Trzaskowski czy Nawrocki?

Poważniej, czyli o polityce, sprawach społecznych, ustawodawstwie i naszych prawach.
Awatar użytkownika
Absolut6na9
Moderatorka
Moderatorka

Trzaskowski czy Nawrocki?

Post autor: Absolut6na9 » 28 maja 2025, o 10:00

Niezależnie od tego czy Ty pójdziesz na wybory, oddasz głos ważny czy nieważny, czy nie pójdziesz zagłosować - Trzaskowski lub Nawrocki zostanie prezydentem.

Prezydent podpisze pewne ustawy, zawetuje lub odeśle do Trybunału Konstytucyjnego (obecnie działającego wg wytycznych partii PiS). Taki największy wpływ na Ciebie będzie miał prezydent.

Nie ma innej opcji, prezydentem przez 5 lat nie będzie Zangberg, Biejat, Mentzen ani Senyszyn. Nie zablokujesz wyboru miedzy dwoma obecnymi kandydatami oddając nieważny głos lub nie idąc na wybory. Pisze to, bo jeszcze wielu wyborców zachowuje się jakby mogło wygenerować alternatywną rzeczywistość.

Wolisz, żeby Nawrocki był prezydentem, czy Trzaskowski? Masz zdanie - idź zagłosuj - postaw x przy nazwisku jednego kandydata i nie dopisuj niczego na karcie do głosowania.

Nie masz zdania? Ja zagłosuje za Trzaskowskim, w mojej ocenie jest to lepszy wybór, żeby w Polsce żyło się lepiej. Rozważ to.
mademmoiselle
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Re: Trzaskowski czy Nawrocki?

Post autor: mademmoiselle » 28 maja 2025, o 10:25

Ja głosuje na Trzaskowskiego bo nie chce żeby prezydentem został troglodyta kumpel gangsterów do tego ćpun i sutener .
Więc TYLKO TRZASKOWSKI
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: UwielbiamWiosne » 28 maja 2025, o 11:25

Jeszcze do wczoraj myślałam, że nie pójdę głosować w II turze, bo uważam, że ani Trzaskowski, ani Nawrocki nie są zbyt dobrymi kandydatami na urząd Prezydenta Polski, każdy z nich z innych względów. Ale zmieniłam zdanie po tym, jak obejrzałam wywiad Trzaskowskiego z Mentzenem, Tuska z Rymanowskim i Sikorskiego ze Stanowskim. Jestem w szoku po tym, co zobaczyłam i usłyszałam z ich ust i nie chciałabym, żeby ci panowie dostali pełnię władzy w Polsce, dlatego w sobotę zagłosuję na Nawrockiego. Takiego jadu, takich oskarżeń bez dowodów, takich manipulacji, kłamstw w żywe oczy (mimo, że społeczeństwo to nie ciemna masa i mogą wszystko sprawdzić np. na Demagogu) to w życiu nie widziałam. Część ich poglądów jest po prostu niebezpieczna dla suwerenności Polski.
mademmoiselle
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Post autor: mademmoiselle » 28 maja 2025, o 11:39

UwielbiamWiosne pisze:
28 maja 2025, o 11:25
Jeszcze do wczoraj myślałam, że nie pójdę głosować w II turze, bo uważam, że ani Trzaskowski, ani Nawrocki nie są zbyt dobrymi kandydatami na urząd Prezydenta Polski, każdy z nich z innych względów. Ale zmieniłam zdanie po tym, jak obejrzałam wywiad Trzaskowskiego z Mentzenem, Tuska z Rymanowskim i Sikorskiego ze Stanowskim. Jestem w szoku po tym, co zobaczyłam i usłyszałam z ich ust i nie chciałabym, żeby ci panowie dostali pełnię władzy w Polsce, dlatego w sobotę zagłosuję na Nawrockiego. Takiego jadu, takich oskarżeń bez dowodów, takich manipulacji, kłamstw w żywe oczy (mimo, że społeczeństwo to nie ciemna masa i mogą wszystko sprawdzić np. na Demagogu) to w życiu nie widziałam. Część ich poglądów jest po prostu niebezpieczna dla suwerenności Polski.
Czemu chcesz zagłosować na homofoba i gangstera? Chyba nie jesteś lesbijką skoro podoba ci się homofobia...
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: UwielbiamWiosne » 28 maja 2025, o 12:24

