako bi lub nawet hetero, ale zmagasz się z gonitwą myśli na ten temat. Tekst ma za zadanie przybliżyć problemy, z którymi zmaga się duża część kwestionujących osób.
Powodzenia, tulam mocno!
Re: Zastanawiasz się, czy jesteś lesbijką?
Tutaj kilka punktów z tekstu:
- Tracisz zainteresowanie mężczyzną w momencie, gdy on okazuje zainteresowanie tobą.
- Próbujesz być pociągająca, atrakcyjna dla mężczyzn – nawet, jeśli nie jesteś nimi zainteresowana.
- Nie wyobrażasz sobie szczęśliwej przyszłości, w której czujesz się spełniona z mężczyzną.
- Zauważasz, że dany facet jest przystojny dopiero, gdy ktoś inny na to zwraca uwagę.
- Mężczyźni w twoich fantazjach nie mają twarzy, wyrazu lub symbolizują emocję.
- Podobają ci się wyłącznie fikcyjne postaci męskie, celebryci lub niedostępni mężczyźni (tacy w związkach, nauczyciele, geje). Generalnie faceci ci się podobają tylko wtedy, gdy to niemożliwe, żeby oni również okazali tobą zainteresowanie
- Wydaje ci się, że masz bardzo wysokie standardy i dlatego nie chcesz się wiązać z mężczyznami.
- Wydaje ci się, że pociąg występuje wtedy, gdy mężczyzna cię nie obrzydza.
- Masz konkretne wytyczne co do tego, jacy mężczyźni cię „interesują”, ale nie masz typu co do kobiet, bo wszystkie są piękne.
- Chcesz być lesbijką, ale myślisz, że skoro jeszcze nie wiesz, że nią jesteś, to nie możesz nią być.
- Odczytujesz pragnienie bycia atrakcyjną dla męskiego oka jako pociąg do mężczyzn.
- Wybierasz mężczyzn, którzy mają ci się podobać „na wyrywki”.
- „Włączasz” swój pociąg do mężczyzny jak pstryczek od światła.
Gratulacje! Świetny tekst!
Zrobiłaś kawał roboty Exxhale.
Już jak byłam nastolatką wiedziałam, że wolę kobiety z prostych dwóch powodów: podkochiwałam się tylko w dziewczynach i na widok scen w filmach gdzie kobiety się całowały- totalnie odwalało mi - ogarniała mnie niesamowita radość i coś jakby "podjaranie" (nie podniecenie). Scenę pocałunku potrafiłam przewijać w kółko i do niej wracać.
Wydaje mi się, że takie rzeczy się czuje. Jak byłam nastolatką, nie miałam internetu (nawet nie wiedziałam co to jest haha) i w tamtych czasach takrze nie było filmów les, jakie są dzisiaj. A mimo wszystko czułam to, że nigdy z żadnym facetem nie będę
Już jak byłam nastolatką wiedziałam, że wolę kobiety z prostych dwóch powodów: podkochiwałam się tylko w dziewczynach i na widok scen w filmach gdzie kobiety się całowały- totalnie odwalało mi - ogarniała mnie niesamowita radość i coś jakby "podjaranie" (nie podniecenie). Scenę pocałunku potrafiłam przewijać w kółko i do niej wracać.
Wydaje mi się, że takie rzeczy się czuje. Jak byłam nastolatką, nie miałam internetu (nawet nie wiedziałam co to jest haha) i w tamtych czasach takrze nie było filmów les, jakie są dzisiaj. A mimo wszystko czułam to, że nigdy z żadnym facetem nie będę
Filmy les na www.violka.pl
-
- uzależniona foremka
Dobre
Pomocny tekst.
Ja wiedziałam od 12 roku życia (rzuciłam się całować koleżankę) ale do 23 udawałam że jestem Bi. Ale ze nie spotkałam interesującego mnie faceta...
O siło wyparcia!
Pomocny tekst.
Ja wiedziałam od 12 roku życia (rzuciłam się całować koleżankę) ale do 23 udawałam że jestem Bi. Ale ze nie spotkałam interesującego mnie faceta...
O siło wyparcia!
Podniecenie też na tym polega, na euforii.ogarniała mnie niesamowita radość i coś jakby "podjaranie" (nie podniecenie)
- kmz2557
- początkująca foremka
- Kontakt:
juz dawno wiedziałam, ale to dodało mi dużo otuchy, dzieki booboo
nadal nie wiem
-
Trafiłam na to w idealnym momencie swojego życia i rozłożyło mnie to na kawałeczki. Zrozumiałam więcej. DziękujęExxhale pisze: ↑22 sie 2020, o 22:57Cześć wszystkim!
Powodzenia, tulam mocno!
Zajrzałam tutaj przez przypadek. Skończyłam 50 lat. W moich czasach nie robiło się żadnych testów. Po prostu to się czuło w sercu i w głowie. Uczucia są ważne. Jestem z pokolenia uczuć.