Co robić??💔

Dyskusje, wymiana opinii i doświadczeń na tematy związane z życiem kobiet kochających kobiety. Wsparcie dla potrzebujących.
ODPOWIEDZ
Errrrr

Co robić??💔

Post autor: Errrrr » 11 sty 2026, o 22:25

Witam, potrzebuje rady.
W listopadzie poznałam świetna dziewczynę, mądra, delikatna, ciepła i śliczna. Bardzo dobrze nam się rozmawiało (w sumie to pisało bo poznaliśmy się przez neta) więc umówiliśmy się na randkę. Dzieli nas ponad 250km więc pojechałam do jej miasta. Spędziliśmy super dzień i wieczór jej uśmiech mnie oczarował, było cudownie. Pomyślam że skoro wszystko się dobrze ułożyło to zaproszę ja na sylwestra. Zgodziła się, rozmawiałyśmy dużo o wszytkim również o wyjeździe.
No i nadeszły Święta zaczęła mnie dystansować ale pomyslam że ok, czas dla rodziny itd. przygotowałam wcześniej wszytko, kupiłam bilety i zarezerwowałam hotel . Dzień przed datą napisałam do niej czy chce mnie widzieć.... I zapytałam o ten dystans. Stwierdziła że wcale mnie nie dystansuje tylko się rozchorowała i "nie ma sensu się teraz spotykać". Zabolało ale jakoś starałam się załagodzić sprawę, tym razem jeszcze bardziej zdawkowo pisała. Nie wiedziałam co robić. Korzystając z tego że wtorek było święto 3 Króli nie myśląc zbyt wiele kupiłam bukiet najładniejszych róż i wsiadłam w pociąg.... Były straszne opóźnienia i... Wsiadłam w zły XD zanim udało mi się zgrać połączenia na miejscu byłam o 12 w nocy, zamiast 20xD zadzwoniłam z zapytaniem czy otworzy drzwi, czy ze mną porozmawia będąc jeszcze w drodze. Napisała że jest w sklepie, więc napisałam czy ze mną porozmawia, znowu " teraz nie ma sensu", " to zły czas" i wylądowałam tak blisko i tak daleko za razem. Od tej pory się nie odzywa i chyba nie odezwie(tydzień). Też nic do niej nie pisze bo niby co? Przejechałam Polskę wzdłuż i w szerz, 18h w drodze (przypadkiem) żeby pogadać, a ona nie miała nawet 30min? Wiem że nie znamy się długo ale myślę że iskrzyło i odwzajemniała zainteresowanie. I po tych długich wstępach w końcu zapytam, jak w tytule co robić?
EmKostrzecka
początkująca foremka
początkująca foremka