mademmoiselle pisze:
28 maja 2025, o 11:39
Czemu chcesz zagłosować na homofoba i gangstera? Chyba nie jesteś lesbijką skoro podoba ci się homofobia...
Zapytaj raczej Sikorskiego i Trzaskowskiego, dlaczego spotkali się z Mentzenem na piwku, jakby byli dobrymi kumplami, skoro jeszcze do niedawna uważali go za homofoba, antysemitę i faszystę. Nawrocki nie jest homofobem, a dla nas zrobi więcej, niż Tusk i jego ekipa przez 8 lat poprzednich rządów i 1,5 roku obecnych, bo chce wprowadzić do prawa status osoby bliskiej. Nie ma żadnych dowodów na to, że Nawrocki był gangsterem, są tylko pomówienia i brak dowodów. To wstyd, że Premier Polski powołał się w wywiadzie u Rymanowskiego na zeznania Murańskiego, patoinfluensera, freakfightera, który ma 20 spraw o zniesławienie i kłamie jak z nut, co można bez żadnego problemu znaleźć w internecie, bo jest pełno jego różnych wypowiedzi. Jeżeli Nawrocki był gangsterem, to jak to świadczy o służbach specjalnych, które sprawdzały go za poprzednich rządów Tuska?
Awatar użytkownika
Absolut6na9
Moderatorka
Moderatorka

Post autor: Absolut6na9 » 28 maja 2025, o 12:36

UwielbiamWiosne pisze:
Jesli w zyciu nie widzialas gorszego to gratuluje słodkiego z nieświadomosci zycia w brunatnej bańce.
Mam nadzieje ze jakas osoba niezdecydowana, jednak pojdzie na wybory widzac, ze sa tez osoby Takie jak Ty, ktore trzeba przeglosować, żeby w Polsce jednak było kolorowo.
mademmoiselle
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Post autor: mademmoiselle » 28 maja 2025, o 12:54

UwielbiamWiosne pisze:
28 maja 2025, o 12:24
mademmoiselle pisze:
Zapytaj raczej Sikorskiego i Trzaskowskiego, dlaczego spotkali się z Mentzenem na piwku, jakby byli dobrymi kumplami, skoro jeszcze do niedawna uważali go za homofoba, antysemitę i faszystę. Nawrocki nie jest homofobem, a dla nas zrobi więcej, niż Tusk i jego ekipa przez 8 lat poprzednich rządów i 1,5 roku obecnych, bo chce wprowadzić do prawa status osoby bliskiej. Nie ma żadnych dowodów na to, że Nawrocki był gangsterem, są tylko pomówienia i brak dowodów. To wstyd, że Premier Polski powołał się w wywiadzie u Rymanowskiego na zeznania Murańskiego, patoinfluensera, freakfightera, który ma 20 spraw o zniesławienie i kłamie jak z nut, co można bez żadnego problemu znaleźć w internecie, bo jest pełno jego różnych wypowiedzi. Jeżeli Nawrocki był gangsterem, to jak to świadczy o służbach specjalnych, które sprawdzały go za poprzednich rządów Tuska?
Nie rozumiem jak ktoś innej orientacji chce głosować na homofoba ? Chyba że jesteś z PiS i masz nadzieję że kogoś pociągniesz w przepaść homofobii..
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: UwielbiamWiosne » 28 maja 2025, o 14:12

