Jak Wam sie mieszka na wsi?

Dyskusje, wymiana opinii i doświadczeń na tematy związane z życiem kobiet kochających kobiety. Wsparcie dla potrzebujących.
ODPOWIEDZ
Marta_Amber
początkująca foremka
początkująca foremka

Jak Wam sie mieszka na wsi?

Post autor: Marta_Amber » 25 mar 2025, o 14:51

Czesc!

Wraz z partnerka planujemy zamieszkac na wsi w zachodniej Polsce (na razie poszukujemy domu) - jakie macie doswiadczenia z mieszkaniem na wsi jako para les? Czy sasiedzi sa z tym ok, czy macie jakies problemy? Troche sie obawiam choc bardzo o tym obie marzymy, podpowiecie cos z Waszego doswiadczenia?
Awatar użytkownika
osiol
Moderatorka
Moderatorka

Re: Jak Wam sie mieszka na wsi?

Post autor: osiol » 26 mar 2025, o 10:57

Co prawda nie mieszkamy na wsi, ale w takiej dzielnicy która może za wieś robić. Każdy każdego zna, każdy o każdym wszystko wie. Nie napotkałyśmy żadnych problemów. Wcześniej mieszkałyśmy w bloku, w Bytomiu, mocno śląskim, pełno Hanysów, blok mocno geriatryczny, wszyscy o nas wiedzieli - żadnych problemów. Może to kwestia szczęścia, a może "naszych się nie rusza". :)
OlaMaj
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Post autor: OlaMaj » 26 mar 2025, o 13:57

Mieszkałam tak kilkanaście lat - w naprawdę mini wiosce, ale... ostatecznie wróciłam do miasta.
Ze strony sąsiadów nigdy nie było wyzwań (cudowni ludzie, pomocni, mili), ale i nie wiedzieli o wszystkim, za to ilość pracy wokół terenu przy domu, wysiłek, zwariowana pogoda (od wichur, które uszkadzały różne rzeczy po deszcze, z którymi inny spływały w niebyt), dalej cisza, która najpierw była cudowna, a potem zaczęła zabijać, dojazdy wszędzie, praca...
Mieszkanie na wsi było świetnym doświadczeniem, ale tak właśnie na kilka do kilkunastu lat, potem... uciekać :lol:
Awatar użytkownika
Absolut6na9
Moderatorka
Moderatorka

Post autor: Absolut6na9 » 3 kwie 2025, o 11:10

Najważniejsze w mieszkaniu na wsi jest ogrzewanie domu ;)

A ludzie pewnie wszędzie różni - jedni sympatyczni inni chamscy, kilku "myśliwych" którzy myślą że są władcami lasu i kilka osób które chcą się integrować. Ja nie zauważyłam oznak nieakceptacji tego, że dwie lesbijki w jednym domu... choć wiem że niektórzy myśleli, że matka z córka się wprowadziła.
ODPOWIEDZ