Stopa kolezenska
Stopa kolezenska
Witam. Jakiś czas temu poznałam bardzo fajna dziewczynę. Setki smsów w dzień dzień. Doszło do spotkania rozmowa się kleiła. Wszystko było okej tak mi się wydawało I po spotkaniu napisala że koleżeństwo będzie realne. Co o tym myślicie? Iść w to dalej czy dać sobie spokój.
-
- foremka dyskutantka
Re: Stopa kolezenska
Zależy od Ciebie i Twoich oczekiwań. Dała jasno do zrozumienia, że narazie poziom koleżeński Ci może zagwarantować .
Tak, zgadza się, tak jak Sympatyczna napisała, określ samą siebie, zapytaj wewnętrznego ja, ale jeśli coś zaczyna się od więzi koleżeńskiej, to bardzo dobry znak
Spróbuj, może warto! Wszystkiego dobrego 
A rok później: "ja jej mówiłam że ją kocham, a ona mnie traktuje jak koleżankę. A mówiłyście że warto za nią biegać! Kobietom nie można ufać, bawią się uczuciami innych!"
-
- foremka dyskutantka
To ostatnie zdanie jest niestety prawda i w moim życiu …
Też uznałaś, że hasło "koleżeństwo" to zaproszenie do inwestowania swoich uczuć w tę relację?
-
- foremka dyskutantka
U mnie było trochę inaczej… Z doświadczenia wiem, że jest bardzo cienka granica między koleżeństwem, a czymś więcej. Niestety nigdy nie jesteśmy w stanie przewidzieć kiedy ją któraś ze stron przekroczy. Myślę, że jak kobieta mi się od początku podoba i ma to coś co dla mnie jest interesujące to jest ryzyko, że może nie być już tylko koleżanka w przyszłości. Tylko to jest ryzyko wchodzić w taki układ. Autorka ma jasna postawiona sprawę i wyraźnie zaznaczona granice. Jak ją przekroczy i się zakocha to może cierpieć. I będzie to cierpienie na własna odpowiedzialność, bo tamta przecież chciała tylko koleżeństwa. Ja się osobiście boje takich „ koleżanek”. Po takich relacjach się cierpi bardzo często. No ale może są wyjątki.
-
- uzależniona foremka
To zależy czy chcesz być koleżanką.katidg pisze: ↑12 lut 2023, o 15:49Witam. Jakiś czas temu poznałam bardzo fajna dziewczynę. Setki smsów w dzień dzień. Doszło do spotkania rozmowa się kleiła. Wszystko było okej tak mi się wydawało I po spotkaniu napisala że koleżeństwo będzie realne. Co o tym myślicie? Iść w to dalej czy dać sobie spokój.
Ja już jestem zmęczona gierkami kobiet.
- Wiosennagwiazda
- Moderatorka
A to wszystko czarne i biale? 

-
- rozgadana foremka
sądzę, że deklaracja realnego koleżeństwa w sytuacji, gdy poznałyście się przez net jest jak najbardziej pozytywna,katidg pisze: ↑12 lut 2023, o 15:49Witam. Jakiś czas temu poznałam bardzo fajna dziewczynę. Setki smsów w dzień dzień. Doszło do spotkania rozmowa się kleiła. Wszystko było okej tak mi się wydawało I po spotkaniu napisala że koleżeństwo będzie realne. Co o tym myślicie? Iść w to dalej czy dać sobie spokój.
jednak koleżeństwo, to koleżeństwo, a nie randki,
pytasz, czy "iść w to dalej",
skoro masz wątpliwości, to przypuszczam, że oczekiwałaś kontynuacji znajomości w sensie romantycznym, a nie koleżeńskim,
jeśli chciałabyś z nią w przyszłości relacji bliższej niż koleżeństwo, to możesz "iść w to dalej" mając świadomość, że jej deklaracja może być początkiem wyrafinowanej gry, w której wygrać może tylko ona, czerpiąc satysfakcję z upokarzania Ciebie i odrzucenia,
może to jednak być porządna dziewczyna, której się nie spodobałaś na tyle, żeby zdecydowała się od razu na coś więcej,
zapewne po jakimś czasie zorientuje się, że Ty chcesz innej relacji niż koleżeńska i sprowadzi Ciebie "na ziemię", a lądowanie może być przykre, bądź na to przygotowana,
może też się okazać, że po bliższym poznaniu Ciebie dziewczyna zmieni zdanie i jeśli Ty go nie zmienisz, to ....