mademmoiselle pisze:
28 maja 2025, o 12:54
Nie rozumiem jak ktoś innej orientacji chce głosować na homofoba ? Chyba że jesteś z PiS i masz nadzieję że kogoś pociągniesz w przepaść homofobii..
To właśnie takie tezy, jak Twoja karmią duopol w Polsce - skoro nie jestem za Trzaskowskim, to pewnie jestem z PiSu. W I turze głosowałam na Zandberga, ale niestety to jeszcze nie jest jego czas. A Nawrocki? No cóż, na pewno nie jest kryształowy i daleko mu do ideału, ale zwyczajnie współczuję jemu i jego rodzinie, że jest tak obrzucany błotem i obrzydliwymi kłamstwami bez dowodów przez Onet i Premiera.
mademmoiselle
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Post autor: mademmoiselle » 28 maja 2025, o 14:18

UwielbiamWiosne pisze:
28 maja 2025, o 14:12
mademmoiselle pisze:
28 maja 2025, o 12:54
To właśnie takie tezy, jak Twoja karmią duopol w Polsce - skoro nie jestem za Trzaskowskim, to pewnie jestem z PiSu. W I turze głosowałam na Zandberga, ale niestety to jeszcze nie jest jego czas. A Nawrocki? No cóż, na pewno nie jest kryształowy i daleko mu do ideału, ale zwyczajnie współczuję jemu i jego rodzinie, że jest tak obrzucany błotem i obrzydliwymi kłamstwami bez dowodów przez Onet i Premiera.
Więc wyślij biedaczkowi pocztówkę..... I się nie popłacz...że twój idol-homofob-ganster ma pecha że trafił na dociekliwych dziennikarzy.
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: UwielbiamWiosne » 28 maja 2025, o 14:38

mademmoiselle pisze:
28 maja 2025, o 14:18
Więc wyślij biedaczkowi pocztówkę..... I się nie popłacz...że twój idol-homofob-ganster ma pecha że trafił na dociekliwych dziennikarzy.
Witamy w kolorowej Polsce, w której społeczeństwo bezkrytycznie akceptuje obrzucanie błotem przez niektóre media i Premiera Polski bez rzetelnych dowodów. Witamy w uśmiechniętej Polsce, w której Premier powołuje się na słowa mitomana Murańskiego, żeby zdyskredytować swojego przeciwnika politycznego, a podważa uczciwość ABW pod swoimi własnymi rządami w 2009 roku.
mademmoiselle
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Post autor: mademmoiselle » 28 maja 2025, o 15:17

UwielbiamWiosne pisze:
28 maja 2025, o 14:38
mademmoiselle pisze:
28 maja 2025, o 14:18
Witamy w kolorowej Polsce, w której społeczeństwo bezkrytycznie akceptuje obrzucanie błotem przez niektóre media i Premiera Polski bez rzetelnych dowodów. Witamy w uśmiechniętej Polsce, w której Premier powołuje się na słowa mitomana Murańskiego, żeby zdyskredytować swojego przeciwnika politycznego, a podważa uczciwość ABW pod swoimi własnymi rządami w 2009 roku.
I witamy w Polsce gdzie pseudo -lesbijka chce głosować na homofoba:) .
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: UwielbiamWiosne » 28 maja 2025, o 16:39

mademmoiselle pisze:
28 maja 2025, o 15:17
Spora część lesbijek głosuje na Nawrockiego i Mentzena, a Ty wykazujesz się super tolerancją dla nich, nazywając je "pseudo-lesbijkami". Przed chwilą Nawrocki zaimponował mi reakcją na butę i pychę Kurskiego. Kurski napisał na Twitterze: "Wrócę do was, kochani. Wrócę do was, kochani, w telewizji. Zachowujcie się bardzo grzecznie" (odniósł się w ten sposób do dziennikarzy TVP). Natomiast Nawrocki odpowiedział mu: "Po moim trupie". Tak należy walczyć z propagandą w mediach - czy to pisowską i powską w TVP, czy też w Onecie, gdzie dziennikarze bez dowodów oskarżają kogoś o sutenerstwo, czy bycie gangsterem.
mademmoiselle
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Post autor: mademmoiselle » 28 maja 2025, o 16:42

