Zapach cedru - Ann-Marie McDonald

Zapach cedru MacDonald Ann-Marie
Zapach cedru MacDonald Ann-Marie
Ocena: ocena: 4.11 /głosów: 19

Zaloguj się, aby ocenić!

Świetna, dobrze napisana książka, poruszająca tematy, o których się nie mówi. Ukazuje nowe spojrzenie na świat, widziane oczami młodej kobiety.
Nieprzeciętna kompozycja składająca się z mieszanki melodramatu, marzeń i naturalistycznych obrazów. Wciągająca retrospekcja, ukazująca przekraczanie granic, prowadzacych do upadku moralnego. W książce znajdziemy również wątek branżowy, z którego wynikną zresztą pewne komplikacje. Polecam goraco.
Safo
Data publikacji w portalu: 2003-09-24
Podoba Ci się? Możesz to skomentować, ocenić lub umieścić link na swoich stronach:
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

roksik  roksikrol@wp.o2.pl2005-08-05 23:04
Doskonała książka!!! Czytając ją, byłam pełna podziwu. Te zaskakujące sytuacje, ta własnie "nieprzeciętna kompozycja"! To było niesamowite przeżycie, żyjąc problemami bohaterów, nawet śniąc o nich. Jakie to życie może byc okrutne, pełne zasadzek. Nie zawsze potoczy się tak, jakbysmy sami tego chcieli. Bardzo, bardzo zachęcam do przeczytanie tej książki. Warto!

Fosamax2006-06-27 20:02
Okladka mnie odstraszyla, tak jak "grubosc" ksiazki. Ale juz po przyczytaniu pierwszych stron stwierdzilam ze warta ja przeczytac. POLCAM :)

Fosamax2006-06-27 20:02
Okladka mnie odstraszyla, tak jak "grubosc" ksiazki. Ale juz po przyczytaniu pierwszych stron stwierdzilam ze warta ja przeczytac. POLCAM :)

Alex.82  alex.82@onet.eu2008-08-08 21:30
Jak w "L Word" .... ksi??ka, która zmieni?a moje ?ycie ;)

Jeanne6662009-11-30 23:05
Po raz pierwszy przeczytałam ją na studiach i świat się dla mnie wtedy skończył, nie spotkałam się z tak piękną, głęboką i pęłną uczucia powieścią! Jakiś czas temu zakupiłam ją i przeczytałam jeszcze raz...i chyba ostatni... ogromna dawka emocji, nieszczęścia i miłości w jednym! Uwielbiam Katarzynę, ale i kolejną ulubioną kobietką jest oczywiście Franciszka:) Szczerze polecam:) nie spotkałam się jeszcze z powieścią tak smutną i piękną zarazem, pęłną nadziei i zawiedzionych ambicji...super!

niepalisie2009-12-21 08:27
rowniez szczerze polecam, bo ksiazka warta polecenia. duzo zawilosci, w zwiazku z czym naprawde mozna sie wkrecic.

kkbb2010-08-29 16:28
Książka naprawdę świetna! polecam

kasiulka2011-01-08 17:33
nie zachwyciła mnie specjalnie ta książka...dziwię się czytając wasze komentarzy

Luna_Rojo2011-06-28 19:22
Dla mnie momentami ciężka, za chwile wciągająca, często zaskakująca, czasami szokująca. Nic, tylko polecić. :)

ellalynette2011-08-09 20:10
Książka, moim zdaniem, delikatnie mówiąc nierówna. Początek jest intrygujący a sam styl pisarski urzekający ale w ostatecznym rachunku fabuła i postacie są po prostu niestrawne. Wygląda to tak jakby autorka za bardzo chciała wstrząsnąć czytelnikiem pakując w powieść wszystkie kontrowersyjne tematy jakie przyszły jej do głowy, w skutek czego mamy tu nie tylko zakazany homoseksualny romans ale i związki międzyrasowe, kazirodztwo, pedofilię, zdrady małżeńskie, fanatyzm religijny, niekochających rodziców, dzieci zabite przez dzieci i ochcośjeszczemusiałotambyć. Polecam jednak inną powieść tej samej autorki - "Co widziały wrony". Powieść już bardziej konkretna a jednocześnie napisana jeszcze lepszym stylem. Do tego wątek homoseksualny również się tam znajduje, chociaż nie w formie romansu a bardziej rozważań nad relacjami rodzinnymi.

Sheela2012-03-26 20:19
Świetna książka


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Witaj, Zaloguj się

WYSZUKIWARKA


KSIĘGARNIA DLA LESBIJEK

Dzięki współpracy z kilkoma księgarniami oraz porównywarką cen Nokaut.pl mamy katalog kilkudziesięciu tysięcy książek i możemy pokazać ceny i miejsca gdzie możesz kupić książki najtaniej.

Nasza specjalność to oczywiście wybór literatury o tematyce LGBTQ i feminizmu.

Korzystaj, oceniaj, zaznaczaj książki, które chcesz przeczytać, komentuj. A już wkrótce zobaczysz zestawienia i porównania jakich nigdzie indziej nie znajdziesz.

NAPISZ DO NAS

Jeśli przeczytałaś książkę, która Cię poruszyła, podziel się wrażeniami. To nie musi byc profesjonalna recenzja. Takie możemy przeczytać w gazetach i na innych portalach. Może być nawet parę zdań, byle subiektywnie.

Zaprzaszam też do przesyłania wszelkich uwag, pomysłów, sugestii. Ty też możesz współtworzyć ten dział:)

Napisz do nas: info@kobiety-kobietom.com

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Tolerado - oświadczenie ws. nieprawdziwych treści nt. Gdańskiego Modelu na Rzecz Równego Traktowania
smaku Z równością trzeba uważać, bo równość źle rozumiana prowadzi do zagłady i wyginięcia światów w całym kosmosie, oczywiste. Niedługo zrównają psy z ludźmi i zaczną zabijać ludzi za naruszenie... opinia dodana 2019-09-13 15:54:35
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Goblin Market - Rossetti Christina
A mnie się to tłumaczenie podoba. Jestem anglistką, literaturoznawczynią, i mogę zapewnić, że fragmenty...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2019