Re: Co robić??💔

Post autor: EmKostrzecka » 12 sty 2026, o 20:48

Errrrr pisze:
11 sty 2026, o 22:25
Witam, potrzebuje rady.
W listopadzie poznałam świetna dziewczynę, mądra, delikatna, ciepła i śliczna. Bardzo dobrze nam się rozmawiało (w sumie to pisało bo poznaliśmy się przez neta) więc umówiliśmy się na randkę. Dzieli nas ponad 250km więc pojechałam do jej miasta. Spędziliśmy super dzień i wieczór jej uśmiech mnie oczarował, było cudownie. Pomyślam że skoro wszystko się dobrze ułożyło to zaproszę ja na sylwestra. Zgodziła się, rozmawiałyśmy dużo o wszytkim również o wyjeździe.
No i nadeszły Święta zaczęła mnie dystansować ale pomyslam że ok, czas dla rodziny itd. przygotowałam wcześniej wszytko, kupiłam bilety i zarezerwowałam hotel . Dzień przed datą napisałam do niej czy chce mnie widzieć.... I zapytałam o ten dystans. Stwierdziła że wcale mnie nie dystansuje tylko się rozchorowała i "nie ma sensu się teraz spotykać". Zabolało ale jakoś starałam się załagodzić sprawę, tym razem jeszcze bardziej zdawkowo pisała. Nie wiedziałam co robić. Korzystając z tego że wtorek było święto 3 Króli nie myśląc zbyt wiele kupiłam bukiet najładniejszych róż i wsiadłam w pociąg.... Były straszne opóźnienia i... Wsiadłam w zły XD zanim udało mi się zgrać połączenia na miejscu byłam o 12 w nocy, zamiast 20xD zadzwoniłam z zapytaniem czy otworzy drzwi, czy ze mną porozmawia będąc jeszcze w drodze. Napisała że jest w sklepie, więc napisałam czy ze mną porozmawia, znowu " teraz nie ma sensu", " to zły czas" i wylądowałam tak blisko i tak daleko za razem. Od tej pory się nie odzywa i chyba nie odezwie(tydzień). Też nic do niej nie pisze bo niby co? Przejechałam Polskę wzdłuż i w szerz, 18h w drodze (przypadkiem) żeby pogadać, a ona nie miała nawet 30min? Wiem że nie znamy się długo ale myślę że iskrzyło i odwzajemniała zainteresowanie. I po tych długich wstępach w końcu zapytam, jak w tytule co robić?
Z wielkim wspolczuciem Ci powiem ze wyglada na to ze serce zagluszylo rozum. Wiele z nas w mlodosci bylo w podobnych sytuacjach nie raz. Niestety takie wielkie romantyczne gesty po jednej randce najczesciej staja sie twardymi lekcjami zycia. Zadna piekna kobieta z drugiego kranca kraju nie ma obowiazku poswiecac nam swoj czas i uwage bez wzgledu na to jak dlugo spedzilysmy w drodze pod jej drzwi i masz racje - nie za bardzo jest po co jej zachecac do kontaktu. Jesli daje Ci cisze to ma powody. Powody ktorych nie musisz rozumiec, ktorych nie musi tlumaczyc. Niemniej, jesli chcesz jej zostawic uchylone okno, to wyslij jej jedna, ostatnia wiadomosc o tym, ze nie bedziesz jej gonic ale jesli bedzie chciala zawrocic to rozwazysz jej aplikacje kiedy ja do ciebie zlozy. A potem daj jej spokoj i zajmnij sie swoim wlasnym szczesciem.
nowaczubajka

Post autor: nowaczubajka » 13 sty 2026, o 00:01

EmKostrzecka Mogę Ci tylko napisać tyle, że powinnas się cieszyc, że to trwało chwilę bo straciłaś niewiele czasu. Wiele kobiet dostało taką ciszę z nienacka nawet po kilkuletnich związkach.
Z moich doświadczeń ciszowych to miałam ostatnio podobnie-spotykanie sie przez pól roku, słodko i wgl aż nadszedł okres świąteczny, sylwester i też dostawałam zdawkowe wiadomości przez tydzień... Aż łąskawie napisała, ze "to nie ten czas" ;) że nie potrafi z nikim w bliższe więzi ale...kogoś poznała :D
Chodź z drugiej strony miała do tego prawo.
Także głowa do góry bo możliwe że to nie ostatni raz, jak trafiłaś na tego typu osobę,która się rozmyśli :)
Sympatyczna1974
uzależniona foremka
uzależniona foremka

Post autor: Sympatyczna1974 » 13 sty 2026, o 16:51

A może autorka za szybko zaczęła gonić swojego króliczka…
Isla40
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: Isla40 » 13 sty 2026, o 19:09

Sympatyczna1974 pisze:
13 sty 2026, o 16:51
A może autorka za szybko zaczęła gonić swojego króliczka…
Gdy spotka się odpowiednią osobę to nie trzeba jej gonić .
Więc w tym przypadku należy ewidentnie dać sobie spokój.
Loona28
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: Loona28 » 14 sty 2026, o 12:06

Dodałabym, że może dziewczyna po prostu troche zraziła sie twoim nadmiernym pushowaniem tej relacji? Spotkanie sie raz w zyciu i już latanie pod jej dom z kwiatami mogło się jej wydać nieco dziwne czy niekomfortowe.
ODPOWIEDZ