UwielbiamWiosne pisze:
28 maja 2025, o 16:39
mademmoiselle pisze:
28 maja 2025, o 15:17
Spora część lesbijek głosuje na Nawrockiego i Mentzena, a Ty wykazujesz się super tolerancją dla nich, nazywając je "pseudo-lesbijkami". Przed chwilą Nawrocki zaimponował mi reakcją na butę i pychę Kurskiego. Kurski napisał na Twitterze: "Wrócę do was, kochani. Wrócę do was, kochani, w telewizji. Zachowujcie się bardzo grzecznie" (odniósł się w ten sposób do dziennikarzy TVP). Natomiast Nawrocki odpowiedział mu: "Po moim trupie". Tak należy walczyć z propagandą w mediach - czy to pisowską i powską w TVP, czy też w Onecie, gdzie dziennikarze bez dowodów oskarżają kogoś o sutenerstwo, czy bycie gangsterem.
Wątpię czy spora część lesbijek będzie głosować na homofoba. To raczej pobożne życzenia takich pseudo panienek jak ty...
Bluers

Post autor: Bluers » 28 maja 2025, o 16:51

UwielbiamWiosne pisze:
Proponuję ci skierować się do drzwi serwisu i zamknąć je od drugiej strony.
Zdecydowanie mylisz grupy. Tu jest love LGBTQ+, chorego hejtu i bzdur poszukaj dla siebie na 'mocherki'.
Tu nie toleruje się kłamstwa, oszustwa, gangsterów ani ćpunów jako kandydatow na prezydenta.
Tu jest miejsce dla tych, którzy przez dekadę byli gnębieni przez rząd i prezydenta.
Tu jest tylko wspierana prawda.
Na szerzenie kłamstw i teorii spiskowych poszukaj sobie innego miejsca.

Homofobów żegnamy ozięble. Pa, pa.
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: UwielbiamWiosne » 28 maja 2025, o 17:11

Bluers pisze:
28 maja 2025, o 16:51
Zdecydowanie mylisz grupy. Tu jest love LGBTQ+, chorego hejtu i bzdur poszukaj dla siebie na 'mocherki'.
Tu nie toleruje się kłamstwa, oszustwa, gangsterów ani ćpunów jako kandydatow na prezydenta.
Na fotelu Prezydenta nie ma miejsca dla kogoś, kto obiecuje, że będzie wspierał osoby LGBT+, a następnie chowa za pulpitem tęczową flagę, jakby się jej wstydził, zamiast z dumą trzymać ją przed sobą. A Tobie (z dużej litery, bo Cię szanuję mimo, że masz inne zdanie, niż ja) radzę dalej czytać portale typu Onet, żeby sobie wyrabiać kłamliwą opinię o innych. Oni specjalizują się w hejcie i rzucaniu oskarżeń bez pokrycia i Twoja wola, że poddajesz się ich propagandzie, nie gorszej niż ta za Kurskiego w TVP.
Bluers

Post autor: Bluers » 28 maja 2025, o 17:18

Jakiś bot tu wskoczył.

Czas na porządki.
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: UwielbiamWiosne » 28 maja 2025, o 17:23

Bluers pisze:
28 maja 2025, o 17:18
Jakiś bot tu wskoczył.

Czas na porządki.
No popatrz, Sikorski i Trzaskowski potrafią normalnie rozmawiać przy piwku nawet z "homofobem" Mentzenem, a Ty robiłabyś porządki z kimś, kto homofobem nie jest, a jest tylko przeciwko propagandzie różnych mediów.
mademmoiselle
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Post autor: mademmoiselle » 28 maja 2025, o 17:28

UwielbiamWiosne pisze:
28 maja 2025, o 17:23
Bluers pisze:
28 maja 2025, o 17:18
Jakiś bot tu wskoczył.

