Cześć dziewczyny. Co zrobić z osobą , z którą nie ma i nie miało się nigdy żadnych więzi ? Z kimś kto zamiast chronić wspierać pokazywać jak żyć zbudować siebie kochać zrobił mi z życia piekło ?
Kto zafundował mi biedę , ciągłą krytykę , brak zrozumienia i wsparcia ?
Moja matka jest pijaczką. Już nie nazywam jej alkoholiczką..
Odkąd pamiętam wredna baba. Podla. Ciągle krytykująca powodująca większość awantur w domu. Nie wspierała a porównywała z innymi. Nie kocham jej.
Jest dla mnie obca. Nie wiem jak się wyrwać z domowego piekła.
Co zrobić z toksyczną matką pijaczką ?
Re: Co zrobić z toksyczną matką pijaczką ?
Ile masz lat ? Postaraj się usamodzielnić , wynająć mieszkanie , pokój . Może wyjedź do innego miasta. Może teraz w wakacje jakąś praca w miejscowości wypoczynkowej pozwoli Ci zmienić otoczenie i nieco stanąć na nogi finansowo - tak na początek .Masz jakiś konkretny zawód dający Ci możliwość utrzymania się ? Uczysz się jeszcze ? Myślę ,że to powinno być priorytetem - żebyś mogła się sama utrzymać , wyprowadzić itd. Potem może terapia ? Pomoże Ci ułożyć sobie w głowie kwestie trudnej relacji z matką która zawsze - nieprzepracowana - ma wpływ na dalsze życie .smwk pisze: ↑17 cze 2025, o 17:12Cześć dziewczyny. Co zrobić z osobą , z którą nie ma i nie miało się nigdy żadnych więzi ? Z kimś kto zamiast chronić wspierać pokazywać jak żyć zbudować siebie kochać zrobił mi z życia piekło ?
Kto zafundował mi biedę , ciągłą krytykę , brak zrozumienia i wsparcia ?
Moja matka jest pijaczką. Już nie nazywam jej alkoholiczką..
Odkąd pamiętam wredna baba. Podla. Ciągle krytykująca powodująca większość awantur w domu. Nie wspierała a porównywała z innymi. Nie kocham jej.
Jest dla mnie obca. Nie wiem jak się wyrwać z domowego piekła.
Dokładnie.
Zmień otoczenie ,szukaj pracy ,uciekaj.
Jeśli wybierasz studia to takie w innym mieście.Zamieszkaj w akademiku.
I koleżanka ma rację ,praca z zamieszkaniem w innym mieście.
Są miejsca dla osób homoseksualnych zapewniające zamieszkanie.
W Warszawie jest Lambda Warszawa.Tam jest hostel interwencyjny
https://www.lambdawarszawa.org/
Oni mają też swój telefon zaufania dla osób lgbt
Zadzwoń tam.
Jeśli potrzebujesz pomocy ,po prostu o nią poproś .
Zmień otoczenie ,szukaj pracy ,uciekaj.
Jeśli wybierasz studia to takie w innym mieście.Zamieszkaj w akademiku.
I koleżanka ma rację ,praca z zamieszkaniem w innym mieście.
Są miejsca dla osób homoseksualnych zapewniające zamieszkanie.
W Warszawie jest Lambda Warszawa.Tam jest hostel interwencyjny
https://www.lambdawarszawa.org/
Oni mają też swój telefon zaufania dla osób lgbt
Zadzwoń tam.
Jeśli potrzebujesz pomocy ,po prostu o nią poproś .
I ogólnie dziewczyny ,
Jeśli któraś potrzebuje pomocy ,wsparcia .
Piszcie tutaj ,uderzajcie do Lambdy (podałam powyżej link )
Oni mają też telefon zaufania dla osób lgbt.
Nie bądźcie z niczym same.
Jeśli któraś potrzebuje pomocy ,wsparcia .
Piszcie tutaj ,uderzajcie do Lambdy (podałam powyżej link )
Oni mają też telefon zaufania dla osób lgbt.
Nie bądźcie z niczym same.
Polecam terapię dla DDA, osób z rodzin alkoholowych. W każdym mieście są praktycznie punkty, ośrodki, gdzie można znaleźć pomoc w tym temacie. Warto poszukać u siebie.
Życzę wytrwałości i gratuluję, że i tym gadasz. Ważna rzecz. Z najgorszego gnoju da się wyjść, o ile w pewnym momencie człowiek przerwie spiralę samotności w jaka z reguły sam się wkręcił. Warto poznać ludzi, którzy przeszli podobne historie i coś z tym zrobili dla siebie.
Pozdrawiam!
Życzę wytrwałości i gratuluję, że i tym gadasz. Ważna rzecz. Z najgorszego gnoju da się wyjść, o ile w pewnym momencie człowiek przerwie spiralę samotności w jaka z reguły sam się wkręcił. Warto poznać ludzi, którzy przeszli podobne historie i coś z tym zrobili dla siebie.
Pozdrawiam!