Chciałam podzielić się moimi odczuciami tutaj, bo nie mam komu o tym powiedzieć w życiu. Nie jest to nic poważnego, po prostu zakochałam się w kinie les a całe moje otoczenie jest zdecydowanie hetero, nie mają nic przeciwko innym orientacjom, ale krępują ich sceny pocałunków i seksu dwóch kobiet (mężczyzn zresztą też) i nie chcą ze mną oglądać a jak już obejrzą to nie chcą dyskutować. A, że jestem bardzo energiczną osobą, nie potrafię milczeć o tym, co jest dla mnie fascynujące.
Oglądałam już ''Życie Adeli'', ''Poniżej jej ust'' i ''Amonit''. Te filmy były oceniane jako bardzo dobre i rzeczywiście, były po prostu cudowne, ta chemia, iskrzenie, subtelność, ach! Coś pięknego...
Tyle tylko, że dalej, nie wiem co wybrać. Znalazłam tutaj link do bloga z propozycjami, ale nie wszystko mogę znaleźć z napisami, lub lektorem a denerwuje mnie, kiedy w filmie przez odgłosy ulicy, czy muzykę słyszę połowę dialogów i wolę mieć konkretne tłumaczenie, niż przewijać po trzy razy takie sceny...
Nie wiem też, czy kogoś zainteresuje, ale ostatnio wciągnęłam się w wyszukiwanie par lesbijek w serialach, stricte nie poświęconych temu tematowi. Od jakiegoś tygodnia zbieram i montuję sceny poświęcone różnym relacjom, także z seriali, które nie były emitowane u nas a mam możliwość tłumaczyć. Mam nadzieję, że uda mi się zrobić tego najwięcej, jak się da

Jeśli ten post jest dziwny lub niepotrzebny, można usunąć, ale jeśli ktoś by chciał zobaczyć, jak to wygląda, to byłoby mi bardzo miło