Czas na porządki.
No popatrz, Sikorski i Trzaskowski potrafią normalnie rozmawiać przy piwku nawet z "homofobem" Mentzenem, a Ty robiłabyś porządki z kimś, kto homofobem nie jest, a jest tylko przeciwko propagandzie różnych mediów.
Czy tobie nie wstyd promować na lesbijskiej grupie homofoba?
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: UwielbiamWiosne » 28 maja 2025, o 17:33

mademmoiselle pisze:
28 maja 2025, o 17:28
Czy Ty nie rozumiesz, że Nawrocki nie jest homofobem? Czy Ty nie rozumiesz, że status osoby bliskiej, jaki on chce wprowadzić poprawi naszą sytuację, bo będziemy mogły odwiedzać swoje partnerki w szpitalu, dziedziczyć po nich itd., a to zwiększy nasze prawa w Polsce o wiele bardziej, niż za poprzednich rządów Tuska, gdy PO miało wszystko - fotel Prezydenta, Premiera, Trybunał Konstytucyjny? Trzaskowski nic nie zmieni, bo przecież jest wiceprzewodniczącym PO, a i tak nie ma żadnej sprawczości w swojej partii.
mademmoiselle
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Post autor: mademmoiselle » 28 maja 2025, o 17:50

UwielbiamWiosne pisze:
28 maja 2025, o 17:33
mademmoiselle pisze:
28 maja 2025, o 17:28
Czy Ty nie rozumiesz, że Nawrocki nie jest homofobem? Czy Ty nie rozumiesz, że status osoby bliskiej, jaki on chce wprowadzić poprawi naszą sytuację, bo będziemy mogły odwiedzać swoje partnerki w szpitalu, dziedziczyć po nich itd., a to zwiększy nasze prawa w Polsce o wiele bardziej, niż za poprzednich rządów Tuska, gdy PO miało wszystko - fotel Prezydenta, Premiera, Trybunał Konstytucyjny? Trzaskowski nic nie zmieni, bo przecież jest wiceprzewodniczącym PO, a i tak nie ma żadnej sprawczości w swojej partii.
A ty nie rozumiesz że Nawrocki jak całe PiS to homofoby i oszuści. Jak możesz wspierać durnego homofoba naziola?
Rozumiem że jesteś członkiem PiSu i próbujesz mącić na stronach dla osób innej orientacji. Taki Koń Trojański jesteś
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: UwielbiamWiosne » 28 maja 2025, o 17:51

Bluers pisze:
28 maja 2025, o 16:51
Na Onecie przeczytałaś, że Nawrocki jest ćpunem? Przecież torebki nikotynowe są zupełnie legalne i sprzedawane są w każdej Żabce, czy na stacji benzynowej. Jest uzależniony, to fakt, ale przynajmniej osoby postronne nie muszą wdychać tej nikotyny, jak w przypadku palaczy.
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: UwielbiamWiosne » 28 maja 2025, o 17:53

mademmoiselle pisze:
28 maja 2025, o 17:50
A ty nie rozumiesz że Nawrocki jak całe PiS to homofoby i oszuści. Jak możesz wspierać durnego homofoba naziola?
Rozumiem że jesteś członkiem PiSu i próbujesz mącić na stronach dla osób innej orientacji. Taki Koń Trojański jesteś
Daj już spokój z tym PiSem, przecież Nawrocki w wywiadzie z Mentzenem wyraźnie odciął się od PiSu, krytykował poczynania Morawieckiego, a teraz pojechał po bandzie z Kurskim pisząc, że po jego trupie wróci do TVP. Moim zdaniem Nawrocki będzie jak Banaś - popierany przez PiS, ale nie ma litości dla złodziejstwa.
mademmoiselle
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Post autor: mademmoiselle » 28 maja 2025, o 18:11

UwielbiamWiosne pisze:
28 maja 2025, o 17:53
mademmoiselle pisze:
28 maja 2025, o 17:50
Daj już spokój z tym PiSem, przecież Nawrocki w wywiadzie z Mentzenem wyraźnie odciął się od PiSu, krytykował poczynania Morawieckiego, a teraz pojechał po bandzie z Kurskim pisząc, że po jego trupie wróci do TVP. Moim zdaniem Nawrocki będzie jak Banaś - popierany przez PiS, ale nie ma litości dla złodziejstwa.
Nawrocki to PiS więc będzie na posyłki dla Kaczyńskiego tak jak był Duda.
Nie WOLNO GŁOSOWAĆ NA GANGSTERA I HOMOFOBA NAWROCKIEGO
Fenixsa
foremka dyskutantka
foremka dyskutantka

Post autor: Fenixsa » 28 maja 2025, o 19:12

UwielbiamWiosne pisze:
28 maja 2025, o 12:24
mademmoiselle pisze:
Sztuka dyplomacji.
mademmoiselle
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Post autor: mademmoiselle » 28 maja 2025, o 19:21

Nawrocki to Homofob i gangster i ćpun. Nie wolno głosować na tego psychola homofoba.
marsowa95
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: marsowa95 » 28 maja 2025, o 19:27

Krew mnie zalewa, jak słyszę, że Trzaskowski będzie dbał o nasze prawa, gdy zostanie prezydentem. W takim razie wyjaśnijcie mi dlaczego jest przeciwny adopcji dzieci przez osoby tej samej płci? Powiedział o tym w wywiadzie ze Stanowskim 09.05.
mademmoiselle
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Post autor: mademmoiselle » 28 maja 2025, o 19:35

marsowa95 pisze:
28 maja 2025, o 19:27
Krew mnie zalewa, jak słyszę, że Trzaskowski będzie dbał o nasze prawa, gdy zostanie prezydentem. W takim razie wyjaśnijcie mi dlaczego jest przeciwny adopcji dzieci przez osoby tej samej płci? Powiedział o tym w wywiadzie ze Stanowskim 09.05.
Nawrocki jest Homofobem i przeciwnikiem związków partnerskich. Jeśli on będzie prezydentem to nic nie będzie. Być może będzie zakaz Parad Równości. Czemu chcecie homofoba na prezydenta
marsowa95
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: marsowa95 » 28 maja 2025, o 20:28

[quote=mademmoiselle post_id=829508
Nawrocki jest Homofobem i przeciwnikiem związków partnerskich. Jeśli on będzie prezydentem to nic nie będzie. Być może będzie zakaz Parad Równości. Czemu chcecie homofoba na prezydenta
[/quote]
Nie odpowiedziałaś na moje pytanie.
mademmoiselle
rozgadana foremka
rozgadana foremka

Post autor: mademmoiselle » 28 maja 2025, o 20:37

marsowa95 pisze:
28 maja 2025, o 20:28
[quote=mademmoiselle post_id=829508
Nie odpowiedziałaś na moje pytanie.
[/quote]

Nawrocki też zapewne jest przeciw adopcji.
Jeśli będą związki partnerskie to i będzie adopcja dzieci. Tak myślę
UwielbiamWiosne
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: UwielbiamWiosne » 28 maja 2025, o 22:23

Fenixsa pisze:
28 maja 2025, o 19:12
Sztuka dyplomacji.
Jak pokazała dzisiejsza wypowiedź Mentzena na youtubie, ta "dyplomacja" Sikorskiego i Trzaskowskiego nie przyniosła dla nich pozytywnego efektu, bo Mentzen pojechał po Trzaskowskim jak po tzw. "łysej kobyle".
ODPOWIEDZ